Piešťany – Košice 3:4 (kon.) | Martin – Nitra 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
HK Nitra
sk Středa 04.03.2015, 17:00Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tejto chvíli je to už od nás všetko. Z Martina sa s vami na dnes lúčime a tešíme sa na vás aj pri zajtrajšom stretnutí. Za pozornosť ďakuje Jozef Čelestiak. (20:49:10)
     
    Ohlasy trénerov:

    Jaroslav Török, tréner Martina:
    "Kvalitné stretnutie, taktiež ako v Nitre s perfektnými divákmi. Základ nášho víťazstva sme položili v presilovej hre piatich proti trom. Ako čiernu škvrnu vidím nebezpečné zákroky pri mantineloch, niektoré boli aj zbytočné a pritom ide o zdravie hráčov. Hádam sme sa dostali do série a pokúsime sa víťazstvo potvrdiť aj zajtra. "

    Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Videli sme duel vo výbornej atmosfére. Celý zápas bol vyhrotený, no je to play-off a všetci hráči museli čakať, že to také bude. Rozhodla martinská efektivita – v našich radoch mohol skórovať Tománek či Novák, no potom zlomili zápas domáci v dlhej presilovke."
     
    Laserová show pred začiatkom stretnutia predpovedala význam tohto stretnutia pre domácich. Celý martinský klub sa snažil urobiť všetko preto, aby sa domáci tím cítil silný a motivovaný pobiť sa o zdramatizovanie série – zatiaľ sa to domácim podarilo. Aj keď mala Nitra za stavu 1:1 jednu či dve gólové šance, buď domácich podržal brankár Čech, alebo potom zaúradovala aj šťastena. Kedže však mali domáci viac tutoviek, preukázali viac bojovnosti a húževnatosti, zaslúžene sa radovali z víťazstva. Zajtra to zaiste bude ešte viac vyhecovaný duel, v ktorom si nikto nič nedaruje. Uvidíme či niekto zo zranených Martinčanov – Galamboš, Markovič, Matejka, ktorí patria medzi lídrov, nastúpi. Vieme však, že Nitre bude chýbať Michal Novák, ktorý dostal trest v hre za kopnutie a bude ho posudzovať disciplinárna komisia.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Ďalšia potýčka – Ivan Ďatelinka (5. min. 10. min. + dkz za zhodenie rukavíc) zboku narazil protihráča na mantinel a to si nenechal iste vyprovokovaný Nitran Erik Bednár 2. min. + 10. min. za údery.
     
    59:00
    Jakub Čech si poradil s tvrdou strelou od Dušana Mila.
     
    58:39
    Marek Kolba 2. min. faul lakťom.
     
    58:18
    Martinskí diváci už víťazoslávne oslavujú.
     
    57:44
    Martinu už stačí iba dohrať bez vyhrotených súbojov. Určite tréner Török upozornil svoj tím na vyvarovanie sa provokácií.
     
    57:30
    Začína teda samostatne 5. min. presilová hra domácich, pretože sa tresty vynulovali
    Zápas v Martine vrcholí!
     
    57:00
    Henrich Ručkay 2. min. nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou. Michal Novák 5. min. trest v hre – kopnutie + údery . 4. min. údery – Peter Smrek.
     
    57:00
    Situácia je vyhrotená na ľade aj v hľadisku! Michal Novák si vyšliapol na Jokeľa, ktorý ho možno slovne provokoval. Súboj – nesúboj dopadol podľa očakávania, kedy skúsený Novák vyzliekol Martinčana cez dres. Predtým ale ostal ležať na ľade jeden z Martinčanov. Medzitým v hľadisku prokovovali Nováka, ktorý sa nedal a snažil sa hokejkou vysvetľovať domácim divákom za trestnou lavicou, nech mu dajú pokoj. To sa nepáčilo usporiadateľom, ktorí horkokrvných divákov upokojovali.
    BÍLEK - 4:1
     
    56:13
    Martin dal gól!
    Domáci vyhrali súboje vo vlastnom pásme a dostali sa do prečíslenia 3:1, z ktorého na dvakrát uspel VITEZSLAV BILEK. Asistencie: Dominik Fujerík, Tomáš Török.
     
    55:10
    Zucker – Svoboda – Bílek zas a raz narobila hosťujúcej päťke obrovské problémy.
     
    54:40
    Hostia v plnom počte.
     
    54:30
    Martin pokračoval v presilovkovom tlaku – no ani strela Bíleka či Brcka sa neujala.
    VARGA - 3:1
     
    53:01
    Martin dal gól!
    Už znova hrali presilovú hru Martinčania – Tomáš Török pekne našiel TIBORA VARGU, ktorý vymietol pavučinu v pravom hornom rohu. Asistencie: Tomáš Török, Michal Macho.

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 20. Török (Fujerík, Važan), 51. Bílek (Varga), 54. Varga (Török, Macho), 57. Bílek (Fujerík, Török) – 25. Štefanka (Ručkay, Lakosil)


    HK VITAR Martin: Čech (Dzubina)

    Zucker-Svoboda-Bílek, Ďatelinka-Dlouhý
    Török-Fujerík-Važan, Smrek-Dvořák
    Jokeľ- Macho-Varga, Kolba-Brcko
    Pokrivčák-Dírer-Podzinš, Fillo-Rusina

    HK Nitra: Lakosil

    Tománek-Stumpel-Novák, Ordzovenský-Konig
    Lelkeš-Štefanka-Pupák, Milo-Mezei
    Slovák-Školiak-H.Ručkay, Kuzma-Novák
    Mráz-Bajtek-J.Ručkay, Bednár-Piačka

    Rozhodčí: Lauff, Novák – Smrek, Bednár (Marušin)
    thejrc.org