Lotyšsko – Česko 1:3 (kon.) | Francie – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Francie
1:2 (0:0, 1:1 – 0:1)
Česko
Neděle 21.06.2015, 23:40 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji • Finále
Partner:
     
    Na ploše se už všechno pomalu schyluje k závěrečnému ceremoniálu, za chvíli se ponoříme do víru oslav. A to už je ta pravá chvíle, abych se s vámi na Onlajnech rozloučil. Rád bych vám poděkoval za pozornost a za přízeň, kterou jste nám v posledních dvou týdnech věnovali. Bez podpory bychom ani na jeden úspěch nedosáhli.

    Byla pro mě neuvěřitelná čest doprovázet vás cestou našich tří reprezentací šampionátem daleko od domova. Věřím, že jste si tenhle zážitek dokázali vychutnat i ze svých domovů. Společně s výpravou dorazíme na pražské letiště v úterý ve 21 hodin, české hokejisty určitě můžete přijít přivítat.

    Všem vám přeju do České republiky naposledy krásnou ZLATOU noc z argentinského Rosaria! (01:09:49)
     
    43:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    NEUVĚŘITELNÉ, DOTKLI JSME SE HOKEJOVÉHO NEBE!!!!! Po ose Šimo – Loskot – PATRIK ŠEBEK přišla nádherná kombinace do prázdné brány a čeští inline hokejisté se stávájí mistry světa organizace FIRS pro rok 2015! Předtím už vyhráli naši veteráni, junioři a ženy, a tak se stáváme absolutními vládci světového inline hokeje pro tento rok – 1:2 po prodloužení! Asistence: Marek Loskot, Michal Šimo.
     
    42:28
    Bylo to trochu bago, ale teď už se vylučuje. Jeremy Lapresa (FRA) – 2 minuty za držení protihráče. Naše první přesilovka zápasu může být i poslední, jdeme to rozhodnout!
     
    41:57
    Joo! Paráda! Budeme hrát přesilovku, teď máme ponechanou výhodu!
     
    41:04
    Benjamin Tijou pronikl až za záda české obrany, ale naštěstí měl zakončení přes ruku! A když si chtěl puk přehodit, uklouzl. Naštěstí. Tohle hodně zavánělo.
     
    39:30
    Oddechový čas pro českou reprezentaci. Chceme pošetřit síly pro první formaci, to je křišťálově jasné! Na střídačce ani nepadají žádné pokyny.
     
    37:22
    Také v českém brankovišti vznikly obrovské zmatky. Ale puk naštěstí odjel do rohu, a ne do opuštěné klece.
     
    36:53
    Patrik Šebek se stal hrdinou už včera, teď mu chybělo málo! Salley vyrazil jeho první střelu před sebe a Šebek se dostal k téměř gólové dorážce, kterou ale brankář zastavil nataženou lapačkou!
     
    33:58
    Naši hokejisté mají na své straně psychickou výhodu, kterou se pokusili využít Michal Šimo a potom Patrik Šebek. Ani jeden z nich ale proti Jeromu Salleyovi neuspěl!
     
    33:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    GOOOL!! Jako bych to neříkal, bleskově vyrovnáváme skóre a finále pojede zase od nuly! Češi vybojovali puk u hrazení a Tomáš Rubeš poslal neskutečnou přihrávku JAKUBU CIKOVI, který si francouzského brankáře obhodil nádhernou bekhendovou kličkou a vmžiku zakončil do prázdné brány – 1:1! Asistence: Tomáš Rubeš.
     
    31:49
    Češi mohli okamžitě odpovědět, vytvořili si dosud největší šanci zápasu! Patrik Šebek vyzval křižným pasem ke skórování Marka Loskota, který však zlomek sekundy počkal a Salley potom fantastickým tygřím skokem zabránil gólu!
     
    31:00
    Francie právě vstřelila branku!
    Čekání na první gól končí přesně po 31 minutách a rozhodně za to nejsme rádi, Francouzi se totiž ve finále mistrovství světa ujímají vedení. Všechno vzal na sebe KARL GABILLET. Chvíli hrál s pukem v rohu, ale pak rychle vyjel před Brabce, jemuž našel ve výstroji místo mezi betony – 1:0! Asistence: Romain Masson.
     
