NY Rangers – Boston 3:2 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 0:2 (kon.) | Calgary – San Jose 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 05.02.2015, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Dovolte mi, abych co nejkrásnější hokejový zážitek popřál všem fanynkám a fanouškům nejlepší hokejové soutěže světa, tedy NHL. V tomto zápase proti sobě nastoupí Calgary Flames a San Jose Sharks.
     
    Hosté odehráli 51 zápasů, ve kterých mají bilanci 27-17-7. Vybojovali 61 bodů a jsou třináctí v tabulce. Nejproduktivnějším hráčem San Jose je Joe Pavelski (27+19). Druhým je pak Joe Thornton (11+33). Jedničkou v brance je Antti Niemi, záda mu kryje Alex Stalock.
     
    Domácí Calgary odehrálo rovněž 51 utkání (28-20-3), získalo 59 bodů a je na pozici číslo 16 v tabulce. Kanadské bodování klubu táhne bek Mark Giordano (11+32), druhým v pořadí je Jiří Hudler (14+27). V brance dostává více prostoru Jonas Hiller, dvojkou je Karri Ramo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Všechno je připraveno, utkání brzy začne.
     
    Vítám Vás ve Scotiabank, kde buly vhozeno úvodní buly tohoto zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Vyloučen domácí nejproduktivnější hráč Mark Giordano na dvě minuty za podražení. Šance pro tým Tomáše Hertla.
     
    00:55
    V oslabení se ke střele ale dostali domácí, jmenovitě zakončoval Josh Jooris bekhendem, Stalock byl pozorný. Puk rychle rozehrál na spoluhráče.
     
    02:10
    Tomáš Hertl se dostal ke kotouči ve středním pásmu, neměl ovšem komu přihrál. Vzhledem k tomu, že domácí hrají oslabení poměrně aktivně, tak o puk přišel.
     
    02:33
    Lance Bouma, znovu v oslabení, se dostal do zajímavé pozice, branku hostujícího týmu přestřelil. Nechybělo mu moc, aby se stal prvním střelcem tohoto utkání.
     
    03:04
    Vyloučen hráč San Jose Josh Scott na dvě minuty za krosček, ve stejném čase udělat hráčské lavici týmu Calgary Flames trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká hráč číslo 25 Brandon Bollig.
     
    04:10
    Hraje se čtyři na čtyři, bojuje se spíše o střední pásmo, než že bychom byli svědky gólových šancí. Zatím jsme viděli pět střel na branku (2:3).
     
    05:04
    Oba týmy hrají v plném počtu. Hra čtyři na čtyři, kdy je na ledě více prostoru, nevyhovovala ani jednomu mančaftu. Následně při hře v plném poštu hráčů uvolnil Tomáš Hertl svého spoluhráče, ten v zakončení přesný nebyl.
     
    05:48
    Střelou od modré čáry se prezentoval Raphael Diaz, jeho jedovatou střelu brankář San Jose celkem bez problémů chytil do lapačky, ze které puk velmi rychle vyklepal a rozehrál.
     
    07:25
    David Jones se přes hostující obránce celkem snadno dostal do gólové pozice, prostor u bližší tyčky najít nedokázal. Brankář Alex Stalock utěsnil všechny mezírky.
     
    08:57
    Komerční přestávka přišla v době, kdy se domácí hokejisté dostávali tlaku v útočném pásmu. Krátká přestávka přijde Žralokům vhod. Poměr střel na branku hovoří o převaze Calgary, 7:4. Z domácího týmu je nejaktivnější Mark Giordano mající na svém kontě dva střelecké pokusy.
     
    09:16
    Snahu domácích hokejistů dostat se rychle do útočného pásma překazilo postavení mimo hru, které je důvodem přerušení hry. Američtí komentátoři právě hovoří o tom, že kanadské bodování týmu vede obránce, o kterém byla řeč v minulém příspěvku.
     
    11:00
    Postavení mimo hru překazilo útočnou snahu i na druhé straně kluziště. San Jose, byť je střelecky méně produktivní, tak opticky má převahu v osobních soubojích. Joe Pavelski zaznamenal dvě střely na branku.
     
    11:46
    Další Joe, Thornton vyzkoušel pozornost domácího brankáře střelou z neutrálního pásma. Jonas Hiller hrudí srazil kotouč před sebe a těžkou brankářskou holí rozehrál na obránce, kteří rozvinuli útočnou akci.
     
    13:22
    Do zajímavé střelecké pozice se dostal James Sheppard, který první střelou branku minul, následně dostal šanci na reparát a počítal si mnohem lépe. Brankář Stalock musel být pozorný, protože před jeho brankou měli početní převahu domácí hráči.
     
