Schalke – Darmstadt 1:1 (kon.) | Frankfurt – Augsburg 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hannover – Leverkusen 0:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 1:2 (kon.) | Hamburg – Stuttgart 3:2 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:1 (0:1)
SV Darmstadt 98
Sobota 22.08.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    SV DARMSTADT 98
    Darmstadt obsadil v loňském roce druhé Bundesligy druhé místo a stal se, společně s Ingolstadtem, velmi překvapivým postupujícím. Malý by se jistě velmi rád usadil mezi elitou na delší dobu, nicméně konkurence je v nejvyšší německé lize opravdu velká a Darmstadt čeká těžká práce!

    Nováček Bundesligy přípravu zakončil generálkou se španělským Realem Betis, který v současné době působí v druhé španělské lize. Darmstadt předvedl velmi dobrý výkon a zvítězil 3:1. Darmstadt sehrál před začátkem německé ligy zápas DFB Pokalu na hřišti Erndtebrücku a dokázal zvítězit jasně 5:0! Novou bundesligovou sezónu zahájil Darmstadt zápasem s Hannoverem 96. Vyprodaný Merck-Stadion am Böllenfalltor viděl krásný zápas! Domácí celek dvakrát vedl, nicméně Hannover dokázal vždy dorovnat a utkání skončilo remízou 2:2. Kouč Dirk Schustera však mohl být s výkonem spokojen! Darmstadt se dnes představí na půdě Schalke a rozhodně není pasován do role favorita. Schalke má v posledních zápase velmi dobrou formu, nicméně nováček není bez šancí!
     
    FC SCHALKE 04
    Přední německý klub v loňské sezóně obsadil až šesté místo, což bylo pro vedení tohoto klubu lehké zklamání. Schalke se však i této sezóně představí v pohárové Evropě. Šestý místo zaručuje postup do skupinové fáze Evropské ligy, kde by německý klub mohl narazit na jeden z českých klubů, pokud minimálně jeden dokáže do skupinové fáze postoupit.

    Schalke se předsezónní příprava povedla. V poslední utkání, které sloužilo jako generálka na nový ročník, se německý klub utkal s nizozemským Twente. Ve Veltins Arena se hrál atraktivní fotbal a utkání skončilo remízou 1:1. Sezónu Schalke začalo vítězně. V rámci DFB Pokalu se potkalo s MSV Duisburg a zvítězilo jasně 5:0! Do prvního utkání Bundesligy tak svěřenci André Breitenreitera vstupovali v dobrém rozpoložení. Schalke se v prvním utkání představilo na půdě silného Werderu Brémy. Očekával se vyrovnaný duel, nicméně 04 dokázalo zvítězit 3:0 a do nové sezóny vstoupilo skvěle!
     
    Hezké sobotní odpoledne! Německá Bundesliga má o tomto víkendu naplánované své druhé kolo. My se společně zaměříme na utkání FC Schalke 04 proti nováčkovi soutěže, SV Darmstadt 98. Úvodní výkop je naplánován v Veltins Arena v 15:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Choupo-Moting, Geis, Höger, Draxler – Di Santo, Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Kolašinac, Meyer, Goretzka, Sané, Ayhan, Riether.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Heller, Niemeyer, Vrančić, Rausch – Gondorf – Stroh-Engel.
    Náhradníci: Platins – Sailer, Rosenthal, Kempe, Wagner, Jungwirth, J. Díaz..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Benjamin Brand z Německa právě zahájil dnenší utkání! Úvodní výkop měl Klaas-Jan Huntelaar a Franco Di Santo, tedy hráči domácího Schalke. Zaplněná Veltins Arena je mohutně aplauduje!
     
    2
    Hostující Darmstadt vstoupil do utkání velmi aktivně. Mario Vrančic rozehrál první volný prímý kop tohoto utkání a svým centrem hledal na útočné polovině Gondorfa, ten se však k míči přes Matipa nedostal.
     
