Šaľa – Žilina B 2:1 (kon.) | Prešov – MFK Zvolen 3:0 (kon.) | Nitra – Borčice 2:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
3:0 (0:0)
MFK Zvolen
sk Sobota 22.08.2015, 16:30MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Prešov napokon zdolal svojho súpera zo Zvolena rozdielom triedy 3:0, keď sa o všetky presné zásahy domácich postaral kapitán Dávid Leško, ktorý strelil čistý hetrik. V dvoch prípadoch sa radoval po premenenej penalte.
    Prešov si na svoje konto pripísal prvý trojbodový domáci zápas, hosťujúci Zvolenčania naopak prvýkrát v sezóne okúsili trpkosť prehry.
    Ďakujeme za pozornosť. Lúčime sa s vami s konštatovaním, že Prešov využil všetky poskytnuté šance a aj vďaka nedisciplinovanosti hostí sa tešil z presvedčivého víťazstva v pomere 3:0. (18:24:24)
     
    Koniec zápasu. Posledný dotyk s loptou mal brankár Jozef Talian, ktorý z päťky vykopol loptu ďaleko od svojej brány a následne sme mali možnosť počuť záverečný hvizd hlavného rozhodcu Jána Valáška.
     
    90
    Skvelú prácu teraz odviedol hrdina zápasu – trojgólový kapitán domáceho tímu Dávid Leško, ktorý odvrátil rodiacu sa šancu Zvolena na roh. A po rozohranom rohu vybojoval pre Prešov loptu.
     
    90
    Za svoj zákrok na Šafranka videl žltú kartu Jozef Menich.
     
    90
    Šafranko sa opäť ocitol v šestnástke Zvolenčanov na zemi, no rozhodca píska priamy kop z ľavej strany Jenčovej brány.
     
    89
    A na záverečné minúty sa na ihrisko dostane aj Artus Benes. Po 89. minútach hru opúšťa Peter Katona.
     
    87
    Hra sa po prešovskom prestriedaní ukľudnila, Šarišania majú loptu vo svojej moci a kontrolujú záver zápasu.
     
    86
    Hlásateľ nám oznámil taktiež počet divákov sledujúcich dnešný zápas. Cestu Prešova za víťazstvo sleduje 595 divákov.
     
    85
    Prešovčania striedajú. Na ihrisko sa v záverečnej päťminútovke dostáva Filip Maník, ktorý strieda Filipa Vodu.
     
    83
    Bujňák sa teraz zbytočne dlho hral s loptou a tá sa dostala na kopačky Lienera. Ani on sa nedostal k strele. Parádnu prácu odviedol Bartek a odkopol loptu ďaleko za polovicu ihriska.
     
    82
    Katona teraz výborne zabojoval, získal loptu a na niekoľko chvíľ oslobodil prešovskú defenzívu od zvolenského tlaku.
     
    81
    Zvolenčania sa tlačia do zakončenia, no pozorní Prešovčania svojmu súperovi nevytvárajú priestor na strelu.
     
    80
    Kamenčíkova aktivita v obkolesení prešovskej šestice v šestnástke Tatrana nebola pochopená jeho spoluhráčmi a hráčovi Zvolena chýbala výraznejšia podpora. Jeho nesmelá strela neohrozila prešovskú bránu.
     
    79
    Voda teraz nekompromisným zákrokom poslal k zemi Kamenčíka. Zvolenčania okamžite zahrali ďalekú loptu do šestnástky, ktorú si našli prešovskí obrancovia.
     
    78
    Zvolenčania budú zahrávať priamy kop z vyše 25 metrov. Kapitán Andrej Kamendy ale posiela loptu vysoko nad bránu a Talian v bráne môže ostať pokojný.
     
    76
    Zvolen sa teraz snaží dostať do šance postupným útokom. Rýchly sled krátkych prihrávok v strede poľa ale k ničomu neviedol a Prešovčania zatiaľ umne kontrolujú svoje trojgólové vedenie.
     
