Dukla Praha – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Slavia – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Ostrava – Sparta 2:1 (kon.)
Třinec – Plzeň 2:1 (kon.) | Teplice – Č. Budějovice 5:0 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (2:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 06.09.2015, 11:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Juniorská liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Příjemné dopoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům z Třince! Vítejte při sledování textového online přenosu ze sedmého kola Juniorské ligy. Naše jediná soutěž fotbalistů do jednadvaceti let má dnes na programu celkem pět utkání a hned čtyři budou rozehrána již dopoledne. V našem přenosu se budeme podrobně věnovat souboji mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Viktoria Plzeň. Na první pohled by měli být jasným favoritem Západočeši, ale v tabulce jsou jen o čtyři body před Třincem.

    Třineckým se vstup do jejich třetí sezony v Juniorské lize docela podařil. V prvních šesti kolech vybojoval sedm bodů, když remizoval v Jihlavě a doma překvapivě jednoznačně přehrál Brno a Mladou Boleslav. Plzeň zahájila ročník dvěma vítězstvími, poté tři kola na další výhru čekala, než v dosud posledním kole zdolala Hradec Králové. Zajímavé utkání v Třinci odstartuje v 11:00. Pokud nebudete na stadionu Rudolfa Labaje, jste srdečně zváni ke sledování online přenosu, jímž vás provede Ondřej Zoubek.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    9. místo, 7 bodů, skóre 12:11


    Třinečtí jsou stabilním účastníkem Juniorské ligy, jelikož ji hrají už třetím rokem. V letošní sezoně touží pod Javorovým vylepšit předchozí osmnáctou a sedmnáctou příčku a vstup do nové sezony jim nevyšel špatně. Mužstvo po trenéru Kamilu Papugovi převzal jeho asistent Lubomír Vašek a třinecké juniory vede společně s Martinem Zbončákem. V aktuální sezoně se Třinci daří hlavně doma, kde sice nejprve podlehl Baníku Ostrava, avšak v dalších kolech porazil juniorské mistry z uplynulých let, Brno a Mladou Boleslav. K těmto šesti bodům připočtěme ještě bod za remízu v Jihlavě.

    Poslední tři kola v podání Třince

    Pondělí 17. srpna, 14:15, 4. kolo, Praha, Strahov:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 2:0 (1:0)
    Branky: 8. Sáček, 46. Surmaj.
    Červená karta: 84. Císařovský (SPA).

    Pondělí 24. srpna, 14:00, 5. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FK Mladá Boleslav 3:0 (1:0)
    Branky: 9. Latocha, 80. Kučera, 90. Martynek.

    Pondělí 31. srpna, 13:00, 6. kolo, Liberec:
    FC Slovan Liberec – FK Fotbal Třinec 4:3 (1:1)
    Branky: 17. 67. Dydowicz, 54. Kaiser, 81. Tabeira – 37. Pustka, 75. Krejčí (vl.), 90+2. Šenk.
    TRI: Orawski – Šenk, Minařík, Kučera (C) (87. Lanc), Knötig – Martynek, Pustka (46. Latocha), Samiec, Foitzik, Zimka (82. Puczok) – Černý.
    Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Bocek – Lanc, Puczok, Latocha.

    Hráčský kádr

    Brankářem číslo jedna v třinecké juniorce je Lukáš Brych, který do Třince přišel právě z Plzně. Brych odchytal tři duely a vychytal jednu nulu v utkání proti Mladé Boleslavi. Osmnáctiletý Jiří Orawski má na kontě jen o poločas méně, avšak naposled v Liberci čtyřikrát inkasoval. Nejlepším střelcem je se dvěma zásahy útočník Mario Latocha, dalších devět hráčů se trefilo jednou a Slovan si před týdnem vstřelil jeden vlastní gól. Kromě Brycha je odchovancem Plzně také útočník Daniel Černý, který je v Třinci na hostování. Vzhledem k tomu, že nastoupil v sobotu za A-mužstvo, by proti juniorce Viktorie hrát nejspíš neměl.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ
    4. místo, 11 bodů, skóre 10:7


