TK FK Teplice a SG Dynamo Dresden (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Viktoria Plzeň

Čtvrtek 16.07.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Dnešní setkání bude sloužit jako tisková konference před sobotním superpohárem, ve kterém Viktoria Plzeň změří síly se Slovanem Liberec, ale zároveň i jako předsezónní tisková konference před nadcházejícím ročníkem Synot ligy. Za plzeňský klub dnes bude hovořit majitel Tomáš Paclík, generální manažer Adolf Šádek, trenér Miroslav Koubek a nový kapitán týmu David Limberský.
    Už ve středu představil český mistr nové dres pro blížící se sezónu.

    FC Viktoria Plzeň představila nové PUMA dresy k nové sezoně. Více informací na www.fcviktoria.cz

    Posted by FC Viktoria Plzeň on Wednesday, July 15, 2015
     
    Viktoria Plzeň má za sebou přípravné období, ve kterém ladila formu nejen na domácí soutěž, ale především pak na předkola Ligy mistrů. A úplná spokojenost zřejmě zatím nepanuje. Viktoria sice v na úvod porazila ZČE Plzeň (7:1), Amberg (4:1) i druholigový Sokolov (2:1), na soustředění v Rakousku se však trápila v obranné fázi. Od bundesligového Stuttgartu inkasovala šest gólů (3:6), dvě branky v prvním poločase pak dostala i od ruského klubu FC Ural, který ale nakonec porazila 3:2. Závěrečná prověrka s s ukrajinským Dynamem Kyjev se bohužel nedohrála.
     
    Spokojeni však v Plzni mohou být ohledně přestupů. K Viktorii se totiž připojil Egon Vůch, jehož služby si Plzeň zajistila už v zimě, podepsat se podařilo dvojici mladíků z Příbrami, Aleše Matějů a Jana Suchana, střed zálohy vyztužil Kučera z Jihlavy, největší posilou je však bez větších debat Jan Kopic, který na západ Čech zamířil z Jablonce.
     
    Účastníci tiskové konference právě dorazili, za minutu začínáme.
     
    Tomáš Paclík: Rád bych vás seznámil především s našimi sportovními ambicemi. Hlavním cílem je návrat do Evropy, Viktoria chce hrát skupinovou fázi evropských pohárů.
     
    Tomáš Paclík: Pokud jde o tuzemské soutěže, nemůžeme mít jiné cíle než obhajobu titulu. Zároveň chceme dojít daleko i v poháru FAČR.
     
    Tomáš Paclík: Chceme zároveň udržet i vysokou návštěvnost. Je to stejné ambiciózní cíl, jako ty sportovní. To souvisí i s atraktivní hrou. Prodáno je přes 7500 permanentních vstupenek.
     
    Adolf Šádek: Dnes dopoledne jsou prodloužili smlouvy s Kolářem, Řezníkem, Rajtoralem a Limberským.
     
    Adolf Šádek: I to prodloužení smluv je signál, že to opravdu myslíme vážně.
     
    Miroslav Koubek: Příprava byla poměrně krátká, je to skoro přesně měsíc, co jsme začali. Byla také trošku narušená repre termínem, kdy hráči hráli na Islandu, s tím jsme se museli vyrovnat.
     
    Miroslav Koubek: Jedinou kaňkou je zdravotní problém Václava Pilaře, kterému začalo natékat koleno, teď je ve fázi rekonvalescence.
     
    Miroslav Koubek: Pilař na superpohár určitě nebude, nejsme schopni teď říct, zda bude na začátek ligy.
     
    Miroslav Koubek: Základní sestava nikdy není konstantní uzavřená záležitost. Ten kmen těch hráčů, kteří byli úspěšní, bude zachován. Na třech nebo čtyřech postech bude rozhodovat aktuální forma.
     
    Miroslav Koubek: Konkurence byla i minulý ročník. Teď to je opravdu nafouknuté, jen Pilař je mimo hru. Součástí je příchod cca 4 nových hráčů, kteří se musí zabudovat. Nejblíže základní sestavě je teď asi Honza Kopic.
     
    David Limberský: Máme teď asi nejsilnější sestavu, konkurence je veliká ale zdravá, posty máme zdvojené, ale nikdo to nenarušuje.
     
    David Limberský: Měli jsme sezení s vedením v Rakousku a byli jsme na prodloužení smlouvy dohodnutí. Vypadá to, že už to v Plzni asi doklepu (úsměv).
     
    David Limberský: Sparta, Jablonec ale i Boleslav hodně posilují, my to víme, určitě nám budou šlapat na paty.
     
    Miroslav Koubek: Na pozici útočníka se budeme rozhodovat nejen mezi Mahmutovičem a Holendou, ale i Ďurišem, kterého vedemo jako hrotového hráče.
     
    Miroslav Koubek: Zápas s Dynamem Kyjev byl komplikací, zakončovali jsme to tréninkem. Velmi mě zklamalo, že se ten zápas nedohrál. Ale neberu to jako nějaké alibi, pokud by se nám něco nepovedlo. Zvládli jsme i jiné problémy.
     