    75
    Kamenčík si teraz pred šestnástkou pýtal faul, no Peter Lipták ho čistým spôsobom odzbrojil a z vlastnej polovice ihriska zakladá ďalšiu prešovskú ofenzívnu akciu.
     
    74
    Lopta sa tentoraz dostala k zvolenskému brankárovi Jenčovi, ktorý podobne ako Talian krátko pred ním posiela loptu ďaleko od zvolenskej brány.
     
    73
    A ďalší faul v podaní Zvolenčanov. Tentoraz útočný. Jozef Talian si blízko rohovej zastávky stavia loptu a bude odkopávať.
     
    71
    Prešovčania budú kopať nepriamy kop. Nervozita na kopačkách Zvolenčanov pribúda, ich prihrávky sú nepresné a vo svojej hre výrazne pridali na tvrdosti.
     
    70
    Po ďalšom góle sa hra ukľudnila. Prešov má nakročené k trojbodovému zisku, v 70. minúte vedie nad Zvolenom rozdielom triedy 3:0.
     
    69
    Prešov dal gól!
    A loptu si na biely bod postavil faulovaný DÁVID LEŠKO, ktorý si na svoje konto pripisuje hetrik. Jenčo to opäť skúšal napravo a hoci na loptu siahal, razantná strela prešovského kapitána posiela jeho tím do trojgólového vedenia!
     
    67
    A ešte bližšie k víťazstvu bude Prešov teraz. V samostatnom úniku bol zozadu v šestnástke sfaulovaný Dávid Leško. Radoslav Kamenec bol za svoj zákrok odmenený žltou kartou.
     
    66
    Prešovčania sú tak po dvoch góloch kapitána Leška necelých 25 minút pred koncom stretnutia blízko prvého domáceho trojbodového zisku.
     
    65
    A teraz sa v ofsajdovom postavení ocitol aj Ján Šafranko, ktorý pre Prešovčanov v zápase vybojoval pokutový kop, ktorý v 55. minúte zužitkoval na otvárací gól zápasu Dávid Leško.
     
    64
    A sľubnú rodiacu sa šancu Zvolenčanov na kontaktný gól prerušil čiarový rozhodca, ktorý odpískal Radoslavovi Kamencovi ofsajd.
     
    63
    Prešovčania sú pri chuti. Po strelenom góle opäť zavreli svojho súpera v šestnástke. Tatran bude zahrávať rohový kop.
     
    62
    Prešov dal gól!
    A druhý presný zásah v zápase si pripisuje kapitán Prešovčanov DÁVID LEŠKO, ktorý sa najlepšie zorientoval v šestnástke zblízka nedal svojou strelou Jenčovi šancu. Prešov vyhráva 2:0.
     
    61
    Udrieť ale mohli na druhej strane Prešovčania, no Vodov center nenašiel Šafranka. Rodiaca sa šanca domáceho tímu skončila na Jenčovi, ktorý výborne prečítal hru a zmocnil sa lopty.
     
    60
    Zvolenčania sa po inkasovanom góle prebrali a okamžite sa snažia o vyrovnanie.
     
    59
    A Michal Kamenčík teraz mohol vyrovnať. Po obrovskej hrúbke prešovskej obrannej trojice, ktorá nezachytila centrovanú loptu sa rútil sám na bránu, no jeho strelecký pokus skončil v náručí vynikajúceho Jozefa Taliana.
     
    55
    Prešov dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil kapitán DÁVID LEŠKO, ktorý nekompromisne razantnou strelou k ľavej žrdi otvára skóre. Jenčo očakával strelu doprava tak sa Prešov ujíma vedenia.
     
    54
    Žltou kartou za nedovolený zákrok bol odmenený Miloš Javorina.
     
    53
    Bujňák je už späť v hre a momentálne bude zahrávať aut. Prešov má loptu vo svojej moci. Šafranko sa šikovne zbavil Miloša Javorinu krásnou kľučkou a následne po zákroku zvolenského hráča padol k zemi. Bude sa kopať penalta!
     
