Luleå – Rauma 4:3 (2:1 po s.n.) | Eisbären – Zürich 3:6 (kon.) | Kuopio – Třinec 4:3 (2:1 po s.n.)
JYP – Sheffield 3:0 (kon.) | Zug – Tappara 0:7 (kon.) | Pardubice – Davos 2:3 (kon.)
HV71 – Salzburg 4:1 (kon.) | Düsseldorf – Linz 6:3 (kon.) | Vienna Capitals – Kärpät 0:2 (kon.)
Ingolstadt – Braehead 5:2 (kon.) | Ženeva – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
EV Zug
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Tappara Tampere
Sobota 22.08.2015, 17:00 • Bossard Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina 2
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    TAPPARA TAMPERE

    Jeden z nejúspěšnější finský klubů může zase ukázat, že konkurovat ostatním evropským celkům je pro modrooranžové úkolem splnitelným. Mužstvo staví kromě jiného i na výborné mládeži, důkazem budiž kupříkladu v NHL za Floridu válející Aleksander Barkov. O kvalitách Tappary vypovídá bezpochyby zápolení v domácí soutěži, za poslední tři roky Tampere pokaždé bojovalo ve finále o titul. Avšak fanoušci na zlato zatím ještě musejí počkat, ani v jednom ze tří případů totiž jejich oblíbenci na nejvyšší metu nedosáhli.

    Letos na jaře a také ve stejnou dobu o rok zpátky dosáhlo na finský primát Oulu. Tappara ovšem nezoufá. Dobře vstoupila i do zahajovacího zápasu letošní Champions Hockey League, když stačila porazit poměrem 4:2 Djurgarden Stockholm. Pro Finy dnes tedy půjde o v pořadí druhý mač.
     
    EV ZUG

    Švýcarsko ve světovém hokeji pomalu nabírá na dechu a je jedním z důkazů, že kvalita hráčů v Evropě rok od roku roste nejen v pro tento sport tradičních zemích, jako je třeba Švédsko či Finsko. EV Zug patří právě mezi reprezentanty červenobílé státní vlajky, odhodlání převedl již v minulém ročníku Ligy Mistrů. Jen si vzpomeňme třeba na duely Zugu s Vítkovicemi, v loňské základní skupině pokaždé v souboji s ostravským kádrem slavili Švýcaři.

    V domácí lize skončili muži EV naposledy na čtvrté příčce, přestože ještě během sezóny 2013/2014 dosáhli pouze na desáté místo. Na startu ovšem na Zug nečeká snadná práce, Tappara touží navázat na úvodní výhru. K dispozici má ovšem švýcarská družina domácí prostředí.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Hrachovina (TAP)
     
    Vítejte u dnešního utkání Champions Hockey League, ve kterém na sebe narazí domácí švýcarský klub EV Zug a finský velikán Tappara Tampere. Zatímco Zug odehraje první mač, Tappara vyjede naled v rámci Ligy Mistrů podruhé.
     
    Úvodní sestavy:

    EV Zug: Stephan (Bader) – Ramholt, Grossmann, Alatalo, Sondell, Morant, Erni, Blaser, Stadler – Buergler, Immonen, Bouchard – Lammer, Holden, Suri – Zangger, Peter, Schnyder – Thibaudeau, Diem, Marchon.

    Tappara: Karhunen (Noronen) – Aalto, Saravo, Plastino, Kankaanpera, Elorinne, Bonsaksen, Makinen, Rouhiainen – Kuusela, Dixon, Savinainen – Haapala Lajunen, Jarvinen – Laine, Ilomaki, Peltola – Heikkila, Honkanen, Kaksonen.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wehrli – Kovacs, Bürgi (oba SUI).
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního klání mezi švýcarským Zugem a finským Tampere. Něco málo přes deset minut zbývá do úvodního vhazování, pak se rozběhne duel v Bossard Areně.
     
    Obě mužstva již nastupují na ledovou plochu, nebude trvat dlouho a nastoupí proti sobě zahajovací pětice ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hned po úvodním vhazování se brzy přerušuje, domácí totiž vyhodilik kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    00:25
    Makinen se vydal na zahajovací útočnou akci svého výběru, ale nahozením na svatyni Švýcarů neuspěl.
     
    01:01
    Na druhé straně hrací plochy velmi solidní pokus v podání Grossmanna, avšak ten se těsně netrefil.
     
    01:17
    Tappara právě vstřelila branku!
    Jenže neuplynuly ani první dvě minuty hry a skóre na tabuli už není takové jako před rozjezdem duelu ve švýcarské hale. Velmi rychlý protiútok Tappary vyústil v přesnou střelu z pravé strany, tu vyslal na gólmana Stephana MARKUS KANKAAMPERA, kotouč proklouzl brankáři Zugu někde mezi chráni. Asistence: Veli-Matti Savinainen.
    Markus KANKAAMPERA - 0:1
     
    03:25
    Aktivnější ale nyní hokejisté v modrých trikotech, tedy hráči Zugu. Střela z dálky v podání Diema lehce tečovala betony Karhunena.
     
    04:18
    Fanoušci zatím výborným rozehřívadlem pro své oblíbence, ti už skoro minutu zavírají soka v jeho pásmu a snažá se pravidelně ostřelovat klec.
     
    05:16
    S pukem si zahrál gólman Stephan, ten nyní pomohl obránci Alatalovi s rozehrávkou kotouče. Stejně jako předtím, domácí dostali puk do pásma hodně snadno.
     
    06:08
    Tappara právě vstřelila branku!
    Časté pobývání před brankou Tappary zatím není dostatečným receptem pro švýcarský mančaft. Domácí družina totiž inkasuje druhý puk do sítě během krátké chvíle, raduje se tedy opět Tampere. JANI LAJUNEN zůstal nepohlídaný před klecí brankáře Stephana a procedil kus černé gumy do volného místa mezi jeho chrániči. Velmi kvalitní začátek v podání finského velikána. Asistence: Henrik Haapala.
    Jani LAJUNEN - 0:2
     
    07:32
    Tappara v klidu čeká s rozehrávkou za svou brankou, na rozdíl od svého protivníka v modrých dresech nemusí nikam kvapit.
     
    08:07
    Od druhé inkasované branky Zug jasně polevil, Švýcaři se touží vrátit do tlaku z doby před několika málo okamžiky, avšak zatím marně.
     
    09:00
    Hra se trochu uklidnila, s kotoučem v levém rohu kroužil hostující Bonsaksen. Jenže brzy o touš přišel a hráli domácí bojovníci.
     
    09:26
    Lehké nahození na bránu dobrou příležitostí pro Stephana, aby ukryl kus černé pryže do rukavice. To se také stalo a na řadě je nové buly.
     
    09:26
    Zároveň diváci v hledišti sledují první vyloučení dnešního utkání. Na trestnou lavici musí jít dvě minuty odpykat domácí hokejista Livio Stadler, přesilovku si zahraje Tappara.
     
    10:00
    Tappara právě vstřelila branku!
    První početní výhoda zápasu a zároveň hned napoprvé využitá. Ani polovinu přesilové hry nepotřebovali Finové k tomu, aby poslali vyloučeného domácího muže zpátky do hry. Krásně vymetl pavučinky v brance Stephana JAVI-MIKAEL JARVINEN, jehož radost je pochopitelná. Zug musí hodně rychle začít zabírat. Asistence: Henrik Haapala, Jani Lajunen.
    Javi-Mikael JARVINEN - 0:3
     
    11:36
    Hosté hrají v klidu a spíše vyčkávají na další soupeřovu chybu. Ty sice přichází, ale Zug je zatím dokázal uhasit.
     
    11:49
    Zakázané uvolnění EV, hra se tak vrací zpátky před domácího ochránce svatyně.
     
    12:38
    Po delší odmlce má zákrok i brankář Tampere Karhuhen, ten ale pouze ukryl do lapačky jednoduché nahození z levého kruhu, snadná práce.
     
    12:45
    Také další vhazování před brankou soupeře zvládl lépe Zug. Hala po ráně Buerglera sice zahučela, avšak Karhunen na ni dobře viděl a vyrazil ji před sebe.
     
    13:26
    Už znovu v útočné třetině Tappara. I když ted hokejisté v bílém převleku neohrozili soupeřovu klec, minimálně jej na nějaký čas zaměstnali.
     
    13:52
    Kotouč pod lapačkou Karhunena, jenž musel za toušem až na led, protože hbitě poskakoval. Vhazování po pravé ruce finského gólmana.
     
    14:00
    Zakázané uvolnění Tappara Tampere, hra se vrátí zpět na místo, kde pobývala před momentem.
     