    David Limberský: S něčím podobným jsem se nesetkal, ale nemyslím, že by to byla velká komplikace.
     
    Tomáš Paclík: Papírově to vypadá, že můžeme postavit dvě velmi silné jedenáctky. To jsou ale jen předpoklady, realita se ukáže až na hřišti.
     
    Adolf Šádek: My se hlavně orientujeme na to, co máme vyzkoušené. Ne vždy se nám osvědčili hráči, které nám někdo doporučil. Proto šlapeme tam, kde jsme si jistí. Kvalitní hráči jsou i v Čechách a na Slovensku.
     
    David Limberský: S kapitánskou páskou se změnilo teď jen to, že Pavel už není v šatně, ale kapitán už jsem byl celou loňskou sezónu a nebyl s tím problém.
     
    Miroslav Koubek: Pavel Horváth byl originál a teď je pryč, takže samozřejmě chybí. Měl svojí roli, nechci se pouštět do toho, kde konkrétně chybí, ale atmosféra je trošku jiná, i když ten kolektiv už funguje i bez něj.
     
    Tomáš Paclík: Nejpovedenější přestup mě asi nenapadne, většina z nich byla úspěšná. Spíš bych si možná vzpomněl na ty nepovedené (úsměv).
     
    Adolf Šádek: My to nebereme tak, že bychom hráče přemlouvali, aby šel k nám a ne do Sparty. Někdo má jako ambici se dostat do Sparty a někdo má ambici hrát nejlepší fotbal, je to prostě na jednání s hráči a rozhodně to není tak, že bychom si hráče "kradli". Je tady i další výrazný hráč jako Jablonec, v poslední době i Boleslav. Je to vždy o tom, jak se hráč cítí, také to je o agentech, jaké mají představy pro své hráče.
     
    Adolf Šádek: Pan Pelta má osobité kouzlo, je to zdatný protivník a Jablonec je ambiciózní klub. Je to obrovský konkurent nejen na hřišti, ale i na přestupovém trhu.
     
    David Limberský: Postup do Ligy mistrů a obhajoba titulu jsou velké cíle, ale větší je asi postup do skupiny LM.
     
    Tomáš Paclík: My známe ty dvojice soupeřů, které můžeme dostat, ale mluvit teď o silnějších nebo slabších soupeřích nemá cenu. I my sami jsme vyřadili soupeře, kteří byli papírově silnější. My se prostě musíme připravit na soupeře, ať to bude kdokoliv.
     
    Miroslav Koubek: Jediná úvaha tím směrem je asi to, že by bylo lepší hrát proti soupeři, který ještě nerozehrál ligu.
     
    Adolf Šádek: Kádr je do konce srpna na 100% uzavřen, pak se to bude odvíjet podle toho, jak budeme úspěšní v předkolech evropských pohárů.
     
    Adolf Šádek: Co se týká Vaška Pilaře – my jsme s nikým nejednali, ta situaci je taková, jak jsme ji vysvětlili. Žádná jednání se nevedou a Pilař teď nikam nejde.
     
    Tomáš Paclík: O posunu ČR na 12. místo v koeficientech si můžete udělat úvahu sami. V tuhle chvíli ale podle mě bude těžší ten koeficient udržet, abychom vůbec udrželi 13. pozici a neklesali níž.
     
    Tomáš Paclík: Žádný cíl není nadřazen. I loňská sezóna byla úspěšná, Přestože jsme poháry nehráli. Kdybychom loni ten kádr snížili, tak bychom asi těžko dosáhli toho, čeho jsme dosáhli.
     
    Tomáš Paclík: My se teď nezabýváme situací, že se to nepodaří. Rok pracujeme na tom, abychom do pohárů postoupili, tak se teď nechceme bavit o tom, co kdyby se to nepovedlo.
     
    Miroslav Koubek: Já jsem trenér, který by měl přivést klub do skupiny evropských pohárů a je to naše ambice. Odpovědnost tedy cítím, ale že bych se z toho hroutil, to ne.
     
    Miroslav Koubek: My sem hráče bereme, když už víme, jací jsou. Jde o tom, jak budou reagovat v kolektivu, a v tom si vedli velice dobře, takže já jsem spokojen.
     
    Miroslav Koubek: Výsledky v přípravě nevypovídají o formě nebo systémovém projevu. Zkouší se tam různé vazby, individuální výkony. Ale není to o tom, že bychom dělali hluboké závěry z výsledků v přípravě, jsou to jen takové signály.
     
    David Limberský: Pro každého hráče je dobré, když má zdravou konkurenci. Teď to je na každém postu a nás to drží v tréninku i v zápase v tom, že makáme vždy nadoraz.
     
    Miroslav Koubek: Ondra Vaněk měl virózu a trošku ho to poznamenalo, ale postupně se dostává na svoji úroveň, teď je tak na 90% připraven.
     
    Tisková konference byla tímto ukončena, my vám děkujeme za pozornost. (13:35:37)

    Lukáš Kratochvíl

    bahis siteleri