Švýcarsko – Česko 3:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:4 (2:3, 0:1, 1:0)
Česko
Sobota 07.02.2015, 19:30 • IWC Arena, Schaffhausen • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dva zápasy – dvě výhry a šest bodů. České hokejistky uzavřou turnaj čtyř zemí zítra od 10 hodin soubojem s Norskem a pokud získají alespoň bod, budou moci slavit prvenství! Naopak Švýcarky nezvládly ani své druhé utkání a proti Rakousku budou odvracet – nebojím se říci – blamáž v poslední přípravě před mistrovstvím světa elitní skupiny.

    Pro dnešek je to ode mě všechno. Příjemný zbytek večera a dobrou noc, ať to zítra ráno nezaspíte! (21:42:07)
     
    No a brankářka Blanka Škodová si nemohla přát lepší debut v seniorské reprezentaci! Musím dodat, že oběma týmům na turnaji v Schaffhausenu chybí několik důležitých a zkušených hráček, což naši výhru samozřejmě vůbec nesnižuje.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Monika Waidacherová a Tereza Vanišová.
     
    Skvěle! Česká reprezentace žen poráží bronzové medailistky z loňské olympiády na jejich vlastní půdě! Začátek pro nás nevypadal vůbec dobře, už v sedmé minutě jsme prohrávali o dva góly. Ještě během první třetiny ale holky skóre otočily, pak přidaly čtvrtý gól a kontaktní trefa domácím hokejistkám nestačila.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Švýcarky odvolávají Schellingovou a jdou hrát v šesti.
     
    57:03
    Oba celky hrají v plném počtu, do konce utkání zbývají tři minuty!
     
    55:03
    Ale Švýcarkám přesilová hra dlouho nevydržela, po sekání Aliny Müllerové (SUI) se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    54:49
    Bohužel však vzápětí přichází další náročný moment. Tereza Vanišová (CZE) je vyloučena za vysokou hůl.
     
    51:59
    Zbytek klasického oslabení přestál český tým bez úhony a do posledních osmi minut jde stále ve vedení.
     
    50:21
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejistky využívají dvojnásobnou přesilovku a dostávají se na dostřel jediné branky. Do černého mířila kapitánka JULIA MARTYOVÁ – 3:4. Asistence: Anja Stiefelová.
     
    49:59
    Švýcarky už jsou kompletní, na trestnou naopak odchází druhá česká hráčka a víc než minutu se budeme bránit ve třech. Lucie Manhartová (CZE) pyká za hrubost.
     
    49:07
    Početní výhoda končí, a to kvůli menšímu trestu pro naši brankářku. Blanka Škodová (CZE) inkasuje dvě minuty za podražení, trest za ni odsedí Aneta Lédlová.
     
    47:37
    Nyní pro změnu přichází už sedmá přesilovka pro tým trenéra Jiřího Vozáka. Sabrina Zollingerová (SUI) odchází pykat za podražení.
     
    45:44
    Důležité oslabení jsme zvládli a hrajeme v plném počtu.
     
    43:44
    Tentokrát je nedovolený zákrok odpískán českému týmu. Klára Hymlárová (CZE) je vyloučena za vražení na hrazení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je to dobré! Přestřelka z první třetiny se po přestávce sice uklidnila, ale to nám vůbec nemusí vadit, Lucie Povová totiž využitou přesilovou zajistila českému týmu nadějné vedení 4:2. Nezbývá než říct – holky, udržet!

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:04.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    34:59
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    32:59
    Naše hokejistky si zahrají deset sekund dvojnásobné přesilovky! Andrea Schranzová (SUI) je vyloučena za pád pod nohy.
     
    31:09
    Ale ne na dlouho! Nedisciplinovaný domácí výběr nabízí české reprezentaci další šanci, Laura Benzová (SUI) pyká za hrubost.
     
    30:32
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    28:32
    Domácí střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    28:32
    Na ledě se nám strhla menší šarvátka mezi Terezou Vanišovou a Sarah Forsterovou, které odcházejí na trestnou lavici za hrubost. Švýcarská obránkyně si na rozdíl od naší blonďaté útočnice vysloužila dvojitý menší trest, což pro nás znamená další přesilovku.
     
    24:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zatímco předchozí trefa přišla krátce po vypršení švýcarského trestu, teď už holky přesilovku rovnou využívají a vedou o dvě branky! Postarala se o to zkušená LUCIE POVOVÁ – 2:4. Asistence: Anna Zíková.
     
    23:26
    Zkraje prostřední části si naše hokejistky vyzkoušejí třetí početní výhodu. Švýcarky hrály v šesti, menší trest odpyká Reica Staigerová (SUI).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Velká paráda! Švýcarky se na začátku chopily taktovky a po dvou gólech Aliny Müllerové vedly o dvě branky. Nedokázaly si ale pohlídat třetí útok českého týmu, jehož hráčky si ideálně rozložily práci a samy otočily zápas na 3:2 z pohledu naší reprezentace! Jako kdyby děvčata chtěla Švýcarkám vrátit obrat z prosincového turnaje ve Francii. Ale pořád je před námi čtyřicet minut.

    Druhá třetina začně přibližně ve 20:19.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už je špatný start definitivně zašlapán do země, česká reprezentace minutu před odchodem do šaten a pět vteřin po skončení přesilovky otáčí zápas ve svůj prospěch! I tentokrát se o to postarala naše třetí formace, po další nahrávce Přibylové zakončila přesně TEREZA VANIŠOVÁ – 2:3! Asistence: Vendula Přibylová, Aneta Lédlová.
     
    16:48
    Navíc přichází druhá přesilovka, Livia Altmannová (SUI) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    16:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, české hokejistky ještě během první třetiny dotáhly dvoubrankové manko a máme vyrovnáno! VENDULA PŘIBYLOVÁ se tentokrát chopila práce sama a je to 2:2! Bez asistence.
     
    13:11
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    11:11
    Navíc i náš výběr si poprvé vyzkouší hru v pěti proti čtyřem. Na trestnou lavici míří Romy Eggimannová (SUI) za podražení.
     
    07:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale české hokejistky přicházejí s okamžitou odpovědí, přesně tohle jsme potřebovali! Po nahrávce Venduly Přibylové míří do černého další hráčka silného ročníku 96 ANETA LÉDLOVÁ – 2:1! Asistence: Vendula Přibylová, Ivana Černá.
     
    06:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V rychlém sledu přichází druhá trefa švýcarské reprezentace a budeme muset dohánět už dvoubrankové manko. Jen co se ALINA MÜLLEROVÁ vrátila na led, dostala puk za záda Škodové znovu – 2:0. Asistence: Andrea Schranzová.
     
    04:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Zápas bohužel otevírá rychlý švýcarský gól. Domácí hokejistky využily početní výhodu po necelé půlminutě, úspěšnou střelkyní je ALINA MÜLLEROVÁ – 1:0. Bez asistence.
     
    04:07
    Českou reprezentaci čeká první těžká chvilka, bude se bránit v oslabení. Lucie Povová (CZE) – 2 minuty za sekání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání proti sobě svede brankářky Florence Schellingovou a Blanku Škodovou. První z nich loni dotáhla Švýcarsko k bronzovým medailím v Soči, ta druhá neměla půl roku zpátky na kontě dokonce ani jeden jediný reprezentační start v kategorii do 18 let. A dneska ji čeká velká premiéra v áčku!
     
    Ještě před úvodním buly vám dlužím výsledek prvního zápasu dnešního dne, který je hodně nečekaný. Rakušanky zdolaly Norsko vysoko 7:2! Zdá se, že si včera proti nám vybraly slabší den, nicméně věřme, že na tom měl největší zásluhu český výkon.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Forsterová, Staigerová, Sigristová, Benzová, Altmannová, Zollingerová, J. Martyová "C", Thalmannová – Stiefelová, Raselliová, Eggimannová – Rüeggová, A. Müllerová, Schranzová – Waidacherová, Lussierová, J. Müllerová – Allemannová, Quennecová, Ryserová. Trenér: Gian-Marco Crameri.

    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zíková, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Černá, Lásková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Bandlowskiová (GER), Eskolaová (FIN) – Anexová, Piccoliová (obě SUI).

     
    Švýcarsko? Olympijský medailista a hodně zdatný konkurent

    Jedno je ale jasné – dneska stojí před naší reprezentací tvrdší oříšek. „V první řadě očekáváme hlavně kvalitnějšího soupeře, který bral na olympiádě v Soči bronz,“ připomíná Kateřina Flachsová.

    „Myslím, že to bude víc bruslivý zápas, může rozhodnout každá chyba. Proto bychom se měly vyvarovat chyb ze včerejšího zápasu,“ varuje česká obránkyně, která zároveň připomíná poslední vzájemný duel. Ten spolu obě reprezentace sehrály těsně před Vánoci na turnaji ve Francii. „Mohly jsme se přesvědčit o kvalitách Švýcarek, které dokázaly nepříznivý stav 1:3 otočit ve výhru 5:3.“ I tehdy hrál český tým v mladém složení, přesto nebyl od úspěchu daleko. A to je výborné znamení.

    Švýcarky však určitě budou mít na domácí půdě velkou motivaci uspět. Včerejší zápas s Norskem se jim totiž nepovedl, gólem v čase 58:59 prohrály 1:2! Utkání odchytala Janine Alderová, proto se dá očekávat, že dnes půjde do brány olympijská hrdinka a jedna z TOP brankářek světa Florence Schellingová.

    Zda se proti ní postaví Klára Peslarová, jež včera za šedesát minut hry inkasovala jeden gól, nebo Blanka Škodová, která v 17 letech čeká na svůj debut v seniorské reprezentaci, to se nechte překvapit.
     
    Kateřina Flachsová: Zápas jsme dotáhly bez větších problémů

    Včera to holky zvládly parádně. Ano, proti Rakousku jim patřila role favoritek, ale šest vstřelených branek se rozhodně cení a hlavně naší ofenzívě to může dodat další sebevědomí.

    „Měly jsme pomalejší nástup do zápasu, v první třetině jsme měly problémy v defenzívě,“ začíná kriticky hodnocení zápasu česká obránkyně Kateřina Flachsová. „Po prvním gólu se nám naštěstí začalo víc dařit a padly nám tam další tři.“ Hokejistky zvládly vtěsnat čtyři trefy do rozmezí pěti minut a prakticky už po první třetině bylo hotovo.

    „Naše hra se potom zklidnila, vytvářely jsme méně chyb. Bohužel jsme se nevyvarovaly vyloučení, tím jsme Rakušanky pustily do hry,“ přemýšlí Flachsová. Naše soupeřky v přesilovce snížily, utkání ale završil český gól – také z početní výhody – na 6:1. „Nic dramatického jsme nepřipustily a zápas jsme bez větších problémů dotáhly do vítězného konce.“

    Trenéři připravili v poli hodně zajímavý koktejl. Číši zkušeností smíchali s pohárem dravého mládí, v obranách a útocích spolu povětšinou stály bok po boku ostřílené a mladé hokejistky. „V téhle sestavě trénujeme už od začátku soustředění v Rokycanech. Trenéři asi čekali, jak se s tím popereme, a myslím, že to všechny zvládáme,“ kvituje Flachsová, která v kádru reprezentuje jednoznačně stranu velkých zkušeností.
     
    Den po vítězství 6:1 nad Rakouskem čeká naši ženskou reprezentaci druhý duel turnaje v Schaffhausenu. A bude to duel vůbec nejtěžší, českým soupeřem je totiž Švýcarsko, aktuálně nejlepší tým Evropy a bronzový medailista z loňských olympijských her v Soči!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. A. Müllerová, 7. A. Müllerová (Schranzová), 51. J. Martyová (Stiefelová) – 8. Lédlová (Přibylová, Černá), 17. Přibylová, 19. Vanišová (Přibylová, Lédlová), 25. Povová (Zíková)


    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Forsterová, Staigerová, Sigristová, Benzová, Altmannová, Zollingerová, J. Martyová "C", Thalmannová – Stiefelová, Raselliová, Eggimannová – Rüeggová, A. Müllerová, Schranzová – Waidacherová, Lussierová, J. Müllerová – Allemannová, Quennecová, Ryserová. Trenér: Gian-Marco Crameri.
    Česko: Škodová (Peslarová) – Herzigová, Zíková, Horálková, Zedníková, Flachsová, Kolowratová, Černá, Lásková – Studentová, Manhartová, Hymlárová – Polenská "C", Povová, Bucifalová – Lédlová, Vanišová, Přibylová – Pátková, Forejtová, Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Bandlowskiová (GER), Eskolaová (FIN) – Anexová, Piccoliová (obě SUI).
    bahis siteleri