Liberec – Novokuzněck 4:1 (kon.) | Třinec – Minsk 2:4 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 2:1 (kon.)
Třebíč – Kometa Brno 2:6 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 4:3 (1:0 po s.n.) | Havířov – Vítkovice 3:6 (kon.)
Kadaň – Ústí n/L 4:2 (kon.) | Jihlava – Francie U23 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Dinamo Minsk
Čtvrtek 30.07.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne, vítejte při sledování textového online přenosu z přípravného hokejového utkání mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Dinamo Minsk. Půjde tedy o porovnání české Tipsport extraligy s evropskou KHL. Zatímco pro Slezany bude tento duel vůbec prvním utkáním v letní přípravě, Dinamo už se v rámci přípravného cyklu střetlo se dvěma soupeři, a předevčírem dokonce nastoupilo na ledě Vítkovic.

    Třineckým se po vydařené loňské sezoně, kdy se v extralize vyškrábali až těsně pod vrchol, podařilo udržet hlavní kostru kádru a oproti minulým létům nemuseli ani tolik posilovat. Dinamo je v České republice, konkrétně v Kravařích, na soustředění před srpnovým startem KHL. Třinečtí příznivci se v přátelském zápase mohou těšit nejen na domácí miláčky, ale také na hvězdný výběr zubrů, prošpikovaný kromě běloruských reprezentantů rovněž několika Kanaďany. Utkání začíná v 17:00, a pokud nebudete přímo na stadionu, jste srdečně zváni ke sledování online přenosu. Zápasem vás bude provázet Ondřej Zoubek.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Oceláři vstupovali do předchozí sezony s novou WERK ARENOU a hned s několika posilami zvučného jména. Základní část Tipsport extraligy suverénně opanovali, na záda jim trochu šlapal pouze Litvínov, pozdější mistr. V play-off svěřenci trenéra Jiřího Kalouse nejprve vyřadili Mladou Boleslav, v semifinále pražskou Spartu, až nakonec v nejdelším možném finále podlehli Litvínovu. V konečném hodnocení tak Třinec obsadil 2. místo a vedení označilo sezonu za povedenou. Avšak v novém ročníku budou Oceláři znovu útočit na mistrovský titul, který budou chtít získat zpět po pěti letech.

    Změny v kádru

    Bývalo zvykem, že kabinu Ocelářů zasáhlo v letní přestávce vždy značné zemětřesení, spoustu hráčů odešlo a mnoho nových do Třince přišlo. Letošní rok je však výjimkou. Slezanům se podařilo udržet hlavní hvězdy, jakými jsou Šimon Hrubec, Rostislav Klesla, Zbyněk Irgl, Jakub Klepiš nebo Vladimír Dravecký. Klub z východního cípu republiky postihly pouze tři odchody, z nichž nejvýraznějším oslabením se stal přestup obránce Vladimíra Rotha do ruského Novosibirska. Další bek Marek Trončinský zamířil do Mladé Boleslavi a slovenský útočník Štefan Ružička už si také hledá angažmá jinde. V podstatě jedinou posilou Třince se stal do té doby vítkovický útočník Vladimír Svačina, jenž v Třinci podepsal víceletou smlouvu.

    Letní příprava

    Oceláři absolvovali letní přípravu tradičně pod vedení bratří Sajlerů, kondičních expertů. Podle slov Pavla Sajlera se jednalo o nejkratší, ale nejintezivnější přípravu za jeho působení v Třinci. Slezané trénovali tři týdny ve vlastní posilovně, na soustředění v Turecku se zaměřili především na intervalové běhy, v Tatrách zase jezdili hlavně na kolech. Jistým okořeněním přípravy se stalo začlenění tréninků thajského boxu.

    Na led vyjeli Třinečtí poprvé v pondělí 20. července, ale tehdy pouze se šestnácti hráči. Oficiálně odstartovali Oceláři ostrou přípravu na ledě až o týden později, kdy už trénovali v téměř kompletním složení. Proti Minsku odehrají první přípravné utkání.

    Přípravná utkání

    Čt 30.7., 17:00: Třinec – Dinamo Minsk
    Út 4.8., 18:00: Třinec – Olomouc
    Čt 6.8., 18:00: Frýdek-Místek – Třinec
    Út 11.8., 17:30: Třinec – Nižnij Novgorod
    Čt 13.8., 18:30: Třinec – Košice
    Pá 14.8., 18:30: Třinec – Vítkovice

    Poslední tři utkání odehrají Oceláři v rámci druhého ročníku domácího turnaje Steel Cup.
     
    HC DINAMO MINSK

    Dinamo Minsk působí od počátku jejího vzniku v mezinárodní soutěži KHL, na výrazný úspěch však běloruský velkoklub stále čeká. V sedmi uplynulých sezonách se stala nejlepším umístěním 9. příčka právě z loňského ročníku, kdy zubři vypadli v konferenčním čtvrtfinále, tedy hned v prvním kole play-off. Nad síly Minska byl jediný finský účastník KHL Jokerit Helsinky, proti němuž uhrálo Dinamo pouze jedno utkání. V novém ročníku budou chtít hráči okolo slovenského kouče Ľubomíra Pokoviče prolomit smůlu ve vyřazovacích bojích KHL, kde dosud ve své historii nedokázali zvítězit v ani jedné ze tří sérií.

    Změny v kádru

    Minsk se v letní přípravě musel srovnat s odchody několika důležitých hráčů. Do švédského Färjestadu odešel norský brankář Lars Haugen a slovenský obránce Ivan Švarný bude působit ve Slovanu Bratislava. Odešlo také trio běloruských reprezentačních útočníků, a to Andrej Stěpanov (Togliatti), Artur Gavrus (Sport Vaasan) a Alexander Kitarov (Nižněkamsk). Nejvýznamnějšími posilami Dinama se stali kanadský brankář Jeff Glass z Togliatti, běloruští reprezentační obránci Nikita Ustiněnko (Homel), Ivan Usenko (Soligorsk) a také americký zadák Ryan Gunderson z Jokeritu Helsinky.

    V Minsku se ale podařilo udržet ty největší opory. V Dinamu zůstali asi nejznámější běloruský hokejista Alexej Kaljužnyj, nejproduktivnější hráč zubrů z minulé sezony Kanaďan Charles Linglet, další kanadský útočník Matt Ellison a nejlepší střelec NHL z roku 2006, Jonathan Cheechoo. Pátou sezonu v Minsku načne také český obránce Lukáš Krajíček.

    Letní příprava

    Stejně jako loni, tak i letos pobývají hokejisté Dinama na přelomu července a srpna na soustředění v Kravařích. A protože KHL se rozjede už koncem osmého měsíce, mají zubři za sebou již dva přípravné duely. V prvním přípravném utkání podlehlo Dinamo v Minsku městskému rivalovi z běloruské soutěže, ve druhém utkání v Ostravě pak zubři přestříleli Vítkovice.

    Neděle 19. července, 12:00, Čižovka Arena, Minsk:
    Junosť Minsk – HC Dinamo Minsk 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
    Branky a asistence: 26. Jefimenko (Jaskevič, Kovyršin), 43. Michnov (Protasenja, Sundström), 44. Kaškar (Michnov) – 42. Szczechura (Bujnickij), 60. Krajíček (Vesce, Bailen).

    Úterý 28. července, 17:00, Ostrava aréna, Vítkovice:
    HC Vítkovice Steel – HC Dinamo Minsk 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)
    Branky a asistence: 3. Káňa (Kovář, Kolouch), 15. Szturc (Kudělka, Olesz), 41. Hlinka (Olesz, Szturc) – 7. Michaljov, 15. Komarov (Meleško), 19. Drozd (Matěruchin, Lisovec), 48. Cheechoo (Bailen), 60. Bailen.
    Diváci: 1776.
     
    VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ

    Jediný vzájemný duel odehráli Třinečtí proti Minsku skoro přesně před rokem. Také tehdy na domácím ledě hostili Dinamo, které bylo v Kravařích na soustředění. Po bezbrankové první třetině se dvěma góly ujal vedení Minsk, avšak Oceláři ve třetí periodě srovnali. Nájezdy pak lépe zvládlo Dinamo.

    Úterý 5. srpna 2014, 17:00, WERK ARENA, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – HC Dinamo Minsk 2:3 sn (0:0, 0:2, 2:0 – 0:0)
    Branky a asistence: 45. Rákos (Žejdl), 51. Rákos (Žejdl) – 22. Gavrus (Szczechura), 29. Krajíček (Cheechoo), rozh. náj. Ellison.
    Diváci: 3375.

    ABSENCE

    Oceláři trénovali v pondělí v téměř kompletním složení a chyběli pouze zranění útočníci Lukáš Žejdl s Vladimírem Svačinou. Vítkovická posila se zranila už na pátečním tréninku a bude delší dobu mimo hru.

    „Je to nepříjemná věc, protože to byla nešťastná událost. Vláďa bez kontaktu spadl a při nárazu do mantinelu si zlomil loket. Bude bohužel šest až osm týdnů mimo hru," prozradil třinecký trenér Jiří Kalous.

    Dinamo zřejmě nastoupí v pozměněném složení oproti utkání v Ostravě. Tam vůbec nenastoupili Lukáš Krajíček, Charles Linglet, Alexej Kaljužnyj nebo Ryan Gunderson. Uvidíme, s jakou sestavou vyrukuje trenér Pokovič na třinecké Oceláře.

    ZAJÍMAVOSTI

    Pikantní utkání čeká na Zbyňka Irgla a Lukáše Krajíčka, pokud tedy na led oba vyjedou. Irgl totiž v letech 2011-2014 působil a stal se v Bělorusku velmi populárním. Potkal se tam právě s Krajíčkem, který v roce 2011 pomohl Třinci výraznou měrou k jeho zatím jedinému titulu a od té doby působí v týmu zubrů.

    Fanoušci minského Dinama budou mít dnes pořádně napilno. Jestliže kromě hokeje stíhají sledovat ještě fotbal, pak je bude zajímat 3. předkolo Evropské ligy. FC Dinamo Minsk totiž nastoupí na půdě švýcarského FC Curych. Také toto utkání můžete sledovat od 19:30 na našem serveru formou online přenosu.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému utkání mezi Třincem a Dinamem Minsk, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Šimboch (Hlaváč) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Hrabal, Foltýn, Adámek – Adamský (A), Polanský (C), Dravecký – Rákos, Kreps, Hrňa – Chmielewski, Kovařčík, Christov – Rufer, Matuš, Cienciala. Trenér: Václav Varaďa.

    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Glass) – Bailen, Lisovec, Badun, Goroško, Znacharenko, Usenko, Ustiněnko – Cheechoo (C), Szczechura (A), Bujnitskij – Vesce, Ellison, Linglet – Pavlovič, Komarov, Meleško (A) – Drozd, Michaljov, Matěruchin – Lopačuk. Trenér: Ľubomír Pokovič.

    Rozhodčí: Petr Přikryl, Zdeněk Kubičík – Vladan Bojda, Tomáš Mikler.
     
    Oceláři dnes nastoupí s omlazenou sestavou a mnoho opor nechají odpočívat. Do zápasu nezasáhnou kromě zraněných Svačiny a Žejdla ani Šimon Hrubec, Miroslav Svoboda, Milan Doudera, Marek Růžička a Jakub Orsava, kteří jsou na reprezentačním srazu. Mimo to dnes odpočívají také Peter Hamerlík, Rostislav Klesla, Lukáš Galvas, Zbyněk Irgl, Jakub Klepiš nebo Tomáš Plíhal. V brance začne od první minuty Juraj Šimboch. Premiéru v A-mužtsvu zažije sedmnáctiletý obránce Marian Adámek, v útoku si zahrají zase mladé pušky Michal Kovařčík s Vítem Christovem.
     
    Ani Dinamo neukáže v Třinci všechny své hvězdy. Trenér Pokovič dává i nadále volno Lukáši Krajíčkovi, Ryanu Gundersenovi nebo Alexeji Kaljužnému. Dnes neuvidíme ani Alexandera Kulakova. Naproti tomu se do sestavy vrací zámořští útočníci Charles Linglet a Ryan Vesce, kteří ve Vítkovicích nehráli. Glasse by měl v bráně nahradit Dmitrij Milčakov.
     
    Zazněly státní hymny Běloruska a České republiky, a tak můžeme začít. Utkání bude sledovat solidně zaplněná WERK ARENA. Oceláře dnes jako hlavní trenér povede Václav Varaďa, Jiří Kalous plní své reprezentační povinnosti na kempu národního týmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Milčakovovu pozornost poprvé vyzkoušel Linhart střelou od mantinelu. Gólman Dinama ránu pokryl, na vhazování uspěli jeho spoluhráči.
     
    00:53
    Minsk se načas usadil v útočném pásmu, ale dlouho tam nevydržel. Puk jeho útočníkům uzmul L. Doudera a rozehrává.
     
    01:28
    Pavlovič si vytvořil prostor u hrazení a nabil na modrou čáru Badunovi. Jeho střela byla před Šimbochem tečována vedle.
     
    01:52
    U nahození od obránců byl za Šimbochem nejrychleji Michaljov a zubři jsou v útočném pásmu. Snaží se tam trvaleji usadit.
     
    02:25
    Linhart ukazuje střelecký apetit, když podruhé v zápase zkusil vypálit od modré čáry. Tentokrát jeho rána sražena vedle.
     
    02:53
    V obranné třetině o něco později Linhart tvrdě dohrál na mantinel Bujnitského, ale rozhodčí uznali tento zákrok jako čistý.
     
    03:28
    Draveckému utekl kotouč ve středním pásmu a Minsk mohl do protiútoku. Vesce střílel z pravého křídla, Šimboch ránu vyrazil.
     
    03:45
    Zámořská útočná řada Minsku zůstala nastěhována v útočné třetině a Šimboch musel ještě jednou zasahovat.
     
    04:29
    Hra má zatím rychlý spád a příliš často se nepřerušuje. Rozehrávka po hrazení nevyšla Znacharenkovi, který jen odevzdal puk Ocelářům.
     
    04:55
    Foltýn dostal nabito na modrou čáru a měl kolem sebe mnoho prostoru. Střela tahem mu však ideálně nesedla a nastřelil pouze Pavloviče.
     
    05:24
    Kovařčík založil rychlý protiútok Třince přihrávkou na Christova. Očekával zpětnou přihrávku, ta už ovšem nepřišla. Christov byl zastaven obránci.
     
    05:52
    Šimboch toho moc neviděl, když Ustiněnko napřahoval na modré čáře ke střele. Naštěstí pro domácí skončil tečovaný puk mimo bránu.
     
    06:11
    Mladý brankář Třince je od prvním minutě ve slušném tempu. Naposled chytil další střelu od hrazení a nenechal se rozhodit ani náporem, který vedli Cheechoo a Bujnitskij.
     
    06:47
    Šimboch betony vyrazil také tvrdý pokus Bailena od modré čáry. Třinec se na chvilku osvobodil, ale teď už si Cheechoo zase dělá cestu přes Foltýna.
     
    07:25
    Adamský v souboji s Goroškem na minském brankovišti upadl, jeho spoluhráči ale stejně o puk přišli. Do útoku jde znovu Minsk.
     
    07:56
    Foltýnovo vyhození po mantinelu nebylo posouzeno jako zakázané uvolnění, a tak Znacharenko musí hrát. Za brankou Milčakova má však spoustu času.
     
    08:25
    První vyloučení je na straně domácích. Daniel Rákos (TRI) při napadání rozehrávky Dinama zasáhl Usenka vysokou holí do obličeje a odsedí si dvě minuty.
     
    08:45
    Bailen nejprve nastřelil jen Krepse, ale útočný nápor zubrů pokračoval. Později se ke střele z kruhu dostal Cheechoo, pozorný Šimboch kotouč zkrotil.
     
    09:09
    Bailen zaváhal na modré čáře a Matuš se snažil protlačit do brejku. Obránce Minsku se však stihl vrátit a se štěstím Matušovi v úniku zabránit. Rufera pak ještě před střelou obral o puk Vesce.
     
    09:46
    Druhá fáze minské přesilovky už pro hosty není tak povedená. Zubři se marně snaží najít cestu do svého útočného pásma.
     
    10:20
    Szczechura se dostal za modrou čáru a přihrál ke střele Lisovcovi. Běloruský obránce pálil vedle, přesilovka Dinama za chvilku skončí.
     
    10:54
    A Oceláři se hned nahrnuli dopředu. Po průniku Rákose musel Milčakov zasahovat proti Hrňovi a později betonem reflexivně vykopnout tvrdou ránu Noska.
     
    11:34
    Chmielewski nezachytil Linhartovu přihrávku po mantinelu a je pískáno zakázané uvolnění. Na buly po levici Šimbocha se rovnají Matuš s Michaljovem.
     
    11:55
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Michaljov ale později puk v útočné třetině získal zpět a Třinečtí mu nechali příliš prostoru. A tak běloruský útočník přihrál na modrou čáru NICKU BAILENOVI, jenž se do puku opřel z první a trefil se přesně k tyči – 0:1! Asistence: Andrej Michaljov.
     
    12:13
    Šimboch přes hráče na brankovišti nic neviděl, a tak nemohl pořádně zasáhnout. Bailen přidává po trefě ve Vítkovicích druhý gól ve dvou zápasech.
     
    12:42
    Minutu po vstřelené brance jsme viděli další dvě šance. Na jedné straně se před Milčakovem neprosadil Adamský, na druhé byla Ellisonova rána sražena vysoko nad branku.
     
    13:30
    Oceláři mají velké starosti s rozehrávkou. Adámka nepříjemně napadá Szczechura a mladému obránci musí na pomoc Polanský.
     
    13:54
    Ani další přechod Třineckým nevyšel a Komarov napadá rozehrávku Draveckého. Trochu více klidu už má na přihrávku Linhart.
     
    14:20
    Přesilovou hru si zahrají také domácí. Po souboji mezi střídačkami je vyloučen Dmitrij Znacharenko (MIN) na dvě minuty za držení protihráče.
     
    14:35
    Oceláři ale nezačali přesilovku dobře. Linhartovi propadl skákavý puk na modré čáře a po hrazení unikal Michaljov. Šimboch jeho střelu z úhlu udržel.
     
    14:41
    Ze souboje Noska a Szczechury u mantinelu vyskočil puk dostatečně vysoko, aby si jej Šimboch stáhl ze vzduchu do lapačky. Stále se hraje před bránou Ocelářů.
     
    15:13
    Oceláři znovu propadli na útočné modré a Minsk ujel do brejku! Přečíslení dvou proti jednomu vedl Cheechoo, po jehož přihrávce ovšem Szczechura zakončoval vedle!
     
    15:54
    Až v závěru přesilové hry se Třinec na chvilku usadil v útočné třetině, Milčakova ale neohrozil. Zpoza Šimbochovy brány rozehrává L. Doudera.
     
    16:28
    V pěti na obou stranách nám hra dlouho nevydržela. Martin Adamský (TRI) sice Lingleta nepustil ke střele, ale bylo to jen za cenu faulu. Zkušený útočník si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    16:57
    Dinamo trpělivě kombinuje v útočném pásmu a hráči si pouze vyměňují puky. V akci zatím byli Lisovec, Matěruchin a Meleško.
     
    17:25
    Jenže ke střele manévrování zubrů nevedlo a pak se Třinec dokázal osvobodit. Novou akci rozjíždí obránce Bailen.
     
    17:56
    Teď už to ze strany hostí vypadalo nadějněji. Vesce nahodil puk před branku, odkud se pokoušel dorážet Linglet. Cienciala však dokázal vyhodit.
     
    18:20
    Střelec Nick Bailen (MIN) teď fauloval a poměr sil na ledě se srovná. Bailen fauloval Rákose a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    18:58
    Adamský se už vrátil z trestné lavice a Slezané jsou v plném počtu. Polanský se dostal k nebezpečné střele zprava, nezabránil mu ani padající Badun, avšak Milčakov puk udržel.
     
    19:23
    Rozběhla se poslední minuta první třetiny a Třinec hraje stále přesilovku. Přízemní střela L. Doudery ale na Milčakova neprošla.
     
    19:55
    Neuspěli ani Kreps a Hrňa, který nastřelil clonícího Znacharenka. Běží poslední sekundy a zdá se, že Minsk se dokáže ubránit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:47.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Třincem a Dinamem Minsk. Zubři z Běloruska jsou na tom po dvaceti minutách lépe a vedou o jednu branku. Od začátku zápasu byl Minsk aktivnějším celkem a často zaměstnával mladého brankáře Šimbocha. Ve dvanácté minutě Třinečtí náporu podlehli, po přihrávce Michaljova se trefil přesně k tyči Bailen. Srovnat se nepovedlo Adamskému, rychlý brejk Ellisona zase překazili domácí obránci a srazili jeho střelu nad bránu.

    První přesilovka Ocelářům vůbec nevyšla a byli to oni, kdo mohl inkasovat. Po chybě na modré čáře ujeli do přečíslení Cheechoo se Szczechurou, avšak druhý jmenovaný pálil mimo. V závěru první periody hrál Třinec znovu v početní výhodě, ale Kreps pálil vedle a Hrňu zablokoval Znacharenko. Na začátku druhé části budou mít domácí ještě devatenáct sekund na to, aby využili přesilovku po vyloučení Bailena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:21
    Dinamo přežilo zbývajících devatenáct sekund oslabení v pohodě. Za další minutu zasáhl Milčakov proti ráně Foltýna.
     
    21:39
    Běloruský brankář se musel mít na pozoru i proti ráně Linharta, také tu ale zvládl zkrotit. Na opačné straně pouze nahazuje Pavlovič.
     
    22:10
    První zákrok ve druhé třetině si připsal rovněž Šimboch. Třinecký gólman bez potíží zastavil pokus Michaljova z pravého křídla.
     
    22:46
    Matěruchin si povedenou kličkovanou dělal prostor v útočném pásmu, nakonec jej Foltýn dokázal ubránit. Celou pasáž přerušil pokrytím kotouče brankář Šimboch.
     
    23:06
    Cheechoo byl v souboji s Davidem Noskem (TRI) faulován a Dinamo si zahraje v početní výhodě. Nosek je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    23:34
    Přímočarý průnik Lingleta zastavil Linhart, na opačné straně si rozehrávající Bailen poradil s agresivním napadáním Rákose.
     
    23:49
    Ochozy vyvolávají Šimbochovo jméno poté, co mladý brankář zastavil průnik Lingleta po levém křídle zdařilým zákrokem.
     
    24:13
    Teď už se Dinamo napevno usadilo v útoční třetině. Tvrdá rána Lisovce z první zamířila těsně vedle, o chlup mimo Šimbochovy branky skončil kotouč i po nahození Matěruchina.
     
    24:51
    Tlak zubrů pokračuje, avšak bez další střely na třineckou svatyni. Kotouč se octl v ochranné síti a rozhodčí vykazují hru do středního pásma.
     
    25:18
    Nosek vyskočil z trestné lavice a rovnou o kotouč obral Goroška. V jeho práci pokračoval Foltýn a užuž rozradostnil polovinu stadionu, střílel ovšem pouze do boční sítě.
     
    25:24
    O chvilku později uviděli sudí faul za Milčakovovou bránou. Nikita Komarov (MIN) je vyloučen na dvě minuty za držení hole.
     
    26:05
    Dravecký po povedeném individuálním úniku nemířil přesně, Linhart zase střelou od modré sestřelil Michaljova. Tlak Třince sílí.
     
    26:45
    Dinamo se ale zatím účinně brání a dokázalo se osvobodit. Rozehrává L. Doudera.
     
    27:26
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Komarov se ještě ani nestihl zapojit do hry, když zubři udeřili podruhé! Linglet přihrál do jízdy SERGEJI DROZDOVI, který se dostal na levé křídlo a střelou přes obránce pokořil Šimbocha – 0:2! Asistence: Charles Linglet.
     
    27:40
    Oceláři mohli odpovědět po přesně přihrávce Ciencialy z rohu útočného pásma! Kovařčík však střílel nepřesně!
     
    28:52
    Oceláři jsou i nadále v útočné třetině. Volný kotouč si mezi kruhy našel Matuš, ale jeho střelu z nebezpečné pozice hosté zablokovali.
     
    28:59
    Puk vyskočil z ledové plochy a hra byla přerušena. Bude se vhazovat po pravé ruce Milčakova. Na vhazování se rovnají Polanský a Ellison.
     
    29:30
    Hrabalovo nahození protečoval do vlastní obranné třetiny Vesce. Adamského však odstavil některý z obránců.
     
    29:56
    Nádherná kombinace Dinama nekončí třetím gólem! Cheechoo předal puk Lingletovi, ten před prázdnou brankou oslovil Ellisona, který však ve stoprocentní šanci selhal! Na druhé straně pískán ofsajd.
     
    29:59
    Bezprostředně po buly v neutrální zóně byla hra přerušena. Kamil Kreps (TRI) míří na trestnou lavici, kde si odsedí dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    30:16
    Dinamu se začátek další přesilové hry nepodařil. Cheechoo neudržel útočné pásmo proti Noskovi, na druhé straně musel Milčakov vyrážet Ciencialův pokus.
     
    30:56
    Zubři se před Šimbocha v početní výhodě zatím vůbec nepodívali. Cenné sekundy pro Třinec šetří za Milčakovem Adamský a Rufer.
     
    31:33
    Šimboch musel zasahovat až teď, šestadvacet sekund před koncem třineckého oslabení, proti Lisovcovi. A puk udržel.
     
    31:55
    Před Milčakovem se do zajímavé příležitosti po chybě v hostující rozehrávce dostal Linhart. Ještě si udělal prostor, avšak byl atakován Lisovcem a střela postrádala razanci.
     
    32:32
    Polanský si za modrou čárou fotbalově zpracoval přihrávku od obránců, ale vzápětí byla hra přerušena. Důvodem byl Polanského ofsajd.
     
    32:49
    L. Doudera střílel od modré čáry nepřesně a hosté se dalšímu náporu Třince ubránili. Dopředu s kotoučem pádí Pavlovič a nahazuje.
     
    33:18
    Hrabal chtěl přihrávkou mezi minské obránce posunout do úniku Chmielewského. Jenže polský útočník si skákavý puk nedokázal zpracovat.
     
    33:48
    Po zásahu Šimbocha v boji o útočné pásmo neúspěšně pokračovali Drozd s Matěruchinem. Na opačné straně přerušil hru povedeným zásahem Milčakov.
     
    34:45
    Matušovu přihrávku před bránu srazili hostující obránci k mantinelu. Linharta pak z útočného pásma nadobro vystrnadil Bujnitskij.
     
    35:11
    Hostům se nepovedla rozehrávka a je pískáno zakázané uvolnění. Po levé ruce Milčakova se na buly opět utkají Polanský s Ellisonem.
     
    35:38
    Milčakov dokázal vyřešit závar před svou brankou, kde byl nejaktivnější Kreps. Ten potom na druhé straně zastavil přihrávku Ustiněnka.
     
    36:10
    Milčakov se blýskl skvělým zákrokem vyrážečkou proti Rákosovi, jenž střílel ze vzduchu po přihrávce Krepse! Později byla hra přerušena ve středním pásmu.
     
    36:44
    Po nabídce od Draveckého střílel od mantinelu nepřesně Foltýn a odražený kotouč zamířil ven z obranného pásma Dinama. Rozehrává Adámek.
     
    37:32
    Goroško si nezpracoval složitou přihrávku od Matěruchina a zubři přišli o útočnou třetinu. V té své se naopak usazuje Třinec.
     
    37:49
    Linhart na obranné modré čáře zastavil pronikajícího Szczechuru. Puk si poté našel Bujnitskij a alespoň nahazuje za Šimbocha.
     
    38:41
    Dosud největší šanci Ocelářů měl na holi Rákos! Po přihrávce od Hrabala jel sám na Milčakova, který si však bekhendový blafák pohlídal a mezeru mezi betony pokryl!
     
    39:16
    Třetí třetina se dohrává v obranném pásmu Dinama. Milčakov neudržel Adamského ránu, Polanskému však dorážku znemožnil Bailen.
     
    39:32
    Důrazný Polanský byl na brankovišti aktivní i při střele Foltýna od modré čáry. Milčakov ale viděl dobře a kotouč skryl v lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:36.
     
    Druhá část byla na gólové šance o něco bohatší než ta první a skončila pak stejným výsledkem. Zubři přidali druhý gól po osmi minutách. Na konci minského oslabení přihrál Linglet do úniku Drozdovi, ten se protáhl na levé křídlo a střelou přes bránícího beka prostřelil Šimbocha. Ještě v téže minutě mohli Oceláři snížit, jenže Kovařčík po přihrávce Ciencialy branku minul. Ve třicáté minutě selhal ve stoprocentní šanci Ellison, když po nádherné kombinaci Dinama netrefil prázdnou branku z bezprostřední blízkosti.

    Druhá polovina druhého dějství přeci jen patřila spíše domácímu celku. Milčakov se však zaskvěl proti ráně Rákose ze vzduchu a téhož Oceláře vychytal i za další dvě minuty. Rákos ujížděl sám na branku Minsku a po bekhendovém blafáku marně zkoušel zasunout kotouč mezi betony Milčakova. Po skončení zápasu by za jakéhokoliv stavu měli následovat samostatné nájezdy. Slezané ale určitě chtějí alespoň vyrovnat a nájezdy si sami zajistit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Oceláři po úvodním vhazování rozehrávají. Polanský si poradil s Bujnitským, Cheechoo zase nepříjemně napadá Noska.
     
    41:16
    Únik Charlese Lingleta (MIN) zastavil hvizd rozhodčího. Linglet musí na trestnou lavici, kde si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
     
    41:55
    Slezanům se zatím vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, hosté v klidu vyhazují a stihli vystřídat. Další útoku rozjíždí L. Doudera.
     
    42:32
    Badun v souboji u mantinelu přidal na důrazu a hned si odstavil Draveckého. Potom stihl ještě vyhodit z obranného pásma.
     
    42:51
    Polanský si proklestil cestu mezi obránci, byl faulován a pojede trestné střílení! Pod nohy mu skočil jeden z beků Dinama.
     
    42:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    JIŘÍ POLANSKÝ se rozvážným tempem rozjel proti Milčakovovi, zamíchal s pukem, stáhl si jej na bekhend a zakončil do prázdné branky! Milčakovovi nepomohla ani vystrčená hůl – 1:2! Bez asistence.
     
    43:25
    Milčakov musel po další akci Ocelářů znovu zasahovat. Tribuny se probraly a žádají si vyrovnání ze strany Třince.
     
    43:54
    Puk z hole Christova vyskočil až na střídačku zubrů. Tam bolestivě zasáhl Michaljova, který však zcela určitě bude v pořádku.
     
    44:13
    Oceláři se nedokázali dostat z obranné třetiny a ke střele od hrazení se probojoval Drozd. Kotouč plachtil vzduchem dlouho, až skončil za brankou.
     
    44:55
    Cheechoo se nenechal odstavit Adamským a pak naservíroval krásnou přihrávku mezi kruhy! Tam si sjel obránce Lisovec, jehož ránu ovšem Šimboch se štěstím udržel kdesi pod betony!
     
    45:25
    Sledujeme rozpačitou rozehrávku ze strany Třince. Adámek s Matušem kotouč z obranného pásma nedostali, podařilo se to až Ruferovi.
     
    45:58
    Potom se ale Oceláři najednou protlačili až k Milčakovovi. Linhart zpoza brány nepřihrával, nýbrž zkusil zakončit po vyjetí sám. Běloruský brankář byl pozorný a puk vyrazil.
     
    46:27
    Milčakov si poradil i s dalším náporem třineckých útočníků, pomohli mu jeho obránci. Útok Dinama poté zastavilo postavení mimo hru.
     
    46:56
    L. Doudera dokázal s pukem vybruslit z obranné třetiny a předat Chmielewskému. Polský útočník nahazuje a dravě jde za kotoučem.
     
    47:19
    Po několika odrazech se puk octl za brankou Milčakova, který jej pro jistotu pokryl lapačkou. Slezané se ale po buly v útoku neudrželi.
     
    47:47
    Z práce svých kanadských spoluhráčů těžil před Šimbochem Bujnitskij, avšak jeho tečovaná střela na branku nezamířila.
     
    48:23
    Vesce ujel Ocelářům po pravém křídle a nechal za sebou puk pro Ligleta. Kanadský útočník okamžitě střílel a Šimboch ramenem vyrazil kotouč před sebe.
     
    48:53
    Naštěstí pro Třinec nebyl nikdo z hostů s to dorážet, a tak mohli domácí dopředu. Milčakov přerušil hru, když zachytil nahození Ocelářů.
     
    49:33
    Po akci Polanského se se štěstím dostal ke střele L. Doudera. Ale jeho pokusu scházela potřebná razance, navíc nastřelil Meleška.
     
    49:51
    Domácí fanoušci cítí šanci na vyrovnání a vytrvale Oceláře povzbuzují. Teď se však hraje před brankou Šimbocha.
     
    50:25
    Znacharenko svou střelou od modré čáry nabízel teč Drozdovi. Ten této nabídky využil, ale kotouč zamířil jen do tvrzeného skla.
     
    50:43
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Dinamo využívá krátkého náporu a navyšuje své vedení! Znacharenko na modré čáře přihrál Usenkovi, s jehož ranou si Šimboch ještě poradil. Na dorážku ALEXANDRA MATĚRUCHINA z bezprostřední blízkosti už ale byl krátký – 1:3! Asistence: Ivan Usenko, Dmitrij Znacharenko.
     
    52:40
    Adámka tvrdě přitlačil k mantinelu napadající Komarov. Avšak třinecký mladík se nezalekl a dokázal posunout puk na spoluhráče.
     
    52:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    A z jeho práce Oceláři za okamžik vytěžili kontaktní branku! Dravecký našel volného MARTINA ADAMSKÉHO, který ujel Lisovcovi a přesnou střelou překonal Milčakova – 2:3! Asistence: Vladimír Dravecký, Jiří Polanský.
     
    53:55
    Další dobrou šanci měl na holi Kreps, ke kterému se puk odrazil mezi kruhy! Třineckého útočníka ale vychytal Milčakov, další třinecký útok brzdí ofsajd.
     
    54:17
    Szczechura připravil střeleckou pozici pro Usenka, který od modré čáry tvrdě vypálil. Šimboch byl připraven a kotouč vyrazil mimo nebezpečnou zónu.
     
    55:09
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk znovu odskakuje na rozdíl dvou branek a komplikuje Ocelářům snahu o remízu! Badun dostal nabito na modré čáře, Šimboch jeho bombu vyrazil jen před sebe a RYAN VESCE už doklepával do odkryté klece – 2:4! Asistence: Alexej Badun.
     
    56:08
    Nosek nedokázal zastavit pronikajícího Komarova, a tak v útočném pásmu pokračuje s pukem na holi Lopačuk.
     
    56:56
    Minsk si v pohodě kontroluje dvoubrankový náskok a je v držení kotouče. V útočném pásmu manévruje Cheechoo.
     
    57:24
    Po několika odrazech vyplaval kus černé gumy mezi kruhy, kde si jej sice našel Bujnitskij, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Šimbocha.
     
    57:53
    Nepřesnou střelou se prezentoval o chvilku později Lisovec a do útoku vyrazili po delší době Oceláři. Jenže v útočné třetině se dlouho neudrželi a pro puk musí Linhart zase k Šimbochovi.
     
    58:16
    Třineckým se čas na dramatizaci utkání krátí. Navíc teď musel Šimboch znovu zasahovat proti Lingletovi. V útočné snaze pokračuje Matěruchin.
     
    58:47
    Tak přeci jen ještě mohl Třinec snížit! Ale Milčakov si poradil s nepříjemnou střelou Matuše i s následnou skrumáží, kdy si Noskovo nahození do branky skoro srazil jeden ze zadáků!
     
    59:42
    V poslední minutě zápasu se Třinec ještě snaží dostat do útočného pásma, ale zřejmě se mu to už nepodaří.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina skončila remízou a v konečném účtování tak vítězí Minsk v poměru 4:2. První branku Třince vstřelil ve třetí části Polanský, když po faulu na svou osobu proměnil v gól trestné střílení. Milčakova překonal bekhendovou kličkou. Šimboch pak na opačné straně vychytal střelu Lisovce z mezikruží a třinecké naděje na vyrovnání ožily. Dinamo si vzalo dvoubrankový náskok zpět devět minut před koncem. Usenkovu ránu tehdy dorazil do třinecké branky Matěruchin.

    Jenže Třinec odpověděl za další dvě minuty. Po přihrávce Draveckého ujížděl sám na Milčakova Adamský a trefil přesně. Vyrovnáno mohlo být po ráně Krepse, ovšem tentokrát Milčakov zubry podržel. Definitivní pojistku na vítězství Dinama dal čtyři minuty před koncem Vesce. Americký útočník dorazil do prázdné brány tvrdou ránu Baduna. V závěru už Třinečtí skórovat nedokázali, přestože měli minutu před koncem v brankovišti Milčakova zajímavý závar. Dinamo tak uspělo i ve druhém přípravném utkání na českém území. V Třinci zvítězilo o dva góly.
     
    Nájezdy nakonec po skončení utkání neuvidíme, přestože v Třinci tato informace během zápasu zazněla. Týmy se tak zřejmě v průběhu utkání domluvily jinak.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinečtí hokejisté nastoupí k dalšímu přátelskému utkání v úterý 4. srpna, kdy budou ve WERK ARENĚ od 18:00 hostit extraligovou Olomouc. Dinamo Minsk ukončilo své soustředění v Kravařích a vrací se do Běloruska.

    Z mé strany je to pro dnešek všechno. Omlouvám se za drobné výpadky a odmlky v online přenosu, které byly způsobeny technickými problémy. Přeji příjemný večer a těším se u dalších přenosů. Na počtenou! (19:14:57)

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 43. Polanský (TS), 53. Adamský (Dravecký, Polanský) – 12. Bailen (Michaljov), 28. Drozd (Linglet), 51. Matěruchin (Usenko, Znacharenko), 56. Vesce (Badun)


    HC Oceláři Třinec: Šimboch (Hlaváč) – Linhart, Nosek, L. Doudera, Hrabal, Foltýn, Adámek – Adamský (A), Polanský (C), Dravecký – Rákos, Kreps, Hrňa – Chmielewski, Kovařčík, Christov – Rufer, Matuš, Cienciala. Trenér: Václav Varaďa.
    HC Dinamo Minsk: Milčakov (Glass) – Bailen, Lisovec, Badun, Goroško, Znacharenko, Usenko, Ustiněnko – Cheechoo (C), Szczechura (A), Bujnitskij – Vesce, Ellison, Linglet – Pavlovič, Komarov, Meleško (A) – Drozd, Michaljov, Matěruchin – Lopačuk. Trenér: Ľubomír Pokovič.

    Rozhodčí: Petr Přikryl, Zdeněk Kubičík – Vladan Bojda, Tomáš Mikler

    Diváci: 2907 (56 % celkové kapacity)
    bahis siteleri