Motherwell – Rangers 3:0 (kon.)
konec
Motherwell FC
3:0 (0:0)
Glasgow Rangers
Neděle 31.05.2015, 16:00 • Fir Park (Motherwell) • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
    Momentky z prvního zápasu

     
    PRVNÍ ZÁPAS
    První zápas se odehrál na zaplněném Ibrox Stadium v Glasgow. Domácí fanoušci doufali, že slavní Rangers se vrátí do elitní fotbalové společnosti. Očekávání však byl příliš velká, Motherwell ukázal svou sílu. Již ve 27. minutě se hosté dostali do vedení zásluhou Lee Erwina, který překonal Bella i s pomocí teče stopera. Ještě lépe na tom byli hosté ve 40. minutě, na centr z pravé strany si naskočil McManuse a bylo to 0:2! Na začátku druhého poločasu dal na 0:3 Lionel Ainsworth a vše se zdálo, být jasné. V závěru snížil Darren McGregor z pohledu Rangers na 1:3.

    Před odvetou jsou karty rozdány jasně. Motherwellu stačí prohrát 0:2, i tak by se však zachránil. Před fotbalisty Rangers tak stojí velmi těžko realizovatelná mise!
     
    Hezké odpoledne! Vítám vás u přenosu zápasu skotské Premier League. Společně se zaměříme na odvetné utkání mezi týmy Motherwell FC a Rangers FC. Úvodní výkop je naplánován v Fir Parku na 16:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Motherwell FC: Long – Hammell, McManus, Laing, Law – Johnson, Pearson, Lasley, Ainsworth – McDonald, Erwin
    Náhradníci: Grant, Kerr, Moore, Ramsden, Sutton, Twardzik, Watt

    Rangers FC: Bell – Wallace, Zaliukas, McCulloch, Foster – Ferguson, Law, Murdoch, Vuckič – Boyd, Miller
    Náhradníci: Clark, Crawford, Mohsni, Shiels, Simonsen, Smith, Walsh

    Rozhodčí: Thomson – Stevenson, McWilliam.
     
    Ještě jednou přeji příjemné odpoledne u sledování odvetného utkání baráže skotské Premier League. Oba týmy jsou již nastoupeni na hrací ploše a za pár desítek sekund můžeme začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Skotský arbitr Craig Thomson právě zahájil dnešní utkání. Výhodu úvodního výkopu měli hostující fotbalisté.
     
    1
    Hned na úvod budou mít Rangers výhodu standardní situace z vcelku zajímavé vzdálenosti.
     
    1
    Rozehrávky se ujal velmi překvapivě Kris Boyd, jenže Keith Lasley vystartoval včas a pokus skotského středopolaře zablokoval a mohl si užít ovace domácích fanoušků.
     
    2
    Litevský stoper Zaliukas hledal dlouhým nákopem na hrotu Krise Boyda, ten byl však pokryt McManusem. Rangers jsou však od úvodu velmi aktivní.
     
    3
    Z levé strany nyní přilétl do vápna načechraný centr z nohy Fergusona. Ve vápně si udělal prostor opět Kris Boyd, který však svou hlavičkou George Longa nepřekonal.
     
    4
    Marius Žaliukas se pokousel najít dlouhým nákopem na levé straně Fergusona. Míčí dal však příliš velkou razanci, a ten skončil v zámezí.
     
    5
    Stoper McManus teď zvolil raději razantní odkop do zámezí. Alespoň na malou chvíli tak zastavil postupný útok Rangers.
     
    6
    Dlouhý aut Wallace propadl až do pokutového území, kde se k míči dostával Kenny Miller. Vše však vyřešil odkopem Steven Hammell.
     
    6
    Rangers přijeli na Fir Park s jasně ofenzivní taktikou, neboť musejí dát minimálně tři branky. Naopak defenzivní taktika by se Motherwellu nemusela vyplatit.
     
    7
    Na levé straně teď zaváhal Foster, který nabídl šanci Krisu Boydovi. Jeho první střela v tomto utkání však nemířila přesně.
     
    8
    Ve středu pole si teď počínal nedovoleně Steven Hammell, který poslal k zemi Kennyho Millera. Hlavní arbitr odpískal nedovolený zákrok, čímž si vysloužil pískot zaplněného Fir Parku.
     
    8
    Volný přímý kop si vzal na starost Haris Vuckič, který poslal dlouhý centr do vápna. George Long šel ven z branky a míč bezpečně lapil do svých rukavic.
     
    9
    Dnešní utkání bude hodně vyostřené! Lee Wallace teď zcela zbytečně zajel do Lionela Ainswortha. Žluté varování však za svůj zákrok neuviděl.
     
    10
    Domácí tým se teď konečně dostává k postupné kombinaci. Ainsworth posunul míč na Erwina, u toho byl však velmi včas Wallace, který raději zahrál míč do autu.
     
    11
    Ainsworth zakombinoval na pravé straně s Lawem, který se nakonec dostal k centru. Žaliukas centr zablokoval na roh. Domácí fandové se dožadovali odpískání penalty, nicméně dle opakovaných záběrů hostující stoper míč rukou nezasáhl.
     
    12
    První rohový kop dnešního utkání si vzal na "paškál" Marvin Johnson, tomu se však centr vůbec nepovedl, přelétl všechny ve vápně a zamířil do zámezí.
     
    13
    Domácí kapitán Keith Lasley zajel u postranní čáry pod nohy Ferugusona. Tento zákrok mohl být klidně "odměněn" žlutou kartu, tak se však nestalo.
     
    14
    Ferguson rozehrál standardní situaci. Svým centrem našel hlavu Lawa, jehož hlavička směřovala nad branku. Hlavní arbitr však ukazuje na rohový kop. Nejsem si jist, zda-li zde byl kontakt domácího hráče.
     
    14
    Hostující hráči měli možnost si rohový kop zopakovat. I druhý roh rozehrál Shane Ferguson. K hlavičce se dostal Kris Boyd, ta však přesná nebyla a následuje odkop od branky.
     
    15
    Richard Foster byl ve středu hřiště velmi tvrdě napadán McDonaldem a musel se uchýlit k dlouhému odkopu. Míč nakonec skončil v zámezí.
    Pohled na zaplněný Fir Park

     
    17
    Hostující hráči se nyní dostali do zajímavé kombinace na pravé straně hřiště. V rohu svedl souboj Hammell s Vuckičem. Úspěšnější byl domácí borec, který vyváží míč.
     
    18
    Další souboj musel absolvovat Steven Hammell, tentokrát s Kennym Millerem. Pomezní rozhodčí signalizoval faul hostujícího hráče, který také hlavní odpískal.
     
    19
    Stephen Pearson ostře dohrál u postranní čáry Leeho Wallace, který se jen těžko zvedá z trávníku. Žlutá karta však opět udělena nebyla.
    Ostrý zákrok Pearsona na Wallace
     
    20
    Rangers se nyní dostali do postupné kombinaci na útočné polovině. Vše však zhatil nepřesnou přihrávkou stoper Žaliukas.
     
    21
    Z pravé strany poslal zajímavý centr do vápna Richard Foster. Na něj si nabíhal Kris Boyd, avšak přes bránícího McManuse se k hlavičce nedostal.
     
    22
    Kenny Miller se elegantně uvolnil ve středu hřiště, na střelu si však netroufl, a tak zvolil přihrávku na pravou stranu k Fosterovi. Tomu však nesedlo zpracování a míč skončil v zámezí.
     
    23
    Centr do vápna nyní poslal z druhé strany Ferguson. Ten byl však přetažený a George Long si míč pohlídal pohledem.
     
    24
    Wallace našel dlouhým autem hlavu Fergusona, který míč pouze protečoval dál. U míče byl první stoper Laing, který zvolil razantní odkop. Za tím se vydal forward Erwin, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    25
    Velká bitva o míč nyní proběhla ve středu pole. Jako vítěz vzešel Lee Erwin, který potáhl míč na pravou stranu a pokoušel se o centr, ten byl však sražen Wallacem na roh.
     
    26
    Rohový kop Ainswortha prolétl vápnem a k míči se na levé straně dostával Steven Hammell. Toho však "vzal" Andy Murdoch, který vidí od Craiga Thomsona žlutou kartu!
     
    27
    Ainsworth se ujal rozehrávky volného přímého kopu. Jeho centr však zvládla obrana Rangers odvrátit. U míče je však Lee Erwin, který "kouzlí" u rohového praporku.
     
    29
    Na levé straně se pokoušel o centr aktivní Shane Ferguson. Jeho centr však zablokoval Josh Law.
     
    30
    Wallace vhodil do hry dlouhý aut a míč se odrazil na nohu Kennyho Millera, jeho rána však byla zablokována. Hra však pokračovala a Nicky Law se protáhl po pravé straně a odcentroval. Míč však na rohový kop zablokoval Hammell.
     
