Liberec – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:2 (po pr.) | Vítkovice – Plzeň 3:2 (kon.)
Sparta – Třinec 6:5 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Zlín – Slavia 3:2 (kon.)
Pardubice – Litvínov 0:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Neděle 01.03.2015, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Play-off 2. ligy, skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivkyně a příznivce z jihomoravského Hodonína, kde je na programu druhý zápas čtvrtfinálové série play-off mezi domácím mužstvem a celkem z ostravské Poruby.

    Úvodní střetnutí této série se hrálo na severu naší republiky a vyznělo jednoznačně pro červeno-bílé. Diváci měli možnost sledovat naprostou destrukci hodonínské defenzívy, která během šedesáti minut inkasovala osm branek. Porážku 0:8 komentoval krátce po zápase i zkušený Petr Peš: „Bohužel musím konstatovat, že osmička je pro nás dnes ještě milosrdná. Nebýt Kevina (Rozuma), který spoustu dalších šancí soupeře pochytal, mohlo to být ještě horší“, přiznal dvaatřicetiletý forvard.

    Zato v šatně dnešních hostů mohlo být po prvním čtvrtfinálovém duelu veselo. Martin Červenka se v tomhle na branky bohatém utkání dočkal dokonce hat-tricku. "Je to docela vtipné, protože jsem přijel na zápas ještě takový poblázněný. Vždycky se to ke mě odrazilo a já do toho jenom plácl. Štěstí na mě sedlo a co jsem plivnul, to tam spadlo. Je to taková falešná forma", přibližuje své radostné chvíle na ledě. Zároveň však hosté před dalším utkáním stojí nohama pevně na zemi a rozhodně nelétají v oblacích. "Čeká nás těžký zápas. Hodonín doma svou kůži rozhodně neprodá lacino, nechce končit ve čtvrtfinále. Máme respekt ke každému soupeři," kvituje porubský brankář Radek Tihlář.

    Co dodat? Doufejme, že nás čeká zajímavé utkání plné dějových zvratů a krásných hokejových momentů. Textový přenos začíná úderem sedmnácté hodiny a my vás srdečně zveme k jeho sledování.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Rozum, Kotvan – Dufek, Pokorný, Škápik, Nedvěd, Grman, Sedlák, Polesný – Venclík, Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Sajdl, Jurásek, Charvát, Mika

    HC RT TORAX Poruba: Tihlář, Gleich – Buček, Vajda, Ovšák, Javín, Peslar, Puškár – Červenka, Seidler, Chaloupka, Zachar, Sedlář, Vrána, Vaněk, Krayzel, Kilnar, Pavlačka

    Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Musil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První velkou příležitost zápasu měl po necelých deseti sekundách Zdeněk Kučera, který příklepem ověřil pevnost Tihlářových betonů! Hezká úvodní akce.
     
    00:23
    Drtiči právě vstřelili branku!
    A je to tady, domácí mužstvo zaskočilo svého soupeře a po slabé půl minutce hry střílí první branku zápasu! Hlavní aktér předchozí situace Zdeněk Kučera nabil na modrou čáru MARTINU DUFKOVI, který propálil Tihláře! Asistence: Zdeněk Kučera, Jakub Sajdl.
     
    01:13
    Jakub Peslar zakládá útočnou akci za vlastní bránou, porubští se určitě budou snažit rychle srovnat skóre tohoto utkání.
     
    02:09
    Petr Seidler nedostihl špatně mířený pas od svých zadáků a kotouč tak skončil až na zadních mantinelech obranného pásma Drtičů. Zakázané uvolnění.
     
    03:14
    Zdeněk Jurásek se pokoušel z otočky centrovat kotouč před Tihlářovo brankoviště, jenže tento pokus byl zblokován do ochranné sítě. Vhazování v obranném pásmu hostů.
     
    04:03
    Lukáš Vrána zakončoval perfektní kombinační akci svého celku na vrcholu levého kruhu, jenže Kevin Rozum byl na brankovišti pozorný.
     
    04:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    Má předchozí předpověď se nakonec vyplnila do puntíku, Poruba okamžitě srovnává skóre. ALEŠ KILNAR náramným způsobem zužitkoval přečíslení tři na dva, když přijal přihrávku na levém křídle a vymetl pavučinku v Rozumově levé šibenici. Parádní branka! Asistence: Petr Seidler, Martin Buček.
     
    05:58
    Radek Tihlář kryje lehounké nahození juráska ze středního pásma a raději přikrývá kotouč svou rukavicí.
     
    06:31
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hokejistům Poruby padá do sítě téměř vše, na co sáhnou! Milan Ovšák oslovil přihrávkou PETRA SEIDLERA, který se dokázal prosadit přes blokujícího obránce krásnou ranou k bližší tyči. Asistence: Milan ovšák.
     
    06:47
    Vyloučen velezkušený Miroslav Javín (POR) za držení protihráče, domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    08:04
    Jakub Tomi měl vynikající příležitost, když se dokázal prokousat k dorážce své vlastní střely z mezikruží, jenže Tihlář jej dokázal nadvakrát vychytat!
     
    08:47
    Hosté v plném počtu.
     
    08:54
    Vylučuje se také na domácí straně, David Polesný (HOD) je potrestán za držení protihráče, stejně jako v Javínově případě.
     
    09:44
    Aleš Kilnar vytlačil své mužstvo z pásma nepovedenou ranou, která se odrazila kolem hrazení až do středního pásma.
     
    10:57
    Tohle je velice nepříjemná situace! Petr Peš dohrál Peslara takovým způsobem, že proletěl dvířky od trestné lavice, kterými vyskakoval vracející se David Polesný. Nakonec se hostující borec zvedá a v doprovodu spoluhráčů odchází na vlastní střídačku.
     
    11:59
    Radek Tihlář nakonec kryje plachtící nahození z hole Tomiho od modré čáry a nerozehrává kotouč. Buly po jeho levici.
     
    12:51
    David Zachar (POR) nevybíravým způsobem zneškodnil domácího Kučeru na brankovišti a je vyloučený za napadení.
     
    13:12
    Rána Petra Peše končí na Krayzelových chráničích, ten pohotově vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    14:51
    Hosté v plném počtu, Zachar se vrací na ledovou plochu.
     
    15:26
    Škápikova bomba od modré čáry se otiskla pouze na zadním plexiskle, Radek Tihlář nemusel vůbec zasahovat.
     
    15:41
    Lubomír Škápik (HOD) krátce poté dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    16:44
    Po dorážkách Davida Zachara u levé tyče vzniknul na brankovišti pořádný závar, který vyřešil včasným zásahem až Kevin Rozum.
     
    17:37
    Jakub Peslar tvrdě dohrál Peše u mantinelu, Poruba zcela jasně ovládá osobní souboje a přehrává v této disciplíně svého soupeře.
     
    18:17
    Zdeněk Jurásek (HOD) si zcela jasně pomohl nedovoleném zákrokem a je potrestán za sekání.
     
    19:02
    David Polesný vybojoval kotouč před brankovištěm a okamžitě jej odpálil až za Tihlářovu klec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první dvacetiminutovce jsme viděli velice ofenzivní a důrazný hokej, který snese ta nejpřísnější kritéria pro zápasy play-off. Hosté z Ostravy si počínají o malinko lépe, zejména co se týče nasazení a po zásluze vedou. Skóre celkem překvapivě otevřel v první minutě Martin Dufek, který se prosadil od modré čáry. Jenže Seveřané brzy odpověděli přesnými zásahy Aleše Kilnara a Petra Seidlera.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hráči Poruby začínají akci zpoza vlastní brány. Buček dlouhou přihrávkou hledal Červenku, jenž okamžitě pálil na Rozuma, který si s lehkou střelou poradil.
     
    20:17
    Domácí v plném počtu.
     