    51
    Filip Voda poslal do rýchleho protiútoku Dávida Leška, no jeho strela skončila ďaleko od Jenčovej brány.
     
    50
    Momentálne obaja súperi tvrdo bojujú o každú loptu. Protihráči si nič nedarujú a už hodnú chvíľu sledujeme hru v strede poľa.
     
    49
    K dlhému centru z pravej strany smerujúcemu na zadnú žrď zvolenskej brány sa dostal Filip Voda. Jeho pokus bez prípravy skončil mimo brány.
     
    48
    A na zemi momentálne v bolestiach leží Jozef Bujňák, ktorý sa drží s bolestivou grimasou za tvár a na pokyn rozhodcu odchádza za čiaru, kde bude ošetrený.
     
    47
    V úvode druhého polčasu prevzali iniciatívu Zvolenčania, ktorí sa od prvých sekúnd tlačia dopredu a snažia sa o ohrozenie prešovskej brány.
     
    46
    Do druhého polčasu v drese Tatrana nastúpi Jakub Bartek, ktorý na ihrisku nahradí Jána Dzuríka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil. Do kabín idú futbalisti oboch tímov za bezgólovej remízy. Prešovčania mali viac z hry, vypracovali si viacero sľubných šancí, no ani jedna neskončila vo zvolenskej bráne, v ktorej stojí stopercentný Tomáš Jenčo.
    Zvolen viac-menej vyčkával na aktivitu Tatrana, v závere prvého polčasu sa prezentoval prvou veľkou šancou, ktorú zmaril pozorný Talian. Divákom neostáva nič iné len veriť, že v druhej 45-minútovke to aktívnejším Prešovčanom padne a Tatran si pripíše prvé domáce víťazstvo v novej sezóne.
     
    45+1
    A teraz si posmešný potlesk divákov vyslúžil rozhodca Ján Valášek, ktorý najprv odpískal za nespokojnosti tribún faul v prospech Zvolenčanov, hoci na trávniku ležal otrasený Ján Šafranko. Vzápätí odpískal koniec prvého polčasu.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať len jedna minúta.
     
    44
    Nestrelia. Strela kapitána Kamendyho skončila na dobre postavenom prešovskom múre brankára Taliana. Kamendy sa snažil okamžite vrátiť loptu do ohňa, no po jednom z osobných súbojov na ihrisku leží Ján Dzúrik, ktorý je ošetrovaný priamo na ihrisku.
     
    43
    Leškova kopačka bola príliš vysoko, Zvolenčania budú zahrávať priamy kop. Strelia hostia gól do šatne?
     
    42
    Ďalšia strela Zvolenčanov, ktorá skončila za prešovskou bránou. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    40
    A o slovo sa teraz prihlásili Zvolenčania. Delovku Kamendyho Talian s problémami vytlačil nad brvno. Prvá vážnejšia príležitosť hostí viedla takmer k prvému gólu v stretnutí.
     
    39
    Lopta je už dlhšiu dobu v moci Prešovčanov, ktorí sa nedokážu dostať cez prehústený stred poľa, ktorý Zvolenčania zatiaľ veľmi dobre kontrolujú a dlhé centrované lopty zbiera kvalitná stopérska dvojica lídra Očenáš – Menich.
     
    37
    V posledných minútach diváci sledujú medzišestnástkový futbal. Už niekoľko minút sme na prešovskom ihrisku nevideli strelu medzi tri žrde.
     
    35
    Vynikajúcu šancu mal na svojich kopačkách Peter Katona, no jeho pokus z ľavej strany Jenčo dokázal aj so šťastím poslať na roh.
     
    34
    Šafranko s Katonom sa dostali do takkmer tutovej šance, no opäť došlo k nedorozumeniu prešovských spoluhráčov a napokon ani jeden z hráčov nevystrelil.
     
    33
    Jenčo má opäť loptu vo svojej moci, keď centrovaná lopta z kopačky Leška našla len otvorenú náruč pozorného brankára.
     
    32
    Po dlhšom čase sa aktéri zápasu postarali na tribúnach o rozruch. Prešovčania si vypracovali sľubnú šancu, no strela Pavla Šofranka skončila na pozornom Jenčovi, ktorý si na svoje konto pripisuje ďalší dôležitý zákrok.
     
    29
    Diváci po strele Dávida Keresteša už dvíhali ruky nad hlavu. Technickú strelu k pravej žrdi už nejeden priaznivec Tatrana videl v bráne, no brankár Jenčo vytiahol parádny zákrok a lopta skončila v jeho moci.
     
    28
    Ďalšia nepremenená šanca Prešovčanov, ktorí sa ocitli v rýchlom protiútoku, no Katonova prihrávka smerovala mimo jeho spoluhráčov.
     
    27
    Prešovčania teraz mali k dispozícii dva rohové kopy v rýchlom slede, no ani z jedného nedokázali vyťažiť gólovú šancu.
     
    26
    Na druhej strane pohrozil Kamenčík, ktorého strela skončila na Liptákovi a Talian nemusel zasahovať.
     
    25
    Pohľadná akcia Prešovčanov napokon nepriniesla žiadané ovocie. Leško si s Katonom neporozumel a zatiaľ čo Katona očakával prihrávku, kapitán Prešova sa pokúšal o strelu, ktorá skončila mimo brány Zvolena.
     
    24
    Prešov sa snaží o dobytie zvolenskej defenzívy, no obrana lídra tabuľky potvrdzuje svoje kvality. Prešovčanom je hneď jasné, prečo zverenci Antona Jánoša inkasovali v prvých troch kolách len v jednom prípade.
     
    22
    Kapitán Dávid Leško sa postavil k lopte, podarilo sa mu obstreliť zvolenský múr, no lopta opäť nemierila medzi tri žrde a skončila nad bránkou Jenča. Stav sa nemení, Zvolenčania majú loptu v moci.
     
    21
    Skvelou pozičnou hrou sa teraz prezentoval hosťujúci hráč Javorina, ktorý zmaril nápaditú prihrávku Leška na Keresteša. Prešovská snaha napokon vyústila do ruky Očenášal. Prešovčania majú výbornú príležitosť z priameho kopu zhruba osemnástich metrov.
     
    19
    Prešovčania si teraz vypracovali viacero dobrých príležitostí, no ani Voda, ani Leško sa neodvážili k strele. Následný pokus Jacka po odrazenej lopte z voleja skončil dva metre mimo zvolenskej brány.
     
    18
    Stopérska dvojica Menich – Očenáš si pri rozohrávke trochu zavaril. Šafrankovi sa nepodarilo zmocniť lopty a tak na vážnejšiu šancu diváci naďalej čakajú.
     
    17
    Voda nenašiel dlhou prihrávkou Bujňáka a lopta končí za čiarou blízko rohovej zastávky pri bráne Zvolenčanov.
     
    16
    Rohový kop Zvolenčanom príliš nevyšiel, Prešovčania sa ihneď vydali do protiútoku, no Očenáš nekompromisne odkopol loptu až do hľadiska a zmaril črtajúcu sa šancu domáceho klubu.
     
    16
    Zvolenčania opäť pohrozili nebezpečným útokom, Bujňák radšej odkopol loptu na roh.
     
    15
    Pri lopte je opäť Andrej Kamendy, ktorý zahráva nepriamy kop. Ľahkým centrom hľadal zhromaždených spoluhráčov v prešovskej šestnástke, no toto územie patrí sebavedomému Jozefovi Talianovi, ktorý vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    14
    Ďalekonosný pokus kapitána Zvolenčanov Kamendyho skončil niekoľko metrov od brány Taliana. Prešovský brankár bude vykopávať.
     
    13
    Vodu teraz v snahe vynikajúco odzbrojil Balko, ktorý okamžite posiela svojich spoluhráčov dopredu. Tam ale operuje pozorná prešovská obrana, ktorej neunikol úmysel zvolenského hráča a center bol odvrátený späť do stredu ihriska.
     
    12
    Na zemi sa teraz ocitlo viacero hráčov a hlavný rozhodca Ján Valášek si musel prudkým hvizdom urobiť na ihrisku poriadok. Prešovčania budú rozohrávať v strede poľa.
     
    11
    Peknou akciou sa teraz prezentovala dvojica Ján Šafranko – Peter Katona. Druhý menovaný sa pokúsil ohroziť bránu, no jeho strelecký pokus spred šestnástky smeroval nad bránu Zvolenčana Jenča.
     
    10
    S dlhou centrovanou loptou Menicha smerujúcou do šestnástky Prešovčanov si poradil Peter Lipták, ktorý sa zmocnil lopty a otáča hru smerom na zvolenskú bránu.
     
    9
    Radoslav Kamenec teraz odzbrojil Vodu a získal pre Zvolenčanov loptu, následný center hľadajúci Maroša Balka bol príliš dlhý a skončil v náručí pozorného Taliana.
     
    8
    Po rohovom kope skončil na zemi v šestnástke Dominik Jacko, no jeho teatrálny pád ale nezneistil rozhodcu Valáška. Hrá sa ďalej.
     
    7
    Potlesk tribún si teraz vyslúžil Filip Voda, ktorého center odvrátili Zvolenčania na roh, ktorý bude zahrávať Dávid Keresteš z pravej strany.
     
    5
    A o prvú strelu, ktorá smerovala medzi tri žrde sa v zápase postaral Dávid Leško, ktorého pokus mal ale nízku razanciu a brankár Zvolena si s ňou bez väčších problémov poradil.
     
    4
    Zvolenčania sa zatiaľ nedokážu dostať zo zovretia prešovského tímu, ktorý sa všemožne snaží dostať cez prehustený stred poľa.
     
    3
    Lopta je naďalej v moci PRešovčanov, ktorí zakladajú ďalšiu útočnú akciu. Prihrávka kapitána Dávida Leška do šestnástky hostí mala oči, no skončila v náručí pozorného brankára Jenča.
     
    2
    Katona sa šikovne zbavil až troch protihráčov, no prihrávka Šafranka nebola presná a hostia odkopávajú loptu ďaleko od svojej šestnástky.
     
    1
    Katonova snaha bola zmarená nekompromisným Očenášom, ktorý zahnal prešovského hráča až za bránkovú čiaru. Zvolenčania budú vykopávať od brány.
     
    1
    A práve v tejto chvíli odznela píšťalka hlavného rozhodcu Jána Valáška. O prvý útok sa snaží domáci tím.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodný výkop bude patriť Prešovčanom. O pár sekúnd sa začne dnešné stretnutie.
     
    Aktéri zápasu sú už na ihrisku. Všetci už netrpezlivo čakajú na úvodný hvizd rozhodcu. Domáci hráči nastúpia v tradičných bielych dresoch, líder zo Zvolena nastúpi v červených dresoch.
     
    S doterajšími výkonmi Prešovčanov zrejme nie sú spokojní diváci, ktorí sa na dnešné stretnutie schádzajú v nízkom počte. Zápas tretieho kola medzi Prešovom a Liptovským Mikulášom (1:1) sledovalo necelých 600 divákov.
     
    -15
    Necelých pätnásť minút nás delí od začiatku dnešného stretnutia, v ktorom na svojom domácom štadióne budú hostiť Prešovčania lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý ako jediný celok DOXXbet ligy skupiny Východ v prvých troch kolách nestratil ani jeden bod a s tromi výhrami a skóre 9:1 je neohrozene prvým tímom tabuľky. Šarišanom po jednom víťazstve a dvoch remízach so ziskom piatich bodov patrí siedma priečka a dnes sa budú snažiť o prvý plný bodový zisk pred očami vlastných divákov. V doterajších dvoch domácich dueloch Tatran dvakrát remizoval, keď v prvom kole si body delil s Lokomotivou Košice (0:0) a naposledy sa mu na domácej pôde nepodarilo zdolať ani Liptovský Mikuláš, ktorý z Prešova odchádzal s jedným bodom po nerozhodnom výsledku 1:1.
     
    V 4. kole DOXXbet ligy v skupine Východ si sily zmerajú dva doposiaľ nezdolané celky. 1.FC Tatran Prešov bude hostiť MFK Lokomotívu Zvolen.

    Šarišanom po troch kolách patrí v tabuľke siedma priečka so ziskom piatich bodov za jedno víťazstvo a dve remízy. V úvodnom kole Prešovčania na domácej pôde neskórovali a po bezgólovej remíze 0:0 si s košickou Lokomotivou body delili. Následne prišla presvedčivá výhra "koňarov" v Rimavskej Sobote, keď Prešovčania svojho súpera zásluhou dvojgólového strelca Dávida Leška a mladíka Artura Besena zdolali rozdielom triedy. Tretie kolo ale zverencom Stanislava Vargu príliš nevyšlo. Po nemastnom-neslanom výkone s Liptovským Mikulášom iba remizovali a opäť sa doma pripravili o body.
    Pre hráčov Tatrana to je už druhý zápas v týždni, keď v utorkovom zápase druhého kola Slovnaft Cupu deklasoval TJ Družstevník Perín pred vyše 500 priaznivcami účastníka 5. košicko-gemerskej ligy vysoko 8:0 a víťazne sa tak naladil pred dnešným náročným stretnutím.

    MFK Lokomotíva Zvolen je jediným tímom v DOXXbet lige v skupine Východ, ktorý nestratil ani jeden bod. Futbalisti spod Pustého hradu si bez väčších problémov poradili v prvom kole s Spišskou Novou Vsou (3:0), následne zvíťazili v Lokomotíve Košice 3:1 a rozdielom triedy porazili v treťom kole aj Rimavskú Sobotu, keď výhru 3:0 si vďaka gólom Erika Lienera, Michala Kamenčíka a Olivera Špilára zabezpečili Zvolenčania už v prvom polčase.
    Tento zápas bude mať špecifickú príchuť aj pre hosťujúceho trénera Antona Jánoša, ktorý v rokoch 1995 – 1997 viedol prešovský Tatran ako hlavný tréner. Svoju minulosť majú s prešovským futbalovým klubom spojenú taktiež Richard Kačala a Michal Kamenčík, ktorý vo Zvolene pôsobí na hosťovaní práve z prešovského klubu. Prvý menovaný, ktorý 30. júla prestúpil do Zvolena ale proti svojmu bývalému zamestnávateľovi nenastúpi. V zápase proti Rimavskej Sobote totiž dostal červenú kartu a tak ho v zostave lídra budeme hľadať márne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.

    Dávid Lech

    Branky: 55. Leško (pen.), 62. Leško, 69. Leško (pen.)

    Karty:   54. Javorina (ZVO), 67. Kamenec (ZVO), 90. Menich (ZVO)


    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko, Leško (C), Dzurík (46. Bartek), Lipták, Šafranko, Katona (89. Benes), Keresteš, Voda (85. Maník), Jacko. Tréner: Stanislav Varga
    Náhradníci: Ferenc, Štefančík, Benes, Kraľovič, Bartek, Luberda, Maník

    MFK Zvolen: Jenčo – Javorina, Očenáš, Kamenec, Špilár, Kamenčík, Liener, Kamendy (C), Balko, Menich, Kožička. Tréner: Anton Jánoš
    Náhradníci: Fuják, Kovalčík, Staško, Števček, Skvašík, Gábriš

    Rozhodčí: Ján Valášek – Peter Jenčura, Pavel Jánošík

    Diváci: 595
    bahis siteleri