Ottawa – Florida 4:1 (kon.) | New Jersey – Carolina 3:1 (kon.) | Edmonton – Anaheim 1:2 (kon.)
Montreal – Columbus 3:1 (kon.) | Toronto – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Arizona – Tampa 2:4 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Dallas – Detroit 6:7 (po pr.) | San Jose – Los Angeles 1:2 (kon.)
Philadelphia – Washington 3:2 (kon.) | Chicago – Boston 2:6 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Los Angeles Kings
Neděle 22.02.2015, 04:00 • Levi's Stadium • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:39
    Todd McLellan si vyžádal oddechový čas a udílí svým svěřencům poslední pokyny.
     
    58:23
    Niemi opouští bránu, Sharks to zkouší v šesti bruslařích.
     
    53:31
    Žraloci dvakrát v krátkém časovém intervalu ohrozili Quickovu bránu. Nejprve pálil po Burnsově nahrávce z pravého křídla Tommy Wingels, následně se k bekhendovému pokusu zblízka dostal Logan Couture. Americký gólman si ovšem mezi třemi tyčemi počínal jistě a vyrovnání nepřipustil.
     
    50:34
    Po nepovedené Burnsově ráně od modré se snažil bekhendem z otočky prosadit Joe Pavelski. Americký matador ve službách Sharks jen těsně minul levou tyčku Quickovy brány.
     
    50:06
    Dustin Brown posílá svůj tým po zbytečném faulu do čtyř. Kapitán Králů podrazil Thorntona, za což si vysloužil dvě minuty.
     
    47:33
    Gáborík se propracoval do další slušné šance, když jel sám z levého křídla na Niemiho. Finský gólman ale pohotově zasáhl levým betonem a udržel své spoluhráče ve hře.
    Marián GÁBORÍK - 1:2
     
    44:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tlak hráčů z LA vyústil ve vedoucí trefu, o kterou se zasloužil MARIÁN GÁBORÍK. Slovenský útočník naskočil ze střídačky do hry, obral ve středním pásmu Burnse o kotouče a po levém křídlu pronikl do pásma soupeře. Následnou střelou z levého kruhu na zadní tyč překonal Antti Niemiho. Bez asistence.
     
    41:06
    Gáborík se zpoza brány natlačil před gólmana Žraloků. Ten ovšem podruhé v krátké chvíli výtečně zasáhl.
     
    40:43
    Dwight King se po obrovské minele jednoho z beků San Jose řítil sám na Niemiho. Finský gólman ale na jeho forhendový blafák vyzrál.
     
    39:30
    Po hodně zmatečné situaci v obraně LA nastřelil Logan Couture pravou tyč Quickovy svatnyě.
     
    36:03
    Žraloci si podruhé v prostřední části vyzkouší hru v početní převaze poté, co si Jake Muzzin jde odsedět menší trest za zdržování hry.
     
    33:06
    Druhá přesilovka večera pro LA. Irwin si po zásluze vykoledoval dvě minuty za hákování.
     
    30:45
    Marleau si vypracoval prozatím asi největší příležitost prostřední části poté, co vystihl směr soupeřovy rozehrávky, vybruslil zpoza brány před Quicka a střelou k levé tyči se pokusil poslat Žraloky do vedení. Americký gólman byl ovšem pozorný a druhý laciný gól v dnešní utkání nepustil.
    Brent BURNS - 1:1
     
    18:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Poté, co Žraloci vyhráli vhazování v pásmu soupeře se kotouče ujal BRENT BURNS, který udělal několik rychlých korků směrem k zadnímu mantinelu. Nakonec se kanadský obránce pokusil z téměř nulového úhlu vypálit na zadní tyč, načež k překvapení všech doputoval puk až za Quickova záda. Rozhodně chyba amerického gólmana Králů. Asistence: Tommy Wingels.
     
    12:27
    Nikým neobsazený Anze Kopitan projel třetinou a dostal se ke slušné střele z mezikruží a následně i dorážce. Niemi podržel svůj tým.
     
    06:33
    Králové z LA si zahrají první přesilovku v utkání potom, co Brenden Dillon na malou chvíli bránil Mariánu Gáborikovi ve hře. Od rozhodčích si vysloužil dvě minuty za držení.
    Kyle CLIFFORD - 0:1
     
    02:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Králové jdou ze třetího útočného výpadu do vedení. Před bránu si najel KYLE CLIFFORD, který ztečoval nastřelený kotouč od modré čáry až za Niemiho záda. Asistence: Jake Muzzin.

    Miroslav Vozdecký

    Branky a nahrávky: 19. Burns (Wingels) – 3. Clifford (Muzzin), 45. Gáborík


    San Jose Sharks: Niemi (Stalock) – Vlasic, Burns, Dillon, Braun, Irwin, Hannan – Marleau, Thornton, Karlsson – Pavelski, Couture, Wingels – Nieto, Sheppard, Kennedy – Hertl, Desjardins, Scott
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Regehr, Doughty, Muzzin, Greene, McBain, McNabb – Gáborík, Kopitar, Lewis – King, Carter, Toffoli – Brown, Stoll, Williams, Nolan, Shore, Clifford

    Rozhodčí: Dwyer, O´Halloran – Barton, Brisebois

    Diváci: 70 205
    bahis siteleri