Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tlačová konferencia MŠK Žilina pred odvetným stret (kon.)
konec
Tisková konference SK Sigma Olomouc

Středa 22.07.2015, 14:30Tiskové konference
     
    Tiková konference je u konce, děkuji za pozornost. (15:09:55)
    Nové dresy Sigmy Olomouc

     
    Ladislav Minář: "Dáváme oběma soutěžím stejnou vážnost. Bereme to jako jedno mužstvo s velkým kádrem. Když se nám to podaří, tak i pro trenéry to bude výhodné."
     
    Je pro vás výhoda, že máte druhý tým hned ve druhé lize?

    Leoš Kalvoda: "Je to hlavně škola pro kluky. Ověříme si, zda na to mají, nebo ne. Jsou to dvě profesionální soutěže, není tam problém výměny mezi hráči. A nemohou se vymlouvat, že by hráli horší soutěž. Druhá liga je kvalitní."

    Ladislav Minář: "Já bych ani neříkal, že máme áčko a béčko. Máme jeden širší kádr, který hraje dvě kvalitní soutěže. Naším cílem je, abychom se ve druhé lize udrželi."
     
    Ladislav Minář: "Jsme rádi, že to máme. Pro kluky to bude zpestření. Ale kdo bude hrát, o tom se nechceme bavit."
     
    V neděli hrajete s Laziem, kdo bude hrát?

    Ladislav Minář: "Měli by nastoupit ti, kteří nedostanou příležitost v Teplicích. Ale víc bych k tomu nechtěl říkat."
     
    Petr Pelíšek, tiskový mluvčí Sigmy, promluvil o prodaných permanentkách, kterých by mělo být něco přes dva tisíce. Číslo se tedy blíží tomu, které bylo před sestupem.
     
    Leoš Kalvoda: "Těším se hlavně na atmosféru okolo celé soutěže."

    Ladislav Minář: "Těším se na každý zápas, i vy se určitě těšíte na první ligu. Pro Olomouc to byla obrovská rána, když se sestoupilo. Nikdo si nepřipouštěl, že by se Sigma nevrátila zpět."
     
    Může to být problém pro Sigmu, že je závislá na osobě pana Lébra?

    Ladislav Minář: "Myslím si, že je to vhodná otázka i pro jiné akcionáře. Není to až tak otázka na mě, ale v tuto chvíli je pro fotbal v Olomouci nepostradatelný."
     
    Ladislav Minář hovoří o rozpočtu: "V této fázi je to všechno postavené na jednom člověku, panu Lébrovi. Bez něj bychom těžko koupili hráče, zaplatili hráče.
     
    Bude pro Sigmu první liga lepší v tom, že soupeři nebudou tak zalezlí a čekat jen na vápně?

    Leoš Kalvoda: "Myslím si, že když přijede soupeř do Olomouce, tak nebude hrát otevřený fotbal. Všichni budou hrát trpělivě. Nikdo nás nebude honit, bude čekat na svou šanci."
     
    Ladislav Minář hovoří o tom, zda může hrát Ordoš s Halenárem spolu. "Ano, je to jedna z variant, ale museli by si plnit své úkoly a držet své pozice. Proti Prostějovu to bylo špatné. V Myjavě hrál Halenár na hrotu a pod ním Petru a šlapalo jim to.
     
    Ladislav Bednář: "Měli jsme téměř udělaného Bednáře ze Sparty, byli jsme domluvení na dvouleté smlouvě. Nakonec si to ale rozmyslel, že z hlediska cestování zůstane v Příbrami."
     
    Ladislav Minář: "Béčko v druhé lize nám může v tomto pomoct. Hráči se mohou během sezóny posunout do áčka. Teď hráli pěkný zápas proti Znojmu, ale musí to dokazovat pravidelně. Máme v béčku šikovné kluky."
     
    Ladislav Minář hovoří o příchodu defenzivního záložníka. "Je to složitá cesta. To co si vyberu, tak na to peníze nemáme. Stále na tom pracujeme. Je to velmi důležitý post, ale těžko sehnatelný. Zabývám se tím od ledna. Vybral jsem si, ale nebyli bychom schopni je zaplatit."
     
    Leoš Kalvoda: "V přípravě jsme hodně inkasovali. Například s Trenčínem. Žádný mančaft nehraje stylem, že by na soupeře vlétl. Hrají pomalu, vyčkávají. A tím se budeme řídit i my.
     
    Jste spokojení s losem začátku sezóny?

    Ladislav Minář: "Teplice venku, Příbram doma, Bohemka venku. Asi je to lepší, než začínat na Spartě, s Jabloncem a Plzní."
     
    Co dala týmu druhá liga?

    Ladislav Minář: "Určitě odolnost. Do každého zápasu chodili s tím, že musí vyhrát. Sami jste viděli, že některé zápasy to bylo výsledkově dobré, jindy to drhlo. Tlak na ně byl obrovský.

    Miroslav Fantal

    bahis siteleri