NY Islanders – Nashville 5:2 (kon.) | NY Rangers – Vancouver 4:5 (0:2 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Winnipeg 5:1 (kon.) | Montreal – Florida 2:3 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 2:3 (1:2 po s.n.)
Dallas – San Jose 2:5 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
San Jose Sharks
Pátek 20.02.2015, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Andrew Desjardins (SJS) (2 + 0)
    2. Antti Niemi (SJS) (39 zásahů)
    3. Jamie Benn (DAL) (0 + 2) (05:33:15)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 2, čas na ledě 11:43, 0 střel na branku)
     
    Jsme na konci zápasu. Dlouho vyrovnanou bitvu sice nejdříve jasně vedli San Jose Sharks 3:0, ale Dallas se zkusil postupně dotahovat. V závěrečných minutách se sice domácí dostali na rozdíl jednoho gólu, ale následně jim nevyšel tah při hře bez brankáře. Mužstvo z Kalifornie tak napravuje svou sérii předchozích nezdarů a z Dallasu odváží oba dva body. Velkou zásluhu má na radosti San Jose výkon finského brankáře Anttiho Niemiho, jenž podržel několikrát svůj tým nad vodou. Přestože domácí na rozdíl od Žraloků využili alespoň jednu početní výhodu, dnes slavit nemohou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Tommy WINGELS - 2:5
     
    59:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka navrch. Gólman Dallasu zůstal i nadále ne střídačce, jen několik vteřinek po čtvrté brance Sharks přichází také pátý zásah. TOMMY WINGELS si zpracoval kus černé gumy na hokejce a poslal jej bez rozpaků do prázdného zařízení Stars. Asistence: Joe Pavelski, Brenden Dillon.
    Patrick MARLEAU - 2:4
     
    58:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale nejspíš úplně rozhodnuto, domácím risk bez brankáře nevyšel a hned prvním vyhozením do odkryté klece Žraloci trefují. Puk poslal do sítě zkušený forvard PATRICK MARLEAU, jenž dodal zase o něco větší klid na střídačku svého týmu. Přeci jen ale budou ještě muset Sharks dávat pozor v poslední minutě. Asistence: James Sheppard.
     
    58:51
    Domácí už hrají s prázdnou brankou a posílají šestého muže do pole.
    Erik COLE - 2:3
     
    57:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Už se pomalu zdálo, že Enroth vyrazí z branky a trenéři Dallasu se již odhodlají k odvolání brankáře, ale teď ještě mohou nějakou chvíli počkat. Druhý gól utkání pro Stars je velice podobný tomu prvnímu. Také teď pomohla Hvězdám aktivita kolem Anttiho Niemiho, o protlačení kotouče až za brankovou čáru se k radosti domácích příznivců postaral ERIK COLE. Dá se očekávat tlak Dallasu v závěru třetí třetiny. Asistence: Jamie Benn, Trevor Daley.
     
    56:56
    Stars čas rychle ubíhá, teď se navíc docela dlouho zdržují ve střední třetině. Joe Thornton zase řeší problémy v obraně Sharks.
     
    56:06
    Jason Demers se vydal na souboj u mantinelu s jedním z forvardů soupeře. Ale puk jim oběma unikl, takže nešlo jednoznačně určit vítěze zápolení o kotouč.
     
    55:57
    Goligoski nabídl Bennovi a vyslal ho kupředu, jenže ten jel sám proti čtyřem mužům v bílém. Uvidíme ještě jednu komerční přestávku.
     
    55:17
    Jokipakka si poradil s napadajícím Pavelskim a otáčí hru na druhou stranu kluziště. Trenér Stars na konci základní hrací doby rychle točí své útočné formace.
     
    54:18
    Fiddler zkusil Anttiho Niemiho překvapit tvrdou střelou od modré čáry, ale taková pecka nemohla Fina ve službách Sharks překvapit. Vůbec nikdo mu nestínil.
     
    53:49
    Teď už hosté u Enrotha, která si v rámci třetí třetiny zatím sáhnul pouze párkrát na puk. Ani teď se nebude jednat o nějakou výraznou práci pro gólmana Dallasu.
     
    53:15
    Možná San Jose bude volit jen vyčkávací taktiku. Daley se teď sice dostal za modrou čarou k puku, ale obránci Sharks jen odpálili co jedále od své klece.
     
    52:39
    McKenzie ještě zkousel vykřestat novou naději v pásmu pro svůj tým, ale to už konečně hraje také soupeř. Přestože se San Jose nedostalo zatím dále jak do střední periody.
     
    52:25
    Jedna střela za druhou, puk do konce trefil i horní tyčku. Teď ale pro hráče trocha odpočinku, následuje komerční přestávka.
     
    52:04
    Už se mohou po delší časové odmlce zkusit do útoku také hokejisté v bílých trikotech, ale Dallas si zatm drží tlak získaný v přesilovce. A Niemi má co dělat.
     
    51:36
    Sharks přestále také další v oslabení v krátkém časovém sledu. Aktuálně mají hosté asi nejtěžší chvíle za sebou.
     
    51:03
    Antti Niemi jen tak tak udržel betony na místě a nenechal se odtlačit, pořád ale musí dávat dobrý pozor, dokud se jeho spoluhráči s pukem neosvobodí.
     
    50:17
    Poprvé v tomto oslabení se Žraloci osvobozují, na ledě už znovu aktivní Jason Spezza. Avšak ani jemu se nyní nedaří dostat touš do útočného pásma.
     
    49:45
    Dallas na nic nečeká. Opětovné vhazování v útočné třetině a zase střela hned po něm. Navíc Stars zůstávají v blízkosti Niemiho svatyně.
     
    49:29
    Jenže San Jose bude muset znovu do čtyř mužů. Justin Braun (SJS) už se pomalu odebírá na trestnou lavici, tentokráte hlavní rozhodčí signalizuje vyloučení za držení.
     
    49:08
    San Jose Sharks už hrají v plném počtu, další nátlak v přesilové hře zvládli celkem obstojně.
     
    48:49
    Závěr domácí přesilové hry je pořádně akční, Niemi se musel roztáhnout na brankovišti a zabránit asi třem dorážkám, aby puk nepronikl až za čáru. Ale vše dokázal zastavit.
     
    47:57
    Až nyní se San Jose osvobozuje, to už je ale více než polovina z trestu Scotta Hannana pryč. Zatím jsme dnes sledovali pouze jeden přesilovkový gól.
     
    47:36
    Ritchie nahodil do náruče brankáře San Jose Sharks a Stars zůstávají před jeho zraky. Vhazování tentokráte na levém kruhu.
     
    47:13
    Domácí začali početní výhodu dobře. Vyhráli vhazování a hned vyslali kus černé gumy na Niemiho klec. Spezza ještě následně udržel pásmo.
     
    46:57
    McKenzie nejdříve v dobré šanci, získal alespoň faul pro svůj tým. Na dvě minuty je za katr odeslán Scott Hannan (SJS), Žraloci musejí bránit oslabení.
     
    46:13
    Nahození obránce Dallasu do středního pásma se Stars moc nehodilo, už na puk zase čekali dobře vepředu vysunutí útočníci Žraloků. Hned takové situace využívají ku svému prospěchu.
     
    45:56
    Jamie Benn ještě v rozpravě s Joe Thorntonem. Ovšem vše skončí v klidu a bez rozmíšky, třebaže se dnes už na ledové ploše několikrát přiostřilo.
     
    45:50
    Brankář Enroth si zahrál s kotoučem, vypomohl tak svým obráncům a rozehrál. Benn na druhé straně zapříčinil spoustu problémů Anttimu Niemimu.
     
    45:01
    Joe Pavelski viděl, že má místo za modrou čarou zaútočit. Avšak o kotouč soupeře zavčas neobral, takže nakonec San Jose Sharks musejí na další sřelu ještě počkat.
     
    44:34
    Nyní ale musí čárový rozhodčí přerušit, Roussel už nevěděl co s kusem černé pryže, tak pouze vyhodil v nouzovém stavu na icing.
     
    43:57
    Melker Karlsson poslal kotouč daleko od branky, to se teď Kaliforňanům hodilo, jelikož už celá jejich pětice byla příliš dlouho mezi mantinely.
     
    43:32
    Jason Spezza nebezpečný před brankou soupeře, ale byl ve špatném úhlovém postavení, takže měl situaci v zakončení docela těžkou.
     
