Martin – Nitra 4:5 (po pr.) | Košice – Zvolen 3:0 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 3:1 (kon.)
Piešťany – Trenčín 4:3 (kon.) | Skalica – Poprad 1:3 (kon.)
konec
HC Košice
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
HKM Zvolen
sk Úterý 27.01.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Štatistiky po tretej tretine:

    Vylúčení: 3:5
    Trestné minúty: 6:10
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 34:22
    Úspešnosť brankárov: 100%:91.1%
    (20:16:02)
     
    Zápas sa skončil, tri body ostávajú v Košiciach.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:09
    Hostia v plnom počte.
     
    58:44
    Košičania sa nevedia udržať v útočnej tretine, pretože ich súper puk za pukom odhadzuje od svojho gólmana.
     
    58:20
    Čas sa kráti a hostia sa dobre bránia. Zvolen už inkasovať nechce.
     
    57:31
    Košičania začali presilovku veľmi aktívne a takmer sa im podarilo zvýšiť svoj náskok! Spred bránky prudko pálil Rachůnek, ale Baroš dnes čaruje.
     
    57:09
    Zvolen sa bude brániť! na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za seknutie Puliš.
     
    54:44
    Domáci hokejisti sa dostali do ďalšej skvelej šance! Bol v nej Bicek, ktorý sa všemožne snažil oklamať Baroša, ale ten napokon už niekoľkýkrát v zápase vyrazil na ochrannú sieť.
     
    53:21
    Domáci hokejisti sa mohli dostať do prečíslenia, ale napokon stihla bleskovo zakročiť hosťujúca defenzíva. Puk posielal Jenčík na Štrbáka, ale ten už bol dobre zblokovaný a páliť nemohol.
     
    51:54
    Domáci hokejisti sa presunuli do útoku a takmer bola z toho aj gólová situácia! Chovan spoza bránky puk poslal priamo do nebezpečného priestoru, tam sa však v zmätku domáci nedokázali pretlačiť do dorážky.
     
    50:01
    Medzičasom sa nám začala už posledná desaťminútovka tejto tretiny y zrejme aj tohto zápasu. Hostia sa síce snažia, ale Melicherčík je bez práce.
     
    48:55
    Aj naďalej sledujeme veľmi bojovný hokej na oboch stranách, ale bez vyložených šancí na góly.
     
    47:55
    Košičania sa pokúsili založiť útočnú akciu od vlastnej bránky, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    46:02
    Domáci hokejisti s napokon dostali do útoku a aj ku streleckému pokusu. Od útočnej modrej čiary pálil Šeda, ale jeho strela bola zblokovaná a napokon skončila iba mimo bránky.
     
    45:36
    Hostia s pukom na hokejke operujú v strede klziska. Napokon ho Hraško iba nahodil do útoku, ale tam ho jeho spoluhráči nedokorčuľovali a odišli striedať.
     
    44:54
    Hostia sa napokon s prehľadom ubránili a odchádzajú striedať. Zvolen sa pokúsi aj dostať do útoku, zápas z jeho uhla pohľadu ešte stále nie je stratený.
     
    44:30
    Hosťujúci hokejisti sa museli stiahnuť do vlastnej obrannej tretiny a venovať sa defenzívnej činnosti. Napokon sa oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:52
    Napokon z toho bola takmer gólová strela. Na modrej čiare si na prihrávku počkal Jánošík, ale jeho prudký puk obetavo zblokoval jeden z hostí.
     
    43:08
    V úvode tretej tretiny sa Zvolen v útoku príliš nezdržala a domáca defenzíva ho už zatlačila do jeho obranného pásma. Košičania opäť pália z každej pozície, ale Baroš odoláva.
     
    41:23
    Teraz už ale domáci gólman zasahovať musel! Ťažko povedať, či mu dokonca nepomohla aj žrď, keď hostia zakončili z pravej strany a vôbec to nemysleli zle.
     