    31
    Rohový kop Kris Boyda nadělal ve vápně pořádnou "paseku". Ke střele se dostal McCulloch i Miller, nicméně oba pokusy byly zablokovány. Následně fauloval McCulloch a do útoku míří Motherwall.
     
    32
    Domácí tým se dostal do rychlého protiútoku, který táhl po pravé straně Ainsworth. Jeho výborně načasovaný centr málem našel Lee Erwina, který však ve skluzu míč těsně nezasáhl! Richard Foster raději zahrál míč na rohový kop.
     
    33
    Zajímavá situace teď nastala u postranní čáry, kde si pro míč běžěl Lee McCulloch. Jeden z fanoušků ho zasáhl koncem vlajky! Hostující borec by však měl být v pořádku.
     
    34
    Z levé strany nyní poslal do vápna centr Steven Hammell, který našel ve vápně McDonalda, ten si míč zpracoval v těžké pozici a předal jej Erwinovi, který nebezpečně vypálil. Jeho rána však letěla těsně mimo!
    Nebezpečná rána Erwina
     
    36
    Nedovoleným zákrokem ve středu pole se nyní provinil stoper Žaliukas, který si počínal nedovoleně ve vzdušném souboji s Hammellem.
     
    37
    Rozehrávky se ujal Marvin Johnson, který svým centrem našel na hranici vápna Josh Lawa. Jeho hlavička mířila těsně mimo, Cameron Bell by však neměl šanci, u míče být.
     
    38
    Žaliuskas našel dlouhým míčem na útočné polovině Krise Boyda, který hrudí zpracoval míč pro Harise Vuckiče. Slovinský hráč následně spadl po souboji s Stephenem McManusem. Craig Thomson však odpískal simulování hostujícího hráče!
    Nasimulovaný pád Vuckiče
     
    40
    Motherwell se nyní dostal k postupné kombinaci na útočné polovině. Lasley se pokoušel vysunout na levé straně Johnsona, na toho byla však přihrávka příliš dlouhá.
     
    41
    Druhou žlutou kartu dnešního utkání udělil Craig Thomson hostujícímu Lee McCullochovi, který zajel ostře do McDonalda!
     
    42
    Velkou příležitost měl nyní Motherwell! Na hranici vápna operoval s míčem Lionel Ainsworth, který následně přenechal míč Marvinu Johnsonovi, ten mířil těsně mimo!
    Velká příležitost Ainswortha
     
    43
    Zajímavou příležitost měl na druhé straně Žaliukas, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu Millera. Litevský hráč však v jasné příležitosti přestřelil!
    Žaliukas přestřelil branku Longa
     
    44
    Kenny Miller se dostal ve vápně k míči a skvěle si ho kryl tělěm. Následně do souboje vlétl Keith Lasley a poslal skotského reprezentanta k zemi. Penalta se však pískat nebude!
     
    45
    Motherwell šel do rychlého protiútoku, který po levé straně táhl Ferguson. Skvěle ho však bránil Richard Foster, který nenechal domácího hráče jít do zakončení a navíc získal míč.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Haris Vuckič poslal z pravé strany do vápna zajímavý centr, který se snesl na hlavu Keitha Boyda. Ten však hlavičkoval v záklonu a navíc mimo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hammell se pokoušel dostat k odraženému míči. Proti byl však stoper McCulloch, který si počínal velmi zkušeně a vyváží míč směrem na útočnou polovinu.
     
    47
    Richard Foster posílal zpáteční přihrávku ke gólmanu Bellovi. Nepřihrál však příliš razantně a k míči se málem dostal Erwin. Cameron Bell však situaci zvládl.
     
    48
    Na hranici vápna se míč dostal k Kenny Millerovi. Skotský středopolař hledal za obranou Krise Boyda, pro míč si však došel brankář Long.
     
    49
    Richard Foster teď zaváhal v souboji s Marvinem Johnsonem. Své zaváhání však stihl napravit a ve skluzu poslal míč na rohový kop.
     
    50
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Marvin Johnson, jehož centr směřoval na malé vápno. Stephen McManus však vyskočil nejvýše a míč odhlavičkoval.
     
