Lucembursko – S. Makedonie 1:0 (kon.) | Ukrajina – Bělorusko 3:1 (kon.) | Estonsko – Litva 1:0 (kon.)
San Marino – Anglie 0:6 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:0 (kon.) | Španělsko – Slovensko 2:0 (kon.)
Švýcarsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakousko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Černá Hora – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
1:0 (1:0)
Švédsko
Sobota 05.09.2015, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Rusové zvládli důležité kvalifikační utkání a v domácím prostředí porazili Švédsko 1:0!

    První poločas nabídl skutečně velmi dobrý ofenzivní výkon ruského týmu! Hned ve čtvrté minutě mohl udeřit Dzjuba, nicméně jeho akrobatické zakončení nevyšlo. O čtyři minuty později se zaplněná Otkrytie Arena radovala, nicméně branka nemohla být uznána pro ofsajd. V 16. minutě měl obrovskou šanci Oleg Šatov, který však ve vápně poslal míč těsně mimo! Následovalo hluché období, které rozsekl v 38. minutě Arťom Dzjuba první brankou! Útočník Zenitu doklepl střelu Širokova.

    Druhý poločas nenabídl tak dobrý fotbal, jako poločas první. V 82. minutě mohlo Rusko rozhodnout o svém vítězství, když se do zakončení dostal Kokorin. Z brankové čáry však míč vykopl Olsson! V samotném závěru mohl Kokorin udeřit z rychlého protiútoku, avšak minul! V poslední minutě nastaveného času vystřelil z hranice vápna Erik Forsberg, jeho ránu však vyrazil výborný Akinfejev!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (19:59:12)
    Leonid Sluckij zažil na lavičce ruské reprezentace úspěšnou premiéru
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Výborný zákrok Akifejeva proti střele Forsberga
     
    90+4
    To jsou věci! Švédové mohli v samotném závěru vyrovnat! Jimmy Durmaz poslal do vápna centr z nouze, který sklepl hlavičkou Antonsson pro Emila Forsberga, jehož přízemní střelu však výborným zákrokem vyrazil Igor Akinfejev!
     
    90+3
    Dlouhý nákop Andrease Isakssona měl Švédsku pomoci vyrovnat, nimcéně míč získal Oleg Kuzmin, který jej pohotově poslal dopředu na Dzagojeva. Středopolař CSKA našel naběhnutého Kokorina, kterého však vychytal Isaksson!
    90+2. Rusové se z protiútoku neprosadili
     
    90+2
    Na druhé straně vyrazilo Rusko do rychlého protiútoku! Alan Dzagojev poslal do vápna krásný lob, který našel Alexandera Kokorina, kterému však zakončení nesedlo, a jeho střela mířila nad branku!
     
    90+2
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Jimmy Durmaz, který poslal přes obránce Kuzmina do vápna výborný centr, který těsně před Toivonenm přizvedl stoper Vasilij Berezuckij!
     
    90+1
    Švédsko se v nastavení probojovalo k rohovému kopu! Rozehrávky se ujal Sebastian Larsson, který poslal do vápna ideální centr, nicméně obrana Ruska jej dokázala odvrátit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Mark Clattenburg nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Rusko se pokoušel dostat do rychlého protiútoku. Ve středu hřiště dobře zapracoval Alan Dzagojev, který našel dlouhým centrem Alexandera Kokorina, ten se však v daný moment nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    88
    Následný rohový kop rozehrál Sebastian Larsson, který poslal do vápna nadýchaný centr. Obrana Ruska však poslal míč zpět k záložníkovi Sunderlandu, který vypálil. Jeho ránu však lapil Isaksson!
     
    88
    Švédové měli výbornou příležitost na srovnání skóre! Do vápna dostal ideální přihrávku střídající Marcus Berg, který si míč zpracoval a vypálil! Jeho ránu však výborným zákrokem vyrazil nad branku Igor Akinfejev!
     
    87
    Tvrdý souboj s Marcusem Bergem svedl na levé straně střídající Ionov. Následně do souboje vlétl také Igor Šatov, který poslal k zemi Sebastiana Larssona. Tento zákrok už hlavní sudí musel odpískat.
     
    85
    Ruský tým se dobrou prací ve středu hřiště dostal do protiútoku, který táhl středem hřiště střídající Ionov. Následně poslal míč na Alana Dzagojeva, který měl pálit zprvní, to však neudělal, a následně byl zahnán na levou stranu.
     
    84
    Následně ruská reprezentace provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází křídelník Roman Širokov, kterého nahrazuje Alexej Berezuckij, který by se měl zatáhnout do obrany!
     
    83
    Ruosvé i nadále útočí! Na pravé straně si dokázal udělat prostor obránce Igor Smolnikov, který poslal do vápna nebezpečný centr. Nejlépe se však zorientoval stoper Antonsson, který míč odkopl do bezpečí.

    Jan Havlovic

    Branky: 38. Dzjuba

    Karty:   34. Dzagojev (RUS), 81. Kuzmin (RUS) – 52. Wernbloom (SWE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:8.
    Rusko: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov (71. Kuzmin) – Igor Denisov, Širokov (84. A. Berezuckij) – Kokorin, Dzagojev, Šatov – Dzjuba (80. Ionov).
    Náhradníci: Lodygin, Rebrov – D. Kombarov, Čeryšev, Gazinskij, Glušakov, Ionov, Smolov, A. Berezuckij, Mamajev, Kuzmin, Jerochin.

    Švédsko: Isaksson – Bengtsson (61. Berg), Antonsson, Granqvist, M. Olsson – Wernbloom, Ekdal – Seb Larsson, Durmaz, Forsberg – Ibrahimović (46. Toivonen).
    Náhradníci: Nordfeldt, Olsen – Milošević, Zengin, E. Johansson, Wendt, Berg, Toivonen, Tinnerholm, Lewicki, Kiese Thelin, Khalili.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Burt (vš. ANG)
    bahis siteleri