    40:52
    Hostia napokon ešte zabojovali a dostali sa aj k streleckému pokusu. Z medzikružia pálil Brabenc, ale jeho pokus bol realizovaný spoza obrany a navyše bol aj zrazený, takže Melicherčík prácu nemal.
     
    40:15
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre hosťujúceho Brabenca. Zvolenčania sa ihneď presunuli aj do útoku, ale po nahodení na mantinel sa k strele nedostali.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po druhej tretine:

    Vylúčení: 3:4
    Trestné minúty: 6:8
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 24:19
    Úspešnosť brankárov: 100%:87.5%
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej skutočne atraktívny hokej na oboch stranách a diváci sa nudiť rozhodne nemohli. Množstvo šancí a aj nastrelení konštrukcií bránok dvíhalo celú Steel arénu na nohy a my musíme konštatovať, že nás čaká ešte rozhodne zaujímavá tretia dvadsaťminútovka.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:59.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    V záverečnej minúte tejto tretiny sa v útoku držia domáci hokejisti. Košičania aj vystrelili spoza obrany, ale prudkú strelu Bartánusa Baroš pohodlne podržal v lapačke.
     
    38:51
    Domáci hokejisti sa museli stiahnuť do vlastnej tretiny, odkiaľ sa im bleskovú útočnú akciu nepodarilo založiť a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
    Ivan RACHŮNEK - 3:0
     
    38:26
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti sa dostávajú do trojgólového vedenia! V pravom kruhu Bicek prenechal puk pre spoluhráča, ktorým bol IVAN RACHŮNEK a ten neváhal ani na sekundu a prudká rana do ľavého vinkla slávila úspech. Asistencie: Jiří Bicek a Adam Lapšanský.
     
    37:19
    Zvolen sa však musel bleskovo stiahnuť do obrany. Tú na pravej strane zamestnal mladík Bondra, ktorý spred bránky prudko vypálil, ale Baroš si poradil a jeho pokus vyrazil ľavým ramenom.
     
    36:45
    Hostia chceli napodobniť Košičanov a pokúsili sa o rýchly brejk po prihrávke cez polovicu klziska. Ďaloga sa ale do úniku nedostal, pretože mu puk vypichol Cebák.
     
    36:02
    Hostia v plnom počte.
     
    35:42
    Košičania sa napokon do pásma vrátili, ale nebezpečnejšia šanca z toho nie je. Dobre konsolidovaná obrana spod Pustého hradu súpera do zakončenia nepúšťa.
     
    35:08
    Hosťujúci hokejisti sa teraz veľmi dobre bránia. Puk držia na svojich hokejkách a súperovi tak nedávajú vôbec žiaden priestor na prípadné kombinovanie.
     
    34:29
    Hosťujúci hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary a Košičania sa chceli bleskovo presunúť späť do pásma. To im ale napokon nevyšlo, pretože na modrej čiare ich zastavil ofsajd.
     
    34:02
    Zvolen sa bude brániť za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest si odpyká Ďaloga.
     
    33:52
    Melicherčík korčuľuje na striedačku a Košičania budú hrať presilovku opäť! Z nátlaku domáceho tímu pramenia vylúčenia Zvolenčanov, ktorí sa teraz musia úpenlivo brániť.
     
    33:15
    Hostia v plnom počte.
     
    32:46
    Zvolenčania puk vyhodili cez všetky čiary a stále sa bránia. Hostia to dnes v Steel aréne nemajú vôbec jednoduché, ale zatiaľ obetavo odolávajú.
     
    32:01
    Domáci hokejisti napokon puk vybojovali späť na svoje hokejky a presunuli sa späť do pásma. Tam pred bránkou výborne zapracoval Bicek a puk po strele Oceliarov opäť zastavila iba konštrukcia bránky.
     
    31:25
    Hosťujúci hokejisti museli ihneď čeliť prudkému streleckému pokusu, ktorý ale Baroš vyrazil a Zvolenčania puk rýchlo odpálili.
     
    31:15
    Zvolen sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Bortňák.
     
