Česko – Švédsko 2:9 (kon.)
konec
Česko
2:9 (1:5, 1:4, 0:0)
Švédsko
Sobota 07.02.2015, 13:00 • Hämeenlinna • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Pro dnešek je to vše, přeji příjemný zbytek dne. (15:12:59)
     
    V neděli čeká český tým poslední utkání na turnaji, kdy vyzvou Rusko. A Češi mají, co zlepšovat.
     
    Ve svém druhém turnajovém zápase čeští mladíci na stejně starý výběr Švédska nestačili. Tým ze severu Evropy si už po první třetině vytvořil pohodlný čtyřbrankový náskok (1:5). Téměř hororových čtrnáct minut navíc donutilo střídat Tomáše Vomáčku, ani Jakub Škarek ale po čtyřech inkasovaných gólech spokojený být nemohl. Hráči s dvouocasým lvem na dresu se na švédský tým postupně střelecky dotahovali, zradila je však koncovka, a tak vysoké manko dohnat nedokázali.
     
    Střely po třetí třetině: 16:13
    Střely celkem: 50:50
     
    Třetí třetina už další gól nepřinesla. To ale nemění nic na vysokém vítězství Švédů, kteří si jej ale především po první třetině také zasloužili.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Oznámena poslední minuta utkání.
     
    54:31
    Českému výběru se ale přesilovou hru využít nepodařilo. O výsledku zápasu je tak pravděpodobně rozhodnuto.
     
    52:31
    Švédové jdou na minutu a dvacet šest vteřin do tří! Za sekání si půjde odsedět dvouminutový trest Anton Björkman.
     
    51:57
    Síly na ledě se téměř na dvě minuty vyrovnají. Philip Ekberg putuje na trestnou lavici za držení hole.
     
    47:49
    Stejně jako včera v utkání Švédka a Ruska, i v zápase švédského výběru s Čechy padl vysoký trest. Za nedovolené bránění byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Jan Bednář. Menší trest odpyká Jan Kern.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely po druhé třetině: 21:14
    Střely celkem: 34:37
     
    Tentokrát to byli čeští hokejisté, kteří Švédsko přestříleli, příliš platné jim to ale nebylo. Hráčům ve žluto-modré kombinaci stačilo na další čtyři branky pouhých čtrnáct střel. To výběr Česka se z 21 pokusů trefil jednou. Švédsko se během druhé třetiny nebezpečně přiblížilo zakulacení počtu vstřelených branek, uvidíme ale, co do poslední periody vymyslí parta v barvách trikolory.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A právě hráč, který u předchozího gólu asistoval, si připsal další bod, tentokrát za branku. RICHARD HUGG dobruslil přesně mezi čárky pravého kruhu a svou střelou zvýšil švédské vedení. Filip Engarås, Max Wennlund.
     
    36:28
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Švédsko poměrně rychle odpovídá, když střelou až nad vrcholem pravého kruhu přidal osmou branku Tre kronor PHILIP EKBERG. Asistence: Richard Hugg, Anton Björkman.
     
    35:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se nevzdávají a snižují. FILIP ZADINA střelou z mezikruží dokázal najít prostor, kudy dostat puk do brány a prostřelil Söderbloma. Asistence: Kryštof Hrabík, Radim Šalda.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 18. Machala (Kvasnička, Zadina), 36. Zadina (Hrabík, Šalda) – 11. Engarås (Jidenius), 11. Lundeström (Zetterlund, Hedlund), 13. Bränström (Zetterlund), 14. Elvenes, 14. Wennlund, 25. Sveningsson (Elvenes, Miketinac), 31. Wennlund (Ekberg), 37. Ekberg (Hugg, Björkman), 40. Hugg (Engarås, Wennlund)


    Česko: Vomáčka (Škarek) – Bednář, Galvas, Mikyska, Kvasnička, Šalda, Buchtela, Zelingr, Gaspar – Svoboda, Škvrně, Safin – Kern, Nečas (C), Kaut – Machala, Zadina, Hrabík – Jirásek, Burda, Dvořák.
    Švédsko: Söderblom (Ek Erikson) – Björkman, Brännström (C), Liljegren, Andersson, Markström, Själin, Ehrnberg – Hedlund, Lundeström, Zetterlund – Sveningsson, Miketinac, Elvenes – Wennlund, Hugg, Ekberg – Jidenius, Johansson, Engarås.

    Rozhodčí: Vuohtoniemi – Riiho, Mattlar
    bahis siteleri