Banská Bystrica – Nitra 2:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
HK Nitra
sk Neděle 22.03.2015, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Bystrica sa neusadila v útočnom pásme, napriek tomu už hrá v šestici!
     
    58:35
    Banská Bystrica odvolala brankára a bude hrať v šestici!
     
    58:20
    Následne ale Handzuš šikovne tečoval strelu Jaborníka od modrej, Valent ju vyrazil iba ku tyčke, kde bol Handzuš, ktorý však dorážal len po ľade a Valent mal betón na mieste!
     
    52:45
    Krásna akcia Lukáša Nováka, ten nasadil Birovi jasličky, doslova ho preskočil a chcel jednou rukou puk nasmerovať pomedzi betóny Košarišťana, ktorý ale zachránil situáciu a nedovolil zvýšiť Nitre náskok! Krásny hokejový moment.
    MILO - 2:3
     
    50:15
    Nitra dala gól!
    Miroslav Pupák šiel po mantineli do útočného pásma, zbavil sa obrancu, z otočky prihral pred bránku kde bol DUŠAN MILO, nitriansky obranca nadvihol puk a poslal ho do siete, Košarišťan bol bez šance.

    Asistencia: Miroslav Pupák
     
    48:25
    Michal Novák najprv skvelým obranným zákrokom zabránil akcii Bystrice dvoch na jedného, spracoval puk, avšak vyhodil ho von z ihriska a dostal za to dve minúty.
     
    48:05
    Napokon ale Miroslav Pupák našiel spoza bránky veľmi dobre Dušana Mila, ktorý sa presunul pred bránku, prihrávku zúžitkoval okamžite na strelu, avšak Košarišťan zachoval chladnú hlavu, zlikvidoval nitriansku šancu a prerušil hru.
     
    46:10
    Tomáš Zigo dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú, namieril si tvrdú ranu k opačnej tyči spred kruhu na buly a nechal predviesť zákrokom Michala Valenta, veľmi podstatný zásah nitrianskeho gólmana.
     
    45:10
    Michal Školiak dostal aj so šťastím puk pred útočnú modrú, dostal sa do kruhu na buly, na opačnú stranu mu korčuľoval Henrich Ručkay, Školiak sa ale pokúsil zakončiť sám, no brankár Košarišťan jeho strelu vyrazil do rohu klziska.
    KYTNÁR - 2:2
     
    43:19
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hokejisti vyrovnali stav stretnutia, po tom čo poslala Nitra puk za bránkou si ho prebral Kudrna, poslal ho okamžite pred bránku, kde bol pozorný MILAN KYTNÁR a okamžitou strelou do horných partií prekonal Valenta.

    Asistencia: Andrej Kudrna
     
    39:41
    Henrich Jaborník si ale odsedí dve minúty za atak na Mareka Slováka za nedovolené bránenie.
     
    39:41
    Henrich Ručkay dostal puk do útočného pásma, nevystrelil ale presne, puk sa dostal na modrú, od mantinelu ho vystrelil Kuzma, jeho strelu Košarišťan vyrazil, Jaborník práve atakoval napádajúceho MAREKA SLOVÁKA, ktorý korčuľou dopravil puk do siete. Rozhodca gól neuznal!
     
    37:40
    Andrej Košarišťan dostal dve minúty za podrazenie, ktoré si pôjde odsedieť Petr Kafka.
     
    37:20
    Na opačnej strane bol zabudnutý Filip Bajtek, dostal dobrú prihrávku, išiel do útočného pásma, z kruhu na buly mieril nad betón Košarišťana, ten ešte vyrazil a pri snahe o dorážku musel podraziť Bajteka.
     
    37:00
    Banská Bystrica sa dostala do tlaku, tentokrát Handzuš hľadal veľmi dobre pred bránkou Michala Hudeca, ktorý si ešte pripravoval puk na strelu, následne ho ale Valent zneškodnil úspešným zákrokom.
    HANDLOVSKÝ - 1:2
     
    35:29
    Banská Bystrica dala gól!
    Banská Bystrica mala niekoľko skvelých šancí, až nakoniec strelila gól zo zaujímavej situácie, keď od modrej vystrelil Peter Čížek, puk sa zaujímavo poodrážal až LUKÁŠ HANDLOVSKÝ nasmeroval puk do siete za chrbát Valenta. Nitra reklamuje, že Handlovský mal hokejku vyššie ako je úroveň bránky, no neuspeli.

    Asistencia: Peter Čížek
     
    34:00
    Obrovská šanca pre Nitru, ako zvýšiť svoj náskok už na rozdiel troch gólov, Jakub Ručkay sa dostal do nájazdu na brankára, riešil ho strelou do horných partií, no Košarišťan ho zlikvidoval.
     
    33:25
    Ďalšia veľká šanca Banskej Bystrice, po krížnej prihrávke pálil švihom Handlovský, namieril to k bližšej tyči veľmi dobre a chýbali znova milimetre, za Valentom totiž zvoní tyč.
     
    33:00
    Hrá sa krásny hokej zo strany na stranu, Guimond a Kytnár sa dostali do prečíslenia, Kuzma sa ale hodil Kytnárovi do prihrávky, domáci útočník sa ešte snažil presadiť bekhendom, no túto situáciu už Valent vyriešil bez problémov.
     
    32:10
    Vzájomné vylúčenie za výmenu názorov dostal Michal Hudec (Bystrica) a Filip Bajtek (Nitra). Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách.
     
    32:00
    Po góle Nitry sa dostali hostia do šance, po strele od modrej sa puk odrazil k Michalovi Handzušovi, ten vystrelil švihom k opačnej tyči, no Valent ostal pozorný.
    BAJTEK - 0:2
     
    31:10
    Nitra dala gól!
    Nitrania vďaka chybe Košarišťana sa dostávajú do vedenia o dva góly. Pupák potiahol akciu, následne prišla strela od mantinelu, ktorú domáci brankár neudržal, ale len vyrazil, prikorčuľoval k nemu FILIP BAJTEK a dorazil ho za bránkovú čiaru.

    Asistencie: Miroslav Pupák
     
    27:20
    Obroská šanca Bystrice, po tom, čo Valent vyrazil prvú strelu mal Petr Kafka tutovku na hokejke, pred sebou mal len prázdnu bránku, trafil ale len tyčku!
     
    27:10
    Kudrna sa dostal do skvelej šanci, z kruhu na buly mieril švihom do horných partií k opačnej tyči, no Michal Valent predviedol parádny zákrok a puk vyráža!
     
    25:26
    Jozef Stümpel dostal trest za krošček na súpera v rohu obranného pásma.
     
    21:15
    Nitra išla do prečíslenia, Bystrica prepadla v útočnom pásme, síce prvá prihrávka hosťom nevyšla, no Stümpel ešte spoza brány prihrával, strelu Lukáša Nováka Košťarišťan prikryl, no ešte sa aj Roman Tománek dostal pred bránkou k puku, okamžite sa snažil zakončiť, trafil ale len tyčku!
    Veľké šťastie Košarišťana.
     
    19:50
    V úplnom závere ešte Nitra nahodila puk na Košťarišťana, ktorý znova s problémami zasahoval, mladý brankár nepôsobí najistejšie.
     
    19:15
    Krásne sólo cez celé ihrisko predviedol Henrich Ručkay, nádherne a poľahky prešiel hosťujúci útočník až do kruhu na buly, odkiaľ švihom mieril k vzdialenejšej tyči do horného rohu, Košťarišťan nebol najistejší, no aj so šťastím puk vytesnil do bezpečia.
     
    18:50
    Obrovské šance Bystrice, tá to teraz pálila o sto šesť, White dvakrát nastrelil z kruhu na buly len Valenta, následne už prišlo po neprehľadnej situácii k prerušeniu hry. Nitra si môže vydýchnuť.
     
    18:20
    Domáci si vytvárajú v presilovke dobrý tlak, Surový od mantinelu poslal dobrú strelu, ktorá bola ešte tečovaná Whiteom pred bránkou, no puk ide nad ňu.
    Dobrý zákrok Valenta.
     
    17:30
    Tak aj so šťastím sa teraz Bystrica dostala do pásma, Heizer spoza brány našiel krížne Andreja Kudrnu, ktorý ho švihom vypálil na bránku, avšak Valent vyrazil puk na ochrannú sieť!
     
    16:33
    Nitrania začali kombinovať v útočnom pásme, Bajtek sa snažil dostať pred bránku, chcel vystreliť, no brániaci hráč mu to nedovolil a Filip Bajtek v snahe ešte získať puk si počínal nedovolene. Nitra bude hrať vo štvorici.
     
    13:00
    A do tretice mal šancu Miroslav Pupák, puk mu dobre naservíroval Štefanka, Košarišťan ale zavrel spodok brány a nedovolil mu skórovať.
    L. NOVÁK - 0:1
     
    09:30
    Nitra dala gól!
    Tománek vzal puk Rosandičovi, ktorý si nedal na pozor na nitrianskeho útočníka, hosťujúci ostrostrelec sa neulakomil, v prečíslení dvoch na jedného poslal prihrávku LUKÁŠOVI NOVÁKOVI, ktorý sa v najväčšej šanci zápasu nemýlil.

    Asistencie: Roman Tománek
    Slovák netrafil bránku.
     
    09:10
    Marek Slovák sa ocitol v obrovskej šanci, Nitra vzala puk súperovi na obrannej modrej, Školiak poslal cez útočné pásmo prihrávku na rozbehnutého Slováka, ktorý ale minul.
    Nevyužitá šanca Piačku.
     
    06:45
    Edmund Piačka dostal krížny pas, išiel proti jednému obrancovi na bránku, prvá jeho strela bola ale zblokovaná a následne Košarišťan kryl strelu bekhendom.
     
    04:18
    Chvíľku sa hralo zo strany na stranu, Bystrica sa pokúsila o rýchly brejk, no stratila puk, vzal si ho Ordzovenský, Surový ho ale podrazil a oslabí svoj tím na dve minúty.
    Dobrá strela Kytnára nebola úspešná.
     
    01:30
    Bystrica sa poľahky dostala do útočného pásma, Surový v rohu ihriska našiel veľmi dobre postaveného Milana Kytnára, ktorý okamžite spoza Stümpela vystrelil, jeho pokus ale brankár Valent prikryl a hru prerušil.

    Lukáš Rusňák

    Branky a nahrávky: 36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Kousalík, Čížek, Rosandič, Gründling, Bambúch, Jaborník, Guimond, Biro – M. Hudec, Handzuš, Kudrna – Surový, Kytnár, White – Handlovský, Heizer, Kafka – Matoušek, Zigo, Kadura
    HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, P. König, Milo, Mezei, M. Novák, Kuzma, Bednár, Bačik – L. Novák, Stümpel, Tománek – Pupák, J. Štefanka, Bajtek – H. Ručkay, Školiak, Slovák – Piačka, Lelkeš, J. Ručkay

    Rozhodčí: Kubuš, Müllner – Gajan, Kacej

    Diváci: 2841
    bahis siteleri