Švýcarsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
Česko
Sobota 07.02.2015, 19:30 • IWC Arena, Schaffhausen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dva zápasy – dvě výhry a šest bodů. České hokejistky uzavřou turnaj čtyř zemí zítra od 10 hodin soubojem s Norskem a pokud získají alespoň bod, budou moci slavit prvenství! Naopak Švýcarky nezvládly ani své druhé utkání a proti Rakousku budou odvracet – nebojím se říci – blamáž v poslední přípravě před mistrovstvím světa elitní skupiny.

    Pro dnešek je to ode mě všechno. Příjemný zbytek večera a dobrou noc, ať to zítra ráno nezaspíte! (21:42:07)
     
    No a brankářka Blanka Škodová si nemohla přát lepší debut v seniorské reprezentaci! Musím dodat, že oběma týmům na turnaji v Schaffhausenu chybí několik důležitých a zkušených hráček, což naši výhru samozřejmě vůbec nesnižuje.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Monika Waidacherová a Tereza Vanišová.
     
    Skvěle! Česká reprezentace žen poráží bronzové medailistky z loňské olympiády na jejich vlastní půdě! Začátek pro nás nevypadal vůbec dobře, už v sedmé minutě jsme prohrávali o dva góly. Ještě během první třetiny ale holky skóre otočily, pak přidaly čtvrtý gól a kontaktní trefa domácím hokejistkám nestačila.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Švýcarky odvolávají Schellingovou a jdou hrát v šesti.
     
    57:03
    Oba celky hrají v plném počtu, do konce utkání zbývají tři minuty!
     
    55:03
    Ale Švýcarkám přesilová hra dlouho nevydržela, po sekání Aliny Müllerové (SUI) se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    54:49
    Bohužel však vzápětí přichází další náročný moment. Tereza Vanišová (CZE) je vyloučena za vysokou hůl.
     
    51:59
    Zbytek klasického oslabení přestál český tým bez úhony a do posledních osmi minut jde stále ve vedení.
     
    50:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejistky využívají dvojnásobnou přesilovku a dostávají se na dostřel jediné branky. Do černého mířila kapitánka JULIA MARTYOVÁ – 3:4. Asistence: Anja Stiefelová.
     
    49:59
    Švýcarky už jsou kompletní, na trestnou naopak odchází druhá česká hráčka a víc než minutu se budeme bránit ve třech. Lucie Manhartová (CZE) pyká za hrubost.
     
    49:07
    Početní výhoda končí, a to kvůli menšímu trestu pro naši brankářku. Blanka Škodová (CZE) inkasuje dvě minuty za podražení, trest za ni odsedí Aneta Lédlová.
     
    47:37
    Nyní pro změnu přichází už sedmá přesilovka pro tým trenéra Jiřího Vozáka. Sabrina Zollingerová (SUI) odchází pykat za podražení.
     
    45:44
    Důležité oslabení jsme zvládli a hrajeme v plném počtu.
     
    43:44
    Tentokrát je nedovolený zákrok odpískán českému týmu. Klára Hymlárová (CZE) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je to dobré! Přestřelka z první třetiny se po přestávce sice uklidnila, ale to nám vůbec nemusí vadit, Lucie Povová totiž využitou přesilovou zajistila českému týmu nadějné vedení 4:2. Nezbývá než říct – holky, udržet!

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:04.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. A. Müllerová, 7. A. Müllerová (Schranzová), 51. J. Martyová (Stiefelová) – 8. Lédlová (Přibylová, Černá), 17. Přibylová, 19. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 25. Povová (Zíková)


    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Forsterová, Staigerová, Sigristová, Benzová, Altmannová, Zollingerová, J. Martyová "C", Thalmannová – Stiefelová, Raselliová, Eggimannová – Rüeggová, A. Müllerová, Schranzová – Waidacherová, Lussierová, J. Müllerová – Allemannová, Quennecová, Ryserová. Trenér: Gian-Marco Crameri.
    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zíková, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Černá, Lásková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Bandlowskiová (GER), Eskolaová (FIN) – Anexová, Piccoliová (obě SUI).
    bahis siteleri