    30:29
    Domáci hokejisti to skúsili prechodom p pravej strane. Puk mal na hokejke Spilar, ale na modrej čiare bol zastavený a do pásma sa nedostal.
     
    30:06
    Košičania chceli puk rozohrávať od vlastnej bránky, ale nevyšlo im to a napokon ho vyhodili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    29:08
    Máme za sebou skutočne rušné minúty plné výborných príležitostí na oboch stranách. Šláger 45. kola je skutočne reklamou na hokej!
     
    28:16
    Zvolen sa dostal do ďalšej výbornej príležitosti! Po ľavej strane si puk do útoku potiahol Podkonický a pálil spoza obrancu, s čím ale Melicherčík počítal. Košický gólman puk vyrazil telom, zdalo sa však, že iba do konštrukcie bránky.
     
    27:46
    Pozor si ale musí dávať aj domáci gólman! Hostia sa nenápadne presunuli do útoku, ale bola z toho skvelá šanca. Po strele priamo spred bránky sa však hra ani neprerušovala, pretože Melicherčík puk betónom vyrazil a rozhodcovia nepískali.
     
    27:12
    Ďalšia skvelá šanca Košíc, tie sa skutočne rozbehli a ich nátlakový hokej sa divákom musí páčiť! Domáci Bicek sa tentokrát dostal k strele z medzikružia, ale v rýchlosti minul priestor troch žrdí a po jeho rane iba zadunel zadný mantinel.
     
    27:12
    Ďalšia skvelá šanca Košíc, tie sa skutočne rozbehli a ich nátlakový hokej sa divákom musí páčiť! Domáci Bicek sa tentokrát dostal k strele z medzikružia, ale v rýchlosti minul priestor troch žrdí a po jeho rane iba zadunel zadný mantinel.
     
    26:50
    Domáci zahodili vynikajúcu príležitosť! Jenčík v strede klziska našiel rozbehnutého Spilara, ktorý si to ihneď namieril do útoku, ale na strelu sa neulakomil. Priamo pred bránkou ešte našiel Bartoša, ktorý sa pokúšal zavesiť pod hornú žrď, ale nebol úspešný.
     
    26:15
    Hosťujúci hokejisti chceli puk rozohrať od vlastnej bránky, ale nevyšlo im to. Odpálili ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    25:39
    Košičania už napokon hrajú v plnom počte, aj keď hra v oslabení sa im musela páčiť. Vypracovali si počas nej dve tutovky a hostia môžu ďakovať iba svojmu gólmanovi, že ich domáci tím nepremenil.
     
    24:37
    Domáci v plnom počte.
     
    24:04
    Ďalšia obrovská šanca domáceho tímu vo vlastnom oslabení! Teraz šancu zacítil Černák, ktorý sa do útoku natlačil proti jednému obrancovi spolu s Jenčíkom, ale strela z ľavej strany v podaní mladého obrancu napokon Baroša neprekvapila. Nebyť gólmana hostí, Košičania mohli vyhrávať už o štyri góly.
     
    23:16
    Košičania sa dostali do obrovskej príležitosti! Domáci Jenčík z hĺbky vlastnej obrannej tretiny našiel Rachůnka, ktorý vykorčuľoval z trestnej lavice a ihneď sa dostal do samostatného nájazdu. V ňom to ale príliš prešpekuloval a Baroša napokon neoklamal.
     
    23:08
    Košičania hrajú vo štvorici.
     
    22:46
    Košičania začali hru v trojici ukážkovo a puk vypálili cez všetky čiary.
     
    22:37
    Košičania sa budú 31 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Jánošík.
     
    22:37
    Hostia v plnom počte.
     
    21:41
    Hostia mohli náskok súpera znížiť! Zvolenčania sa v hre štyroch proti štyrom usadili v pásme a roztočili to tam ako keby hrali presilovku. Prvú ranu z medzikružia Melicherčík iba lapačkou zrazil pred seba, následne prišiel v zmätku pred bránkoviskom ďalší pokus, s ktorým mal domáci gólman veľké problémy, ale napokon mu pomohla aj obrana.
     
    21:14
    Buly pred košickou bránkou získali na svoje hokejky okamžite hostia a dokonca sa rozhodli aj páliť. Melicherčík ale situáciu dobre videl a puk zachytil.
     
    21:08
    Pomer síl na ľadovej ploche sa na minútu a 29 sekúnd vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie domáci Rachůnek.
     
    20:37
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Hraško.
     
    20:30
    Zvolenskí hokejisti sa napokon v pásme dlho neudržali. Puk vybojoval Bicek a posunul ho smerom dopredu, ale Rachůnek ho nestihol zachytiť včas a únik z toho nebol. Košičania sú ale aj napriek tomu v útoku.
     
    20:13
    V úvode druhej tretiny začali aktívnejšie hostia. Tí sa ihneď pokúsili dostať do útoku, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po prvej tretine:

    Vylúčení: 1:1
    Trestné minúty: 2:2
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 11:7
    Úspešnosť brankárov: 100%:81.8%
     
    Prvá tretina je za nami. Videli sme v nej atraktívny hokej, ktorý priniesol aj dva presné zásahy. O oba sa postarali domáci hokejisti, ktorí tak pred prestávkou zaslúžene vyhrávajú. Hosťom sa síce snaha uprieť nedá, ale Melicherčíka výraznejšie ohrozili iba párkrát a domáci gólman si so situáciami poradil.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:12.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Domáci v plnom počte.
     
    19:42
    Košickí hokejisti puk vyhodili cez všetky čiary a s veľkým prehľadom sa bránia. Táto presilovka hostí zrejme využitá nebude.
     
    19:06
    Opäť sme videli iba ranu, ktorú zastavil zadný mantinel. Hosťom sa v tejto presilovke skutočne nedarí.
     
    18:54
    Hostia sa napokon do pásma vrátili a poriadne to tam roztočili. Pokúsili sa aj do strelu, ale priestor troch žrdí zatiaľ v tejto početnej výhode netrafili.
     
    18:10
    Košickí hokejisti hneď v úvode vlastného oslabenia puk vyhodili cez všetky čiary a dokonca zbierajú aj cenné sekundičky v útoku.
     
    17:55
    Košice sa budú brániť! Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Bartánus.
     
    17:15
    Hostia v plnom počte.
    Radek PHILIPP - 2:0
     
    17:15
    Košice dali gól!

    Tak napokon sa domácim hokejistom podarilo využiť výhodu! Stalo sa tak po rane, ktorá sa aj ťažko opisuje. Na modrej čiare sa napriahol Černák a jeho ranu ešte tečoval RADEK PHILIPP. Baroš ani nestihol reagovať. Asistencie: Erik Černák a Ivan Rachůnek.
     
    16:42
    Domáci tím sa napokon do pásma vrátil a bola z toho skvelá príležitosť! Ocitol sa v nej Philipp, ale jeho prudký švih letel iba pár centimetrov nad bránku.
     
    16:02
    Zvolenčania začali hru vo vlastnom oslabení veľmi dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Hostia môžu odísť striedať.
     
    15:24
    Zvolen sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Obdržálek.
     
    15:24
    Košičania sa do tretice dostali do skvelej príležitosti! Puk si pred bránku potiahol mladík Bondra a napokon aj vypálil, ale po jeho prudkej rane dorážky neprišli, pretože sa bude vylučovať.
     
    14:07
    Košičania stále útočia! Domáci hokejisti puk udržali na svojich hokejkách a z medzikružia pálil Bicek, no jeho prudký projektil opäť zastavil Baroš.
     
    13:53
    Lapšanský napokon puk odovzdal a presunul sa priamo pred bránku súpera. Tam dostal aj presnú prihrávku, ale zoči-voči Barošovi nepochodil. Gólman hostí aj so šťastím jeho puk vytlačil tesne vedľa.
     
    13:37
    Domáci hokejisti sa usadili v pásme a súperovi nedávajú dýchať. Košičania točia puk v okolí bránky, spoza ktorej bude zrejme prihrávať Lapšanský.
     
    11:57
    Zvolenčania sa napokon po chybe domácej obrany mohli presunúť aj do útoku. Košičania si nerozumeli pri prihrávke v pásme a puk získal Jurík, ktorý ho posunul na Obdržálka, ale toho vracajúca sa defenzíva rýchlo odstavila.
     
    11:31
    Hokejisti spod Pustého hradu sa napokon dostali až do útočnej tretiny. Hostia sa presunuli k bránke, spoza ktorej sa puk pokúsili dostať do lepšej pozície a následne zakončiť, ale Melicherčík všetko prečítal.
     
    10:27
    Po dlhých sekundách v defenzíve sa napokon hosťujúci tím dokázal dostať z vlastnej obrannej tretiny. Zvolen si po čase môže vydýchnuť.
     
    09:54
    Domáci hokejisti stále ostávajú v útočnej tretine. Puk si vypýtal opäť Jenčík, ale jeho rana bola tentokrát zblokovaná už v zárodku.
     
    09:13
    Napokon z toho mohol byť gól! Košický útočník Jenčík dostal puk na svoju hokejku a pálil z ľavého kruhu, ale chýbali mu milimetre šťastia. Jeho prudký projektil zastavila konštrukcia zvolenskej bránky.
     
    08:46
    Hrá sa dlhšiu dobu bez prerušenia, ale aj vážnejších šancí. Domáci tím sa oslobodil spod menšieho zovretia súpera a môže zaútočiť.
     
    07:12
    Hostia ešte v pásme ostali a vyzeralo to tam poriadne nebezpečne. Zvolenskí hokejisti sa natlačili pred bránku a domáci gólman zrejme vôbec nič nevidel, no napokon mu pomohla defenzíva a hostí do dorážok nepustila.
     
    06:47
    Košičania sa po buly museli rýchlo presunúť do defenzívy! Bleskový prechod hostí bol zakončený Juraškovou strelou z ľavej strany, ktorú Melicherčík v rýchlosti iba vyrazil za bránku.. Prudký puk bol skutočne nepríjemný!
     
    06:29
    Videli sme ale ďalší prechod domáceho tímu. Puk do pásma zatiahol Jenčík, zbavil sa obrancov a napokon prišla aj strela, s ktorou si ale Baroš ukážkovo poradil a hru prerušil.
     
    05:46
    Zdá sa, že hostia sa z nepríjemnej facky rýchlo prebudili. Zvolenský tím už pridal na obrátkach a pokúša sa niečo vymyslieť v útočnej tretine, ale domáci ho zatlačili k mantinelom a strela neprichádza.
     
    05:02
    Pozor si ale musia dávať aj domáci hokejisti. Pred ich bránku sa natlačil Bortňák, no prihrávku nedostal, ale aj napriek tomu puk do priestoru troch žrdí letel. SO strelou z uhla si poradil Melicherčík.
     
    04:16
    Domáci hokejisti pokračujú vo svojej aktívnej hre a naďalej útočia! Tentokrát sa po ľavej strane poriadne rozbehol Bartánus, ale jeho prudká rana napokon iba opečiatkovala zadný mantinel.
    Jiří BICEK - 1:0
     
    03:51
    Košice dali gól!

    Hostia fatálne pochybili v obrane a domáci tím do bez zaváhania využil. Ešte v útočnej tretine stratil puk jeden zo Zvolenčanov a dvojica Lapšanský – Bicek sa nahrnula do prečíslenia. Na jeho konci sa prvý menovaný na strelu neulakomil a prihrával na ľavú stranu, kde si skúsený JIŘÍ BICEK zakončenie vychutnal. Asistencia: Adam Lapšanský.
     