    3
    Do svého prvního útoku zamířilo také domácí Schalke, které táhlo svůj útok po pravé straně. Chupo-Moting se pokoušel najít lehký centrem na pravé straně Caicaru. Brazilský obránce však svůj náběh špatně načasoval a míč na hrací ploše neměl šanci stihnout.
     
    4
    Ani další myšlenka domácího celku směrem dopředu nebyla úspěšně provedena. Johannes Geis, který přišel před sezónou z Mohuče, hledal za obranou Franca Di Santa. Argentinský útočník se však k míči nedokázal dostat.
     
    5
    Ve středu hřiště tentokrát hodně váhal stoper z Kamerunu, Jöel Matip. Jeho následný postup tak zastavili dobře postavení hráči hostujícího celku. Darmstadt však u míče dlouho nezůstal a dopředu jde opět Schalke!
     
    6
    Z levé strany vhazoval autové vhazování Fabian Holland, který našel ve středu hlavičku Maria Vrančiće. Bývalý hráč Padebornu však při vzdušném souboji poslal k zemi Johannese Geise, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok.
     
    7
    První střelecký pokus má na svědomí krajan Matipa, Jean-Eric Choupo-Moting, který to zkusil z dobrých třiceti metrů. Jeho střela však branku Mathenia neohrozila, neboť mířila o dobrých deset metrů mimo.
     
    8
    Darmstadt si svou aktivní hrou dokázal vybojovat první rohový kop tohoto utkání. Rozehrávky se ujal zkušený středopolař Konstantin Rausch, jehož centr se snášel na malé vápno. Schalke však dokázalo nebezpečnou situaci vyřešit!
     
    9
    Choupo-Moting byl ve středu hřiště pozdě v souboji s Konstantinem Rauschem a přišel nedovolený zákrok! Darmstadt míří do útoku!
     
    9
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Překvapení je na světě! Darmstadt je za svou aktivní hru odměněn a v deváté minutě jde do vedení! Dlouhý výkop brankáře Mathenia dolétl až k vápnu Schalke, kde Stoh-Engel dokázal dostat míč do míst, kde se nacházel KONSTANTIN RAUSCH. Střela zkušeného záložníka zamířila přesně k tyči!
    9. Konstantin RAUSCH - 0:1
     
    11
    Na druhé straně se pokoušelo Schalke o překvapivou odpověd. Ze střední vzdálenosti to zkusil velký německý talent Julian Draxler. Střela však mířila těsně mimo! Christian Mathenia plachtil vzduchem zbytečně!
     
    12
    Schalke je pochopitelně po úvodní brance velmi aktivní a pokouší se velmi rychle vyrovnat. Na útočné polovině hledal Jöel Matip za obranou Franca di Santa. Bývalý útočník Werderu Brémy však na míč nedosáhl a bude se vykopávat od branky Darmstadtu!
     
    13
    Domácí celek za mohutného povzbuzování domácích fanoušků kombinoval na vlastní polovině. Jean-Eric Choupo Moting dostal následně skvělý pas za obranu od Juliana Draxlera. Hráč z Kamerunu však nedokázal míč ideálně zpracovat a do zakončení se nedostal.
     
    15
    Na trávníku zůstal ležet hostující útočník Dominik Stoh-Engel, který si přivodil lehčí zranění v tvrdém souboji s Neustädterem. Německý útočník však po chvilce vstal a je schopen pokračovat ve hře!
     
    16
    Tentokrát se již však píská! Roman Neustädter se znovu potkal v souboji s Stohem-Engelem a tento souboj již hlavní rozhodčí odpískal. Rozehrávky standardní situace se ujal Ayta Sulu, jehož centr na zadní tyč však nikoho nenašel a míč skončil v zámezí.
     
    17
    I domácí celek si svou aktivní hrou dokázal vybojovat první rohový kop v zápase. Rozehrávky se ujal Johannes Geis, který našel svým centrem Matipa, který prodloužil míč do na malé vápno, kde se málem k hlavičce dostal Choupo-Moting. Těsně před domácím hráčem však míč vyboxoval Mathenia.
     
