Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference AZ Havířov (kon.)
Tisková konference ČEZ Motor České Budějovice (kon.) | Tisková konference Salith Šumperk (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.) | Tlač. konferencia futbal. reprezentácie Ukrajiny (kon.)
Tlač. konferencia futbal. reprezentácie Slovenska (kon.)
konec
Tisková konference Salith Šumperk

Pondělí 07.09.2015, 16:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne, dámy a pánové. Vítejte u přímého přenosu z tiskové předsezónní konference klubu Salith Šumperk, které se zúčastní ředitel klubu Ing. Vladimír Velčovský, trenérské duo Radek Kučera a Libor Pivko, a pozor, také šéftrenér HC Dynamo Pardubice, pan Vladimír Martinec.
     
    Restaurace hotelu Sport už se plní fanoušky, čeká se na hlavní aktéry konference.

     
    Aktéři tiskové konference právě přišli a usedli na svá místa. První si slovo vzal ředitel klubu, pan Ing. Vladimír Velčovský.
     
    Ten nejprve uvítal všechny přítomné.
     
    Pan Velčovský právě přivítal také hosta z extraligového týmu HC Dynamo Pardubice, pana Vladimíra Martince.
     
    Aktuálně panu Velčovskému začal zvonit mobilní telefon, což lakonicky komentoval slovy "Tak toto je chyba!" Vladimír Martinec ihned znalý seriálu Okresní přebor kontruje: "Tak toto je za pět set!"
     
    Pan Velčovský hodnotí loňský rok.
     
    "Nedopadli jsme špatně, získali jsme nejvíce bodů v naší historii. Mnoho lidí nám vkládá, že máme nízké cíle a nedostaneme se dál. Všem bych chtěl říci, jak to vnímám já, po dnešku zvlášť, ta konkurence je stále větší a větší. Málokdo z vás si dokáže uvědomit, jaké je to úsilí. Zde provozovat první ligu je nadlidské úsilí, stojí to velké množství peněz...."
     
    "Mnoho hráčů si musíme kupovat, ať už na trvalý přestup nebo hostování. Jen malé množství přejde z mládeže do áčka. Trenéři pak s tím pracují. Z tohoto pohledu si toho buďme vědomi a hodnotím ji jako úspěšnou."
     
    "Dnes byl mimořádný aktiv 1. ligy, ta má nového partnera. Je jím společnost WCM. To bude mít vliv na branding helem, webů a tak dále. Zaplať pánbůh za to."
     
    "Také jsem se dnes dozvěděl, že pro mnoho klubů to bude boj o přežití. A já tu nebudu říkat, že chceme play-off. My chceme tým konsolidovat a vyhnout se posledním dvěma místům. Více o změnách v týmu řekne Radek Kučera, my chceme hrát konkurenceschopnou roli v lize."
     
    16:08
    "Klub je finančně zajištěný, nemá žádné závazky. Šumperk do dnes prodal 80 permanentek, Přerov 1600, Budějovice přes 3000.... Závidím těmto klubům. Vše samozřejmě souvisí se vším. Rekonstrukce zimního stadionu by měla napomoci ke zkulturnění prostředí. V etapách by se mělo začít technologií, potom předpokládám v kombinaci s opláštěním a zkulturněním prostředí více vtáhnout diváky."
     
    16:10
    "Z extraligy sestoupila Slavia, zůstalo Kladno, České Budějovice, přibylo derby s Přerovem. Já se na tyhle zápasy těším a doufám, že budeme konkurence."
     
    16:11
    "Velmi zásadní je podpora a navázaná spolupráce s extraligovým týmem HC Dynamo Pardubice. Jedním z pilířů je, že kmenový či podepsaný hráč Pardubic by se němel bez vědomí nás hnout z Pardubic do třetího klubu. Nejdřív se tedy bude klub ptát nás. Samozřejmě ne každý bude mít určitě zájem hrát v Šumperku."

     
    16:13
    "Spolupráce byla stvrzena podpisem. Ve středu ve 13:00 pak se osobně zúčastním tiskové konference týmu HC Dynamo Pardubice."
     
    16:14
    Pan Velčovský předal slovo právě zástupci klubu HC Dynamo Pardubice panu Martincovi.
     
    16:14
    "Vše podstatné nyní řekl pan Velčovský, už je toho málo, co bych doplnil. Je dobře, že se nám podařilo sehnat takové partnera na spolupráci. Je to smlouva a nyní musíme sladit vzájemné názory. Sportovní manažeři by měli spolu komunikovat a někdy i malý ústupek může pomoci klubu. Pro nás je podstatné, aby hráči hráli. A jak bylo řečeno, nebudou do Šumperku chodit za trest, budou do 1. ligy chodit, aby se vyhráli, aby se zlepšili, aby si vybojovali místo v ELH."
     
    16:16
    Pan Martinec byl podstatn stručnější než domácí ředitel klubu. Ten poděkoval za pár slov pardubickému šéftrenérovi a zároveň ihned předává slovo Radku Kučerovi, mnohaletému trenérovi draků.
     
    16:17
    RK: "Kádr doznal mnoha změn. To bylo samozřejmě vidět a bylo to řečeno. V tom týmu, který tu začal na ledě trénovat, došlo ke změnám. Hráče jsme viděli na vlastní oči a k dnešnímu dni bychom chtěli, aby se kádr zastabilizoval, ať ze zdejších hráčů, tak z těch, co budou pomáhat z Pardubic."
     