    Západočeši působí v Juniorské lize od jejího vzniku v roce 2012. V úvodních dvou ročnících skončili shodně desátí, v uplynulé sezoně si Viktoria polepšila o tři pozice. Junioři Plzně tedy mezi nejužší českou špičku nepatří. Mužstvo do jednadvaceti let vede kouč Jiří Kohout a v letošním ročníku bude určitě chtít dotáhnout plzeňské mladíky mezi ty nejlepší. Novou sezonu začala Viktoria skvěle, zvítězila na půdě Bohemians 1905 a doma přehrála České Budějovice. V dalších třech zápasech se sice vítězství nedočkala, ale tři body vybojovala v dosud posledním střetnutí s Hradcem Králové.

    Poslední tři utkání v podání Plzně

    Neděle 16. srpna, 11:00, 4. kolo, Plzeň:
    FC Viktoria Plzeň – FK Teplice 2:2 (1:2)
    Branky: 14. a 62. Matějka – 13. Česlák (pen.), 35. Richter.

    Neděle 23. srpna, 10:15, 5. kolo, Praha, Juliska:
    FK Dukla Praha – FC Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
    Branky: 39. Bezdička – 90+2. Bong.

    Neděle 30. srpna, 11:00, 6. kolo, Plzeň:
    FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 3:0 (2:0)
    Branky: 17. Čihák, 32. Průcha, 81. Ruml.
    PLZ: Sváček – Sedláček (60. Glazer), Čihák, Brožík, Matějů (60. Bong Hyun), Provod, Boček, Ruml (83. Petr), Mlynařík, Průcha (69. Kule), Doležal.
    Trenér: Jiří Kohout.
    Náhradníci: Šampalík – Petr, Kule, Bong, Glazer.

    Hráčský kádr

    Jednoznačnou brankářskou jedničkou Plzně je Dominik Sváček, který nastoupil již k pěti zápasů a ve dvou případech udržel čisté konto. V tomto ohledu se s dalšími pěti gólmany dělí o čelo brankářských statistik ligy. Pouze v Příbrami nastoupil místo Sváčka nestárnoucí Roman Pavlík. Nejlepšími střelci Plzně jsou tři hráči, kteří zaznamenali dva góly, a sice Ondřej Ruml, Jiří Sedláček a Lukáš Matějka. Další čtyři hráči vstřelili po jednom zásahu. Zajímavou tváří v týmu je mladý Korejec Che Bong Hyun, čas od času přijdou na výpomoc také někteří hráči A-mužstva jako Lukáš Hejda nebo Jan Baránek.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Oba týmy se v Juniorské lize střetly dosud čtyřikrát a pozitivnější bilanci mají fotbalisté Plzně, kteří budou i dnes mírným favoritem. Třinec na domácí půdě zvítězil hned v prvním vzájemném zápase, v dalších třech případech padl. Připomeňme si duely z předešlé sezony.

    Neděle 16. listopadu 2014, 11:00, 19. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FC Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
    Branky: 31. Zimka – 58. Koudelka, 61. Kratochvíl.

    Pondělí 25. května 2015, 15:00, 37. kolo, Plzeň:
    FC Viktoria Plzeň – FK Fotbal Třinec 4:1 (3:1)
    Branky: 12. Provod, 16. Denk, 42. Doležal, 52. Hrdlička – 6. Čelůstka.

    ROZHODČÍ

    Utkání Třince s Plzní dostali na starost mladí rozhodčí. Hlavním sudím bude šestadvacetiletý Radim Dresler. Jeho asistenty budou pánové Petr Caletka (26 let) a Petr Antoníček (30 let).
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Plzní, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvPLZ a #juniorskaliga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Brych – Šenk, Minařík, Kučera (C), Kalfas – Foitzik – Zimka, Bedecs, Martynek – Samiec, Černý. Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Orawski – Puczok, Pustka, Lanc, Kantor, Latocha.

    FC Viktoria Plzeň: Luhový – Glazer, Čihák (C), Brožík, Mlynařík – Ruml, Doležal, Boček, Provod – Stratil, Bong. Trenér: Jiří Kohout.
    Náhradníci: Šampalík – Petr, Svoboda, Pinc, Novák.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Petr Caletka, Petr Antoníček.
     
    Třinecká sestava je podobná té z posledního zápasu v Liberci. Tam ovšem nechytal Lukáš Brych, který se dnes svému bývalému týmu postaví. Jiří Orawski, jenž pod Ještědem odchytal celé utkání, dnes začne na lavičce. Místo Knötiga je pak v základní jedenáctce jiný člen A-mužstva Imrich Bedecs, který včera v zápase s Vyšehradem nebyl na soupisce. Proti Viktorii nastoupí také Peter Šenk a trochu překvapivě Daniel Černý, jenž proti Vyšehradu na závěrečné minuty nastoupil a v Třinci je na hostování právě z Plzně. Trenér Vašek napsal na soupisku také tři sedmnáctileté fotbalisty, Martina Samiece do základu a Michala Lance s Lukášem Kantorem mezi náhradníky.
     
    Plzni schází brankářská jednička Dominik Sváček, jehož mezi třemi tyčemi nahradí osmnáctiletý Jakub Luhový. Náhradním gólmanem je teprve šestnáctiletý Matyáš Šampalík. Proti Hradci Králové hráli, ale dnes nenastoupí Petr Průcha, Jiří Sedláček nebo reprezentant Aleš Matějů. Do základní jedenáctky se probojoval Korejec Che Bong Hyun, na výpomoc z A-mužstva přišel jednadvacetiletý Lukáš Stratil. Kromě šestnáctiletého Šampalíka sedí na lavičce náhradníků ještě sedmnáctiletý Dušan Pinc. Šanci od kouče Kohouta dostávají také čtyři osmnáctiletí fotbalisté.
     
    Na hřišti pomalu končí rozcvičky obou týmů, na tribuně čtvrt hodiny před začátkem utkání mnoho diváků není. V dnešním chladném počasí se ovšem není čemu divit.
     
    Fotbalisté již společně s triem rozhodčím nastoupili na trávník. Domácí nastupují v červených dresech a bílých trenýrkách, Plzeň bude hrát v pruhované, modro-červené kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    S prvním útokem přišli domácí, ale byli obranou Plzně vytlačeni zpět do obrany. Přesto pokračují nadále s míčem a kombinují vzadu.
     
    2
    Centr Mlynaříka, který pronikl po levé straně, Brycha neohrozil, balon skončil pouze v boční síti. Třinecký brankář rozehrává od své branky.
     
    3
    Kučera se dostal k míči uprostřed hřiště a obloučkem se snažil uvolnit Samiece. Ten si v těžké pozici nedokázal míč zpracovat a byl ubráněn Čihákem.
     
    4
    Martynek rozehrál standardní situaci z levého křídla, nízký centr však nebyl problémem pro Provoda, jenž balon odkopl do bezpečné vzdálenosti.
     
    5
    Plzeň byla pod tlakem napadajících Slezanů, a proto zvolil Brožík raději odkop. Viktoria pak na útočné půlce balon podržela, Mlynaříka ale nepustil k centru Kučera.
     
    6
    Brožík vyvezl míč středem hřiště a přihrál Rumlovi, tam se ale útočná akce Plzně zasekla. Balon na chvilku vybojovali Třinečtí, teď už vzadu hrají s míčem zase Západočeši.
     
    7
    V první střelecké pozici se octl na pravé straně Stratil a nepříjemnou střelou k pravé tyči protáhl Brycha. Třinecký gólman vyrazil míč na roh.
     
    8
    Provod rozehrál rohový kop nakrátko a k centru do vápna nakonec vůbec nedošlo. Protiútok Třince znamenal centr Šenka na Černého. Gólman Luhový sice s problémy, ale balon ukořistil.
     
