Minsk – Sparta 1:2 (kon.) | Blues – Třinec 1:6 (kon.) | Riga – Vítkovice 1:3 (kon.)
CSKA Moskva – K. Vary 13:0 (kon.) | Blues – Minsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Vítkovice 6:0 (kon.)
K. Vary – Riga 10:2 (kon.) | Třinec – Sparta 5:2 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 08.08.2015, 10:45 • Stará Wek Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Z mé strany to je prozatím vše, ze staré Werk Areny se přihlásíme opět v 15:00, kdy začnou duely o umístění na 5. – 8. místě. Jako první na ledovou plochu vyjedou týmy Espoo Blues a Dinamo Minsk. (13:17:14)
     
    Mojmír Trličík (trenér Vítkovic): "Bruslařsky a v individuálních činnostech jsme byli lepším týmem, než soupeř, který přijel s mladšími kluky a to bylo hodně znát. Oba brankáři podali výborný výkon, na obou stranách byla spousta nevyužitých šancí. Byl to další dobrý přípravný zápas, naše hra se pomalu začíná zlepšovat. Teď nás ale čeká soupeř možná nejtěžší, naše hra bude muset vypadat úplně jinak."
     
    Vítkovice vítězí a postupují do semifinále! V něm se utkají s týmem CSKA Moskva, který po dvou třetinách vede nad Karlovými Vary 8:0. O první místo by ruský celek musel připravit zázrak.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Utkání se chýlí ke konci. Bruveris si připisuje ještě jeden zákrok po střele Vjačky.
     
    59:02
    Vojtovič dvakrát pálil. Poprvé trefil bránícího hráče, poté brankáře Bruverise.
     
    58:20
    Přesilovka Dinama je u konce, zdá se, že si Vítkovice tento zápas již pohlídají.
     
    58:01
    Dvě minuty do konce, Ostravané stále vedou o dvě branky. Riga musí znovu začít od vlastní branky.
     
    57:25
    Tvrdá rána Rudzajse od modré pouze vyprášila Malíkovy betony, Vítkovičtí se poté zmocnili puku a odpálil jej do bezpečí.
     
    56:20
    Dinamu se ještě naskýtá šance na korekci stavu. Na trestnou lavici totiž usedá Tomáš Vjačka, který si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    56:10
    Adam Beránek vybruslil od zadního mantinelu a střelou z otočky pálil na rižskou branku. Bruveris toho sice přes clonícího hráče příliš neviděl, i tak ale dokázal schovat kotouč do své lapačky.
     
    55:31
    Kotouč se zcela náhodným způsobem odrazil k volnému Vojtovičovi, který chtěl po obkroužení branky zasunout puk za Bruverisova záda. To se však vítkovickému útočníkovi nepovedlo.
     
    54:50
    V permanenci také Bruveris, který musel řešit dva pokusy vítkovických hráčů. Nejprve jej od modré prověřil Zack Malík, s dorážkou pak přispěchal Urban. Ani jeden z nich nebyl úspěšný.
     
    54:20
    Patriks Marcinkěvičs přebruslil celé kluziště, od levého mantinelu pak vypálil. Rižský forward mířil mezi betony, Nick Malík si tuto mezírku dokázal pohlídat a zmařit lotyšskou radost.
     
    53:15
    Dinamu se povedlo na chvíli zaměstnat vítkovickou obranu, brankáře Malíka už však ne. Na druhé straně pak z mezikruží střílel Lednický, jeho pokus ale letěl nad branku.
     
    52:18
    Vítkovičtí drží útočnou třetinu, dlouho se jim ale nedařilo obstřelit bránící hráče. Povedlo se to až Mrvovi, jehož pokus zastavuje Bruverisova lapačka.
     
    51:04
    Akci Dinama zastavuje ofsajd, buly ve středním pásmu.
     
    50:27
    O rychlou odpověď se pokusil Jan Vojtovič, který pálil z mezikruží. Střela švihem ale nebyla dostatečně razantní, aby kotouč stihl proletět nad zvedající se rukou brankáře Bruverise.
     
    49:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo využívá početní výhodu a snižuje vítkovický náskok! Kotouč se zpoza branky odrazil přímo k volnému RUDOLFSU POLCSOVI, který využil zmatků ve vítkovickém brankovišti a propálil bezmocného Malíka! Asistence: Dominiks Marcinkěvičs.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 50. Polcs (Marcinkěvičs D.) – 20. Fridrich (Vjačka, Vícha), 35. Vacula, 41. Konečný (Urban)


    Dinamo Riga: Bruveris (Saulgiezis) – Barovskis, Mežnieks, Milbergs (C), Lininš, Brikmanis, Rudzajs, Matejko, Vilcinš, Plostnieks – Konstantins, P. Marcinkevičs, D. Marcinkevičs, Rozmianecs, Jelenskis, Pontags, Grundmanis, Geldners, Prohorenkovs, Raivis Kristians, Polcs, Rudzitis
    HC Vítkovice Ridera: Malík N. (Dobeš) – Bieniek, Bílý, Kuboš, Malík Z., Raška, Šulák, Vacula, Vícha – Beránek, Fridrich (C), Konečný, Kylnar, Lednický, Mrva, Pastor, Plánka, Vjačka, Vojtovič, Žemba, Urban.
    thejrc.org