    18
    Christian Mathenia tentokrát nepředvedl ideální výkop, který našel pouze domácího stopera Romana Neustädtera. Němec s ukrajinským původem byl však napadán Gondorfem a poslal míč raději do zámezí.
     
    19
    Schalke je zatím v utkání velmi nervózní, což potvrdila i úvodní branka. Momentálně jsou domácí "Die Knappen" na útočné polovině a snaží se najít cestu k brance Christiana Mathenii.
     
    20
    Poprvé v akci jsme viděli také německého obránce Dennise Aoga, který šel velmi ostře do souboje s Gondorfem. Nedovolený zákrok hlavní rozhodčí neodpískal, nicméně Darmstadt bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    21
    I tento rohový kop rozehrál Konstantin Rausch, jehož centr však na přední tyči odvrátil Caicara. Schalke šlo velmi rychle dopředu a Draxler našel na pravé straně naběhnutého Choupo-Motinga. Domácí hráč se do zakončení nedostal, nicméně vybojoval rohový kop.
     
    22
    I druhého rohového kopu domácího celku se ujal Johannes Geis, který svým centrem hledal na zadní tyči Klaase-Jana Huntelaara. Nizozemský kanonýr byl však velmi dobře bráněn Caldirolou a do zakončení se nedostal.
     
    23
    Huntelaar si nyní velmi poctivě vrátil až na vlastní poloviny a skvěle ubránil Fabiana Hollanda, který se pokoušel odcentrovat z levé strany. Nizozemský hráč situaci vyřešil velmi chytře, neboť Schalke bude vhazovat!
     
    24
    Následně Darmstadt vybojoval zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Konstantin Rausch, jehož centr našel na hranici vápna Gondorfa. Německý útočník si míč zpracoval a následně pokoušel obejít Neustädtera, neúspěšně!
     
    25
    Kombinace hostujícího celku na útočné polovině neměla dlouhého trvání. Útočný faulem se prezentoval Fabian Holland, který poslal k zemi Dennise Aoga a dopředu míří Schalke.
     
    26
    Julian Draxler nejdříve na levé straně krásně obešel Hollanda, následně však akci raději zabrzdil a přenesl hru do středu. Německý talent se náseldně dostal k míči znovu a vyslal zajímavou střelu. Christian Mathenia byl však na svém místě!
     
    27
    Darmstatd je v posledních minutách spíše brání atakům domácího Schalke, které je na útočné polovině velmi aktivní. Na pravé straně se pokoušel o průnik do středu Jöel Matip, nicméně obrana Darmstadtu jeho postup zastavila a odkopla míč za polovinu hřiště.
     
    28
    Jöel Matip se dostal opět k míči a nadýchaným centrem hledal ve vápně Franca Di Santa. Argentinského útočníka však v souboji přetlačil Turek Aytac Sulu, který hlavičkou poslal míč do rukavic gólmana Darmstadtu.
     
    29
    Huntelaar si vytvářel prostor na hranici vápna Darmstadtu, nicméně stoper Caldirola nizozemského útočníka odzbrojil a odkopl míč na polovinu Schalke. Neustädter však dostal míč velmi rychlě zpět a hledal naběhnutého Choupo-Motinga. Míč však doskákal do rukavic Mathenii.
     
    30
    Na útočné polovině si teď vůbec nerozuměl Choupo-Moting s Júniorem Cicarou, který šel pozdě do náběhu a centr kamerunského záložníka skončil v zámezí. Darmstadt tak konečně může zamířit na útočnou polovinu.
     
    31
    Ve středu hřiště dostal opravdu hodně prostoru Jean-Eric Choupo-Moting, který se pokoušel přihrávkou mezi obránce najít naběhnutého Juliana Draxlera. Pohotový obránce Holland však skvěle četl hru a míč zachytil.
     
    33
    Na pravé straně se podařilo vybojovat míč tureckému stoperovi Aytacu Sulu, který našel přihrávkou Marcela Hellera. Německý středopolař však pouze odkopl míč na polovinu hostů, kteří mohou opět zaútočit.
     