    03:16
    Zvolenskí hokejisti napokon situáciu zvládli bez akýchkoľvek problémov. Nahodenie domácich nebolo presné a letelo iba nad bránku, hostia následne puk odpálili a odišli striedať.
     
    03:00
    Nekonečný príbeh so zakázanými uvoľneniami hostí opäť pokračuje. Zvolen bude musieť predýchať ďalšie vhadzovanie vo vlastnej obrannej tretine.
     
    02:31
    Košičania opäť prevzali puk na svoje hokejky a nasťahovali sa do útoku. Od modrej čiary tam pálil Štrbák, ale jeho rana bola zblokovaná a Baroš tentokrát zasahovať nemusí.
     
    02:04
    Do útoku chceli konečne zamieriť aj Zvolenčania, ale nevyšlo im to. Hostí zastavil ofsajd na útočnej modrej čiare.
     
    01:34
    Domáci hokejisti sa dostali do skvelej šance! Hostia pri prvej príležitosti prestriedali, ale vpredu ostal vysunutý Hrnka, ktorý dostal prihrávku priamo k bránke. Tam sa niekoľkokrát snažil ponad betón zakončiť, ale pozorný Baroš si dal pozor.
     
    01:05
    Korčuliari spod Pustého hradu si napokon nevydýchnu ani teraz. Napádajúci a aktívni Košičania ich donútili už k tretiemu zakázanému uvoľneniu v rade.
     
    00:53
    Zakázané uvoľnenie HKm sa opakuje. Hosťujúcim hokejistom tentokrát rozohrávka nevyšla a striedať stále nemôžu.
     
    00:45
    Košičania ale v nepríjemnom napádaní rozohrávky hostí pokračovali aj naďalej a Zvolenčania napokon puk iba nešťastne odpálili cez všetky čiary.
     
    00:16
    Zápas sa začal výherným buly pre hosťujúci tím. Zvolen sa ihneď stiahol do svojej obrany a Brabenec mal kvôli vysoko napádajúcemu Jenčíkovi problém s rozohrávkou, ale situáciu napokon zvládol.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Začíname!
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bicek (A) – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bondra, Hinďoš

    HKm Zvolen: Baroš (Petrík) – Juraško (A), Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík, Popela, Fekiač – Puliš, Brabenec, Podkonický – Sloboda, L. Jurík (C), Obdržálek – Škvaridlo, Bortňák, Ďaloga – I. Jaroš, Kentoš, Fekiač

    Rozhodca: Baluška, Novák – Smrek, M. Korba.
     
    Posledné extraligové zápasy:

    HC Košice:
    Košice – Žilina 4:0
    Košice – Poprad 3:1
    Skalica – Košice 6:3
    Košice – B. Bystrica 0:2
    Nitra – Košice 4:3 pp

    HKm Zvolen:
    Zvolen – Piešťany 5:0
    Martin – Zvolen 2:3
    Zvolen – Trenčín 3:0
    Zvolen – Nitra 3:4 pp
    Žilina – Zvolen 7:0
    --------------------------------------------------------------------------

    Najproduktívnejší hráči:

    HC Košice:
    Richard Jenčík – 32 bodov (20+12)
    Marek Bartánus – 28 bodov (11+17)
    Peter Bartoš – 28 bodov (7+21)
    Adam Lapšanský – 24 bodov (18+6)

    HKm Zvolen:
    Kamil Brabenec – 54 bodov (17+37)
    Radovan Puliš – 49 bodov (25+24)
    Michal Chovan – 44 bodov (13+31)
    Lukáš Jurík – 42 bodov (15+27)
    --------------------------------------------------------------------------

    Brankári:

    HC Košice:
    Marcel Melicherčík – 1692 minút a 14 sekúnd, 737 striel, 50 gólov, úspešnosť 93.22%
    Alexandr Hylák – 1104 minút a 3 sekundy, 487 striel, 37 gólov, úspešnosť 92.40%