    43:16
    Brent Burns opět na ledě, teď zkusil vepředu hledat dlouhou přihrávku Melkera Kalrssona, avšak druhému jmenovanému kotouč těsně odskočil od hokejky.
     
    42:06
    Antti Niemi musel vytáhnout další ze svých zákroků, Fiddler jej nestačil překonat bekhendovým zakončením.
     
    41:28
    Vyhození Dallasu přes všechny čáry, o zakázané uvolnění se ale nejedná. Taková hra by ve třetí části mohla vyhovovat San Jose.
     
    40:53
    Dillon dvakrát nahodil puk na své spoluhráče a zamířil vystřídat, lze očekávat na začátku třetího dějství trošku pomalejší herní rozjezd.
     
    40:14
    Hned po buly se Sharks vrhli dopředu a chtějí ukázat, že dnes si výhru v základní hrací době opravdu zaslouží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Dallas Stars: 14

    San Jose Sharks: 13
     
    Také druhé dějství nabídlo zajímavý hokej, díky dvěma gólům v prostřední části San Jose Sharks rozšířili svůj náskok. Domácí se zatím trefili pouze jedinkrát a mají v závěru duelu co dohánět.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Vhazování v prostřední třetině, tentokráte se domácí Hvězdy dostaly do postavení mimo hru.
     
    39:03
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, hra se nadále přesunuje ze strany na stranu a ani jeden z gólmanů nemá větší práci.
     
    38:07
    Dallas si dává záležet na rozehrávce, teď už docela dlouho pobývá s pukem kolem svého gólmana. Když se dostali k puku Sharks, byl z toho nový icing.
     
    37:47
    Další technická nepřesnost, muži v bílých trikotech se nedohodli a vyhodili puk až na zakázané uvolnění.
     
    37:38
    Vlasicovo nahození od modré čáry tečováno poue do betonů Enrotha. Na druhé straně hrací plochy snadný zákrok připraveného Anttiho Niemiho.
     
    37:05
    Hra znovu přerušena před strážcem svatyně hostujícího kádru, po střele domácího obránce tečoval kotouč do ochranné sítě Joe Pavelski.
     
    36:49
    Garbuttovo zakončení bekhendovou stranou hokejky, Antti Niemi i méně nebezpečnou příležitost raději zastavil.
     
    36:23
    Jason Spezza opět ukazuje, jak dnes dokáže být nebezpečný. Protahoval se po pravém matinelu a málem překvapil obranu soupeř. Nakonec však o touš přišel.
     
    35:50
    Stars již hrají v plném počtu, Sharks svou další přesilovku nevyužili a musejí se snažit přihře v plném počtu.
     
    35:18
    Až v závěru početní výhody hrozba pro Dallasu, pokus Marleaua ještě dorážel Joe Thornton. Ale ani on kotouč za Enrotha nepropasíroval.
     
    34:40
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, tahle přesilovka pro hosty zatím určitě není taková, jakou by si ji představovali.
     
    34:07
    Nyní ovšem San Jose zastaveno opět kvůli stejnému problému, jedná se o ofsajd na modré čáře.
     
    33:45
    Hned po vhazování Stars vyhazují a nenechávají Žraloky dostat do šance, muži v bílých dresech se snaží co nejdříve dostat do pásma.
     
    33:23
    Přesilovku si teď zase pro změnu vyzkoušejí hosté. Dvě minuty za faul loktem dostává domácí hokejista Ryan Garbutt (DAL).
     
    33:07
    Joe Pavelski se natahoval po odraženém kotouči před brankou. Ale teď měl Enroth i trochu štěstí, že puk stihl jako první.
     
    32:28
    Fiddlerův pokus bekhendem z dálky. Ale ještě bylo potřeba, aby to něj někdo zasáhl. Takhle moc úspěchu nesklidil.
     
    32:04
    Jokipakkovo nahození na branku, ale nic víc už Stars nestihli. Naopak Sharks dostali možnost vystřídat a poslat tak na led čerstvé síly.
     
    31:39
    Tomáš Hertl chtěl založit další jednu ze svých dnešních dobrých akcí, ale na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    31:15
    Hra přerušena, odpískána přihrávka rukou. Přestože už se jeden z hostujících obranců řítil kupředu, rozhodčí všechno dobře viděl.
     
    30:53
    Spezzův nečekaný pokus, zároveň ale vskutku nepřesný. Tečovaný kotouč nakonec končí mimo hrací plochu.
     
    30:45
    Hraje se nyní hodně ze strany na stranu, navíc sledujeme hodně nepřesností. Kotouč na domácí střídačce a buly v prostřední periodě.
     
    30:23
    Dillon po vyhraném vhazování svých spoluhráčů okamžitě pálil na branku, i když docela z dálky. Enroth zastavil puk betony a přidržel.
     
    30:14
    Postavení mimo hru Dallasu, další vhazování po malé přestávce.
     
    29:53
    Vlasicův obranný zákrok Žralokům hodně pomohl, dva útočníci Dallasu tak nemohli pokračovat ve své šanci. A tak zase může dopředu formace Sharks.
     
    29:29
    Brent Burns v útočné třetině zkusil získat puk, ale jeho spoluhráč jej následně okamžitě vyhodil na zakázané uvolnění.
    Trevor DALEY - 1:3
     
    28:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    Teď už se ovšem hala poprvé raduje a Stars přesně dvanáct minut před koncen druhé periody snižují na rozdíl dvou zásahů. Domácím se vyplatil důraz na brankovišti, Antti Niemi dlouho držel kus černé gumy před brankovou čarou. Ale pak jej stačil do určeného místa propasírovat TREVOR DALEY, který rozradostnil tribuny. Nebylo pochyb o tom, že branka bude platit, vše se odehrálo v souladu s pravidly. Zároveň šlo o využitou přesilovou hru. Asistence: Jamie Benn, Jason Spezza.
     
    27:53
    Antti Niemi hned řeší spoustu problémů kolem sebe, po střele z mezikruží také dorážky. Ale brankář San Jose nadále zůstává neprůstřelný.
     
    27:25
    Vyloučení na straně San Jose Sharks. Joe Thornton (SJS) musí do boxu trestoměřičů, tam ho hlavní rozhodčí odeslal za podražení. Přesilovka Dallasu.
     
    27:13
    V brance Dallas Stars tedy Enroth, ten zkusí nahradit o něco lépe svého kolegu Lehtonena.
    Andrew DESJARDINS - 0:3
     
    26:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Situace ještě lepší pro San Jose, znovu se prosazuje stejný hokejista. Poslední útočné trojici Kaliforňanů se dnes pořádně daří, před brankou stínil Lehtonenovi parádně česká forvard Tomáš Hertl. A byl to znovu ANDREW DESJARDINS, kdo propálil domácího brankáře, zároveň posílá Lehtonena na střídačku. Náskok tří branek Žraloků už je docela slušný, teď se mohou hosté klidně více soustředit i na obranu. Asistence: Justin Braun, Tomáš Hertl.
     
    25:39
    Matt Irwin převzal kotouč v obranné třetině a hledal vepředu Shepparda. Avšak ten byl o touš připraven ve střední čási pole.
     
    25:12
    Antti Niemi zachránil svůj tým ve chvíli, kdy v pořádné tutovce pálil Jamie Benn. Finský gólman ve službách San Jose Sharks dnes zatím výtečný.
     
    24:53
    Spezza ještě v dobré šanci, ale Joe Thornton mu stačil kotouč vypíchnout. Následně už znovu útočí Sharks.
     
    24:18
    Výborný Dillonův obranný zákrok, bývalý hokejista Dallasu se teď na ledě Stars předvedl v pořádné síle a ukázal, jak si dobře vede.
    Andrew DESJARDINS - 0:2
     
    23:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hodně podobný začátek periody, pokud budeme porovnávat s úvodním dějstvím. Žraloci unikají do vedení v podobě dvou branek, hned mohou hrát o něco klidněji jak dopředu, tak směrem do obrany. Veliký úsměv na tváři Tomáše Hetla, jenž poslal puk na klec a před Lehtonenem tečoval ANDREW DESJARDINS. Hertl dostal kotouč na pravý kruh, z tohoto místa nečekaně vypálil a kus černé gumy se zastavil v zařízení Dallas Stars, spokojenost pro čtvrtou formaci v bílém na místě. Asistence: Tomáš Hertl, Chris Tierney.
     