    34
    Na hranici vápna Darmstadtu Klaas-Jan Huntelaar přenechal míč Choupo-Motingovi, který si dělal prostor pro střelu. Jeho následně zakončení však zablokoval domácí hráč na rohový kop.
     
    34
    Schalke z rohového kopu branku Darmstadtu neohrozilo. Následně však domácí celek zcela propadl ve středu hřiště a hosté šli do přečíslení! Ve vápně se skvěle uvolnit Marco Vrančić, který vypálil, avšak skvělý zákrok předvedl Ralf Fährmann, který zachránil domácí celek od druhé inkasované branky!
    34. Obrovská šance Marca Vrančiće
     
    35
    Následně se k míči dostal ještě Dominik Stroh-Engel, který to zkusil z velké dálky. Jeho rána byla tečovaná, nicméně Fährmann byl opět na svém místě! Domácí brankář velmi rychle rozehrál a Schalke míří na útočnou polovinu.
     
    36
    Domácí celek teď však opět propadl na útočné polovině a Darmstadt šel do rychlého protiútoku. Německý záložník Marco Vrančić však situaci nevyřešil dobře a klička na Geise mu nevyšla.
     
    37
    Teď zahrozilo i Schalke! Nejdříve se ve vápně dokázal uvolnit Julian Draxler, který vyslal tvrdou přízemní střelu, kterou však zablokoval Sulu. Následně vypálil ze střední vzdálenosti Johannes Geis, jehož ránu zablokoval na rohový kop Konstantin Rausch!
    37. I Schalke mělo dvě zajímavé příležitosti ke skorování
     
    39
    Velké emoce rozproudil souboj domácího Johannese Geise a Jéromeho Gondorfa. Hostující útočník spadl po souboji s mladým německým středopolař. Z opakovaných záběru to však vypadalo, že fauloval spíše Gondorf. Rozčílení domácího hráče tak bylo zcela na místě!
     
    40
    Schlake dokázalo vybojoval míč na vlastní polovině a velmi rychle se přesunulu na útočnou polovinu. Julian Draxler váhal s přihrávkou, kterou nakonec vyslal. Adresát Choupo-Moting však stál v době přihrávky v těsném ofsajdu!
     
    42
    Dennis Aogo hledal nadýchaným centrem z levé strany ve vápně Jeana-Erica Choupo-Motinga, který se k hlavičce dostal, nicméně byl velmi těsně bráněn Garicsem a jeho hlavičce chyběla razance. U míče je však i nadále domácí Schalke.
     
    43
    Darmstadt se na malou chvíli dostal k míči, hostující celek však poslal míč pouze na polovinu Schalke a stáhl se. Fährmann pomohl spoluhráčům s rozehrávkou a Schalke se velmi rychle dostal na útočnou polovinu. Nedovoleným zákrokem se prezentoval Fabian Holland, který poslal k zemi Huntelaara. Zajímavá standardní situace pro Schalke!
     
    44
    Rozehrávky se ujala letní posila z Mohuče, Johannes Geis. Jeho přímý kop však nebyl příliš povedený. Míč se zajímavě kroutil ve vzduchu, avšak zamířil nad branku Christiana Mathenia, který situaci kontroloval.
     
    45
    Aktivní Choupo-Moting se pokoušel uvolnit na levé strany, avšak jeho centr byl zablokovaný. Následně se hra velmi rychle přesunula na pravou stranu, odkud odcentroval Júnior Caicara. Jeho centr dokázala obrana Darmstadtu odvrátit na rohový kop!
     
    45+1
    Následného rohového kopu se ujal Johannes Geis, jehož centr našel ve vápně Choupo-Motinga. Kamerunec se pokoušel o akrobatické zakončení, to mu však nevyšlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl ve Veltins Arena hodně zajímavý fotbal! Nováček z Darmstadtu vstoupil do utkání bez respektu a velmi aktivně. Odměnou byl velmi brzký gól! Konstantin Rausch vypálil z hranice vápna přesně k tyči! Hned po obdržené brance mohlo Schalke vyrovnat. Razantní střelu Draxlera však vyrazil Mathenia. Schalke mělo ve druhé části prvního poločasu velké problémy s rychlými protiútoky Darmstadtu. Z jednoho takového mohl navýšit vedení hostů Vrančić. Výborný zákrok však vytáhl Fährmann! Na druhé straně se k zajímavé střele dostal Draxler a Geis, avšak oba pokusy zablokovala obrana Darmstadtu.

    Domácí tak musejí ve druhém poločase hodně přidat, pokud chtějí pomýšlet na výhru. Druhá část začne ve Veltins Arena přibližně v 16:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhá polovina utkání mezi Schalke a Darmstadtem byla právě zahájena! Úvodní výkop druhého poločasu měl hostující celek, který směřoval míč ihned ke svému brankáři. Mathenia poslal dlouhý míč na útočnou polovinu, který doskákal až k Fähramannovi.
     
    47
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní vstup domácího celku do druhého poločasu! Po dvou minutách svěřenci André Breitenreitera srovnávají skóre! Po autovém vhazování Caicara se míč dostal na pravou stranu, kde se nacházel Franco Di Santo. Bývalý hráč Werderu Brémy poslal přízemní centr do vápna, kde míč tečoval JULIAN DRAXLER a míč skončil v síti!
    47. Julian DRAXLER - 1:1
     
    48
    Darnstadt si však mohl vzít vedení bleskově zpět! Na pravé straně se skvěle uvolni Marcel Heller, který mířil na přední tyč. Jeho tvrdá rána však mířila těsně mimo! Fährmann si na míč sáhl a Darmstadt bude zahrávat rohový kop!
    48. Na druhé straně mohl odpovědět Marcel Heller, který však mířil mimo!
     
    49
    Následného rohového kopu se ujal Konstantin Rausch, který směřoval svůj centr na hranici malého vápna. V tomto prostoru však kraloval Ralf Fährmann, který míč vyboxoval za vápno.
     
    50
    Hostující trenér Dirk Schuster reaguje na obdrženou branku prvním střídáním v tomto zápase. Skvělý výkon v tomto utkání podal Marko Vrančić. Záložník s chorvatskými kořeny však v dnešním utkání končí a na jeho místo přichází Marco Sailer!
     
    52
    Marco Sailer hned po svém příchodu dostává žlutou kartu! Na pravé straně zkušený německý záložník nestíhal v souboji s Júniorem Caicarou a brazilského obránce poslal k zemi. Hlavní sudí udělil žlutou kartu velmi správně!
     
    53
    Teď se však prezentoval nedovoleným zákrokem právě brazilský obránce Júnior Caicara. Následnou zajímavou standardní sitauci rozehrál Konstantin Rausch, který zkoušel překvapit Fährmanna přímou střelou. Německý gólman však zasahovat nemusel, neboť míč mířil nad branku!
     
    54
    Aktivní Choupo-Moting pokračuje v dobrém výkonu i ve druhém poločase. Kamerunský útočník si dokázal udělat prostor ve vápně a dostal se i ke střele. Problém byl, že si domácí hráč pomohl v souboji s Caldirolou nedovoleným zákrokem ...
     
    56
    Klíčový záložník hostujícího týmu, Konstantin Rausch, dostal na levou stranu zajímavou přihrávku. Jeho postup však zastavil brazilský obránce Caicara, který však následně nepřesně rozehrál a do zakončení se mohl dostat Sailer. Výborný obranný zákrok předvedl Johannes Geis.
     
    57
    Aktivita Darmstadtu po obdržené brance překvapivě vzrostla a momentálně sledujeme vyrovnanou partii, kdo by to před začátkem druhého poločasu řekl. Střídající Marco Sailer navíc na levé straně dokázal vybojovat rohový kop!
     
    58
    Rozehrávky rohového kopu se ujal tradiční exekutor Konstantin Rausch, jehož první centr odvrátila obrana Schalke. Hráč s ruským původem se však dostal k míči znovu, nicméně ani jeho druhý centr nebyl pro branu Fährmanna nebezpečný!
     
    59
    Teď mohlo jít Schalke do vedení! Na levé straně si dokázal německý super-talent Julian Draxler udělat prostor a poslal do vápna luxusní centr, který dopadl přímo na hlavu Klasse-Jana Huntelaara. Nizozemský kanonýr však mířil pouze do míst, kde se nacházel Mathenia!
    59. Hlavička Huntelaara mířila pouze do rukavic Mathenia
     
    60
    Julian Draxler dokázal skvěle uvolnit na levé straně Dennis Aoga. Centr německého obránce směřoval na přední tyč pro Huntelaara, který se do zakončení nedostal, nicméně Schalke bude zahrávat rohový kop!
     
    61
    Mladý středopolař Johannes Geis se ujal i posledního rohového kopu domácího Schalke. Jeho nadýchaný centr směřoval na zadní tyč, kde se nacházel Choupo-Moting. Hlavička kamerunského útočníka mířila nad branku!
     
    62
    V posledních minutách sledujeme opravdu skvělý fotbal! Na druhé straně se Darmstadt velmi rychle přesunul na útočnou polovinu. Po pravé straně unikl Marcel Heller, kterého dostihl Franco Di Santo. Domácí útočník si následně počínal nedovoleně a je tu zajímavá standardní situace pro Darmstadt!
     
    63
    Následnou standardní situaci si vzal na starost opět Konstantin Rausch, který poslal skvělý centr na hranici malého vápna. Na centr zkušeného středopolaře si naskočil Ayta Sulu, který však mířil nad branku Ralfa Fährmanna!
     
    65
    Franco Di Santo se dokázal skvěle uvolnit na pravé straně a následně předal centr na nohu Choupo-Motinga. Jeho následný centr však obrana Darmstadtu zablokovala. Aktivní Johannes Geis si dokázal udělat ve středu prostor a dostal se ke střele, jeho rána však mířila mimo.
     
    66
    Dobře hrající Darmstadt se dostal k další standardní situaci, kterou rozehrál opět Konstantin Rausch. Tentokrát však německý středopolař svůj centr přetáhl a míč skončil v rukavicích Ralfa Fährmanna.
     
    68
    Teď to však domácí talent Julian Draxler přehnal s důrazem. Zcela zbytečně poslal k zemi Marcela Heller, který německému záložníkovi unikal na pravé straně. Za svůj zákrok zcela zaslouženě dostává žlutou kartu. Draxler se však následně gentelmansky svému protihráči za zákrok omluvil!
     
    69
    Levý obránce Dennis Aogo poslal míč do středu, který mířil na Franca Di Santa. Argetinský útočník míč skvěle pustil a do šance se mohl dostat Huntelaar. Toho však poslal k zemi italský obránce Luca Caldirola. Nedovolený zákrok však v tomto případě Benjamin Brand neodpískal, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí!
     
    70
    Dalším ostrým nedovoleným zákrokem na Klaase-Jana Huntelaara se prezentoval turecký obránce Aytac Sulu. Tentokrát se již nedovolený zákrok odpískal, což se však logicky nelíbí Darmstadtu!
     
    71
    Následnou standardní sitauci si vzal na starost tradičně Johannes Geis, jehož centr byl v tomto případě přetažený a míč zaplachtil do rukavic gólaman Christiana Mathenii.
     
    72
    Aktivní Darmstadt se velmi rychle přesunul na útočnou polovinu a vybojoval i rohový kop. Christian Rausch poslal do vápna hodně zajímavý centr, který však odvrátil Roman Neustädter. Z druhé strany však vrátil míč do vápna Garics. Tentokrát už si míč ve vzduchu našel Fährmann.
     
    73
    I domácí trenér André Breitenreiter provádí své první střídání v tomto zápase. Auto skvělé nahrávky na vyrovnávací branku, Franco Di Santo jde ze hřiště. Na jeho místo nastupuje mladý talent německého klubu, Max Meyer!
     
    74
    Teď bylo Schalke velmi blízko vyrovnání! Po dalším nedovoleném zákroku na Klaase-Jana Huntelaar kopak Johannes Geis další zajímavou standardní sitauci. Mladý německý záložník se opřel do míče skvěle, nicméně trefil pouze břevno! Následná dorážka Huntelaara mířila vysoko nad!
    74. Johannes Geis trefil z přímého kopu břevno!
     
    76
    Darmstadt však vždy dokáže velmi rychle odpovědět! Na druhé straně vybojoval Gondorf další rohový kop. Rozehrávky se ujal opět Konstantin Rausch, jehož centr našel ve vápně Aytaca Sulu, který mířil těsně nad!
     
    77
    Julian Draxler se pokoušel vemi chytrým centrem za obranu najít Júniora Caincaru. Brazilský obránce, který před sezónou přišel z bulharského Ludogorce Razgrad však míč na hrací ploše nestihl. Následuje odkop od branky Darmstadtu.
     
    78
    Na pravé straně běžel s míčem právě Júnior Caicara, který poslal do vápna přízemní centr, jenž doputoval k Huntelaarovi. Nizozemský střelec následně uvolnil Draxlera, nicméně již před tím pomezní signalizoval ofsajd!
     
    79
    Dennis Aogo dostal míč na levou stranu, kde se nacházel Julian Draxler. Německý talent zprvní hledal za obranu Choupo-Motinga, což se také podařilo, nicméjně kamerunský fotbalista nezakončil přesně.
     
    80
    André Breitenreiter provádí druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště jde Marco Höger, kterého nahrazuje Leroy Sané.
     
    81
    Leroy Sané se mohl hned po svém příchodu stát hrdinou! Další standardní situaci zahrál Johannes Geis, jehož centr našel ve vápně právě hlavu mladého německého záložníka. Jeho hlavička Mathenia vyrazil, nicméně míč se následně odrazil od tyče a zůstal ležet na brankové čáře! Mathenia se k míči dostal velmi rychle a dokázal ho před čárou udržet!
    81. Leroy Sané branku nakonec nevstřelil, Mathenia udržel míč před brankovou čárou
     
    82
    Schalke pokračuje v tlaku! Na pravé straně se uvolnil Choupo-Moting, který až na druhý pokus dokázal dostat míč do vápna, kam si naběhl Julian Draxler. Jeho ránu však zablokoval stoper Caldirola!
     
    83
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Dominik Stroh-Engel, přichází Sandro Wagner.
     
    84
    Myslím, že nás čeká hodně vyhrocený závěr zápasu. Na levé straně si nedovoleným způsobem počínal domácí Jöel Matip, který poslal k zemi Marco Sailer. Německý středopolař se naštval a žádal u hlavního rozhodčího žlutou kartu, ten na jeho výzvu nebral ohledy!
     
    86
    Schalke je momentálně opravdu v pohodě a chce vstřelit vítěznou branku. Darmstadt je však za remízu velmi rád a zdržuje hru. Střelec úvodní branky Konstantin Rausch je momentálně na zemi a vypadá to na střídání!
     
    87
    Konstantin Rausch se dnes vydal opravdu ze všech sil a zaslouženě odchází z trávníku. Na poslední minuty si atmosféru zaplněné Veltins Areny vyzkouší Tobia Kempe.
     
    88
    Další velkou příležitost na vedoucí branku právě promrhalo Schalke! Před vápnem Choupo-Moting skvěle uvolnil Leroye Saného, jehož tvrdá rána však mířila nad branku Mathenii!
     
    89
    Choupo-Moting dostal na pravou stranu míč, který následně poslal do náběhu Caicarovi. Brazilský obránce posílal před branku přízemní centr, který však dokázala obrana Darmstadtu zpracovat a míč odkopnout do bezpečí.
     
    90
    Tentokrát se nedovoleným zákrokem prezentoval Marco Sailer a Schalke bude mít k dispozici zajímavou standardní sitauci! Hlavní rozhodčí navíc nastavuje celke pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Rozehrávky standardní situace se ujal neobvykle Dennis Aogo, který poslal velmi zajímavý centr před branku. Christian Mathenia šel velmi obětavě ven z branky a míč vyboxoval. Následně gólman Darmstadtu velmi nepříjemně předpadl přes Huntelaara, nicméně by měl být v pořádku!
     
    90+2
    Tentokrát zůstal ležet na trávníku Marco Sailer, který dostal naloženo v souboji s Jöelem Matipem. Darmstadt však vypotřeboval všechny možnosti střídání, a tak Sailer utkání prostě musí dohrát.
     
    90+3
    Rozehrávky standardní situace se ujal Fabian Holland, který našel za obranou Wagnera, který ještě vylepšil pozici pro Marca Sailera. Německý středopolař byl však v ofsajdovém postavení.
     
    90+4
    Další žlutou kartu v tomto utkání dostává hostující Sandro Wagner, který velmi tvrdě dohrál na pravé straně Johannese Geise. Žlutá karta zcela zaslouženě!
     
    90+5
    Klaas-Jan Huntelaar si počínal v souboji s Aytou Sulu velmi tvrdě a poslal tureckého stopera k zemi. Následně se do lehčí strkanice dostal Julian Draxler, který si to chtěl s Turkem vyříkat. To však nedovolili hráči Darmstadtu!
    90+5. Situace mezi Sulu a Draxlerem
     
    90+6
    Z hodně velké vzdálenosti to zkusil mladý německý záložník Max Meyer, který však mířil těsně mimo. Mathenia navíc situaci kontroloval!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! FC Schlake 04 nezvládlo domácí zápas s nováčkem SV Darmstadt 98 a remízovalo 1:1!

    První poločas nabídl ve Veltins Arena hodně zajímavý fotbal! Nováček z Darmstadtu vstoupil do utkání bez respektu a velmi aktivně. Odměnou byl velmi brzký gól! Konstantin Rausch vypálil z hranice vápna přesně k tyči! Hned po obdržené brance mohlo Schalke vyrovnat. Razantní střelu Draxlera však vyrazil Mathenia. Schalke mělo ve druhé části prvního poločasu velké problémy s rychlými protiútoky Darmstadtu. Z jednoho takového mohl navýšit vedení hostů Vrančić. Výborný zákrok však vytáhl Fährmann! Na druhé straně se k zajímavé střele dostal Draxler a Geis, avšak oba pokusy zablokovala obrana Darmstadtu.

    Do druhého poločasu však Schalke vstoupilo parádně! Již po dvou minutách našel přízemní centr Di Santa Juliana Draxlera, který vyrovnal! Minutu poté však mohl jít Darmstadt znovu do vedení, Heller však mířil těsně mimo! Následně se hra vyrovnala a viděli jsem velmi pěkný fotbal. V 74. minutě mohlo jít Schalke do vedení, nicméně Johannes Geis trefil z přímého kopu pouze břevno! O sedm minut později hlavičkoval střídající Leroy Sané, avšak jeho hlavičku lapil Mathenia na brankové čáře! Schalke se nedokázalo prosadit ani v šestiminutovém nastavení a zápas skončil 1:1!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (17:37:36)

    Jan Havlovic

    Branky: 47. Draxler (Di Santo) – 9. Rausch (Stroh-Engel)

    Karty:   68. Draxler (SCH) – 52. Sailer (DAM), 90+4. Wagner (DAM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara, Matip, Neustädter, Aogo – Choupo-Moting, Geis, Höger (80. Sané), Draxler – Di Santo (73. Meyer), Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Kolašinac, Meyer, Goretzka, Sané, Ayhan, Riether.

    SV Darmstadt 98: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Holland – Heller, Niemeyer, Vrančić (50. Sailer), Rausch (87. Kempe) – Gondorf – Stroh-Engel (83. Wagner).
    Náhradníci: Platins – Sailer, Rosenthal, Kempe, Wagner, Jungwirth, J. Díaz.

    Rozhodčí: Brand – Schröder, Assmuth (vš. Německo)
    bahis siteleri