    14:28
    Blíží se posledních pět minut zahajovací dvacetiminutovky, hala pochopitelně po třech inkasovaných pucích v kleci Zugu ztichla. Puk si vedl po pravé straně Lammer, jenže nevystřelil.
     
    15:17
    Tentokráte druhá formace Tampere v akci, ale akce Finů skončila ještě na modré čáře, když si hosté nerozuměli v předávce kotouče.
     
    15:50
    Tappara potřebovala nutně vystřídat, také proto jeden z jejich obránců dále nepokračoval v akci a pouze nastřelil kotouč z prostředního pásma ledové plochy.
     
    16:41
    Nové komplikace pro gólmana domácího výběru, ale ten nyní zastavuje puk s přehledem, i když za ním musel i do rozkleku k pravé tyči.
     
    17:08
    Veliká šance Tappary zažehnána na poslední chvilku, domácí byli nuceni vyhodit na zakázané uvolnění, jinak by pro ně nebezpečí nastalo ještě větší.
     
    17:36
    Když už se za pomoci Grossmanna hokejisté v modrých trikotech dostali za útočnou modrou čáru, velmi rychle je odstavili připravení sokové. Cesta Zugu k bráně je čím dál zapeklitější.
     
    18:10
    Nyní slibné nahození na brankoviště Karhunena. Jenže když už měl další hráč Zugu dorážet, jeho hůl byla zablokována.
     
    18:38
    Samostatná akce středním pásmem v podání Stadler, avšak neměl dále nikoho k ruce a to ho stálo střelu na branku, o pryž vzápětí přišel.
     
    19:14
    Rozběhla se poslední minuta první třetiny, puk skočil mimo hrací plochu, kam jej někdo z hráčů tečoval.
     
    19:41
    Ještě jeden pokus o únik na domácí klec, ale nyní zůstali všichni tři bránící hráči v modrém na svém místě a problémy nepřipustili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hororový začátek prožila družina EV Zug. Domácí inkasovali dva góly ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě a třetí v oslabení. Tappaře pak na zužitkování přesilové hry stačilo jen několik málo vteřin. Finové mají duel před rozejdem druhého dějství plně pod kontrolou a mohou hrát více v klidu. Jak zaregauje Zug?
     
    Střely na branku v první třetině:

    EV Zug: 6

    Tappara Tampere: 10
     
    Další perioda začne asi za pět minut, můžeme se nejspíš nadále těšit na porci útočného hokeje z obou stran. Více ale zatím nese hostům.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly ve druhé třetině zvládli lépe domácí hráči. Ti okamžitě zavážejí kotouč za vlastní klec, aby mohli co nejdřívě uskutečnit rozehrávku kupředu.
     
    20:50
    Immonen vyrážel po pravém mantinelu a čekal na přihrávku od spoluhráče, ta ovšem na poslední chvíli nepřišla. Přesto ještě Zug zůstává v útočné třetině.
     
    21:29
    Pořádný závar před brankářem Karhunenem a hned dva dorážející muži švýcarského klubu. Jenže ani jeden z nich nedostrkal kotouč až do sítě a Zug nadále zůstává na nule.
     
    21:58
    Teď už u puku Tappara a druhá obranná dvojice schovává puk za brankou. Tampere nenastoupilo do prostřední části hry tolik aktivně.
     
    22:30
    EV v útočné akci po přechodu modré čáry soupeřova pole, hned se ale Tappara stačila zorientovat a vyprovodit soka zpátky na jeho území.
     
    23:01
    Zakázané uvolnění Tappary, domácí mají k dispozici další buly před brankou soupeře.
     
    23:13
    Dobrá střela od modré čáry v podání Ramholta, jenže i když brankář Karhunena neviděl, jeho spoluhráč tečovali puk mimo dosah tří červených tyčí.
     
    24:15
    Finové chtěli vyrazit do rychlého protiútoku, ale atak se jim ve druhé třetině nadále vůbec nedaří, více nebezpečnější jsou muži v barvách Zugu.
     
    24:40
    Tappara využila chvíle ke střídání k uklidnění hry za vlastní bránou a zkusí napravit své předchozí nezdary v rozehrávce. Nakonec hosté jen odevzali touš na cizí hole.
     
    25:35
    Reto Suri si vybruslil na pravém kruhu ke střele a následně dobře pálil zápěstím. Na poslední chvíli stihl dát brankář Karhunen betony k sobě a jeho příležitost zastavit.
     
    26:02
    Téměř od začátku druhého dějství je puk na území Tappary, přestože domácí zatím nevyvíjejí na soupeřovu klec drtivý tlak. Přijde teprve?
     
    26:33
    Opět rychlý přechod ke Karhunenovi a zakončení z první. Ale pouze po ledě, na tyto puky je gólman Tampere připraven.
     
    26:55
    Aktivita se Zugu může za chvíli vyplatit, musí ale daleko více střílet. Zatím většina střel míří na klec pouze z dálky, což není příliš vyýhodné.
     
    27:30
    Diváci opět roztleskali kotel a hokejisté v modrém mají rázem mnohem více energie v nohách. Druhá útočná formace vymyslela příhru na Lammera, jenž minul puk.
     
    28:16
    Dobrá rozehrávka Zugu ve střední třetině, jenže ještě na modré útočné čáře jeden z útočníků Švýcarů chyboval a o výhodu útočení přišel.
     
    29:00
    Žádná veliká hrozba pro gólmana hostů, ale Karhunen přeci jen pro jistotu po lehkém nahození přidržel kotouč v lapačce.
     
    29:26
    Pouze ve dvou mužích unikali hráči Tappary proti třem protivníkům Zugu, ale i tak se dostali do výhodné pozice pro zakončení. K tomu nedošlo jen kvůli drobné technické chybičce.
     
    30:06
    Stephan si po delší časové odmlce sáhl na kotouč, i když jej pouze tečoval betonem do rohu. V porovnání s první třetinou sledujeme úplně jiný hokej.
     
    31:00
    Dario Buergler ve velké příležitosti skórovat, když unikal skoro sám na branku a na záda mu dýchali dva soupeři. Ale v zakončení bekhendem si už dobře nevedl a nepřekonal tak gólmana. Další smůla pro EV Zug.
     
    31:37
    Obránci Tappary sice mají daleko více práce než v zahajovací perodě, ale u svých hráčů jsou včas a hlídají je. Teď z dálky vstřelil na druhé straně Kuusela.
     
    32:14
    Brankář Karhunen vyrazil betonem kotouč mimo hrací plochu. Hra je na chvíli přerušena a následuje malá komerční přestávka.
     
    32:23
    Pohotová lapačka Kurhanena, která máchla po střele Moranta hned po vhazování. Rána to byla kvalitní, ale gólman Tampere na ni moc dobře viděl.
     
    32:59
    Tappara právě vstřelila branku!
    Nedáš a dostaneš. Je to sice domácí EV Zug, kdo od začátku druhé třetiny produkuje jednu příležitost za druhou a ostřeluje branku soupeře, přesto ale opět slaví hráči Tampere puk v sítí gólmana Stephana. MANU HONKANEN se nejlépe ze všech zorientoval na brankovišti, aby následně bez problémů doklepl touš do v tu chvíli nehlídané klece. Již slibný náskok pro finský klub. Asistence: Teemu Aalto.
    Manu HONKANEN - 0:4
     
    34:31
    Hala ztichla a Tappara se poprvé od začátku třetiny odhodlal k výraznějšímu útočení. Na to Zug odpovídá hbitým, leč na konec nezdařilým protiútokem.
     
    34:45
    Úvodní přesilovka tohoto zápasu pro EV Zug. Dvě minuty míří pykat za katr hostující hokejista Patrik Laine za podražení.
     
    35:40
    Ani v oslabení se Tampere nebojí útočit. Domácí brankář dokonce musel pryž ukrýt pod svou lapačkou, aby zabránil dalším problémům.
     
    36:10
    Hra přerušena a čas v početní výhodě se švýcarskému uskupení pomalu ale jistě krátí. Teď proběhne buly po levé ruce Karhunena.
     
    36:19
    Tappara právě vstřelila branku!
    Branka v pěti proti pěti, gól v přesilovce. A teď také zásah v oslabení. Tappaře se dnes ve Švýcarsku daří vesměs vše, na co sáhne. ATTE MAKINEN byl nyní zakončovatelem akce, která ještě více rozesmutnila početné publikum v hale. Domácí přesilovka sice bude pokračovat, ale Zug inkasoval již pětkrát. Asistence: Kristian Kuusela.
    Atte MAKINEN - 0:5
     
    37:20
    Už se hraje v plném počtu na obou stranách a zatím se zdá, že ve druhé třetině se ani jedna strana už nikam nepožene.
     
    37:56
    Kankaampera se protlačil až do zakončení, jenže pokusem zápěstím minul branku. Zug získal kotouč a má aspoň čas v klidu vystřídat.
     
    38:46
    Domácí hokejista Josh Holden oslabí svůj celekm, protože podrazil soupeře a rozhodčí jej posílá na trestnou lavici. Početní výhoda pro Tampere.
     
    39:40
    Hosté sice figurují s pukem kolem Stephana, ale ke střele zatím nedošlo. Dá se chápat, že Tappara teď nikam spěchat nebude.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Podobně jako po první třetině, ani teď nebudou hokejisté EV Zug odcházet do kabin s nadšením. Herně sice zlepšili své představení na ledě, jenže to se zatím vůbec neodrazilo ve skóre. Naopak Tappara Tampere přidala další dva góly a s pěti brankami vévodí zápasu. Provedou domácí ještě něco s výsledkem?
     
    Střely na branku ve druhé třetině:

    EV Zug: 15

    Tappara Tampere: 5
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Tentokráte si na prvním buly ve třetině lépe vedli hokejisté Tappary, hned se snaží napravit začátek druhé části a míři s pukem k brance soka.
     
    40:48
    Dixon si ale nerozměl s Kuuselou, jenž na puk u modré čáry nedosáhl. Tampere se tak k šanci nedostalo a nyní už hrají domácí v plném počtu.
     
    41:06
    Tappara právě vstřelila branku!
    Druhou přesilovku zápasu sice Tappara nevyužila, avšak při hře v pěti muží na kluzišti přeci jen šestý zásah do klece trápícího se Zugu přidává. Kus černé gumy skončil jen těsně za brankovou čarou, ale gól platí a jeho autorem se stal STEPHEN DIXON, jenž zařídil další radost pro finské hráče v dnešním duelu. Asistence: Kristian Kuusela.
    Stephen DIXON - 0:6
     
    41:50
    Nadále hraje mnohem aktivněji finský velikán, střela od modré čáry ovšem teď netrefila svatyni Švýcarů.
     
    42:30
    Nahrávka na u modré čáry stojícího Plastina bez problémů prošla, stejně tak jako na klec mířila o chvíli později střela. Ale domácí gólman zasahovat nemusel.
     
    43:37
    Domácí Marchon dostává dvě minuty za sekání a oslabuje svůj celek.
     
    43:45
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tohle už zavání pořádně vysokým skóre v dnešním utkání. Podobně jako v případě dnešní první využité přesilovky hostující družiny, také nyní stačilo Tappaře jen pár vteřin a bylo vymalováno. HENRIK HAAPALA vyslal kotouč na bránu a síťka se zase chvěla. Domácí fanoušci nestačí sledovat puky v síti jejich oblíbenců. Bez asistence.
    Henrik HAAPALA - 0:7
     
    45:15
    Hra se znovu trochu uklidnila, ale domácí Zug nemůže zastihnout kotouče v útočném pásmu. Když už jej Švýcaři získají, velice brzy o něj přijdou.
     
    45:44
    Brankář Zugu Stephana ale i po sedmi inkasovaných brankách zůstává ve své kleci. Trenéři domácích podle všeho dnes druhého lapače puků nenasadí.
     
    46:38
    Zakázané uvolnění EV Zug, hra se přesune před svatyni švýcarské organizace.
     
    47:00
    Lajunen se s Jarvinenem vydal na útočnou projížďku. I když tuhle dvojici po cestě k brance nikdo pořádně nestačil zastavit, nakonec o kotouč Tappara přišla.
     
    47:56
    Na vhazování dnes Zug není vůbec špatný, ale následný přechod do pásma pak nedokáže přetavit ve větší šanci. Názornou ukázkou budiž zkouška Diema.
     
    48:25
    Šance na vstřelení gólu pro EV Zug. Jani Lajunen je vyloučen a hosté se budou muset bránit ve čtyřech mužích před vlastním gólmanem.
     
    48:58
    Už déle jak půl minuty domácí hráč v modrých trikotech dělají závar kolem klece zatím bezchybného Karhunena, jenže ke střele se pořádně ještě nedostali.
     
    49:53
    Fanoušci Zugu nevěří svým očím. Jejich tým sice vesměs minutu a půl tlačil Tampere před brankou, ale všechny rány mířily mimo. Zbytek Karhunen zlikvidoval.
     
