Katar – Portugalsko 0:4 (kon.) | Mexiko – Uruguay 2:1 (kon.) | Senegal – Kolumbie 1:1 (kon.)
Srbsko – Mali 2:0 (kon.)
konec
Mexiko
2:1 (0:0)
Uruguay
Středa 03.06.2015, 06:00 • Forsyth Barr Stadium at University Plaza (Dunedin) • Mistrovství světa U20 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:00.
     
    Dobré ráno přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Mistrovství světa hráčů do 20 let, které bylo na Novém Zélandu zahájeno v sobotu, píše své další pokračování. Týmy jsou rozděleny do šesti základních skupin po čtyřech, z nichž první dva postoupí do vyřazovacích bojů. Šanci na postup budou mít také čtyři celky, které se umístí na třetím místě, o jejich postupu do další fáze bude rozhodovat vyšší počet bodů, při jeho rovnosti pak lepší skóre. V tomto textovém online přenosu se zaměříme na duel Mexiko – Uruguay, což jsou celky, které byly nalosovány do skupiny D. Úvodní výkop utkání je stanoven na 6 hodin a zápasem vás provede Lukáš Jasoněk.
     
    Mexiko

    Mexičané se na světový šampionát kvalifikovali celkem čtrnáctkrát a ve své sbírce mají dva cenné kovy. Stříbrné medaile získali hned při své premiérové účasti v roce 1977 a před čtyřmi lety v Kolumbii vybojovali bronz.
     
    Uruguay

    Mladí reprezentanti Uruguaye mají na svém kontě třináct účastí na Mistrovství světa, v nichž vybojovali tři medaile. V jejich sbírce nalezneme bronz z roku 1979 a také dvě stříbra, přičemž posledního medailového úspěchu dosáhla Uruguay na minulém světovém šampionátu, který se konal před dvěma lety v Turecku.
     
    Nominace:

    Mexiko: J. González, Gudiño, Reséndez – Aguirre, Bernal, Arreola, K. Gutiérrez, Guzmán, E. Gutiérrez, Ramírez, Díaz, Lozano, Martínez, Pineda, Gama, R. González, Rodríguez, Flores, Marquez, Laínez, Pineda.
    Trenér: Sergio Almaguer.

    Uruguay Cardozo, Guruceaga, Tabárez – Cabaco, Suárez, Lemos, Cotugno, Pereiro, Méndez, Arambarri, Nández, Castro, Báez, Amaral, Acosta, Poyet, González, Ale, Saracchi, Guerra, Etcheverry.
    Trenér: Fabián Coito.
    Utkání se odehraje na Forsyth Barr Stadium v Dunedinu, jenž do svých ochozů pojme až 30 000 diváků


     
    Delegace rozhodčích

    Nepostradatelnou součástí každého fotbalového zápasu jsou také rozhodčí. Z pozice hlavního arbitra bude dnešní zápas řídit čtyřiatřicetiletý Rumun Ovidiu Hategan, jemuž budou asistovat jeho krajané Octavian Sovre a Sebastian Gheorghe. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Liran Liani z Izraele.
     
    Úvodní sestavy:

    Mexiko: González J. – Aguirre, Arreola, González R., Gutiérrez K. – Guzmán, Gutiérrez E. – Pineda, Lozano, Ramírez – Martínez.

    Uruguay: Guruceaga – Cotugno, Cabaco, Lemos, Suárez – Arambarri, Nández – Castro, Pereiro, Méndez – Acosta.

    Rozhodčí: Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. Rumunsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní arbitr foukl do píšťalky a zahájil dnešní utkání.
     
    3
    Fotbalisté Mexika hrají v černých dresech, reprezentanti Uruguaye nastoupili v dresech bílé barvy.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Cabaco (Uruguay).
     
    7
    V úvodních minutách disponuje mírnou úzení převahou mužstvo Mexika, které má o něco více ze hry.
     
    9
    Zpoze šestnáctky se odhodlal ke střele Pineda, který poslal míč zhruba metr vedle levé Guruceagovy tyče.
     
    11
    Velká šance Mexičanů. Na nadýchaný centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Lozano a svým hlavičkovým pokusem orazítkoval břevno!
     
    13
    Po zisku míče se vydali kupředu také reprezentanti Uruguaye, centr z praé strany však sebral ze vzduchu González a míč následně rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    15
    Ofenzivní tažení fotbalistů v černých dresech zastavil zdvižeým praporkem asistent rozhodčího, který odmával ofsajd.
     
    17
    Hráči Uruguaye se vydali na polovinu soupeře, nedokázali se však prokombinovat ani před šestnáctku a o míč byli v souladu s pravidly obráni.
     
    19
    Pozor! González při odkopu míče vyrobil nepochopitelnou hrubici, když míč netrefil ideálně, využít se toho snažil Acosta, jenž se dostal k balonu a vyslal okamžitou ránu, kterou však mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    21
    Velkou šanci měl také Méndez, jenž vyprodukoval jedovatou střelu z hranice šestnáctky, kterou González s vypětím všech sil vyrazil nad břevno!
     