    9
    Další šance Plzně už byla z kategorie nebezpečných! Kalfas v pádu hlavou netrefil na polovině hřiště balon, Bong přesprintoval Foitzika, ale Brych jeho pokus vyrazil před sebe! Tam už balon získal Minařík a v poklidu odkopl.
     
    10
    Autového vhazování Viktorii nevyšlo, ale před třineckou branku se procpala o chvilku později. Stratila nepustil do zakončení Minařík, balon sebral Brych.
     
    11
    Luhový v těžké situaci před Černým pouze odkopával, ošemetná situace končí nakonec rohem pro Třinec. U rohového praporku jsou Martynek a Zimka.
     
    12
    Martynek zvolil centr před branku, k zakončení se však nikdo z jeho spoluhráčů neprotlačil. Nyní už útočí Plzeň, na polovině hřiště vhazuje Mlynařík.
     
    13
    Černý se pustil na útočné polovině do kličkované proti svým bývalým spoluhráčům a částečně mu to vyšlo. Jenže Bedecs potom nedokázal prostrčit míč na útočníky.
     
    14
    Hutníci se na pravé straně prokombinovali až k centru. Šenk poslal balon na zadní tyč, kde Bedecs hlavičkoval jen do náruče Luhového.
     
    15
    Mlynařík posunul balon před Šenkem jen do zámezí. Útok Třince se později rozvíjel na opačné straně, kde byl Martynek zachycen v ofsajdu.
     
    16
    Luhový se vzadu pustil do kombinace s Bočkem, poté se dostal k balonu Glazer a raději zvolil nákop dopředu. Minaříkův nákop na útočníky zase zablokoval Brožík.
     
    17
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po sedmnácti minutách otevírá Plzeň skóre utkání! Stratil využil okénka třinecké obrany na levé straně, přihrál před branku na Rumla, jenž sklepl balon pod sebe. CHE BONG HYUN se poté trefil přesně k pravé tyči mimo dosah Brycha – 0:1!
     
    18
    Na počátku akce stál souboj Černého s Brožíkem, v němž si třinecký útočník marně snažil vymodlit faul. O půl minuty později pak korejský fotbalista otevřel skóre.
     
    19
    Bedecsův centr zprava pokryl v pohodě Luhový. Třinečtí měli na druhé straně starosti také s centrem z pravého křídla, Minařík s Kalfasem zvládli odvrátit.
     
    20
    Martynek se po levém křídle probíjel do zajímavé situace a přihrával před bránu Zimkovi. Brožík srazil balon na rohový kop.
     
    21
    S prvním rohem Martynka si domácí poradili jen za cenu dalšího a nepustili k zakončení Foitzika. Martynek rozehrává z druhé strany.
     
    22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhý rohový kop Martynka už končí vyrovnávacím gólem! Centr nalezl nabíhajícího MARTINA SAMIECE, který se v pádu hlavou trefil přesně k pravé tyči – 1:1!
     
    23
    Glazer prošel s balonem středem hřiště a přihrával doprava na Stratila. Pomezní rozhodčí ovšem zamával ofsajd, a tak bude rozehrávat Brych.
     
    24
    Mlynařík nadělal svou rychlostí problémy pravé straně třinecké sestavy. Zimka ho nedokázal zastavit, Kučera pak jeho centr odvrátil jen k Doležalovi, jenž si ovšem míč zpracoval rukou.
     
    25
    Mlynařík rozehrál přímý kop z obranné poloviny nákopem a Třinečtí odpovídají stejnou mincí. Vysoký balon na útočníky posílá Šenk.
     
    26
    Bedecs se prokombinoval ze svízelné situace na levé straně a přihrál na střed Foitzikovi. Ten zkusil vypálit z velké dálky a bránu minul.
     
    27
    Stratil s Bongem neudrželi balon od obránců a Minařík přihrál dozadu Brychovi. Na druhé straně fauloval Čihák pronikajícího Martynka na hranici šestnáctky. Nebezpečný přímý kop pro Třinec.
     
