Velká Británie – Chorvatsko 3:2 (po pr.) | Estonsko – J. Korea 3:7 (kon.) | Nizozemsko – Litva 0:1 (kon.)
konec
Nizozemsko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Litva
Pondělí 13.04.2015, 20:30 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je u konce! Litva získává své první body na tomto turnaji a poráží pořadatelskou zemi 1:0. K výhře Litvě stačila jediná branka, kterou vstřelil Arnoldas Bosas. V zápase jsme viděli hodně vyloučení. Přesilovky ale dnes nebyly devízou ani jednoho z týmů. V samém závěru to ještě Nizozemsko zkoušelo v šesti, vyrovnat se ale domácím nepodařilo.

    STATISTIKY UTKÁNÍ
    Střely na branku – 35 (12,6,17) – 26 (11,10,5)
    Úspěšnost zákroků – 96,15% – 100,00%
    Trestné minuty – 20 – 10

    To je z mé strany vše a u dalších (nejen) hokejových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:52:36)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:42
    Domácí to zkoušejí v šesti! Ihned po návratu Houkese z trestné lavice míří na střídačku Ian Meierdes. Uvidíme, zda-li se domácím toto riziko vyplatí!
     
    57:05
    Dvojnásobnou přesilovku Litva nevyužila a Nardo Nagtzaam je zpět na ledě. Klasická přesilovka Litvy ale pokračuje!
     
    56:41
    Závěr se domácímu týmu opravdu nedaří! Na trestnou lavici míří ještě Levi Houkes a Litva má k dispozici přesilovku pět na tři, která bude trvat dvacetčtyři vteřin!
     
    55:05
    Nizozemci si teď velmi zkomplikovali závěr zápasu! Na dvě minuty je vyloučen Nardo Nagtzaam za krosček a domácím tým jde do oslabení!
     
    52:34
    Nizozemci zatím jasně vedou v počtu střeleckých pokusů ve třetí třetině. Na branku Armalise vystřelili už osmkrát. Hráči z Litvy vyslali na branku Meierdrese tři pokusy.
     
    49:08
    Přesilovka Nizozemska je pryč. Kumeliauskas je již zpět na ledě a domácí tým tak nevyužil již čtvrtou přesilovou hru!
     
    48:31
    Nizozemci jsou teď během přesilové hry hodně aktivní. Na Armalise vyslali už tři střely, nicméně hostující gólman i nadále drží čisté konto.
     
    47:52
    Na trestnou lavici teď míří Mitch Bruijsten (NED) a Nerijus Alisauskas (LTU). Oba hráči za hrubost. Nadále ale pokračuje přesilovka Nizozemska.
     
    47:08
    Nizozemci teď mají skvělou příležitost na vyrovnání. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Donatas Kumeliauskas!
     
    44:00
    Ani již sedmou přesilovku nedokázala Litva využít. Na gólmana Meierdese vyslali hostující hráči pouze jednu střelu a de Jong je zpět na ledě.
     
    42:00
    Pro Nizozemsko nezačíná třetí třetina dobře. Nick de Jong vyhodil kotouč mimo hrací plochu a na dvě minuty míří na trestnou lavici za zdržování hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina branku bohužel nenabídla! Oba týmy ale měly možnosti ke skórování, neboť hrály mnoho přesilovek. Zejména Litva hrála ke konci přesilovku pět na tři, tu ale nevyužila. Zbytek této dvojnásobné přesilovky si ale Litva přenesla do poslední třetiny.

    STŘELY DRUHÉ TŘETINY – 6 – 10
    POČET STŘEL CELKEM – 18 – 21
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Domácí si teď hodně zavařili! Na trestnou lavici míří Deiderick Hagemeijer za faul kolenem a Litva bude hrát přes minutu trvající přesilovku pět na tři!
     
    39:01
    Na led se právě vrátil Pliskauskas a začíná přesilová hra Litvy!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 1. Bosas (Gintautas, Bogdziul)


    Nizozemsko: Meierdres (Oosterwijk) – Vogelaar, de Jong, van Oorschot, van de Velden, Tummer, van Iersel, van Gestel – van den Heuvel, K.Bruijsten, Nagtzaam, M.Bruijsten, Mason, Wurm, van Biezen, Houkes, van Lijden, Demelinne, Brekelmans, Hagemeijer
    Litva: Armalis (Baltrunas) – Jasinevicius, Kieras, Alisauskas, Vezelis, Kubilius, Aliukonis – Visockas, Nomanovas, Bauba, Bendzius, Pliskauskas, Cizas, Rybakov, Bosas, Gintautas, bodgziul, Zidkovas, Kumeliauskas, Baltrukonis, Kulevicius

    Diváci: 1500
    bahis siteleri