    14:30
    Velmi dobrým výkonem se prezentuje Tomáš Hertl, který se k přímé střele nedostal, nicméně přihrávkami posílá spoluhráče do dobrých střeleckých pozic. Na druhou stranu, velké množství střel zablokují obránci Calgary.
     
    15:00
    Scott Hannan si vybruslil do předbrankového prostoru, kde měl dostatek času, aby si mohl kotouč srovnat pro střelu, která pořádně vystrašila brankáře Jonase Hillera. Ten zatím neinkasoval, podobně jako jeho kolega na druhém konci kluziště.
     
    16:54
    Josh Jooris střelou zápěstím neuspěl proti brankáři San Jose. Stalock měl velmi dobrý výhled, obránci prostor před ním vyčistili tak, že na střelce viděl, a tak střelu zápěstím od modré v pohodě schoval do výstroje. Když před brankou nikdo necloní, tak střílející hráč to má hodně obtížné.
     
    17:24
    Komerční přestávka v době, kdy do konce první periody zbývají necelé dvě minuty. Střelecky aktivnější jsou stále domácí, nicméně hosté pomalu snižují deficit. Aktuální poměr střel na branku je 10:8.
     
    17:59
    Z dolní hranice kruhu se pokoušel o skórování Lance Bouma, jeho střele chyběla razance a důraz. Brankář San Jose zasahovat ani nemusel, puk ztečovala jedna z hokejek do rohu kluziště. Do konce první třetiny zbývají dvě minuty.
     
    19:12
    Zakázané uvolnění se nepíská, brankář Stalock vyjel za svou branku a rychlou rozehrávkou se snažil oslovit hráče ve středním pásmu. Ti jeho úmyslu vyhovět nemohli, protože šli střídat.
     
    19:26
    Pravděpodobně poslední šanci úvodního dějství si připsal hostující Joe Pavelski, který dostal přesnou přihrávku od svého kolegy. Pavelski v dobré pozici branku minul, a tak i tato šance dostala nálepku nevyužitá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hráči obou mužstev přicházejí mezi mantinely, což znamená jediné. Za několik málo okamžiků sudí vhodí úvodní buly druhé třetiny tohoto, zatím bezbrankového, zápasu mezi Calgary Flames a San Jose Sharks. Rehman, Rooney – Cvik, Murchison. To je kvarteto rozhodčích, které dohlíží na tento mač.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá třetina začala šancí domácího týmu, ale také vzájemným vyloučením, Na trestnou odcházejí David Jones za hrubost a hostující Branden Dillon na dvě minuty za sekání. Hra čtyři na čtyři. Dnes jsme tuto situaci už jednou viděli.
     
    20:56
    Dvě šance hostujícího týmu. Nejprve Brent Burns pronikl do útočného pásma, kde branku minul. Následně se k puku dostal Marc-Edouard Vlasic, který v zakončení také přesný nebyl. Domácí brankář ani v jednom případě zasahovat nemusel.
     
    22:16
    Hra čtyři na čtyři přinesla šance hostujícího týmu, naopak domácím tento typ hry v dnešním zápase nesedí. Ke střele se Calgary nedostalo i díky tomu, že San Jose hraje aktivně při ztrátě kotouče už ve středním pásmu. Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    22:28
    Hosté jsou při chuti, tentokrát Matt Nieto střelou zápěstím se pokoušel skórovat, narazil však na poslední instanci v sestavě Calgary – na brankáře Jonase Hillera, který puk ukryl do výstroje, hra je přerušena.
     
    25:21
    Matt Nieto si vyšlápl ve středním pásmu, získal rychlost, projel až před branku Flames, kde úspěšný v souboji s maskovaným mužem nebyl. Podobně si vedl o několik sekund později i James Sheppard, i ten ztroskotal na Hillerovi.
     
    26:47
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma domácího celku. Poměr střel na branku se vyrovnal: ve druhé třetině 3:3, celkově pak 13:13. Mnoho střel to není, na druhou stranu odpovídá to dění na ledě, bojuje se zejména o střední pásmo.
     
    27:04
    Hostující Joe Pavelski to přehnal s důrazem, a tak je vyloučen na dvě minuty za podražení Marka Giordana. Přesilová hra pro domácí tým, přinese úvodní branku zápasu?
     
    27:48
    A právě faulovaný Mark Giordano si chtěl zlepšit náladu tím, že by skóroval, proti byl ale brankář Alex Stalock, který si připsal dobrý zákrok levým betonem.
     
    28:49
    Dvě střely, které nebyly přesné. Raphael Diaz ani David Jones své střelecké pokusy nedokázali usměrnit mezi tři tyče. Přesilovka to byla sehraná velmi dobře, San Jose bylo pod trvalým tlakem.
     
    29:04
    Hosté se obránili, a tak Joe Pavelski vstupuje na ledovou plochu po uplynutí dvouminutového trestu. San Jose trochu se štěstím odolalo, ale tlak domácího týmu stále trvá.
     
    29:28
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ve 30. minutě padla první branka tohoto zápasu. Domácí to už v přesilové hře nestihli, to je ale mrzet nemusí. Akci rozehrál Jooris, který našel dobře postaveného Byrona, ten posunul na KRISE RUSSELLA, ktertý střelou od modré čáry prostřelil vše, co mu v cestě stálo. Na puk si brankář Stalock sáhl, nedokázal ho zastavit úplně, a tak kotouč doklouzal za brankovou čáru. Asistence: Paul Byron, Josh Jooris.
    Kris RUSSELL - 1:0
     
    29:39
    Brent Burns se dostal ke dvěma dobrým střelám, ani jedna ovšem neznamenala vyrovnání. První se mezi tři tyče nevešla, se druhou si domácí brankář Hiller poradil. Nicméně San Jose našlo cestu, kterou by mohlo překonávat obranu domácího mužstva.
     
    30:56
    Tomáš Hertl se poprvé v zápase zapisuje do statistik, ovšem poněkud jinak, než by si sám přál. Jde na trestnou lavici na dvě minuty za držení protihráče. Přesilovka pro domácí tým.
     
    31:55
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda je po minutě využitá. Gaudreau zavezl kotouč za branku San Jose, všiml si dobře najetého JÍŘÍHO HUDLERA, kterému adresoval přesnou a rychlou přihrávku, Český hráč neměl problém z předbrankového prostoru poslat puk mimo dosah brankáře. Asistence: Johnny Gaudreau, Sean Monahan
    Jiří HUDLER - 2:0
     
    33:26
    Tomáš Hertl to vzal na sebe, chtěl napravit své vyloučení, během kterého jeho tým inkasoval druhou branku. Český hráč s číslem 48 to myslel dobře, v koncovce mu chybělo poněkud štěstí a možná i klid. Nicméně pěkná akce San Jose na jejímž konci stál Hertl.
     
    34:31
    Žraloci se snaží pořádně zakousnout (obrazně řečeno) do svého soupeře. Tyler Kennedy střelou zápěstím řádně protáhl brankáře Jonase Hillera, který předvedl ukázkový semafor lapačkou, a tak zamezil střelci ve skórování.
     
    34:47
    Brandon Bollig se dostal do šance na druhé straně kluziště, ani on proti maskovanému muži uspět nedokázal. Alex Stalock neudělal první pohyb, počkal si na střelu a podle ní zvolil zákrok. I domácí chtějí svůj náskok navýšit, tentokrát se se jim to nepodařilo.
     
    35:25
    Vyloučen domácí kapitán a nejproduktivnější hráč v jedné osobě Mark Giordano na dvě minuty za držení protihráče. Konkrétně držel Joa Pavelského.
     
    36:53
    Hosté hrají přesilovku dobře, stabilně jsou nastěhovaná v útočném pásmu, přihrávají si na modré, ale nemohou se dostat ke střele. Nakonec se jim to podařilo. Brent Burns branku minul, následně Patrick Marleau trefil jen beton brankáře Hillera.
     
    37:25
    Domácí tým oslabení ubránil, nutno poznamenat, že hosté nedostatkem střelby to svému soupeři značně usnadnili. První formace San Jose odehrála de facto celé dvě minuty početní výhody.
     
    38:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pohledná akce domácího týmu znamená vedení už 3:0. Colborne našel volného MASONA RAYMONDA, který střelou bez přípravy trefil kotouč naprosto přesně za záda přemisťujícího se brankáře Stalocka. Domácí obrana byla jako namalovaná. Asistence: Joe Colborne, TJ Bordie.
    Mason RAYMOND - 3:0
     
    39:01
    Druhá třetina se v poklidu dohrává, puk mají domácí pod kontrolou ve středním pásmu. Ani jeden tým se nikam nežene, oba čekají na konec prostřední části hry, kterou třemi góly ovládli domácí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hned první akce domácího týmu ve třetí třetině končí zakázaným uvolněním. Buly tedy před brankářem Hillerem, který musel o něco pozdě zasahovat proti střele Karlssona.
     
    41:20
    Domácí hokejisté se snaží hrát co nejdál od vlastní branky, což se jim zatím daří na výbornou. Calgary ale o puk přišlo a rázem z toho bylo přečíslení na druhé straně. Tomáš Hertl se hodně aktivně dral k volnému kotouči, který se mu nepodařilo protlačit až za brankovou čáru.
     
    42:48
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují na rozdíl dvou branek. Naprosto zaslouženě není se gólu dočkali Žraloci. JOHN SCOTT byl ve správný čas na správném místě, přijal přihrávku od Chrise Tierneye a střelou do odkryté branky vykřesal naději pro svůj tým. Asistence: Chris Tierney, Tyler Kennedy.
    John SCOTT - 3:1
     
    45:32
    Jiří Hudler chtěl na druhé straně odpovědět stejně, tedy gólem, nicméně v rozhodující chvíli se mu puk postavil na hranu, a tak střela nebyla úplně ideální. Stalock si poradil celkem bez problémů.
     
    46:48
    Komerční přestávka. Střelecky aktivnější jsou domácí, ti vedou 25:20, na góly rovněž 3:1. San Jose se ale nevzdává, ukazuje, že bude bojovat až do konce a domácím nedá ani metr ledu bez boje.
     
    47:12
    Vyloučen domácí Deryk Engelland na dvě minuty za zdržování hry, vyhození puku mimo hřiště. Do šance se tedy díky přesilovce dostávají hostující Žraloci.
     
    48:30
    San Jose si během početní výhody nevytvořilo žádnou větší šanci, a tak se vyloučený hráč může vrátit na ledovou plochu. Domácí stále hájí dvoubrankový náskok, který si vybudovali ve druhé třetině.
     
    50:24
    Mnoho šancí k vidění není, bojuje se hodně ve středním pásmu, domácí se v této třetině ke střele vůbec nedostali, hosté mají čtyři střelecké pokusy. Gólmani opravdu mnoho práce nemají.
     
    51:15
    Buly ve středním pásmu, puk získávají domácí, kteří nikam nespěchají, bezhlavě neútočí, hrají dobře takticky. Nechtějí soupeře pouštět chybami do velkých šancí.
     
    52:06
    Stalock podržel nahození z horní hranice kruhu. Puk vyslaný bekhendovou stranou hole útočníka domácího mužstva nebyl problémem pro brankáře San Jose.
     
    52:23
    James Sheppard střelou zápěstím se dostal do zajímavé pozice, ve které ho ovšem vychytal brankář Jonas Hiller. Pátá střela San Jose v této třetině. Že by byla nějak nebezpečná, to se napsat nedá.
     
    53:30
    Patrick Marleau si od mantinelu vybruslil až před branku, z těchto míst vystřelil. Jeho ránu možná ještě někdo tečoval, nicméně brankář zasahovat nemusel. Puk je v rohu kluziště.
     
    55:00
    Třetí třetina se blíží ke svému konci, domácí kombinují v útočném pásmu, Dennis Wideman ani Brandon Bollig nebyli v zakončení přesní.
     
    56:03
    Patrick Marleau ani Scott Hannan střelou zápěstím neuspěli. Gólman Jonas Hiller drží svůj tým stále ve vedení o dvě branky. San Jose neskládá zbraně, bojuje velmi statečně.
     
    57:13
    Michael Backlund střelou zápěstím v brejku Alexe Stalocka nepřekonal. Nyní se tento hráč drží za hlavu, protože si je vědom toho, že svou šanci měl dotáhnout do úspěšného konce.
     
    57:47
    Oddechový čas pro hosty. San Jose hraje bez brankáře, zkouší to v šesti.
     
    58:19
    TJ Brodie prázdnou branku minul, do jeho střely vložil protihráč hůl, a tak puk mířící do branky ještě změnil směr pohybu. Moc času hostům nezbývá.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta hry ve třetí třetině. San Jose se snaží, hraje bez brankáře, ale zdá se, že dnes na body to stačit nebude. Domácím pomohla druhá třetina, kterou vyhráli 3:0, což se ukázalo jako klíčové.
     
    59:50
    Domácí hráč minul v dobré pozici prázdnou branku, na výhře Calgary 3:1 to nemění vůbec nic. Zcela zaslouženě vyhrává domácím tým.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jiří Hudler (CGY) 1+0
    2. Kris Russell (CGY) 1+0
    3. Lance Bouma (CGY) 0+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:39
    Jiří Hudler (CGY) 1+0, 2 střely, čas na ledě 18:34
     
    Děkuji za pozornost. (06:34:03)

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 30. Russell (Byron, Jooris), 32. Hudler (Gaudreau, Monahan), 39. Raymond (Colborne, Brodie) – 43. Scott (Tierney, Kennedy)


    Calgary Flames: Hiller (Ramo) -Brodie, Giordano, Wideman, Russell, Engelland, Diaz – Hudler, Monahan, Gaudreau – Colborne, Jooris, Raymond – Jones, Backlund, Bouma – Byron, Stajan, Bolling
    San Jose Sharks: Stalock (Niemi) – Burns, Vlasic, Tennyson, Dillon, Hannan, Irwin – Pavelski, Thornton, Karlsson – Nieto, Couture, Marleau – Goodrow, Sheppard, Hertl – Kennedy, Desjardins, Scott.

    Rozhodčí: Rehman, Rooney – Cvik, Murchison

    Diváci: 18 781
    bahis siteleri