    28:35
    Francouzi aktuálně spíš jen vyčkávají. Jejich lavička si vybírá oddechový čas, aby něco změnila.
     
    27:20
    Marek Loskot si obhodil svého obránce a pak to zkusil na druhý růžek. Salley zasahuje ramenem!
     
    25:58
    Svíráme Francii ve velkém tlaku! Jakub Cik v šanci neuspěl, ránu Michala Šima pak místo brankáře zblokoval jeho obránce.
     
    24:25
    Ouu! Patrik Šebek našlápl po levé straně a poslal kotouč na hranu brankoviště bojujícímu Marku Loskotovi. Ten měl bohužel hokejku zblokovanou a nemohl puk tečovat do prázdné brány!
     
    23:37
    Karl Gabillet vykroužil oblouk od hrazení až před Brabce, který si na jeho bekhendové zakončení počíhal. A při dorážce Gabillet naštěstí puk netrefil, to už bychom měli těžké.
     
    22:17
    Lukáš Cik, který už pět let hraje inline hokej ve francouzském Rouenu, neuspěl přízemním zakončením z dobré pozice.
     
    20:58
    Elitní formace předvedla skvostné střídání a chybělo nám málo! Už Marek Loskot mohl skórovat, dorážel Patrik Šebek. Ale Salley si spodní kouty brány v obou případech pohlídal.
     
    19:19
    Na druhé straně to Francouzi sehráli velmi dobře na teč pro Crigniera. Brabec se musel bleskurychle roztáhnout po brankové čáře!
     
    18:39
    Michal Šimo se jako hladový vlčák tlačil do šance, jeho akci ještě dokončil David Sem. Ale francouzský gólman měl dobré postavení a svým mohutným tělem nepustil kotouč za čáru!
     
    16:34
    David Sem natáhl ke střele, aby puk následně posunul na rozjetého Jakuba Cika. Ten se pokusil o kličku do prázdné brány, proti níž se ale protivníci na poslední chvíli vrátili! To je škoda.
     
    16:00
    Tvrdě dojížděná akce ve francouzském pásmu vede ke vzájemnému vyloučení. Patrik Šebek a jeden z protivníků jsou vyloučeni za sekání, pokračuje se klasicky čtyři na čtyři.
     
    15:17
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    12:03
    Rychlá kombinace francouzské sestavy dovedla puk až na volného Jeremyho Lapresu. Ten si chtěl Brabce rozhýbat, ale náš gólman zachoval stoický klid a přízemní zakončení vykopl!
     
    09:33
    Julien Couraud napálil svou dělovku do české tyčky! Teď při nás stálo štěstí.
     
    08:35
    Tohle je možná trochu přísné, ale nic s tím neuděláme. Francouzi jdou na první přesilovku, podražením se provinil kapitán Pavel Strýček (CZE).
     
    06:25
    Ostrá dělovka Romaina Massona už byla o kus nebezpečnější. Ale Brabec znovu udržel kotouč ve výstroji.
     
    05:12
    Jak to David Sem výborně umí, protlačil se v rychlé akci za střelou i za dorážkou. Jerome Salley vyrazil puk ramenem, náš obránce ho spíš trefil.
     
    04:08
    České přečíslení a první zajímavá možnost zápasu. Patrik Šebek poslal vzduchem nádherný oblouček Michalu Šimovi, ale brankář Salley měl spodní kouty pohlídané a Šimo navíc neměl na zakončení moc prostoru.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 31. Gabillet (Masson) – 34. Cik (Rubeš), 44. P. Šebek (Loskot, Šimo)


    Francie: Salley (De Preval) – Ladonne, Rage, Ostre, Langlois, B. Tijou, Couraud, G. Tijou, Gabillet, Crignier, Mogniat Duclos, Fontanille, Masson, Lapresa.
    Česko: Brabec (Vich) – P. Šebek, Strýček "C", Šimo, Loskot – Sem, Bernad, Cik, D. Šebek – L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.
    bahis siteleri