Vítkovice – VŠB-TU Ostrava 1:4 (kon.) | Pardubice – Ž. Vlci Brno 2:5 (kon.) | Egretta Bílovice n. S. – Rádio Krokodýl Brno 1:8 (kon.)
konec
SK Egretta Bílovice nad Svitavou
1:8 (1:3)
FC Rádio Krokodýl Brno
Pátek 27.03.2015, 20:00 • SH Brno, Bohunice • 2. Futsal liga východ
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Přeji krásný páteční večer. Dnes se v bohunické hale kompletně zakončí zápasový maraton domácích Bílovic a hostujícího mužstva Agromeli. Jmenované kolektivy totiž nastoupí k jejich vůbec poslednímu utkání letošní 2. ligy Východ.
     
    EGRETTA BÍLOVICE

    Futsalistům Egretty se příliš nedaří pravidelně bodovat. Domácí dostali rovných 17 možností k obohacení bodového konta, jenomže z tohohle hojného počtu utkání vytěžili pouhých 15 bodů. Nízký zápis v nejdůležitější kolonce odsoudil družstvo zelenobílých na málo lichotivé osmé místo. Problémem Bílovic je hlavně útočná fáze, ofenzivně ladění členové sestavy propašovali míč za čáru pouze 59krát, což s 68 inkasovanými brankami není úplně ideální množství. Domácí mohou litovat minulého zaváhání s Volfířovem, když v dačické hale podlehli nejtěsnějším rozdílem 3:4.
     
    AGROMELI BRNO

    Starosti Brna jsou ve stínu bílovické nespokojenosti naprosto zanedbatelným herním faktorem. Agromeli hraje s vysokým sebevědomím a prezentuje se stálou formou bez výkyvů. Jediná porážka, analogický počet remízových výsledků a 15, povětšinou přesvědčivých, výher zarezervovalo zástupci jihomoravské metropole pro nadcházející ročník místenku mezi prvoligovou futsalovou elitou. Během dlouhé sezóny se v podstatě hosté na žádný viditelnější časový úsek nenechali odtrhnout od kormidla lídra, tuhle realitu dokazuje mimo jiné statistiky vynikající celkové skóre 114:40.
     
    STŘELCI – BÍLOVICE

    1. Jiří Jurka – 21 gólů
    2. Tomáš Sedlák – 9 gólů
    3. Patrik Pokorný – 7 gólů
     
    STŘELCI – AGROMELI

    1. Pavel Outrata – 21 gólů
    2. Tomáš Veselovský – 16 gólů
    3. František Kuldan – 15 gólů
     
    VZÁJEMNÝ DUEL

    Jedenácté kolo soutěže umožnilo letos poprvé Egrettě předvést herní schopnosti proti vyspělému brněnskému protivníkovi. Plán, díky němuž chtěli Bílovičtí dosáhnout svého, ovšem počal získávat nechtěné trhliny, což v konečném součtu znamenalo klidné vítězství Agromeli 5:1.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Egretta Bílovice nad Svitavou: Fiala – Maruš, Halahija, Jurka, Rozbořil, Toncr, Vrbka, Zouhar, Pokorný, Trojáček, Valík

    FC Agromeli Brno: Sýkora – Outrata, Vrána, Nosko, Veselovský, Procházka, Kuldan, Matyska

    Rozhodčí: Michal Gasnárek, Miroslav Kincl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Bílovice si vzaly na starost rozehrávku a doposud nepůjčily balon Agromeli. Do zakončení se tlačil Maruš, ovšem zpracování nebylo nejlepší.
     
    00:59
    Z otočky prověřoval Fialovu pozornost Procházka, jenomže brankář zvolil ten správný defenzivní pohyb.
     
    01:15
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Na pravě straně se dostal poměrně nečekaně ke střeleckému pokusu LUDĚK PROCHÁZKA. Střílející futsalista propasíroval s notnou dávkou štěstěny míč za překvapeného a zároveň bezmocného Fialu. Asistence: Pavel Outrata.
     
    01:50
    Outrata proběhl přes nepozornou bránící formaci a mohl dokonce vypálit. Toužil míč uklidit ke vzdálenější tyči, ale jeho projektil se odrazil od zmiňované části brankové konstrukce!
     
    03:06
    Příležitost si postupně vypracoval brněnský celek, její závěr však neproběhl podle těch nejpozitivnějších představ. Rozehrává gólman Bílovic.
     
    03:48
    Nátlaková hra Egretty nabídla špičkový brejk pro Agromeli. Teprve nepřesná finální nahrávka zkazila slibné vyhlídky hostů.
     
    04:26
    Založení bílovického útoku postrádalo větší množství klidu. Dlouhý pas skončil hluboko v zámezí.
     
    04:50
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Agromeli vykoupalo brankáře a zkušeně navyšuje zátěž na gólovém účtu. Tomáš Veselovský postupoval naprosto sám proti Fialovi, dovolil si naznačení střely a když už neměl muž s rukavicemi žádnou moc, rozvlnil s přehledem síť PAVEL OUTRATA. Asistence: Tomáš Veselovský.
     
    05:53
    Bílovice právě vstřelily branku!
    Tenhle průnik si Brno úplně nepohlídalo a ani Sýkora nezvládl adekvátně zareagovat. Napravo od kasy se prezentoval kvalitním gólovým prostrčením PATRIK POKORNÝ, čímž zajistil kontaktní trefu. Asistence: Michal Toncr.
     
    07:20
    Kombinuje Agromeli. Brňané postupně jdou vpřed a chystají si nejlepší možnou šanci pro ohrožení Fialy.
     
    08:01
    Zblokovaná zkouška hostujícího hráče byla vyvezena domácím obráncem mimo kritický prostor. Protiútok Egretta však také nedomyslela.
     
    08:15
    Několik kroků od brankové čáry Egretty hlídkoval Veselovský, ten se snažil usměrnit balon z první. Výsledkem nakonec je vysoké přestřelení.
     
    09:11
    Sýkora si vystoupil proti štiplavé ráně hostů a ochránil svatyni před rodícím se nebezpečím. Dění se pomalu přelévá směrem k defenzivnímu bloku zelených.
     
    09:38
    Napadání domácích ve dvou bylo povedené. K odraženému kulatému předmětu přikročil Jurka, brankář Agromeli vyráží nad břevno.
     
    10:03
    Domácí vytlačili Brno do rohové části, přesto odzbrojený hráč nalezl skulinku mezi lesem bílovických nohou a vybídl ke střelbě spoluhráče, jež těsně minul.
     
    10:37
    Vraná pro jistotu vrací míč zpět. Kulatý předmět rotuje mezi futsalisty v bílem, avšak aktivní forčekink nemůže nechat defenzivu v klidu.
     
    11:10
    Nečekaný výhoz Sýkory zaskočil adresáta stojícího opodál. Díky tomuhle sledu událostí byl nucen gólman opět prezentovat umění při výskoku.
     
    11:46
    Zajímavou akci si připravoval Matyska, útočící pouze nastřelil čekající obranný val. Fiala získává cenné vteřiny k odpočinku.
     
    12:37
    Bílovický střelec si dlouho chystal konečnou ránu, i proto Sýkora vytáhl zásah v kýženém časovém limitu.
     
    13:23
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Už to skoro vypadalo, že snažení Brna nebude mít žádný efekt. S vypětím všech sil se ale obsazený TOMÁŠ VESELOVSKÝ probojoval k odraženému předmětu hry, zpracoval a pohledným lobem skóroval. Asistence: Luděk Procházka.
     
    15:29
    Dlouhá přihrávka úplně Egrettě nevyšla a nenechavé Agromeli ihned chtělo trestat. Nabíhající hráč jen o centimetry nezasáhl příchozí pas.
     
    16:05
    Obětavý skok obránce Bílovic znemožnil čekajícímu protivníkovi vygenerovat prvotřídní ofenzivní aktivitu. Domácí tým odkopává.
     
    16:35
    Brankář Brněnských špičkami prstů odvracel solidní soupeřův pokus hlavou! Hostující mužstvo může děkovat strážci klece.
     
    17:27
    Outratovo dělo prošlo bez větších potíží celou bílovickou polovinou, až tyč za Fialou kompletně přerušila akci rivala.
     
    18:02
    Rozjezd útočné možnosti provedl Veselovský, jenže pochybil a znovu plnil roli zachránce vysoký Sýkora, který nasměroval balon nad horní hranici konstrukce.
     
    18:39
    Přízemní vypálení zneškodnil nachystaný gólman Agromeli. Egretta trápí bránící dvojici a nedaruje jí ani moment k oddychu.
     
    19:28
    Individuální postup hodlal proměnit Jurka, ovšem špatný střelecký úhel mu nedovolil seřídit mířidla podle prvotního záměru.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První polovinu zahájili náporem zástupci Agromeli a počínali si úspěšně, avšak Bílovice se přizpůsobily brněnskému projevu, odstranily největší herní nepřesnosti a začaly favoritovi pořádně zatápět pod kotlem. Kdyby domácí lépe mířili do brankové zóny, vypadal by průběžný stav nejspíše trochu jinak.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:24
    Sebevědomým způsobem se uvádí na začátek druhé poloviny hry Bílovice. Hostující útočník zklamal a Vrbka zkoušel vyprodukovat trest nejvyšší. Sýkora senzačně vykopl.
     
    21:13
    Egretta vyčkává na vlastní polovině a chce rozhodit zkonsolidované postavení bílých. Ti sice vypíchli, Fiala ale zodpovědnost ustál.
     
    22:00
    Daleká střela nezůstala brankáři Agromeli skryta. Strážce pohotově zlikvidoval ostrý projektil mířící do šibenice.
     
    23:03
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Poslední okamžiky přinesly řadu ofenzivních situací na obou koncích hrací plochy, nejlépe však povinnosti splnil ALEŠ VRÁNA. Napoprvé Outrata nezaskočil Fialu, dorážející ale práci dokončil. Asistence: Pavel Outrata.
     
    24:47
    Sýkora skočil do strany a schoval v rukavicích tvrdou bílovickou ránu. Nic dalšího, co by mohlo brankáře vyvést z míry, nenastalo.
     
    25:39
    Nezištnou nahrávku pokoušelo vymyslet Agromeli, obránci veškeré mezírky ucpali a nepovolili pokračování.
     
    26:40
    Standardní situace Egretty dopadla fiaskem a rychlou protiakci se snažil proměnit Nosko. Střílejícímu pokazil radost brankář.
     
    27:21
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté vedou už čtyřgólovým rozdílem zásluhou přesné mušky ALEŠE VRÁNY. Nesmlouvavý projektil proplachtil přes všechny nastavené překážky. Slavící futsalista tak zaznamenává 100. druholigový gól. Asistence: Martin Nosko.
     
    28:31
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Ani tentokrát Fiala nedokázal ze svého repertoáru vytáhnout správné zakročení. MARTIN NOSKO rozvířil stojaté vody zelené obrany, vyslal dělovku a neomylně upravil skóre. Asistence: Luděk Procházka.
     
    29:13
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Skvělou parádu si pro diváky připravil LUDĚK PROCHÁZKA, jež prokličkoval kolem bílovických hráčů, poslal je za svoje záda a nízkým padáčkem vylepšil luxusní pozici do dalších minut. Asistence: Tomáš Veselovský.
     
    31:54
    Teď růžky vystrčila Egretta. Domácí zkusili štěstí dalekonosnou palbou, tu Sýkora stíhal vykrýt.
     
    32:10
    Útočnou snahu v sobě probudil i gólman Fiala, jenomže jeho podpora se nestala tím posledním chybějícím dílkem do mozaiky.
     
    32:50
    Agromeli Brno právě vstřelilo branku!
    Hosté rozebrali defenzivní fázi domácích na malé součástky, akci okořenili přihrávkou do tutové šance a ALEŠ VRÁNA bez ostychu přehodil bezbranného Fialu. Asistence: František Kuldan.
     
    34:47
    Sehraný signál Bílovic nevypadal vůbec zle. Hráč střílel z dálky a druhý futsalista clonil, ovšem tahle kooperace nenaplnila vysoká očekávání.
     
    35:33
    U pravé postranní čáry získal míč pod kontrolu Veselovský, aby jej po krátké kombinaci nechal Matyskovi. Akci hlídá Egretta.
     
    36:16
    Zátaras domácích zastavil Agromeli a sám se uvedl do pohybu. Rychlý přechod končí ranou s nechtěnou trajektorií.
     
    37:16
    Jeden z dnešních nejaktivnějších střelců je Tomáš Veselovský. Právě tento činitel orazítkoval tyč!
     
    37:42
    Zástupce Brna pokoušel přenést hru na opačné křídlo, jenže Vrána neočekával tuhle herní variantu a nezkrotil nabídku.
     
    38:25
    Samostatný únik Michala Toncra skončil vyběhnutím Sýkory, který šel po míči nohama a zpacifikoval skoro stoprocentní příležitost!
     
    39:07
    Střele Vrbky nebyl udělen ten pravý směr, proto Agromeli s čistou hlavou odklízí vzniklé problémy.
     
    39:48
    Fiala daleký centr pokryl. Na středu vybojoval balon hostující celek, avšak času už mu zbývá naprosté minimum.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u samého konce. Po kvalitně odehrané první půli Bílovice nemohly už nadále vzdorovat, a tak otěže kompletně převzalo do svých rukou Brno. To se s druhou nejvyšší soutěží rozloučilo vítězně, další ročník totiž zahájí Agromeli v nejvyšší české Chance lize.
     
    To je pro dnešek z Bohunic vše. Jsem rád, že jste sledovali přenos z posledního druholigového kola. Budu se na vás těšit někdy příště, na shledanou! (21:11:49)

    Tadeáš Mima

    Branky: 6. Pokorný (Toncr) – 2. Procházka (Outrata), 5. Outrata (Veselovský), 14. Veselovský (Procházka), 24. Vrána (Outrata), 28. Vrána (Nosko), 29. Nosko (Procházka), 30. Procházka (Veselovský), 33. Vrána (Kuldan)


    SK Egretta Bílovice nad Svitavou: Fiala – Maruš, Halahija, Jurka, Rozbořil, Toncr, Vrbka, Zouhar, Pokorný, Trojáček, Valík
    FC Rádio Krokodýl Brno: Sýkora – Outrata, Vrána, Nosko, Veselovský, Procházka, Kuldan, Matyska

    Rozhodčí: Michal Gasnárek, Miroslav Kincl
    bahis siteleri