Banská Bystrica – Nitra 2:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HK Nitra
sk Neděle 22.03.2015, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešné stretnutie sledovalo 2841 divákov. (19:36:18)
     
    Napínavé stretnutie máme za sebou, Banská Bystrica v ňom dokázala vyrovnať stav na 2:2 a zápas sa tak začal po presnom zásahu Kytnára zo 44. minúty akoby odznova. Následne boli šance na oboch stranách, zaskveli sa brankári Valent aj Košarišťan. Veľkú šancu mal v 49. minúte Dušan Milo, z nej sa síce nepresadil, no v oslabení sa dostal do úniku, Pupák mu poslal puk a skúsený obranca prinavrátil Nitre vedenie. Rozhodnúť mohol po pekných akciách Lukáš Novák, ktorý bol pri chuti. V závere sa Bystrica chcela dostať do tlaku, no nedarilo sa jej usadiť v pásme. Azda najväčšiu príležitosť mal pred prvým odvolaním brankára Michal Handzuš. Nitrania ale napokon ustrážili svoje vedenie a v sérii vyhrávajú 2:1 na zápasy.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Hudec poslal puk cez bránkovisko, nikto ho ale nenamieril na bránku, rovnako urobil aj Surový, ani jeho pokus ale nanašiel adresáta na strelu.
     
    59:45
    Nitra poslala puk z obrannej tretiny iba na striedačku, vhadzuje sa tak pred Valentom.
     
    59:35
    Michal Hudec až teraz nahodil puk do útočného pásma, kde oň Bystrica bojuje na mantineli.
     
    59:20
    Bystrica sa neusadila v útočnom pásme, napriek tomu už hrá v šestici!
     
    59:10
    Bystrica sa stále nevie dostať do útočného pásma, tentokrát ju zastavila prihrávka rukou. Košarišťan je tak stále v bráne.
     
    58:50
    Nitra vyhodila puk po buly do stredného pásma, následne domáci poslali puk na zakázané uvoľnenie a Košarišťan sa musí vrátiť do brány.
     
    58:35
    Banská Bystrica odvolala brankára a bude hrať v šestici!
     
    58:35
    Oddychový čas domácich.
     
    58:20
    Následne ale Handzuš šikovne tečoval strelu Jaborníka od modrej, Valent ju vyrazil iba ku tyčke, kde bol Handzuš, ktorý však dorážal len po ľade a Valent mal betón na mieste!
     
    58:00
    Handzuš teraz nepustil puk Surovému, ktorý chcel dostať puk do bránky, sám ale robustný center veľa vody pred bránkou nenamútil.
     
    57:30
    Bystrica má puk v útočnom pásme, točí ho ale len po mantineli, následne ho síce dostala pred bránku, kde ale nebol nikto a tak puk skončil znova len na mantineli.
     
    56:50
    White chcel nájsť Kytnára pred bránkou, ten sa hodil po puku pred bránkou v snahe zakončiť, keďže nestíhal prihrávku, diváci si síce pýtali vylúčenie, ktoré ale logicky neprišlo, Kytnár nakoniec puk ani nezasiahol.
     
    56:30
    Banská Bystrica sa pokúsila o rýchlu rozohrávku zo stredného pásma, ktorá skončila ale len zakázaným uvoľnením. Zatiaľ je to z domácej strany ku koncu zápasu trápenie.
     
    55:50
    Lukáš Novák je pri chuti, znova sa snažil uspieť v súboji jeden na jedného, síce pretlačil protihráča, no tentokrát sa už k strele nedostal.
     
    55:35
    Domáci získali útočné pásmo iba nahodením na Valenta, ktorý musí prerušiť hru.
     
    55:25
    Bystrica sa nevie dostať do útočnej akcie, Nitra aktívnej bráni a snaží sa držať puk ďaleko od brankára Michala Valenta.
     
    55:00
    Nitra po neúspešnom výpade Guimonda dostala puk do útočného pásma kde napáda súpera a nedovoľuje mu rozohrať.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Kousalík, Čížek, Rosandič, Gründling, Bambúch, Jaborník, Guimond, Biro – M. Hudec, Handzuš, Kudrna – Surový, Kytnár, White – Handlovský, Heizer, Kafka – Matoušek, Zigo, Kadura
    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, P. König, Milo, Mezei, M. Novák, Kuzma, Bednár, Bačik – L. Novák, Stümpel, Tománek – Pupák, J. Štefanka, Bajtek – H. Ručkay, Školiak, Slovák – Piačka, Lelkeš, J. Ručkay

    Rozhodčí: Kubuš, Müllner – Gajan, Kacej

    Diváci: 2841
    bahis siteleri