Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina pred odvetným stret (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 22.07.2015, 13:20Tiskové konference
     
    To je z tiskového střediska na Letné vše, těším se na přečtenou u prvního domácího zápasu Sparty proti Baníku Ostrava, v sobotu 1. srpna od 15 hodin. (14:05:17)
     
    Zděnek Ščasný v souvislosti s posílením skautingu až po angažování zahraničních fotbalistů:

    Sparta potřebovala posílit kádr, sehnat hotové hráče, kteří by kádr posílili a proto došlo k tomu mixu, kdy přišel reprezentant Frýdek, který patřil k nejlepším hráčům ME do 21 let a zároveň přišli zahraniční útočníci. Bylo to komplikovanější kvůli změně trenéra a do budoucna by za případné odcházející hráče chtěli mít vždy dlouhodobě vytipovanou náhradu.
     
    Ščasný o aktuálním stavu kádru:

    Kádr de facto není uzavřen téměř nikdy, neboť vždy se objeví nějaké možnosti, někdo se může zranit, někdo ztratit formu a tak kádr ještě uzavřen není. O stopery (Jablonský) jsme se zajímali především proto, že nám vypadávali hráči a když hrajeme na tři stopery, tak jsme to tam točili a zároveň sháněli někoho, kdo je velmi důrazný, vyhrává hlavičkové souboje a navíc Ondřej Mazuch momentálně ještě není dostatečně fit. O Jablonského jsme se zajímali, ovšem byl pouze v nějakém hledáčku a zkoušení zda-li by to šlo nebo nešlo a prozatím jsme od toho ustoupili. S obranou je jinak Ščasný spokojen, neboť se uzdravili Holek a Kováč.
     
    Adam Kotalík o angažování řady cizinců:

    Okamžitě jsme potřebovali rapidně zvýšit konkurenci v týmu, proto jsme angažovali cizince, neboť pokud máte v týmu 6-7 reprezentantů, těžko se tato kvalita hledá v domácím prostředí.
     
    Adam Kotalík o strategii klubu:

    První kroky, které jsme chtěli realizovat, bylo posílení konkurence v týmu a je přesvědčen, že posily budou platné. Zároveň viděl deficit v systému proaktivního skautingu, aby si sami dopředu pečlivěji vytipovávali posily a vytvořili tak skupinu, kterou povede Tomáš Požár. Zároveň začne pracovat na dotažení do větších detailů přestupovou činnost, aby do každého přestupního období měli přesně vytipováno, co chtějí posílit.
     
    Zděnek Ščasný o pozitivních slovech Křetínského k jeho osobě:

    Vždy je tato práce velmi zavazující. Od první chvíle, kdy jsem přišel do Sparty, to cítím stejně, že se tu po lidské stránce funguje výborně. Poslouchá se to dobře, uvědomuji si to, ale zároveň si uvědomuji, že je to zavazující, neboť jsem žádal nějaké změny a ve všem mi vedení vyšlo vstříc a jednání s vedením byly ve všem od začátku korektní. Zároveň se nezříkám své zodpovědnosti. Nejsme Liberec, ani Teplice, ale jsme Sparta a výsledky se očekávají co nejdříve a zodpovědnost beru na sebe.
     
    Křetínský o roli Jaroslava Hřebíka:

    Pan Hřebík je šéfem úseku mládeže v oblasti metodického vedení. Je zároveň členem sportovní komise, kde má možnost se vyjádřit v oblasti přestupů a transferů, kde má poradní hlas a má rozhodující funkci v mládeži. Ta role je nadále v klubu důležitá. Směřovat kritiku na osobu pana Hřebíka třeba za uplynulou sezónu je naprosto nesprávné, pro Spartu je to jednoznačně škodlivé, neboť možnosti pana Hřebíka ovlivňovat A-tým Sparty jsou velmi omezené.
     
    Ščasný o Lafatovi:

    Lafata je hráč s výbornou koncovkou a určitě může týmu pomoci, nicméně stejně jako ostatní se bude muset o místo na hřišti porvat. A nevidí problém, proč by Lafata nemohl hrát v současném systému, který i pro něj může být výhodný.
     
    Ščasný o sestavě, o rotování hráčů:

    Ščasný má jasno o sestavě pro zápas s Jihlavou. Točil hráče proto, že je chtěl zkusit na postech, na které nejsou zvyklé. Zároveň nějaké hráče postihlo zranění a nějaké změny tak byly vynucené, nicméně představu o zápas v Jihlavě má jasnou.
     
