Vítkovice – N.Novgorod 2:5 (kon.) | Třinec – Košice 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
HC Košice
Čtvrtek 13.08.2015, 18:30 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • STEEL CUP • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím a děkuji za pozornost. Doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni, a těšit se budu zase zítra. Příjemný večer, na počtenou! (21:00:53)
     
    Ze třetího dne Steel Cupu 2015 je to všechno. Ve vedení zůstává suverénní Nižnij Novgorod. Druhé místo hájí před Vítkovicemi Třinec. Košice jsou s jedním bodem poslední.

    Tabulka Steel Cupu 2015 před posledním dnem:

    1. Torpedo Nižnij Novgorod – 6 bodů, skóre 9:5
    2. HC Oceláři Třinec – 3 body, skóre 7:6
    3. HC Vítkovice Steel – 2 body, skóre 6:8
    4. HC Košice – 1 bod, skóre 5:8

    Program posledního dne:

    14:00 – Košice – Nižnij Novgorod

    18:30 – Třinec – Vítkovice
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Zbyněk Irgl – TRI (4+0)
    Jiří Bicek – KOS (0+0)

    Nejlepším Ocelářem nemohl být vyhlášen nikdo jiný než Irgl. Vicemistr světa z Rigy 2006 vstřelil všechny čtyři góly Třince a prosadil se i v nájezdech. Bylo to galapředstavení z jeho strany. Z týmu Košic byl vybrán Bicek, zkušený útočník, který několikrát Hamerlíka prověřil nebezpečnými střelami.
     
    Ve třetí části byli aktivnějším celkem třinečtí Oceláři, kteří oproti prvním dvou částem utkání přitlačili na plyn a vytvářeli si gólové šance. Dlouho ale nemohly vyzrát na gólmana Riečického. Ten vyrazil střelu Rákose z hranice brankoviště vyrážečkou a za dalších pět minut zkrotil také kotouč z hole dorážejícího Adamského. Inkasoval až sedm minut před koncem. Tehdy si u mantinelu našel Irgl volný kotouč a zacílil přesně k levé tyči. Na světě bylo kromě hattricku Irgla také premiérové vedení Třince v zápase.

    Žádný nápor Košic se v závěru nekonal. Naopak, Oceláři mohli vedení navýšit. Adamský si nezpracoval přihrávku Polanského, Matuš zase při samostatném úniku narazil na beton Riečického. V přesilovce Ocelářů pak košický gólman vyrazil bombu Noska a v poslední minutě byl odvolána. Power play Košicím vůbec nevyšla, Matuš přihrál ze středního pásma Irglovi, ten trefil prázdnou klec a připsal si čtvrtou branku. Třinečtí tedy vítězí a posouvají se na druhou příčku. Košice zůstanou poslední.
     
    Jako poslední jel Hrňa. Zkoušel zakončit podobně jako Lapšanský střelou mezi nohama. Pohledná finta gólem neskončila, Hrňa přestřelil. Přesto Oceláři vítězí i v dodatečných nájezdech – 2:1.
     
    Bicek nic zvláštního nevymýšlel, snažil se Hamerlíka prostřelit, to se mu však nepovedlo – 2:1.
     
    Druhou sérii zakončil Polanský. Přijel před Riečického, z bekhendu si kotouč přehodil na pravou stranu a zvedl jej nad beton košického gólmana – 2:1.
     
    Jenčík se na Hamerlíka rozjel z pravé strany. Přibrzdil před ním, zamíchal s pukem a zamířil pod horní tyč – 1:1.
     
    Na opačné straně se skutečně rozjel Irgl, z mezikruží svižně vypálil mezi betony Riečického a může se radovat – 1:0.
     
    Samostatné nájezdy začaly. Lapšanský se na Hamerlíka rozjel pomalu, zakončoval efektně střelou mezi nohama, ale na třineckého gólmana si nepřišel – 0:0.
     
    Oceláři ve třetí třetině zlomili utkání na svou stranu a houževnaté Košice nakonec porazili. Jednoznačnou hvězdou zápasu se stal Zbyněk Irgl, jenž nastřílel všechny čtyři góly svého týmu. Po krátké úpravě ledu uvidíme tři série nájezdů. V nich už ale o body do tabulky nepůjde.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Je rozhodnuto. Třinec získá tři body, Košice odejdou podruhé poraženy. Irgl je hvězdou zápasu, uvidíme, jestli se třeba prosadí ještě v dodatečných nájezdech.
     
    59:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Košice získaly puk a odvolaly Riečického! Potom ovšem propadly ve středním pásmu, Matuš přihrál kotouč příhodně do jízdy ZBYŇKU IRGLOVI, který střelou z pravého křídla do prázdné branky vstřelil svůj čtvrtý gól – 4:2! Asistence: Radim Matuš.
     
    59:09
    Hosté už jsou v plném počtu a vhazovat se bude před jejich brankou. Ještě předtím si Košice vybírají oddechový čas. Pokud získají kotouč, můžeme očekávat odvolání Riečického.
     
    58:57
    Oceláři jsou v útočném pásmu. Po ose Foltýn – Hrňa se kotouč dostal na modrou čáru zpět k Noskovi, jehož dělovku z první Riečický vyrazil!
     
    58:18
    Třinci se zatím přesilová hra příliš nedaří. Krepsovo bekhendové nahození sebral Šedivý, vyvezl puk a nastřelil za Hamerlíkovu branku.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 15. Irgl (M. Doudera, Rákos), 39. Irgl (Rákos, Matuš), 53. Irgl, 60. Irgl (Matuš) – 4. Jenčík (Štrbák), 36. Bartánus


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – M. Doudera, Klesla (C), Foltýn, Nosek, Linhart, Galvas (A), Adámek – Chmielewski, Kreps, Hrňa – Adamský, Polanský, Dravecký – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Plíhal, Rufer. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Dudáš, Cebák, Bortňák, Pavúk – Jenčík, Bartoš (A), Lapšanský – Bicek (A), Suja, Bartánus – Lelkeš, Hrnka, Boltun – Hričina, Chovan, Šoltés. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Pavel Mikula – Vít Lederer, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 2389 (46 % celkové kapacity)
    bahis siteleri