    50:50
    Už se sice hraje znovu v plném počtu, ale přesto nadále útočí mužstvo EV. Tappara se až po dvou minutách dostává z nevjětších trablí.
     
    51:56
    Málem osmý puk za zády gólmana Stephana. Na poslední chvíli dokázal brankář Zugu utěsnit mezírku u levé tyče a zabránit nové pohromě.
     
    52:18
    Už asi nemůžeme předpokládat, že bude jedna či druhá strana někam spěchat. Tappara má asi dostatečně nahráno a Zug jen těžko stihne v necelých osmi minutách kontrovat sedmibrankové manko.
     
    53:07
    Lammer zkusil překvapit Karhunena z dálky, ale strážce svatyně finského mančaftu by rád udržel čisté konto. Tato akce mu nemohla činit problémy.
     
    53:50
    Jeden z útočníků Zugu si to mířil málem sám na branku, když se dostal do zakončení bekhendem. Mířil těsně nad rameno Karhunena, jenže přestřelil. Domácí mají i hodně smůly.
     
    54:29
    Ještě jedna komerční přestávka, puk má v lapačce brankář Tobias Stephan.
     
    54:49
    Finové vyhráli vhazování a hned bez otálení nahodili puk na branku. Přestože kotouč netrefil zařízení, gólman domácích se za ním musel ohlížet.
     
    55:05
    Puk končí v rukavici Karhunena, ale tato střela šla z opravdu veliké vzdálenosti.
     
    55:35
    Ostrý střet u mantinelu, který odnesl nakonec Makinen. Pokračuje se ale dál, Tappara zůstala s pukem za soupeřovou brankou.
     
    56:14
    Hokejisté z Finska v klidu rozehráli kotouč a obránce Aalto hledal cestu kupředu. Jeho spoluhráči ale zůstali v postavení mimo hru.
     
    57:00
    Dnes už poněkolikáté zahučela hala v Zugu očekáváním. Ale stejně jako v předchozích případech, ani teď se touš netřepotal v síťce. Lammer těsně minul pravou tyčku.
     
    57:39
    Za brankou rozehrávají domácí svěřenci, s chutí vstřelit do konce zápasu alespoň jednu čestnou branku. Avšak defenzíva Tampere zůstává neoblomná.
     
    58:18
    Hlasatel ohlásil poslední dvě minuty třetí třetí třetiny. My už teď dobře víme, že také celého utkání.
     
    58:56
    Ilomaki a Laine si vyměnili kotouč na pravé straně, aby druhý jmenovaný mohl vypálit. Ale jakmile se tak stalo, střela byla zblokována jedním z beků.
     
    59:27
    Poslední vteřiny zápasu, další změnu ve výsledku už pravděpodobně neuvidíme.
     
    Konec zápasu.
     
    Není pochyb o tom, kdo ovládl dnešní bitvu mezi EV Zug a Tappara Tampere. Hosté šli od prvních vteřin zápasu vítězství jasně naproti a nakonec předčili švýcarský klub jasným poměrem 7:0. Tappara tedy po výhře ve Švédsku slaví zisk dalších tří bodů do tabulky a vstup do Champions Hockey League provedla na jedničku. Zug má naopak do dalších klání co zlepšovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (19:06:14)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Kankaampera (Savinainen), 7. Lajunen (Haapala.), 10. Jarvinen (Haapala, Lajunen), 33. Honkanen (Aalto), 37. Makinen (Kuusela), 42. Dixon (Kuusela), 44. Haapala


    EV Zug: Stephan (Bader) – Ramholt, Grossmann, Alatalo, Sondell, Morant, Erni, Blaser, Stadler – Buergler, Immonen, Bouchard – Lammer, Holden, Suri – Zangger, Peter, Schnyder – Thibaudeau, Diem, Marchon.
    Tappara Tampere: Karhunen (Noronen) – Aalto, Saravo, Plastino, Kankaampera, Elorinne, Bonsaksen, Makinen, Rouhiainen – Kuusela, Dixon, Savinainen – Haapala Lajunen, Jarvinen – Laine, Ilomaki, Peltola – Heikkila, Honkanen, Kaksonen.

    Rozhodčí: Brüggemann (GER), Wehrli – Kovacs, Bürgi (oba SUI)

    Diváci: 3 727
    bahis siteleri