    23:12
    Karlsson se vydal na útočný výlet, ale neměl nikoho po ruce na nahrávku. Obrana Dallasu jej pak velmi důrazně zastavila.
     
    22:33
    Antti Niemi se zajel s pukem za branku a tam jej rozehrál na své spoluhráče. Navíc docela přesně, takže obránci měli usnadněnou práci.
     
    22:18
    Jason Spezza je jedním z dnes nejvíce pálících mužů. Znovu zkusil soupeřova gólmana prověřit, teď ale mířil docela z dálky, navíc na brankovišti nikdo netečoval a nestínil.
     
    21:25
    Hodně se hraje ve střední třetině, zatím si ani jedna strana netvoří výraznější možnosti. Jako třeba Nieto, který byl docel brzy zastaven.
     
    20:46
    Grabutt se dostal sám až do zakončení, přestože měl kolem sebe ještě spoluhráče pro nahrávku.Tohle ale pro Niemiho nebyla těžká práce.
     
    20:30
    Vhazování ve středním pásmu, San Jose Sharks v postavení mimo hru.
     
    20:15
    Na první vhazování ve druhé třetině si lépe vedli hosté, avšak byl to náslendě Spezza, kdo zkusil ohrozit Niemiho klec. Ale pak nezakončil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Dallas Stars: 10

    San Jose Sharks: 11
     
    První třetina nabídla jedinou branku, gólový úspěch si zapsalo San Jose. Ačkoliv pak Dallas měl několik šancí, vyrovnat zatím nedokázal. Počkejme si, co přinese následující dvacetiminutovka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Probíhá poslední minuta první třetiny, ještě jedno buly před Anttim Niemi, ale více už se toho teď asi nestane.
     
    18:57
    Brent Burns už po návratu z trestné lavice zpátky ve hře, teď se společně s dalšími bránícím hráči stihl zavčas vrátit ke své brance.
     
    18:23
    Jokipakka ve střední třetině sice slibně rozjel celou akci, ale pak už si tak dobře nevedl. Kotouč mu z hole odebral Joe Thornton.
     
    17:35
    Hvězdám se podařilo opět sevříl San Jose před jeho brankou, Horcoff z dálky nahozoval na branku, ale k teči už se nikdo neodhodlal.
     
    17:19
    Klinbergovo zakončení hned po vhazování, Antti Niemiho opět vytáhl jeho hbitou lapačku.
     
    17:03
    Karlsson se sice pomalu dostával ke kotouč v útočné třetině, ale Lehtonen jej stihl rozehrát ještě o něco dříve. Teď už má Dallas k mání další buly u Niemiho.
     
    16:39
    Hostující družina nahodila alespoň do střední třetina, tam už si kotouč přebrala další formace Stars. Následoval další icing San Jose Sharks.
     
    16:20
    Jordie Benn a jeho střela okamžitě po vhazování. Ale Antti Niemi proti němu připraven vytáhnout bleskurychlý zásah lapačkou.
     
    16:11
    Ještě jedna komerční pauza ve druhé periodě.
     
    15:53
    Teď už Dallas kompletní, přesto Sharks znovu začínají rozehrou ze svého pásma. Na druhé straně pa zahrozil Spezza.
     
    15:35
    Už běží poslední vteřinky hostující početní výhody. Ta zatím probíhá celkem v klidu pro Stars, jeden jedna vážnější střela v podání San Jose.
     
    14:53
    Kaliforňané se doposud do výraznější šance nedostali, Dallasu už se třikrát podařilo vyhodit přes všechny čáry a ubránit drahocenné vteřiny.
     
    13:40
    San Jose Sharks si zahrají první přesilovku, Verron Fiddler (DAL) vyloučen za hrubost a Dallas čekají nepříjemné chvíle.
     
    13:20
    Domácí muži vyhráli nové buly v útočné třetině. I když se hraje ve vyrovnaném počtu, teď dokázali na chvíli soka zatlačit. Pak už ale vyhazují na icing.
     
    13:07
    Grabutt se chvíli zvedal z ledu, ale nakonec nepotřeboval pomoc lékaře a vše zvládn sám. Vhazovat by se mělo po pravé ruce Anttiho Niemiho, který už se na buly připravuje.
     
    12:36
    Kotouč u Niemiho klece, ale nikdo z domácích si jej pořádně nezajistil, aby mohl lépe vypálit. San Jose nahazuje do střední třetiny.
     
    12:01
    Na druhé straně už se zase ke střele chystal Spezza. Na jeho šanci hosté reagují vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    11:25
    Pokračuje se v pěti hráčích na obou stranách, po nahození Dallasu do pásma se hosté okamžitě vracejí před Lehtonena. Tentokráte ale bez pokusu o zakončení.
     
    11:12
    Máme tu ještě v první třetině šarvátku. Brent Burns (SJS) se pustil hodně tvrdě do svého protivníka, tím mu byl Antoine Roussel (DAL). Oba dostávají tresty za rvačku, pokračovat budeme po reklamní pauze.
     
    10:54
    Kennedyho pokus z velké dálky ještě někdo před brankou tečoval, přesto kus černé gumy skončili mimo dosah zařízení, Stars vyhazují.
     
    10:15
    Jason Demers, někdejší Žralok, se teď snažil vytáhnout proti svému bývalému zaměstnavateli. Ale šikovný obránce se až do zakončení nepropracoval.
     
    09:44
    Niemi se natahoval po skákajícím kotouči před brankou, nakonec se mu risk vyplatil. Stačil totiž do touše zasáhnout hokejkou.
     
    09:05
    Teď už musel být gólman San Jose daleko více ostražitý, ovšem zakončení Dallasu většinou míří vedle, a tak má doposud svou práci docela usnadněnou.
     
    08:40
    Tomáš Hertl na nezvyklé pozici v zadních řadách, z obrany ale kotouč nedostal dále jak do střední třetiny. Právě tam se bude za okamžik vhazovat.
     
    08:28
    Na druhé straně Spezzův pokus, ale branku vůbec netrefil. Niemi nebyl tentokráte nucen zasahovat.
     
    08:04
    Brent Burns si v klidu počkal, až dostřídá celá útočná trojice, až teprve potom rozehrával kotouč. Hned našel Thorntona, jenž si tvořil slibnou šanci před Lehtonenem.
     
    07:46
    Uvidíme první komerční přestávku, ještě před ní jeden z hlavních rozhodčích řešil problém s nohou. Ale snad bude v duelu pokračovat bez úhony.
     
    07:01
    Souboj o kotouč v obranné třetině Kaliforňanů. Gólman San Jose sice musel dávat pozor, ale hodně problémů za něj vyřešila už samotná defenzíva.
     
    06:34
    Hra ale rychle plyne a zatím se moc nepřerušeuje. Až nyní odspískáno zakázané uvolnění San Jose Sharks.
     
    05:42
    Sharks nadále aktivnějším mužstvem na ledové ploše, hokejisté Dallas nestíhají hosty ve vlastní třetině. Tak alespoň nahazují.
     
    04:50
    Antti Niemi se musem vyznamenat zásahem levým betonem, Bennova střela od pravého mantinelu se pro něj překvapením nestala.
    Marc-Edouard VLASIC - 0:1
     
    03:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostující mužstvo začíná také další venkovní zápas rychlým gólem. Stejně jako v Nashvillu, také dnes San Jose Sharks překvapují soka brzy. Jednoduché propracování se do útočné třetiny, puk u zadního mantinelu následně získal do své moci Couture, autorem trefy MARC-EDOUARD VLASIC. Zmiňovaný Logan Couture jednoduše, ale zároveň hodně stylově z otočky zamířil ve chvíli, kdy pobýval v nemožném úhlu pro vstřelení puku do sítě. Přesto se trefil po teči jeho spoluhráč Vlasic a zaskočil brankáře Lehtonena, Dallas má hned co dohánět. Asistence: Logan Couture, Joe Pavelski.
     
    03:02
    Patrick Marleau posílal ze zadních pozic dopředu na Thorntona, ten ale nebyl zavčas připravený na přijmutí přihrávky. A tak kotouč končí pouhým nahozením o mantinel.
     
    02:09
    Tomáš Hertl se dostal ke kotouči kousek před brankou, hned měl šanci pálit z otočky. Ale zavčas se domácím podařilo zblokovat jeho hbité počínání si.
     
    01:47
    Prozatím sledujeme přehazování kotouče z jedné strany na druhou, teď zase zakryl kus černé gumy rukavicí na brankovišti Lehtonen a bude padat puk po jeho pravé ruce.
     
    01:39
    A premiérově zadržel kotouč v lapačce také Antti Niemi, lehké nahození z levé strany ho ale v žádném případě překvapit nemohlo.
     
    01:14
    Lehtonen byl nucen vytáhnout zákrok pravým betonem, od jednoho z obranců Sharks mířil touš do jeho výstroje. Hra pak prerušena před klecí Dallasu.
     
    00:36
    Zrovna Demers rozehrával kotouč z obranné třetiny, avšak teď už nebyl tolik úspěšný. Poprvé hraje vepředu San Jose.
     
    00:14
    Jako první se na buly lépe předvedli domácí, také to byli právě Stars, kdo se díky Demersovi dostal do zakončení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Lehtonen (Enroth) – Klingberg, Goligoski, Daley, Jokipakka, Demers, Jordie Benn – Cole, Spezza, Jamie Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Ritchie, Fiddler, McKenzie – Sceviour, Horcoff, Ranford

    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Hannan, Irwin – Karlsson, Thornton, Marleau – Wingels, Couture, Pavelski – Kennedy, Sheppard, Nieto – Desjardins, Tierney, Hertl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání zámořské National Hockey League, potkají se spolu tým Západní konference. Domácí Dallas Stars by rádi dohnali ztrátu před sebou, San Jose Sharks zase potřebují přerušit předchozí nezdary.
     
    Československá stopa v utkání

    Aleš Hemský (DAL) (9 + 14)
    Tomáš Hertl (SJS) (10 + 12)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba týmy se spolu naposledy utkaly v listopadu loňského kalendářního roku. Hrálo se v aréně Dallas Stars, avšak byli to právě San Jose Sharks, kdo zvítězil celkovým poměrem 5:3.
     
    DALLAS STARS

    Mužstvo Dallas Stars minulý rok na jaře udělalo mnoho radosti svým příznivcům, když se postupně propracovalo až do vyřazovacích bojů, přestože hned v prvním kole muselo překousnout vyřazení od Anaheim Ducks. Nyní bude pro stejnou družinu těžším oříškem postup na vrchní příčky. Hvězdy zůstávají až na čtvrtém nejhorším místě Západní konference, ačkoliv ztráta na dnešního soka ze San Jose činí pouhé čtyři bodíky. A tak třeba duel mezi Dallas Stars a San Jose Sharks může naznačit, jak se nadále bude žebříček na západě vyvíjet. Stars dnes mají k dispozici mnohdy výhodné domácí prostředí.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Hokejisté z Kalifornie potřebují nutně začít bodovat, aby se vrátili na svou předchozí vlnu pohody. Poslední pokusy totiž San Jose nevyšly úplně podle představ, dohromady pět utkání z předchozích šesti totiž parta v tyrkysových trikotech nezvládla. Minule zavítali Žraloci na kluziště tabulkově nejlépe postaveného celku ligy Nashville Predators. Unikli sice jako první do vedení hned v úvodní části, přesto nakonec domácí Predátoři zvítězili jednoznačně 5:1. V pořadníku Západní konference si San Jose Sharks stojí na deváté příčce, jen kousíček za rivalem z Los Angeles. Podaří se Sharks přerušit neúspěchy právě v Dallasu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Daley (Jamie Benn, Spezza), 58. Cole (Jamie Benn, Daley) – 4. Vlasic (Couture, Pavelski), 24. Desjardins (Hertl, Tierney), 27. Desjardins (Braun, Hertl), 59. Marleau (Sheppard), 60. Wingels (Pavelski, Dillon)


    Dallas Stars: Lehtonen (27. Enroth) – Klingberg, Goligoski, Daley, Jokipakka, Demers, Jordie Benn – Cole, Spezza, Jamie Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Ritchie, Fiddler, McKenzie – Sceviour, Horcoff, Ranford
    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Hannan, Irwin – Karlsson, Thornton, Marleau – Wingels, Couture, Pavelski – Kennedy, Sheppard, Nieto – Desjardins, Tierney, Hertl

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Rody, Mach

    Diváci: 17 568
    bahis siteleri