    20:45
    Radoslav Smetana se procpal kolem mantinelu a chtěl už už napřahovat ke střele na Tihláře, v poslední chvíli mu však vystavil stopku David Vajda (POR), který si jde odpočinout na trestnou lavici na dvě minuty za podražení.
     
    21:13
    Drtiči se v poseldních chvílícjh nedovedou prosadit a opět musí rozjet akci zpoza Rozumovy brány.
     
    21:57
    Domácím se po delším čase povedlo usadit v pásmu, kromě Grmanovy střely od modré, kterou brankář soupeře kontroluje, se jim nepodařilo zhola nic a přesilovka se pomalu chýlí ke konci.
     
    22:45
    Hosté v plném počtu.
     
    23:14
    Seidler s Vránou si pokoušeli proklestit cestu do útočného pásma, jejich akci ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:09
    Na Zimním stadionu Václava Nedomanského zatím není k vidění příliš pohledný hokej. Tempo relativně opadlo a ani jeden z týmů se nedokáže více prosadit. Brankáři mají relativně snadnou práci.
     
    24:46
    A máme tu druhé vyloučení třetiny. Jan Puškár (POR) si počínal v souboji se Škápikem nedovoleně a jde si sednout na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    25:33
    Výborná ofenziva porubských hráčů, kteří dosud nepustili Hodoníňany z obranného pásma.
     
    26:11
    Lehký náznak šance v podání druhé formace domácích. Jurásek si najel od mantinelu na hranici kruhu a hledal před bránou Michala Kubu, který ale dorážku nezvládl a hosté vyhazují.
     
    26:46
    Hosté v plném počtu.
     
    27:55
    Tihlář ve vysoké permanenci proti třetí domácí formaci. Postupné šance Charváta, Tomiho a Miky ovšem ustál a skóre tedy zůstává neměnné.
     
    29:26
    Hraje se agresivně ve středním pásmu, ovšem hra připomíná spíše kličkovanou, jelikož ani jeden ze soupeřů dosud nezavítal do soupeřova pásma.
     
    29:49
    Opět výborný Tihlář! Nyní se na něj řítil snajpr Zdeněk Jurásek, ale brankář hostujícího týmu rychlý kotouč vytěsnil nad bránu.
     
    31:06
    A na druhé straně se výbornými zákroky prezentuje také Kevin Rozum. Velká obranná okénka jsou k vidění na obou stranách.
     
    32:01
    Nadějnou akci domácích zastavuje téměř milimetrový offside. Vhazování ve středním pásmu.
     
    32:47
    Velký tlak hodonínské druhé formace. Michal Kuba se nyní perfektně vytočil od mantinelu a prověřil Tihláče, který pouze vyrazil před sebe, kde se o dorážku postupně přihlásili i Jurásek s Pešem, z nichž ale ani jeden neprostřelil chumel hráčů před bránou. Kotouč končí v rohu, kde jej přebírají hostující borci.
     
    33:07
    Matěj Charvát (HOD) po dojezdu puku za vlastní bránou nešetřil důrazem a je za to potrestán na dvě minuty. Trest zní "vražení na hrazení".
     
    33:55
    Hráči Poruby dlouho operovali v útočném pásmu a také jednou vyzkioušeli pozornost Kevina Rozuma. Domácí poté vyhodili.
     
    34:19
    Hodonínští jsou ve velké kryzi, protože nyní nabídli svému soupeři přesilovku 5 na 3. Michal Kuba (HOD) vyloučen za podražení.
     
    34:31
    Obrovský tlak ostravského týmu, zatím ovšem bez zakončení.
     
    35:07
    Hraje se 5 na 4.
     
    35:15
    Charvát se okamžitě po opuštění trestné lavice vydal do brejku 2 na 1, který nakonec sám vyřešil střelou, kterou ale našel Tihlář ve své lapačce.
     
    35:56
    Domácí opět vyhazují a prozatím drží svoje naděje.
     
    36:19
    Domácí v plném počtu.
     
    36:43
    Rozum v permanenci proti Vaňkově střele. Kotouč končí po zákroku jeho betonu v rohu, kde jej přebírají obránci a uklidňují hru.
     
