TK k fotbalovému GENERALI CEE Cupu (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.)
konec
Tisková konference FK Dukla Praha

Úterý 21.07.2015, 13:30Tiskové konference
     
    To je z tiskové konference vše, někdy příště na počtenou. (13:58:03)
     
    Bude pokračovat spolupráce s Benešovem?
    Luboš Kozel: "Dneska není jednoduché sehnat hráče, kteří mají dostatečné vytížení. Hráči, kteří tam chodili, k tomu přistoupili zodpovědně a Benešov zachránil třetí ligu. Spolupráce tedy bude stejně fungovat i další rok."
     
    Jak vypadá aktuální stav kádru?
    Luboš Kozel: "Máme dva hráče, u kterých je trošku otazník, je to nová věc z tohoto týdne, ale konkretizovat nebudu."
     
    Dotaz na výkonného ředitele: Jak máte zabezpečené osvětlení a co chystáte pro diváky?
    "Osvětlení je zabezpečené tak, jako loni. Pevně věřím, že výpadky z minulého ročníku se opakovat nebudou. Co se týká akcí pro diváky máme nějaké rodinné vstupné. První domácí duel bude spojen s úmrtím ikony Josefa Masopusta a chceme, aby to bylo důstojné."
     
    Co pro vás znamenají výsledky z přípravy?
    "Měli jsme blízko k úspěchu už v uplynulé sezóně, kde jsme zbytečně zaváhali v důležitých zápasech. Nebýt toho, mohli jsme třeba už teď myslet na Evropu. Na Celticu jsem odehrál poločas, trenér asi viděl, že jsem toho měl plné zuby, Klukům mohu jen poděkovat, že mi připravili ve čtyřiceti letech takový zážitek, jako porazit tento tým."
     
    Otázka na kapitána: Proč chcete končit?
    "Je tam plno důvodů, je to složité říkat takto před šéfama, ale ten věk nelze zastavit. Už to není jako dříve, už to bolí. Jak se říká, hlava by chtěla, ale tělo nechce, tak u mě je to obojí."
     
    Kapitán Patrik Gedeon vnímá přípravu jako jednu z nejtěžších, zároveň zdůrazňuje, že dovolená byla hodně krátká. "Pro mě to bude zřejmě poslední sezóna a já bych si to chtěl maximálně užít. Hrajeme to pro úspěchy a já doufám, že se ještě jednoho dočkám." Marek Hanousek nechce nic slibovat nebo opakovat a věří, že za něj budou mluvit týmové výsledky na hřišti.
     
    Trenér Luboš Kozel hodnotí přípravné duely: "Hodnotím ji velmi kladně, ale to nejen vzhledem k výsledkům, ale spíše z toho pohledu, že jsme mužstvo dokázali udržet a že se do tréninku vrátili hráči, kteří měli zdravotní problémy. Byli to sice naši hráči, ale já je beru jako posily. Vím, že už v sobotu bude první ligový duel jiný, ale věřím, že jsme dobře připraveni a myslím si, že mužstvo je velmi dobře poskládané. Start sezóny sice nemáme jednoduchý, ale věřím, že nám to po psychické stránce může pomoci."
     
    Günter Bittengel komentuje změny v týmu: "Tým se v minulé sezóně po velkých změnách sehrával a to se odrazilo ve výsledcích v přípravě. Poprvé měl trenér k dispozici všechny hráče a mohl si zkusil spoustu variant. Porazili jsme tři mistrovské celky a možná jsme si na sebe upletli bič, kdy tým bude muset výsledky obhájit v lize. Moc se na novou sezónu těším a přeji celému mužstvu, aby se to povedlo."
     
    Michal Šrámek se vrací k minulé sezóně a 6. místu, kam se A-tým usadil již potřetí během posledních čtyř let. "Chceme se rychle dostat do klidného středu tabulky, mít klid na práci a výchovy mládeže, která je pro nás jednou z priorit. Cíle, které jsme si dali, doufám, budou docíleny, co se týká ekonomiky i sportovních výkonů. Mírně jsme posílili dvěma hráči, ale to je vše. Není řečeno, že musíme, ale chtěli bychom se přiblížit příčkám pohárové Evropy."
     
    Úvodní slovo dostává Bohumil Paukner, který sděluje, že byl zvolen do čela Dukly Praha. "Kdysi jsem zde pracoval, ale za jiné situace a jiného vedení – je to spíše pro pamětníky. Budu spoléhat na pomoc svých kolegů.
     
    Tisková konference je zahájena moderátorkou, která vítá dnešní hosty.
     
    Účastníci tiskové konference:

    předseda představenstva a generální ředitel Bohumil Paukner
    výkonný ředitel Michal Šrámek
    sportovní ředitel Günter Bittengel
    hlavní trenér Luboš Kozel
    hráči A-týmu Patrik Gedeon a Marek Hanousek
     
    Nový ligový ročník nejvyšší fotbalové soutěže odstartuje již tento víkend a tak nesmí chybí tradiční předsezónní tisková konference FK Dukla Praha, která přinese podrobnější informace ohledně týmu z Julisky.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Nikol Kuncová

    thejrc.org