    28
    Z hranice pokutového území a levé strany rozehrával Bedecs. Nastřelil balon před branku, avšak kdosi z obránců dokázal nebezpečí odvrátit.
     
    29
    Provod si po rychlém brejku Plzně u rohového praporku poradil se Zimkou a přihrál pod sebe Bongovi. Jeho centr pustil Brych do zámezí.
     
    30
    Zimkův centr z pravého křídla zamířil mezi Martynka s Černým, ale ani jeden z nich se k zakončení neprocpal. Postupnou kombinací jde dopředu Viktoria.
     
    31
    Šenkovi při zpracování odskočil balon, přesto stihl poslat obloučkem na Samiece. Střelec jediného třineckého gólu byl však ubráněn Brožíka a pro míč si došel Luhový.
     
    32
    Šenk prošel okolo Mlynaříka, ale potom neprotlačil balon do šestnáctky. Svou bojovností pak vybojoval autové vhazování, Zimkův centr stáhl ze vzduchu Luhový.
     
    33
    Provod si efektně poradil s třineckými obránci a obloučkem vyslal do běhu Mlynaříka. Byla to však příliš dlouhá přihrávka a lehká kořist pro Brycha.
     
    34
    Foitzikovi se po nabídce od Bedecse střela z dálky vůbec nepovedla. Martynek byl o něco později na nějakých sedmnácti metrech opět faulován Bongem.
     
    35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nádherným gólem z přímého kopu Třinec otáčí vývoj zápasu! Sám faulovaný DAVID MARTYNEK se postavil k balonu, mistrně obstřelil zeď a Luhový se po balonu natahoval marně – 2:1!
     
    36
    Brych pokryl centr z pravé strany a odkopl dopředu. Ruml v další akci prošel přes Kučeru, nastřelil Minaříka a vybojoval rohový kop pro Provoda.
     
    37
    Provodův vysoký centr na zadní tyč skončil jen na hlavě domácího Samiece, který byl navíc faulován Stratilem. Balon v klidu uvede do hry Brych.
     
    38
    Provod si se štěstím patou přebral Stratilovu přihrávku, pronikl přes Kalfase a v nebezpečné situaci centroval před Brycha. Třinecký gólman správně odhadl směr a balon zkrotil.
     
    39
    Bedecs poslal uličkou balon do běhu Černému, který z těžkého úhlu centroval před bránu. Nastřelil jen Čiháka, pak se však balon odrazil do zámezí znovu od Černého a rozehrává Luhový.
     
    40
    Adam Čihák si v souboji s Černým zranil, odvalil se za brankovou čáru a je střídán. Na jeho místo nastupuje pět minut před přestávkou Rudolf Novák.
     
    41
    Plzeň střídá v krátkém časovém sledu i podruhé. Ze hry je stažen Korejec Che Bong Hyun, kterého na hřišti střídá osmnáctiletý Heřman Svoboda.
     
    42
    Plzeň tedy stihla vystřídat dvakrát ještě před přestávkou a nyní se snaží o vyrovnání. Při rozehrávce se však ocitá pod třineckým tlakem.
     
    43
    Provod pronikl po pravé straně a přihrával pod sebe na střelu Svobodovi. Toho ovšem nepustili do zakončení pozorní obránci Třince.
     
    44
    Třinečtí se snaží poločas dohrát na útočné polovině. Po výkopu Brycha vybojoval balon Foitzik, ale do zakončení se neprocpal.
     
    45
    Přetažený centr zleva nalezl na zadní tyči Zimku, který okamžitě vracel před branku. Novák odvracel hlavou před Martynkem na rohový kop.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:00.
     
    Další rohový kop Martynka už Plzeň ubránila, a tak prohrává po poločase v Třinci o jednu branku. Přitom Západočeši začali lépe. V úvodu utkání byli aktivnější a Brych musel likvidovat zakončení Bonga, který přesprintoval Foitzika. O osm minut později už plzeňská akce skončila gólem. Stratil přihrál před branku Rumlovi. Ten sklepl míč na Bonga, jenž zacílil na zadní tyč. V dalším průběhu prvního poločasu už byl lepším týmem Třinec.

