Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference Salith Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.) | Tlač. konferencia futbal. reprezentácie Ukrajiny (kon.)
Tlač. konferencia futbal. reprezentácie Slovenska (kon.)
konec
Tisková konference Salith Šumperk

Pondělí 07.09.2015, 16:00Tiskové konference
     
    Salith Šumperk otevírá sezónu 9. září domácím utkání s týmem SK Horácká Slavia Třebíč, a to od 18:00. Významné utkání 1. kola budeme opět přenášet živě prostřednictvím serveru onlajny.com. Ve středu 9. září také Vladimír Velčovský vystoupí na tiskové konferenci klubu HC Dynamo Pardubice, která začíná v 13:00. (16:55:14)
     
    16:53
    Tisková konference pomalu končí a zástupci obou klubů se jménem Vladimíra Velčovského loučí a děkuje za účast všech.
     
    16:51
    Zcela neobvyklá situace, dotaz od předstoupivšího funkcionáře jinému. Libor Pivko se zaměřil na pana Martince, s dotazem, jestli Pardubice půjčí Šumperku brankáře Brandona Maxwella, který podle šumperských trenérů předvedl obrovský potenciál a kvalitu. "Nechme to na domluvě sportovního úseku, ale přimluvím se," odpověděl pan Martinec.
     
    16:50
    Další dotaz se týká působení Aleše Holíka ve Zlíně. Ten má střídavé starty do Zlína a zůstává stále hráčem Šumperka. Hrát v některých zápasech bude.
     
    16:48
    Dotaz na Libora Pivka, asistenta trenéra: Kdyby to šlo, chtěl byste furt hrát nebo už se cítíte jako trenér...

    LP: Kdyby to šlo, tak bych hrál jak Jarda Jágr do padesáti, nebo do kolika on bude hrát. Ale teď jsem trenér a budu se snažit hráčům toho předat co nejvíc, zkušenosti, které jsem za svou kariéru nasbíral. Hlavně tedy mladým, Karla Pláška asi učit novým věcem nebudu."
     
    16:43
    Dotaz: Pane Kučero, jaká je nálada v kabině? Atmosféra v ní dělá dle mého 30 procent výsledků?

    RK: Já si myslel, všichni jsme si mysleli, že parta byla dobrá. Ale nebyla. A abych nebyl já zaujatý, tak předám slovo novicovi v týmu panu Pivkovi.

    LP: To zdravé jádro, které tam mělo zůstat, tam zůstalo. A to je velmi důležité. A kluci, kteří přišli, tak atmosféru tvoří dobrou. Postavili jsme to tak, aby byla opravdu dobrá parta, i na to jsme kladli velký důraz a budeme klást i nadále. Pokud pro kabinu nebude hráč dobrý, tak tu hrát nebude.
     
    16:40
    Dotaz na pana Martince, jak vidí výsledky týmu a jak to ovlivní pohyb hráčů do Šumperku?

    VM: "Pokud se podíváme na výsledky LM, tak se sice nevyhrávalo, ale výsledky byly těsné a měli jsme velmi náročné soupeře, Färjestad či Davos jsou opravdu špičkové týmy. A hráči přece sem budou chodit hlavně proto, aby zůstali v tempu, měli prostor na ledě a hlavně si musí uvědomit, že hrají hlavně pro sebe!"
     
    16:34
    VV: "Někteří lidi zastávají názor, abychom zrušili přímé přenosy přes internet. Já si to nemyslím. Je to komfort pro diváka, který z různých diváků nemůže na hokej. Já například využil sledování těchto přenosů několikrát v autě. Ale pokud se bude hrát dobře, tak divák si cestu najde sám."
     
    16:30
    Dotaz: Plánuje klub zvýšení mediální a veřejné prezentace tak, aby na hokej chodilo co nejvíc klubů?

    VV: "Bohužel skončil provoz plošné obrazovky, která ve středu města prezentovala pozvánky na zápasy. My se snažíme přes média a plakáty pozvat lidi na hokej. Snažíme se i přes zápasové programy. Návštěvnost ale souvisí i s dalšími faktory, tj. našim regionem, stavem stadionu, ale v hlavní míře výsledky týmu. Pokud budeme první po 9. kole jako třeba Beroun, který pak sestoupil, tak tu bude narváno. To samé pokud přijede atraktivní soupeř.
     
    16:24
    Dotaz: Jak to vypadá s diskusním fórem na oficiálním webu klubu?
    VV: Pokud tu budu já, tak diskusní fórum, které není pozastaveno, je úplně uzavřeno, již nebude obnoveno. A není tomu u nás v klubu, ale i v dalších prvoligových a extraligových klubech. Ze zkušeností se diskuse zvrhla v komunikaci pár jedinců a nepřinášela moc užitek. Například i kabina má možnost číst urážky nejhrubšího kalibru, a to by nemělo být smyslem klubového fóra na webu. Klub tak po devíti letech zrušil diskusní fórum.
     
    16:23
    Kdo bude kapitánem?
    RK: "Kapitánem bude Karel Plášek, asistenty pak Tomáš Sedlák a Marek Haas."
     
    16:22
    Pane Kučero, budeme mít k dispozici jen zmiňované dva brankáře či ještě někoho?
    RK: "Nechme se překvapit, možnost střídavých startů tu je."
     
    16:20
    Slovo dostává veřejnost.
     
    16:18
    RK: "V brance začne dvojice Novák – Zelenka, v útoku pak budeme ze začátku těžit z podpory pardubických hráčů Půhoného, Voženílka a Šimuna."
     
    16:18
    RK: "Všichni hráči vzali přípravu maximálně zodpovědně a nechali tam kus srdce, i když se jim nepodařilo do kádru probojovat."
     
    16:17
    RK: "Kádr doznal mnoha změn. To bylo samozřejmě vidět a bylo to řečeno. V tom týmu, který tu začal na ledě trénovat, došlo ke změnám. Hráče jsme viděli na vlastní oči a k dnešnímu dni bychom chtěli, aby se kádr zastabilizoval, ať ze zdejších hráčů, tak z těch, co budou pomáhat z Pardubic."
     
    16:16
    Pan Martinec byl podstatn stručnější než domácí ředitel klubu. Ten poděkoval za pár slov pardubickému šéftrenérovi a zároveň ihned předává slovo Radku Kučerovi, mnohaletému trenérovi draků.
     
    16:14
    "Vše podstatné nyní řekl pan Velčovský, už je toho málo, co bych doplnil. Je dobře, že se nám podařilo sehnat takové partnera na spolupráci. Je to smlouva a nyní musíme sladit vzájemné názory. Sportovní manažeři by měli spolu komunikovat a někdy i malý ústupek může pomoci klubu. Pro nás je podstatné, aby hráči hráli. A jak bylo řečeno, nebudou do Šumperku chodit za trest, budou do 1. ligy chodit, aby se vyhráli, aby se zlepšili, aby si vybojovali místo v ELH."
     
    16:14
    Pan Velčovský předal slovo právě zástupci klubu HC Dynamo Pardubice panu Martincovi.

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri