Norsko – Rakousko 2:5 (kon.) | Dánsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Česko – Francie 4:0 (kon.)
konec
Dánsko
5:4 (2:3, 1:1, 2:0)
Lotyšsko
Pondělí 13.04.2015, 16:00 • Patinoire de l'Ile Lacroix, Rouen • Mistrovství světa žen - 1. divize, sk. A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráčky utkání: Josefine Jakobsenová (DEN) – Liga Miljonenová (LAT) (18:15:40)
     
    Střely na branku ve 3. třetině: 17 – 4

    STŘELY NA BRANKU CELKOVĚ: 47 – 16
     
    Máme za sebou skvělé utkání, ve kterém se bojovalo až do poslední minuty. Tři body si nakonec připíše favorit z Dánska, ale klidně to mohlo být naopak. Lotyšky sice neměly mnoho šancí, zato se jim výborně dařilo je proměňovat. Hlavně proto vedly po dvou třetinách 4:3 a dělaly si naděje na bodový zisk. Dánky však v poslední části dokázaly překonat výtečnou brankářku Tetinovou dvakrát a to jim na vítězství stačilo.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Jedna z Dánek vypálila puk ze své obranné třetiny a jen o milimetr minula prázdnou klec!
     
    59:25
    Lotyšky si nahrávají v útočném pásmu, ale chybí jim střelba.
     
    59:06
    Lotyšsko hraje bez brankářky!
     
    58:17
    Dánky útočí a nechtějí ponechat nic náhodě. Jednobrankový náskok pro ně rozhodně není bezpečný. Stačí, aby Lotyšky jednou ujely a může být zle.
     
    57:41
    Liga Miljonenová se snažila prodral mezi dvě obránkyně Dánska, které ji však přichystaly trnitou cestu. Drobnou hráčku poslaly dovoleným způsobem k zemi.
     
    56:56
    Hraje se ve velmi svižném tempu. Lotyšky se snaží vyrovnat, ale je vidět, že nemají dostatek sil. Dánky jsou na tom bruslařsky lépe.
     
    54:14
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu. Tetinová zkrátka na všechno stačit nemůže. Dánky rozehrály pěknou akci, na jejímž konci stála JOSEFINA PERSSONOVÁ. Ta zužitkovala přesnou přihrávku od Weisové na střed hřiště a zamířila přesně nad rameno brankářky. Asistence: Michelle Weisová.
     
    53:16
    Závar na druhé straně, při kterém hrála hlavní roli opět brankářka Tetinová. Ta prokázala skvěle reflexy.
     
    52:38
    Obrovská šance na druhé straně, Lotyšky mohly jít opět do vedení! Dánská gólmanka si totiž málem srazila puk do své vlastní klece. Okamžitě přijela dorážet kapitánka Iveta Kokaová, ale ani jí se nepodařilo dostat puk za ležící Joaovou.
     
    52:26
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánky vyrovnávají! Necelých osm minut před vypršením základní hrací doby se prosadila JOSEFINE JAKOBSENOVÁ, která dostala přesnou přihrávku před branku a nekompromisně zavěsila. Asistence: Michele Brixová.
     
    52:00
    Lotyšsko hraje v plném počtu.
     
    51:46
    Lotyšky si nahodily kotouč do pásma, ale nedokázaly se v něm udržet. Dánky rozehrávají další útok.
     
    50:31
    Domácí celek je aktivní a dotírá na Tetinovou. Drobná Miljonenová se teď snaží chránit svou brankářku.
     
    50:00
    Dánky budou hrát v početní výhodě o jednu hráčku. Na trestnou lavici se poroučí Ivita Kruminová (DEN), která svou soupeřku podrazila.
     
    49:54
    Po velmi rychlé pasáži hry, kdy se hrálo bez přerušení, se Dánky vystavily do ofsajdu.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 4. Brixová (Henriksenová), 15. Perssonová, 24. Jakobsenová, 53. Jakobsenová (Brixová), 55. Perssonová (Weisová) – 8. Agnese Apsitová (Petersonová), 17. Miljonenová (Mihejenková, Kokaová), 19. Miljonenová (Kublinová), 32. Petersonová (Agnese Apsitová, Bicevská)


    Dánsko: Joaová (Claytonová) – Langsagerová, Frandsenová, Thomsenová, Jakobsenová, Hansenová, Olaussonová, Andersenová – Gregersenová, Perssonová, Weisová – Soendergaardová, Henriksenová, Brixová – Asperupová, Russellová, Ernstová – Eberhardtová. Trenér: Denis Larsen
    Lotyšsko: Tetinová (Nikolajevová) – Kublinová, Ozmenová, Vasilevská, Bicevská, Zebereová, Aija Apsitová, Liepinová – Kokaová, Mihejenková, Miljoneová – Agarová, Petersonová, Agnese Apsitová – Kruminová, Hartmanová, Lagzdinová – Stengrevicová, Apsová. Trenér: Alexandrs Macijevskis

    Rozhodčí: Findurová (SVK) – Gruberová (GER), Torribio Rousselinová (FRA)

    Diváci: 178
    bahis siteleri