    Dostával Plzeň pod tlak, vytvářel si množství přímých a rohových kopů. Jeden takový roh Martynka našel ve vápně nabíhajícího Samiece, který hlavou pokořil Luhového. Vyrovnání ale domácí neuspokojilo a nadále se tlačili před bránu soupeře. Martynek byl dvakrát faulován na hranici šestnáctky, ve druhém případě rozehrával přímý kop sám a okolo zdi se trefil náramně k pravé tyčce. Po první půli vede Třinec nad Plzní zaslouženě 2:1. Viktoria stihla v závěru poločasu už dvakrát vystřídat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal o několik minut později a beze změn v sestavách obou mužstev. Výkop obstarali hráči Plzně, po přihrávce Nováka byl odpískán ofsajd Svobodovi.
     
    47
    Třinečtí se dostali k balonu, ale přihrávají zpět dozadu na Brycha. Po jeho nákopu bojuje o míč ve středu hřiště Zimka.
     
    48
    Martynek si zpracoval míč v nadějné pozici za šestnáctou, ale stejně jako po něm Foitzik nastřelil jen Glazera. Akci Třince pak definitivně zazdil nepovedený centr.
     
    49
    Zimka na polovině hřiště přišlápl nohu Rumlovi a sudí Dresler mu důrazně domluvil. Viktoria útočila po levé straně, Třinečtí akci přibrzdili.
     
    50
    Šenk s Černým dostali balon alespoň na polovinu hřiště. Nákop Nováka byl na útočníky příliš dlouhý, balon končí u brankáře Brycha.
     
    51
    Ruml si na středové ose hřiště dlouho zpracovával balon a byl o něj připraven Bedecsem. Ten byl při vyvážení míče nedovoleně zastaven Bočkem.
     
    52
    Svoboda vyslal přihrávkou po pravé lajně do běhu Provoda, kterého čistým skluzem zastavil Kučera. Třinečtí pak balon získali a Kalfas odkopl.
     
    53
    Černý to při napadání přehnal s agresivitou a fauloval Brožíka. Bočkovi se rozehrávka hrubě nepovedla a po zemi odevzdal míč Martynkovi.
     
    54
    Šenk uprostřed hřiště uvolnil Černého, který se však do střelecké pozice neprobil přes důrazného Nováka. Útok Slezanů pokračuje vhazováním Slováka Šenka.
     
    55
    V posledních momentech se bojuje především na půlící čáře. Černý byl faulován Rumlem, Třinečtí rozehráli nakrátko, celá akce skončila nepřesným centrem Šenka.
     
    56
    Samiec povedeně sklepl Brychův výkop na Bedecse a míč se k němu vrátil zpět. Poté jeho postup vpřed zastavil čistě Mlynařík, to Třinečtí při napadání faulovali.
     
    57
    Glazer předal na pravé straně balon Provodovi, který si jej okolo Kalfase navedl na střed. Mířil na zadní tyč, jenomže Brychovu branku minul.
     
    58
    Plzni nevyšel ani útok po levém křídle, po souboji Kučery se Svobodou se míč odrazil do zámezí a rozehrává Brych. Západočeši se stále nemohou dostat do dobré šance.
     
    59
    Třinec se soustředí na poctivou defenzivu a hrozit může z brejků. Bedecs na levé straně uvolnil Martynka, ten se snažil vyzrát na obránce a proniknout do vápna, ale dostal se s míčem až za brankovou čáru.
     
    60
    Stratil se snažil přihrát patičkou svým spoluhráčům, narazil ale na bránícího Šenka. Útok pokračuje na druhé straně, kde kombinují Glazer s Provodem.
     
    61
    Rohový kop rozehrála Viktoria nakrátko. Doležal přistrčil balon Provodovi, jehož střílený centr na přední tyči odvracel nohou Kučera.
     
    62
    Třinečtí vymysleli v obraně nákop na nabíhajícího útočníka Martynka, který se vklínil mezi plzeňské beky, ale u míče byl dříve gólman Luhový.
     
    63
    Zpod tlaku napadajících viktoriánů se Třinec dostal odkopem Martynka. Teď už Třinec útočí po levé straně, po přihrávce Bedecse hraje právě Martynek.
     
    64
    Kučerův křižný centr z pravého křídla našel před brankou Černého, jenž si balon zpracoval ale Luhového nepokořil! Šance na dorážku pak útočným faulem znemožnil Samiec.
     
    65
    Luhový si nezpracoval zrovna ideálně přihrávku od Bočka a odkopával pouze do zámezí. Třinečtí rozehráli dozadu, kde Brych kombinuje s Minaříkem.
     
    66
    Provodovi se na levé straně vůbec nepovedla přihrávka na útočníky a prakticky jen odevzdal balon Brychovi. Třinec chystá první střídání.
     
    67
    Slezané tedy střídají poprvé v zápase. Útočníka Daniela Černého, který je v Třinci na hostování právě z Plzně, nahrazuje nejlepší třinecký střelec Mario Latocha.
     
    68
    Třinec se vzadu pustil do docela odvážné kombinace, jmenovitě to byli Minařík a Bedecs. Celou situaci řeší odkopem dopředu Brych.
     
    69
    Potřetí v zápase střídá Plzeň. Ze hry je stažen Lukáš Stratil, na hřiště nastupuje sedmnáctiletý Dušan Pinc. Samiec mezitím vybojoval rohový kop.
     
    70
    Rohový kop rozehrál tradičně Martynek, před brankou Luhového se vytvořila slušná skrumáž, nakonec bude rozehrávat právě plzeňský gólman.
     
    71
    Ruml střílel z dálky hodně nepřesně, později uvolňoval Pince, kterého však do zakončení nepustil svědomitý Šenk. Slovenský obránce rozjel útočnou akci Třince po pravé straně, na jejímž konci stál nepřesný Zimkův centr.
     
    72
    Svoboda na polovině hřiště fauloval Kalfase, ale ani tento zákrok nebyl potrestán žlutou kartou. Stále se hraje bez karet, do konce utkání chybí zhruba dvacet minut.
     
    73
    Po faulu na Zimku zase z obranné poloviny Třince rozehrával Brych. Po jeho nákopu hráli s míčem Martynek a Foitzik, ke střele se ale nedostali.
     
    74
    Martynek rozehrál další rohový kop Třince vysokým centrem. Kučera si sice balon nepřebral, ale ve hře s míčem pokračuje Foitzik.
     
    75
    Následnou Kalfasovu ránu z dálky plzeňští obránci zablokovali a pustili se do útočení. Třinecká defenziva situaci zvládla, Kučera zahrál hrudí na Brycha.
     
    76
    Provod se v souboji s Minaříkem utopil v kličkách a vhazují domácí. Ještě předtím střídá Martina Samiece na hřišti Tomáš Pustka.
     
    77
    Po střetu uprostřed hrací plochy zůstal ležet Tomáš Glazer a nakonec je střídán. Na jeho místo nastupuje Jan Petr. To bylo čtvrté plzeňské střídání.
     
    78
    Plzni se krátí čas na vyrovnání skóre a v posledních minutách se před Brycha vůbec nemůže dostat, ať to zkouší zprava nebo zleva.
     
    79
    Výkop Brycha zamířil na pravou stranu na Zimku. Slovenský útočník si pokryl balon v souboji s Petrem, ale odcentroval jen do sítě za Luhového bránou.
     
    80
    Mlynařík si neporozuměl s Bočkem a vůbec nezareagoval na jeho přihrávku do běhu. Kalfasovi tak stačilo pustit míč do autu, rozehrává Brych.
     
    81
    Ruml nestihl na hřišti přihrávku Svobody, Třinec vhazování bleskově rozehrál a nakopl dopředu. Před Pustkou odkopával Luhový jen do zámezí.
     