    HKm Zvolen:
    Marek Šimko – 2544 minút a 6 sekúnd, 1471 striel, 120 gólov, úspešnosť 91.84%
    Filip Orčík – 172 minút a 18 sekúnd, 78 striel, 11 gólov, úspešnosť 85.90%
    --------------------------------------------------------------------------

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    9. kolo Košice – Zvolen 3:1
    18. kolo Košice – Zvolen 4:1
    27. kolo Zvolen – Košice 6:2
    36. kolo Zvolen – Košice 3:2 sn
    --------------------------------------------------------------------------

    Tréneri a asistenti:

    HC Košice:
    Hlavný tréner: Peter Oremus
    Asistent trénera: Roman Šimíček

    HKm Zvolen:
    Hlavný tréner: Josef Turek
    Asistent trénera: Ivan Černý
    --------------------------------------------------------------------------

    Aktuálna tabuľka:
    1. HC Košice – 94 bodov (123:90)
    2. HC '05 B. Bystrica – 90 bodov (159:116)
    3. HK Nitra – 89 bodov (164:116)
    4. HKm Zvolen – 86 bodov (151:132)
    5. HK Poprad – 85 bodov (144:99)
    6. Dukla Trenčín – 75 bodov (111:92)
    7. MHC Martin – 59 bodov (113:131)
    8. ŠHK 37 Piešťany – 50 bodov (123:168)
    9. MsHK DOXXbet Žilina – 44 bodov (106:142)
    10. HK 36 Skalica – 41 bodov (111:182)
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci 45. kola je dnes na programe aj zaujímavý duel v metropole východu, v ktorom si sily zmerajú majstri z predchádzajúcich dvoch ročníkov. Košičania v Steel aréne privítajú mužstvo zo Zvolena.

    Uvidíme súboj tímov z hornej polovice extraligovej tabuľky. Košičania majú oproti svojmu dnešnému súperovi o niečo lepšiu pozíciu, pretože sa nachádzajú na líderskej priečke. Na svojom konte majú po 46 odohraných zápasoch 94 bodov, ktoré získali za 26 riadnych triumfov, 5 výhier po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 6 zápasov, v ktorých vybojovali bod. V 9 prípadoch Oceliari prehrali v riadnej hracej dobe a ich celkové skóre je doposiaľ 123:90, pričom ich obrana inkasovala najmenej gólov spomedzi všetkých extraligistov.

    Majstri spred dvoch sezón pricestujú na klzisko aktuálneho šampióna v pozícii tímu, ktorému priebežne patrí štvrtá priečka v tabuľke. Zvolenskí hokejisti ale strácajú na tretiu Nitru iba tri body, takže v prípade výhry by sa mohli priebežne bronzovému tímu aj dorovnať. Bryndziari doposiaľ odohrali takisto 46 zápasov, v ktorých získali 86 bodov za 26 riadnych triumfov, 3 víťazstvá po predĺžení (resp. samostatných nájazdoch) a 5 duelov, v ktorých vybojovali bod. V riadnej hracej dobe prehrali Zvolenčania 13-krát a ich celkové skóre je 151:132, pričom ofenzíva tímu spod Pustého hradu je tretia najproduktívnejšia z celej súťaže.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 17.30. Z duelu vám prostredníctvom podrobného textového prenosu priblížime dianie na ľadovej ploche a prostredníctvom GIF-obrázkov sa pozrieme aj na gólové situácie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Bicek (Lapšanský), 18. Philipp (Černák, Rachůnek), 39. Rachůnek (Bicek, Lapšanský)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák (C), Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Lapšanský, Rachůnek, Bicek (A) – Hrnka, Chovan, Bartánus – Sojčík, Češík, Bondra, Hinďoš
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Juraško (A), Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík, Popela, Fekiač – Puliš, Brabenec, Podkonický – Sloboda, L. Jurík (C), Obdržálek – Škvaridlo, Bortňák, Ďaloga – I. Jaroš, Kentoš, Fekiač

    Rozhodčí: Baluška, Novák – Smrek, M. Korba
    bahis siteleri