    38:03
    Hostující obránce zkoušel dlouhou přihrávkou najít rozjetého spoluhráče na modré čáře, tento pokus ovšem končí icingem. Buly po levici Tihláře.
     
    38:54
    Chaloupkův pokus z pravého kruhu končí po teči domácího hráče na síti za bránou.
     
    39:13
    Zdeněk Jurásek se nyní pokoušel prokličkovat mezi dvěma obránci, kteří mu ale nepovolili téměř nic a pomalý kotouč doputoval až k hostujícímu brankáři, který jej raději přikryl pod svou lapačkou.
     
    39:31
    Červenka se dostal do kolize s Rozumem. Je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po velmi divoké první třetině nás čekala trošku méně zajímavá perioda, ve které se neprosadil ani jeden z týmů. Třetinu zdobily spíše výborné zákroky strážců obou svatyní, kteří prozatím drží skóre na stejném bodě jako doposud a rozhodovat se tak bude ve třetí třetině, případně v prodloužení.

    Další třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:43
    Seidler perfektně prošel mezi bránícími hráči a poslal bekhendovou přihrávku na Krayzela, proti němuž si Rozum vyjel a kotouč ukryl ve svém plastronu.
     
    41:15
    Chvíli po začátku třetí periody tu máme šanci pro Drtiče, při vyloučení Marka Sedláře (POR), jenž si jde odpočinout na trestnou lavici za podražení.
     
    41:52
    Nedvěd s Kubou si na modré čáře "po jágrovském způsobu" vyměňovali kotouč tak dlouho až se první jmenovaný rozhodl, že je čas a vyslal tvrdý projektil, směr Tihlář. Střelu zblokoval Javín a Poruba s obtížemi vyhazuje.
     
    42:39
    Drtičům se nedaří a přesilovka se chýlí ke konci.
     
    43:15
    Hosté v plném počtu.
     
    43:37
    Skvělý Rozum si nyní poradil s unikajícím Sedlářem a nýslednými dorážkami jeho spoluhráčů! Brankář Drtičů drží plamínek vyrovnání.
     
    44:28
    Po souboji u mantinelu zůstává ležet na ledě jeden z porubských hráčů.
     
    44:28
    Po chvíli se ale zvedá a za potlesku celého stadionu odjíždí na střídačku.
     
    44:57
    Sajdlovi se podařilo proniknout mezi obránci až k Tihlářovi, ale kotouč mu sklouznul z čepele a z veliké šance tak nevzniklo v podstatě nic.
     
    45:32
    Druhá hodonínská formace se sama přehnanou kombinací uvedla do "ofsajdového zatracení". Bude se vhazovat ve střední třetině.
     
    46:03
    Tentokrát spěchá na plochu zdravotnice domácího týmu. Po velmi ošklivém hitu zůstává na ledě ležet Matěj Charvát. Stejně jako předešlý hráč se ale nakonec odebral na střídačku po svých.
     
    46:03
    Petr Seidler (POR) si za zásah do oblasti hlavy a krku vysloužil dvouminutový trest + desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Menší trest odpyká Aleš Kilnar.
     
    46:36
    Několik postupných závarů před Tihlářem nekončí gólem. Hodonínští se nedokáží prosadit.
     
    47:05
    A v přesilovce se také neprosadí. Zdeněk Jurásek (HOD) jde za katr. Trest za hrubost uvrhl hru do stavu čtyř hráčů proti čtyřem.
     
    47:43
    Velmi opatrná hra z obou stran. Momentálně se hraje za bránou Poruby, ale domácí neprodukují šance.
     
    48:08
    Hosté v plném počtu.
     
    48:45
    Pokorný opět uklidňuje hru vyhozením za soupeřovu bránu. Přesilovky nejsou rozhodujícím prvkem zápasu.
     
    49:05
    Domácí v plném počtu.
     
    49:50
    Hráči ze severu Moravy momentálnmě kontrolují puk, ale stejně jako jejich soupeř se nedostávají do zakončení. Obrany obou týmů nyní pracují jako hodinky a nepouštějí protihráče do šancí.
     
    51:10
    Perfektní práce hostujících hráčů, kteří bedlivě střeží střední pásmo a Drtiči se zak nedovedou prosadit.
     
    52:07
    Na ledě se stále neděje nic zajímavějšího. Obraz hry momentálně odpovídá těžkému dobývání středního pásma.
     
    53:08
    Druhá hodonínská lajna si nyní vypracovala po delší době tlak před Tihlářem. Ten ale odolává všem dorážkám a následně ukrývá kotouč pod svým tělem.
     
    53:18
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak tohle je výrazné snížení šancí na vyrovnání. Vaněk vyslal přihrávku k mantinelu, kam si sjel ADAM ČERVENKA, kterému se podařilo dostat až k pravé tyči Rozumovy brány odkud překvapil hodonínského brankáře dobrou střelou pod ruku.
    Asistence: Rostislav Vaněk, David Vajda
     
    54:39
    Matěj Charvát po souvislém tlaku svého týmu zakončoval téměř do prázdné brány, když ale minul vzdálenější tyč jen "o kozí chlup"!
     
    55:55
    Domácí hráči se snaží kombinovat, ale ostravané ukazují své hokejové kvality a příliš toho svému soupeři nepovolují.
     
    56:41
    Ondřej Nedvěd (HOD) pravděpodobně pohřbil jakékoliv šance svého týmu na vyrovnání, když to u mantinelu v obranném pásmu přehnal s důrazem a odpyká si dvouminutový trest za hrubost.
     
    56:56
    Škápik v oslabení zariskoval a po získání kotouče jedovkou prověřil strážce porubské svatyně.
     
    57:27
    Rozumův skvělý zákrok proti Bučkově teči. Hodonínský brankář našel neposedný kotouč ve své lapačce a nepovolil navýšení skóre.
     
    58:07
    Domácí se snaží se zápasem ještě něco udělat a momentálně se hraje spíše ve třetině porubského týmu. Po zakázaném uvolnění se vhazuje po Tihlářově pravici.
     
    58:41
    Domácí v plném počtu.
     
    58:57
    Hostující borci drží kotouč v rohu útočného pásma a spoří důležité vteřiny, které mohou v dnešním utkání rozhodnout.
     
    59:35
    Puk je opět za Rozumovou branou. Hosté hrají to, co potřebují a pomalu, ale jistě kráčejí za druhým bodem do série playoff.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dnes jsme shlédli nepříliš atraktivní utkání. Nutno podotknout, že v něm zvítězil jasně lepší tým. Poruba ve třetí části zásluhou Červenky navýšila svůj náskok na dvojgólový, a ten už do konce utkání udržela.
     
    Fanoušci opouštějí zimní stadion s očekáváním, jestli se na něj ještě v letošní sezóně vrátí.
    Mně nezbývá, než Vám poděkovat za pozornost. Loučí se s Vámi Petr Svoboda a ať už příští nebo ještě v této sezóně, budu se s Vámi těšit opět nashledanou. (19:15:59)

    Tomáš Chramosta

    Petr Svoboda

    Branky a nahrávky: 1. Dufek (Kučera, Sajdl) – 5. Kilnar (Seidler, Buček), 7. Seidler (Ovšák), 54. Červenka (Vaněk, Vajda)


    SHK Drtiči Hodonín: Rozum (Kotvan) – Dufek, Pokorný, Škápik, Nedvěd, Grman, Sedlák, Polesný – Venclík, Kučera, Tomi, Smetana, Peš, Kuba, Sajdl, Jurásek, Charvát, Mika
    HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (Gleich) – Buček, Vajda, Ovšák, Javín, Peslar, Puškár – Červenka, Seidler, Chaloupka, Zachar, Sedlář, Vrána, Vaněk, Krayzel, Kilnar, Pavlačka

    Rozhodčí: Pokorný – Klouda, Musil
    bahis siteleri