    51
    Ve středu pole nyní velmi ostře napadal Scott McDonald, který poslal k zemi Vuckiče a vidí žlutou kartu!
     
    52
    Motherwell právě vstřelil branku!
    Domácí jdou hned v úvodu druhého poločasu do vedení a troufám si říci, že je hotovo! Na levé straně si vzal míč MARVIN JOHNSON, který prošel kolem Fostera a mířil středem hřiště. Poté se rozhodl vystřelit a jeho ránu přizvedl Žaliukas. Míč se snášel k brance a obrouvskou chybu vytvořil Cameron Bell, který nedokázal míč vyboxovat a srazil si jej do branky!
    Marvin JOHNSON - 1:0
     
    53
    Pořadatelé nyní museli odklidit z hrací plochy světlice. Po krátké chvilce můžeme pokračovat.
     
    55
    Hostující trenér Stuart McCall reaguje na nepříznivý stav prvním střídáním. Ze hry odchází Shane Ferguson, který je nahrazen mladým záložníkem Tomem Walshem.
     
    56
    Stoper McManus se pokoušel najít za obranou McDonalda. McCulloch však velmi dobře četl hru a míč získal.
     
    57
    Na levé straně se pokoušel projít Lee Erwin, tomu však vystavil stopku Richard Foster. Žlutou kartu však za svůj zákrok neuviděl.
     
    59
    Rangers provádějí druhou změnu v krátké časovém sledu! Kris Boyd odchází ze hřiště. Na jeho místě nastupuje Nicholas Clark.
     
    60
    Na zemi se nyní ocitl opět Lee Erwin, toho při práci s míčem povalil k zemi Lee McCulloch.
     
    61
    Po chybě Kennyho Millera ve středu hřiště se k míči dostal Marvin Johnson, který se pokoušel pohotově vysunout Lee Erwina. Jeho přihrávka však přesná nebyla.
     
    62
    Střídající Nicholas Clark dokázal vybojovat rohový kop, který rozehrál Miller. Jeho centr našel na "desítce" volného Nicky Lawa. Anglický záložník zakončil akrobaticky nůžkami. Jeho střela však mířila nad branku.
     
    64
    Tlak Rangers nadále pokračuje. Tom Walsh hledal na levé straně Kennyho Millera, ten však stihl míč až u postranní čáry. Kombinace Rangers pokračuje.
     
    65
    Na pravé straně teď dobře zapracoval Richard Foster, který poslal do vápna hodně zajímavý centr, ten směřoval k nohám Clarka. Těsně před ním však míč odpálil McManus.
     
    66
    Na druhé straně se do zajímavé příležitosti řítil Lee Erwin. Do souboje však přilétl Law, který čistým způsobem obral domácího hráče o míč.
     
    68
    Lee Erwin se dostával k odraženému míči, jenže byl křižován Žaliukasem, který si dle mého názoru pomohl nedovoleným způsobem. Hlavní arbitr však faul neodpískal.
     
    70
    Motherwell právě vstřelil branku!
    2:0! Fir Park je v naprosté euforii! Na vlastní polovině se zmocnil míče Marvin Johnson, který postupně prošel až do pokutového území kde předal míč LIONELU AINSWORTHOVI, který trefil přesně!
    Lionel AINSWORTH - 2:0
     
    71
    Rangers provádějí poslední změnu v dnešním utkání. Z trávníku odchází Marius Zaliukas, kterého nahrazuje Bilel Mohsni.
     
    72
    Rangers budou mít nyní zajímavou příležitost na kosmetickou úpravu výsledku. Před vápnem byl sražen Vuckič, který se i sám staví k rozehrávce standardní situace.
     
    73
    Slovinský hráč poslal centr do vápna, kde se k hlavičce protlačil McCulloch. Míč však poslal vysoko nad branku George Longa.
     
    74
    Domácí tým nyní provádí své první střídání. Ze hřiště odchází Stephen Pearson, který dnes nebyl příliš vidět, nicméně i on přispěl k dobrému výkonu Motherwellu. Na posledních dvacet minut míří na trávník Conor Grant.
     
    75
    Kenny Miller se dostal na hranici vápna k míči a poslal do vápna zajímavý centr, který směřoval na zadní tyč. Na ten si nabíhal Walsh, nicméně míč na hrací ploše nestihl.
     
    76
    Motherwell nyní provádí další změnu. Ze hřiště odchází Lionel Ainsworth, střelec poslední branky, kterého nahrazuje mladík John Sutton.
     