    82
    Ani další Bočkova přihrávka ze středu hřiště nebyla úspěšná. Zimka se vracet nemusel, Ruml stál totiž v době přihrávky Bočka v ofsajdu.
     
    83
    Nutno podotknout, že fotbal ve druhé půli mnoho krásy nepobral. A tak musíme být rádi za každý roh. Nyní bude rozehrávat Martynek.
     
    84
    Martynkovi se centr tentokrát příliš nepodařil, pro svíci z kopačky Kalfase si došel Luhový. V souboji u rohového praporku na druhé straně uspěli domácí, rozehrává Brych.
     
    85
    Plzeň je zatím ve druhém poločase bezzubá, v posledních minutách se však zřejmě dočkáme jejího tlaku. Petrův centr sebral ze vzduchu Brych.
     
    86
    Zimka odkopl balon až k Luhovému, plzeňské obránce nahání při rozehrávce Pustka. Západočeši ale nadále zůstávají u míče a kombinují.
     
    87
    Jakub Kalfas (TRI) obdržel první žlutou kartu za faul na Provoda. To je dobrá šance pro Plzeň, která bude rozehrávat nebezpečný přímý kop.
     
    88
    Provod překopl třineckou zeď, ale jeho střele scházela razance a stala se lahůdkou pro Brycha. Ten v klidu vykopává, do konce schází už jen pár minut.
     
    89
    Pustka se zleva hnal do zajímavé šance, zkoušel vystřelit na zadní tyč, ale narazil na plzeňského beka. Třinec mezitím chystá třetí střídání.
     
    90
    Provod nevybojoval roh a pořádně se vzteká. Rozehrávat bude od své vlastní branky Brych. Třinec bude střídat.
     
    90+1
    Střídání Slezanů je hned dvojnásobné. Jakuba Kalfase vystřídá na závěrečné chvilky Michal Lanc, Pavola Zimku nahradí Lukáš Kantor.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Třinečtí doma vítězí i potřetí v řadě, po Brnu a Mladé Boleslavi padla pod Javorovým také Plzeň. Do druhé půle nastupovali Slezané s hubeným náskokem, který se jim dařilo bez potíží držet. Příliš zajímavých situací hrstka diváků neviděla. Třinec bezpečně držel náskok, v křeči hrající Plzeň se nemohla dostat k ohrožení Brycha. Největší šanci měl půlhodiny před koncem domácí Černý, ale po pasu Kučery na Luhového nevyzrál. V závěru nevyužil možnost nadějného přímého kopu Provod, a tak odjede Plzeň s prázdnou. Třinec se v tabulce posune výše.
     
    Třinečtí v tabulce poskočili na sedmou příčku, na šestou Plzeň ztrácí už pouze jediný bod. V příštím kole se Třinec představí v neděli 13. září od 16:00 na půdě Znojma. Plzeň bude ve stejný den v 11:00 hostit Jablonec.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Pokud obědváte, přeji dobrou chuť, a jinak příjemný zbytek neděle! Já se budu u dalších přenosů těšit, na počtenou! (12:56:56)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 22. Samiec, 35. Martynek – 17. Bong

    Karty:   87. Kalfas (TRI)


    FK Třinec: Brych – Šenk, Minařík, Kučera (C), Kalfas (90+1. Lanc) – Foitzik – Zimka (90+1. Kantor), Bedecs, Martynek – Samiec (76. Pustka), Černý (67. Latocha). Trenér: Lubomír Vašek.
    Náhradníci: Orawski – Puczok, Pustka, Lanc, Kantor, Latocha.

    FC Viktoria Plzeň: Luhový – Glazer (77. Petr), Čihák (C) (40. Novák), Brožík, Mlynařík – Ruml, Doležal, Boček, Provod – Stratil (69. Pinc), Bong (41. Svoboda). Trenér: Jiří Kohout.
    Náhradníci: Šampalík – Petr, Svoboda, Pinc, Novák.

    Rozhodčí: Radim Dresler – Petr Caletka, Petr Antoníček

    Diváci: 35
    bahis siteleri