    22
    S centrem z rohového kopu si však defenziva Maxika poradil, když nabíhajícím protihráčům nedovolila zakončit.
     
    24
    Fotbalisté středoamerické země založili útočnou akci, která však skončila neúspěchem, míč totiž na hrací ploše nedokázal udržet Aguirre a následovat bude pouze odkop od brány.
     
    26
    Útočná akce Uruguaye byla před pokutovým územím zastavena jen za cenu faulu, k exekuci přímého volného kopu se postavil Lemos, jenž prostřelil bránící zeď a jeho ránu zlikvidoval až gólman González.
     
    28
    S míčem tuto chvíli hrají fotbalisté Mexika, kteří však kombinují jen na vlastní polovině hřiště a přemýšlejí, kudy by prošli hlouběji do pole.
     
    30
    Hra se přelévá ze strany na stranu, míč rotuje především kolem středového kruhu či se pohybuje mezi oběma pokutovými územími.
     
    31
    Po půlhodině hry je skóre zatím bezbrankové, přestože územní převahou disponuje reprezentace Mexika, nebezpečnější jsou fotbalisté Uruguaye.
     
    33
    Ofenzivní tažení Mexičanů zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, který v ofsajdovém postavení přistihl Martíneze.
     
    35
    Pineda postupoval vpřed po levé straně, před pokutovým územím si míč posunul doprava a vyslal pohotovou střelu k bližší tyči, kterou minul zhruba o metr.
     
    37
    Mexičané vyprodukovali další centr do šestnáctky svých soupeřů, míč ze vzduchu však sebral Guruceaga.
     
    38
    Fotbalisté Uruguaye se ve středu hracího pole provinili nedovoleným zákrokem, po kterém budou moci pokračovat v kombinační souhře Mexičané.
     
    40
    Nacházíme se v závěru úvodního poločasu, míč se právě nachází ve středu hřiště, kde o něj probíhají četné souboje.
     
    42
    S míčem kombinují hráči v černých dresech, kteří obléhají pokutové území Uruguaye.
     
    43
    Mexičané se chytře dokázali prokombinovat až do šestnáctky, kde však úřadovala obrana Uruguaye, která byla pozorná a míč odkopla do bezpečných míst.
     
    44
    Mexičané získali po nedovoleném zákroku na soupeřově polovině možnost rozehrávky standardní situace, přihrávka však mířila do ofsajdu.
     
    45
    Hlavní arbitr nenastavil ani minutu a první poločas tak skončil.
     
    Úvodní dějství je minulostí. V něm disponovali územní převahou reprezentanti Mexika, který ji však přetavit v gól nedokázali. Šanci si ale vytvářeli také Jihoameričané, jejich pokusy ale vždy ztroskotali na brankáři Gonzálezovi. Do kabin tak oba týmy odcházejí za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Míč opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvedou fotbalisté jihoamerického celku.
     
    48
    K míči se dostal Lozano, který vyprodukoval střelecký pokus před hranicí šestnáctky, neměl však dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil nepřesně.
     
    50
    Z hranice šestnáctky se do míče opřel Guzmán, jehoř ránu zblokoval obětavý obránce Nández. Mexiko bude v útočném tažení pokračovat pomocí rozehrávky rohového kopu.
     
    51
    Defenziva Uruguaye však byla pozorná a centr od rohového praporku odvrátila do bezpečí.
     
    53
    Mexičané se opět vydali na soupeřovu polovinu a díky útočné snaze a důrazu vybojovali další rohový kop.
     
    54
    Ovšem také tentokrát byla defenziva Uruguaye pevně odhodlal standardní situaci ubránit, a to se jí podařilo.
     
    56
    Fotbalisté Mexika podnikli útočnou akci po levé straně, odkud do pokutového území přilétl centr, který lapil pozorný Guruceaga.
     
    57
    Z přímého volného kopu poslal Castro do vápna centr, míč se odrazil před šestnáctku, kde stál Méndez, který svou ránu bez přípravy poslal kolem pravé tyče.
     
    59
    U balonu jsou hráči v tmavých dresech, kteří se snaží projít přes půlící čáru, jíž však bedlivě střeží záložní řada Uruguaye.
     
    61
    Po hodině hry je stav stále bezbrankový, ve druhé půli jsme zatím nenaznamenali vyloženou brankovou příležitost.
     
    62
    Jeden z Mexičanů zahrál na polovině Uruguaye rukou, což postřehl hlavní arbitr, který v neprospěch Mexika nařídil přímý volný kop.
     
    64
    Hra se ustálila ke středi hracího pole, kde probíhají četné souboje o míč, jenž často mění svého majitele.
     
    66
    Mexiko rozehrávalo rohový kop, po kterém se odražený míč dostal na hranici šestnáctky k Pinedovi, který neváhal a bez vyzvání zakončil, svůj projektil však poslal nad břevno.
     
    68
    Nández se vydal na útočnou polovinu, kde byl následně faulován. Přímý volný kop pro Uruguay.
     
    70
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Pereiro, přichází Amaral.
     
    70
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Méndez, přichází Poyet.
     
    71
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané dvacet mint před koncem utkání otevírají skóre zápasu a ujímají se vedení. HIRVING LOZANO pronikl až k šestnáctce a z její hranice vyslal přesný přízemní pokus, kterým překonal brankáře Guruceagu.
    Hirving LOZANO - 1:0
     
    74
    Uruguayci po faulu rozehrávali standardní situaci, defenziva Mexičanů však vzdušný centr odvrátila do bezpečí.
     
    75
    Žlutou kartu dostává za nedovolený zákrok Kevin Gutiérrez (Mexiko).
     
    76
    Jihoameričané se po rozehrávce přímého volného kopu dopustili útočného faulu a o míč tak přicházejí.
     
    78
    Náskok Mexičanů mohl být už dvoubrankový! Na centr ze strany si totiž naskočil Pineda a svůj hlavičový pokus poslal přesně pod břevno, odkud jej reflexním zákrokem vyrazil na roh Guruceaga.
    Guruceaga vyrazil Pinedův hlavičkový pokus nad břevno
     
    79
    Po rozehrání rohového kopu se však nic podstatného neudálo, Mexiku se prostor mezi třemi tyčemi nepodařilo trefit a gólman Uruguaye tak nemusel znovu zasahovat.
     
    80
    Žlutou kartu za faul dostává Rodrigo Amaral (Uruguay).
     
    81
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Pineda, přichází Flores.
     
    81
    Střídání v týmu Uruguay: ze hřiště odchází Arambarri, přichází Báez.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Ramírez (Mexiko).
     
    83
    Uruguay právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Po centru z přímého volného kopu došlo ke střeleckému zakončení, po kterém González vyrazil míč pouze před sebe, kde jej za jeho záda z bezprostřední blízkosti dorazil MATHÍAS SUÁREZ.
    Mathías SUÁREZ - 1:1
     
    85
    Nyní se hraje ve středu hracího pole, kde peobíhají četné souboje o míč, z nichž vycházejí vítězně fotbalisté Mexika.
     
    87
    Žlutou kartu obdržel Castro (Uruguay).
     
    87
    Další žlutá karta, tentokrát ji dostává Franco Acosta (Uruguay).
     
    89
    Uruguay zahrávala přímý volný kop, míč do pokutového území poslal Castro, kde se jej do brány snažil usměrnit Amaral, to se mu ovšem nepodařilo.
     
    90
    Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Erick Cabaco (Uruguay) před pokutovým územím fauloval a uviděl druhou žlutou, za kterou logicky následovala karta rudé barvy.
     
    90+3
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexičané si v závěru utkání berou jednobrankový náskok zpět a vítězství v utkání už jim nejspíš nikdo nevezme. V poslední minutě nastaveného času se totiž exekuce nařízeného přímého volného kopu zhruba ze sedmnácti metrů ujal ERICK GUTIÉRREZ, jenž technickou střelou do pravého horního kouta brány poslal míč za brankovou čáru o břevno. Guruceaga s touto milimetrově přesnou ránou nemohl vůbec nic dělat.
    Erick GUTIÉRREZ - 2:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Po bezbrankovém úvodním poločase jsme se po změně stran gólů přeci jen dočkali. Skóre otevřel v 71. minutě Lozano, který tak poslal Mexiko do vedení. To však reprezentantům středoamerického celku vydrželo jen dvanáct minut, vyrovnával Suárez. Mexičané si byli vědomi své herní převahy a pokoušeli se pomylné misky vah převážit opět na svou stranu, což se jim podařilo v samém závěru, kdy tři body vystřelil Mexiku z přímého volného kopu Gutiérrez. (08:03:05)
    Mexiko udolalo Uruguay 2:1 a na šampionátu si připsalo první body

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 71. Lozano, 90+3. Gutiérrez – 83. Suárez

    Karty:   75. Gutiérrez (MEX), 82. Ramírez (MEX) – 5. Cabaco (URU), 80. Amaral (URU), 87. Castro (URU), 87. Acosta (URU)   90+1. Cabaco (URU)


    Mexiko: González J. – Aguirre, Arreola, González R., Gutiérrez K. – Guzmán, Gutiérrez E. – Pineda (81. Flores), Lozano, Ramírez – Martínez.
    Uruguay: Guruceaga – Cotugno, Cabaco, Lemos, Suárez – Arambarri (81. Báez), Nández – Castro, Pereiro (70. Amaral), Méndez (70. Poyet) – Acosta.

    Rozhodčí: Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. Rumunsko)
    bahis siteleri