    David Lafata o příchozích útočnících (Fatai, Paixao) a o novém systému s dvěma útočníky:

    Jako konkurenty je bere, ale myslí si, že je to, co v loňské sezóně chybělo, kdy to Sparta táhla v jedenácti lidech a poté chyběly nějaké síly, resp. doplnění. Sytém Lafata nemůže moc hodnotit, když v něm ještě nenastoupil (zranění kolene), ale podle toho co viděl, bude hra jednodušší a může být účinný.
     
    Křetínský o možném příchodu Tomáše Rosického:

    Potvrzuje, že zájem Sparty o Rosického pokračuje. Sparta je v kontaktu s hráčem i jeho agentem, aktuální stav je ale takový, že Rosický se stoprocentně soustředí na svůj zdravotní stav a dokud není v pořádku, hodlá se soustředit pouze na doléčení svého zdravotního stavu. Určitě tak není otázkou minut jeho možný příchod.
     
    David Lafata o stavu svého zranění:

    Trénuje s mužstvem, zatím ale bez nějakých soubojů, nicméně od příštího týdne by se měl zapojit do plného tréninku.
     
    Křetínský o důležitosti dvojzápasu s CSKA Moskva:

    Křetínský potvrdil, že pro Spartu, fanoušky, hráče, realizační tým i vedení je důležité, aby tým uspěl, nicméně soupeř není jednoduchý a opět zdůraznil, že předpoklad je podat stoprocentní výkon. Z ekonomického, resp. existenčního hlediska to pro Spartu není boj o přežití, je to boj pouze o uskutečnění snu.
     
    Ščasný o přípravě a novém systému:

    Podle Ščasného byla příprava uspokojivá, vstupoval do ní s pokusem o změnu rozestavení a nakonec u něj zůstal. Tím, že reprezentanti vstoupili do přípravy, nechtěl mužstvo zahltit přátelskými zápasy, kterých odehráli šest. Důležité bylo zejména utkání s Ludogorcem, aby mužstvo tomu systému věřilo, což se dle sparťanského trenéra povedlo. Ščasný je spokojen i s doplněním mužstva, což splnilo cíl zkvalitnění kádru v letní přestávce.
     
    Křetínský o Adamu Kotalíkovi:

    Křetínský zná Kotalíka mnoho let, jsou přátelé a často o fotbalu hovoří a v průběhu let získal přesvědčení, že Kotalík má schopnost řídit strukturu a procesy, musí mít blízko k fotbalu a do určité míry mu rozumět a mít o něj velký zájem a musí to být i člověk, který umí dělat kompromisy a konsenzus, neboť řídit fotbalový klub je velmi náročná činnost. Zároveň je důležitý pozitivní vztah Kotalíka s Dušanem Svobodou i Jakubem Otavou.
     
    Daniel Křetínský se ujal úvodního slova a oznámil zmíněného nového člena na pozici generálního ředitele, do které jmenoval Adama Kotalíka. Ten bude spolupracovat s ředitelem sportovního úseku Jakubem Otavou, ředitelkou komerčního úseku Martinou Královou a ředitelem úseku mládeže Jaroslavem Hřebíkem.

    Křetínský zároveň potvrdil, že klíčovým členem ve vedení klubu zůstane Dušan Svoboda, jenž zastupuje Spartu navenek vůči sportovnímu prostředí i veřejným institucím.

    Cílem pro sezónu je získání mistrovského titulu a úspěch v evropských pohárech. V zápasech proti CSKA Moskva Křetínský věří, že pokud odevzdá stoprocentní výkon, má šanci postoupit.
     
    Účastníky tiskové konference budou: David Lafata – kapitán týmu, Zdeněk Ščasný – trenér A-týmu, Daniel Křetínský – předseda představenstva, Jakub Otava – ředitel sportovního úseku, Adam Kotalík – generální ředitel a Ondřej Kasík – ředitel komunikace.
     
    Ještě před tiskovou konferencí už ale klub stačil vydat prohlášení o změnách ve vedení a ve sportovním úseku, novým generálním ředitelem se stává Adam Kotalík, osmatřicetiletý absolvent Fakulty sociálních věd UK, jenž zároveň bude působit v představenstvu letenského celku.

    Skautingem se pak bude zabývat Tomáš Požár, někdejší fotbalista Sparty působil naposledy ve sportovním úseku Bohemians 1905.
     
    Úvod tiskové konference je mírně pozdržen, zatím se čeká na účastníky.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri