NY Islanders – Nashville 5:2 (kon.) | NY Rangers – Vancouver 4:5 (0:2 po s.n.) | Pittsburgh – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Winnipeg 5:1 (kon.) | Montreal – Florida 2:3 (1:2 po s.n.) | Philadelphia – Buffalo 2:3 (1:2 po s.n.)
Dallas – San Jose 2:5 (kon.)
konec
Dallas Stars
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
San Jose Sharks
Pátek 20.02.2015, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tommy WINGELS - 2:5
     
    59:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna branka navrch. Gólman Dallasu zůstal i nadále ne střídačce, jen několik vteřinek po čtvrté brance Sharks přichází také pátý zásah. TOMMY WINGELS si zpracoval kus černé gumy na hokejce a poslal jej bez rozpaků do prázdného zařízení Stars. Asistence: Joe Pavelski, Brenden Dillon.
    Patrick MARLEAU - 2:4
     
    58:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale nejspíš úplně rozhodnuto, domácím risk bez brankáře nevyšel a hned prvním vyhozením do odkryté klece Žraloci trefují. Puk poslal do sítě zkušený forvard PATRICK MARLEAU, jenž dodal zase o něco větší klid na střídačku svého týmu. Přeci jen ale budou ještě muset Sharks dávat pozor v poslední minutě. Asistence: James Sheppard.
     
    58:51
    Domácí už hrají s prázdnou brankou a posílají šestého muže do pole.
    Erik COLE - 2:3
     
    57:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Už se pomalu zdálo, že Enroth vyrazí z branky a trenéři Dallasu se již odhodlají k odvolání brankáře, ale teď ještě mohou nějakou chvíli počkat. Druhý gól utkání pro Stars je velice podobný tomu prvnímu. Také teď pomohla Hvězdám aktivita kolem Anttiho Niemiho, o protlačení kotouče až za brankovou čáru se k radosti domácích příznivců postaral ERIK COLE. Dá se očekávat tlak Dallasu v závěru třetí třetiny. Asistence: Jamie Benn, Trevor Daley.
     
    49:29
    Jenže San Jose bude muset znovu do čtyř mužů. Justin Braun (SJS) už se pomalu odebírá na trestnou lavici, tentokráte hlavní rozhodčí signalizuje vyloučení za držení.
     
    48:49
    Závěr domácí přesilové hry je pořádně akční, Niemi se musel roztáhnout na brankovišti a zabránit asi třem dorážkám, aby puk nepronikl až za čáru. Ale vše dokázal zastavit.
     
    46:57
    McKenzie nejdříve v dobré šanci, získal alespoň faul pro svůj tým. Na dvě minuty je za katr odeslán Scott Hannan (SJS), Žraloci musejí bránit oslabení.
     
    33:23
    Přesilovku si teď zase pro změnu vyzkoušejí hosté. Dvě minuty za faul loktem dostává domácí hokejista Ryan Garbutt (DAL).
    Trevor DALEY - 1:3
     
    28:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    Teď už se ovšem hala poprvé raduje a Stars přesně dvanáct minut před koncen druhé periody snižují na rozdíl dvou zásahů. Domácím se vyplatil důraz na brankovišti, Antti Niemi dlouho držel kus černé gumy před brankovou čarou. Ale pak jej stačil do určeného místa propasírovat TREVOR DALEY, který rozradostnil tribuny. Nebylo pochyb o tom, že branka bude platit, vše se odehrálo v souladu s pravidly. Zároveň šlo o využitou přesilovou hru. Asistence: Jamie Benn, Jason Spezza.
     
    27:25
    Vyloučení na straně San Jose Sharks. Joe Thornton (SJS) musí do boxu trestoměřičů, tam ho hlavní rozhodčí odeslal za podražení. Přesilovka Dallasu.
     
    27:13
    V brance Dallas Stars tedy Enroth, ten zkusí nahradit o něco lépe svého kolegu Lehtonena.
    Andrew DESJARDINS - 0:3
     
    26:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Situace ještě lepší pro San Jose, znovu se prosazuje stejný hokejista. Poslední útočné trojici Kaliforňanů se dnes pořádně daří, před brankou stínil Lehtonenovi parádně česká forvard Tomáš Hertl. A byl to znovu ANDREW DESJARDINS, kdo propálil domácího brankáře, zároveň posílá Lehtonena na střídačku. Náskok tří branek Žraloků už je docela slušný, teď se mohou hosté klidně více soustředit i na obranu. Asistence: Justin Braun, Tomáš Hertl.
     
    25:12
    Antti Niemi zachránil svůj tým ve chvíli, kdy v pořádné tutovce pálil Jamie Benn. Finský gólman ve službách San Jose Sharks dnes zatím výtečný.
    Andrew DESJARDINS - 0:2
     
    23:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hodně podobný začátek periody, pokud budeme porovnávat s úvodním dějstvím. Žraloci unikají do vedení v podobě dvou branek, hned mohou hrát o něco klidněji jak dopředu, tak směrem do obrany. Veliký úsměv na tváři Tomáše Hetla, jenž poslal puk na klec a před Lehtonenem tečoval ANDREW DESJARDINS. Hertl dostal kotouč na pravý kruh, z tohoto místa nečekaně vypálil a kus černé gumy se zastavil v zařízení Dallas Stars, spokojenost pro čtvrtou formaci v bílém na místě. Asistence: Tomáš Hertl, Chris Tierney.
     
    13:40
    San Jose Sharks si zahrají první přesilovku, Verron Fiddler (DAL) vyloučen za hrubost a Dallas čekají nepříjemné chvíle.
     
    11:12
    Máme tu ještě v první třetině šarvátku. Brent Burns (SJS) se pustil hodně tvrdě do svého protivníka, tím mu byl Antoine Roussel (DAL). Oba dostávají tresty za rvačku, pokračovat budeme po reklamní pauze.
    Marc-Edouard VLASIC - 0:1
     
    03:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hostující mužstvo začíná také další venkovní zápas rychlým gólem. Stejně jako v Nashvillu, také dnes San Jose Sharks překvapují soka brzy. Jednoduché propracování se do útočné třetiny, puk u zadního mantinelu následně získal do své moci Couture, autorem trefy MARC-EDOUARD VLASIC. Zmiňovaný Logan Couture jednoduše, ale zároveň hodně stylově z otočky zamířil ve chvíli, kdy pobýval v nemožném úhlu pro vstřelení puku do sítě. Přesto se trefil po teči jeho spoluhráč Vlasic a zaskočil brankáře Lehtonena, Dallas má hned co dohánět. Asistence: Logan Couture, Joe Pavelski.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 28. Daley (Jamie Benn, Spezza), 58. Cole (Jamie Benn, Daley) – 4. Vlasic (Couture, Pavelski), 24. Desjardins (Hertl, Tierney), 27. Desjardins (Braun, Hertl), 59. Marleau (Sheppard), 60. Wingels (Pavelski, Dillon)


    Dallas Stars: Lehtonen (27. Enroth) – Klingberg, Goligoski, Daley, Jokipakka, Demers, Jordie Benn – Cole, Spezza, Jamie Benn – Garbutt, Eakin, Roussel – Ritchie, Fiddler, McKenzie – Sceviour, Horcoff, Ranford
    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Hannan, Irwin – Karlsson, Thornton, Marleau – Wingels, Couture, Pavelski – Kennedy, Sheppard, Nieto – Desjardins, Tierney, Hertl

    Rozhodčí: Peel, L'Ecuyer – Rody, Mach

    Diváci: 17 568
    bahis siteleri