    78
    Z levé strany přilétl do vápna centr od Lee WallaceLevý obránce Rangers našel McCullocha, kterýprodloužil míč k Vuckičovi, ten však hlavičkoval nad branku George Longa.
     
    79
    Velkou příležitost měl nyní Motherwell! Po levé straně postupoval Marvin Johnson, který našel na hranici vápna Lee Erwina, ten vystřelil elegantně z otočky. Jeho rána však byla zablokována a míč se dostal k střídajícímu Suttonovi. Jeho rána však lapil Long!
    Velká příležitost Motherwellu
     
    81
    Míč pod kontrolou mají nyní domácí hráči, kteří kombinují ve středu pole.
     
    82
    Na trávníku zůstal ležet Marvin Johnson, který si pravděpodobně ublížil v souboji s Murdochem. Uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat ve hře.
     
    84
    Marvin Johnson dnes bohužel dohrál. Zranění mu nedovolí pokračovat ve hře a trenér Ian Baraclough tak využije poslední možnost střídání. Na trávník tak míří Simon Ramsden.
     
    85
    Utkání se již spíše dohrává. Míč sice mají na kopačkách hráči Rangers, ale i oni dobře vědí, že skotská Premier League se jich týkat příští sezónu nebude.
     
    86
    Haris Vuckič si udělal prostor na levé straně a prošel až do vápna. Zde si však na něj počkal Louis Laing, který ho čistým způsobem obral o míč.
     
    87
    Erwin se dostal po přihrávce McDonalda k míči na hranici vápna. Chtěl pohotově míč svému spoluhráči vrátit, nicméně přihrávka přes McCullocha neprošla.
     
    88
    Z pravé strany nyní centroval Richard Foster. Jeho centr mířil na zadní tyč, kde se nacházel pouze domácí Law, ten i tak raději zahrál míč na rohový kop.
     
    89
    Centr Kennyho Millera žádné nebezpečí pro branku George Longa neznamenal. Za vápnem se však k míči dostal Murdoch, který prověřil pozornost Longa. Anglický gólman však nadále drží čisté konto.
     
    90
    Nastavují se poslední dvě minuty dnešního zápasu!
     
    90+1
    Lee Wallace ještě vyvinul iniciativu na levé straně a pokusil se o centr. Jeho pokus mu však zablokoval McManus.
     
    90+2
    Motherwell šel do rychlého protiútoku, jmenovitě Lee Erwin, který se vyhnul Fosterovi. Wallace už ho ale poslal k zemi a je nařízená penalta!
    Penaltový zákrok
     
    90+3
    Motherwell právě vstřelil branku!
    K penaltovému puntíku se postavil JOHN SUTTON, který nedal Cameronu Bellovi šanci a penaltu bezpečně proměnil!
    John SUTTON - 3:0
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Motherwell se i v příští sezóně představí v Premiership!

     
    Dnešní utkání končí! Motherwell FC navázal na výborný výkon z prvního zápasu a porazil Rangers FC 3:0!

    Motherwell se tak udržel v nejvyšší skotské soutěži, naopak Rangers si budou muset na proniknutí mezi elitu ještě počkat!

    Z mé strany je to vše a u dalšího (nejen) fotbalového onlajnu brzy nashledanou! (17:58:29)

    Jan Havlovic

    Branky: 52. Johnson, 70. Ainsworth, 90+3. Sutton

    Karty:   51. McDonald (MTH) – 26. Murdoch (RFC), 41. McCulloch (RFC)


    Motherwell FC: Long – Hammell, McManus, Laing, Law – Johnson, Pearson, Lasley, Ainsworth – McDonald, Erwin
    Náhradníci: Grant, Kerr, Moore, Ramsden, Sutton, Twardzik, Watt

    Glasgow Rangers: Bell – Wallace, Zaliukas, McCulloch, Foster – Ferguson (55. Walsh), Law, Murdoch, Vuckič – Boyd (59. Clark), Miller
    Náhradníci: Clark, Crawford, Mohsni, Shiels, Simonsen, Smith, Walsh

    Rozhodčí: Thomson – Stevenson, McWilliam
    28.05.2015
    Rangers - Motherwell 1:3

    Branky: 82. McGregor – 27. Erwin, 40. McManus, 47. Ainsworth

    Karty:   36. McGregor (RFC) – 64. Laing (MTH)

    bahis siteleri