    16:18
    RK: "Všichni hráči vzali přípravu maximálně zodpovědně a nechali tam kus srdce, i když se jim nepodařilo do kádru probojovat."
     
    16:18
    RK: "V brance začne dvojice Novák – Zelenka, v útoku pak budeme ze začátku těžit z podpory pardubických hráčů Půhoného, Voženílka a Šimuna."
     
    16:20
    Slovo dostává veřejnost.
     
    16:22
    Pane Kučero, budeme mít k dispozici jen zmiňované dva brankáře či ještě někoho?
    RK: "Nechme se překvapit, možnost střídavých startů tu je."
     
    16:23
    Kdo bude kapitánem?
    RK: "Kapitánem bude Karel Plášek, asistenty pak Tomáš Sedlák a Marek Haas."
     
    16:24
    Dotaz: Jak to vypadá s diskusním fórem na oficiálním webu klubu?
    VV: Pokud tu budu já, tak diskusní fórum, které není pozastaveno, je úplně uzavřeno, již nebude obnoveno. A není tomu u nás v klubu, ale i v dalších prvoligových a extraligových klubech. Ze zkušeností se diskuse zvrhla v komunikaci pár jedinců a nepřinášela moc užitek. Například i kabina má možnost číst urážky nejhrubšího kalibru, a to by nemělo být smyslem klubového fóra na webu. Klub tak po devíti letech zrušil diskusní fórum.
     
    16:30
    Dotaz: Plánuje klub zvýšení mediální a veřejné prezentace tak, aby na hokej chodilo co nejvíc klubů?

    VV: "Bohužel skončil provoz plošné obrazovky, která ve středu města prezentovala pozvánky na zápasy. My se snažíme přes média a plakáty pozvat lidi na hokej. Snažíme se i přes zápasové programy. Návštěvnost ale souvisí i s dalšími faktory, tj. našim regionem, stavem stadionu, ale v hlavní míře výsledky týmu. Pokud budeme první po 9. kole jako třeba Beroun, který pak sestoupil, tak tu bude narváno. To samé pokud přijede atraktivní soupeř.
     
    16:34
    VV: "Někteří lidi zastávají názor, abychom zrušili přímé přenosy přes internet. Já si to nemyslím. Je to komfort pro diváka, který z různých diváků nemůže na hokej. Já například využil sledování těchto přenosů několikrát v autě. Ale pokud se bude hrát dobře, tak divák si cestu najde sám."
     
    16:40
    Dotaz na pana Martince, jak vidí výsledky týmu a jak to ovlivní pohyb hráčů do Šumperku?

    VM: "Pokud se podíváme na výsledky LM, tak se sice nevyhrávalo, ale výsledky byly těsné a měli jsme velmi náročné soupeře, Färjestad či Davos jsou opravdu špičkové týmy. A hráči přece sem budou chodit hlavně proto, aby zůstali v tempu, měli prostor na ledě a hlavně si musí uvědomit, že hrají hlavně pro sebe!"
     
    16:43
    Dotaz: Pane Kučero, jaká je nálada v kabině? Atmosféra v ní dělá dle mého 30 procent výsledků?

    RK: Já si myslel, všichni jsme si mysleli, že parta byla dobrá. Ale nebyla. A abych nebyl já zaujatý, tak předám slovo novicovi v týmu panu Pivkovi.

    LP: To zdravé jádro, které tam mělo zůstat, tam zůstalo. A to je velmi důležité. A kluci, kteří přišli, tak atmosféru tvoří dobrou. Postavili jsme to tak, aby byla opravdu dobrá parta, i na to jsme kladli velký důraz a budeme klást i nadále. Pokud pro kabinu nebude hráč dobrý, tak tu hrát nebude.
     
    16:48
    Dotaz na Libora Pivka, asistenta trenéra: Kdyby to šlo, chtěl byste furt hrát nebo už se cítíte jako trenér...

    LP: Kdyby to šlo, tak bych hrál jak Jarda Jágr do padesáti, nebo do kolika on bude hrát. Ale teď jsem trenér a budu se snažit hráčům toho předat co nejvíc, zkušenosti, které jsem za svou kariéru nasbíral. Hlavně tedy mladým, Karla Pláška asi učit novým věcem nebudu."
     
    16:50
    Další dotaz se týká působení Aleše Holíka ve Zlíně. Ten má střídavé starty do Zlína a zůstává stále hráčem Šumperka. Hrát v některých zápasech bude.
     
    16:51
    Zcela neobvyklá situace, dotaz od předstoupivšího funkcionáře jinému. Libor Pivko se zaměřil na pana Martince, s dotazem, jestli Pardubice půjčí Šumperku brankáře Brandona Maxwella, který podle šumperských trenérů předvedl obrovský potenciál a kvalitu. "Nechme to na domluvě sportovního úseku, ale přimluvím se," odpověděl pan Martinec.
     
    16:53
    Tisková konference pomalu končí a zástupci obou klubů se jménem Vladimíra Velčovského loučí a děkuje za účast všech.
     
    Salith Šumperk otevírá sezónu 9. září domácím utkání s týmem SK Horácká Slavia Třebíč, a to od 18:00. Významné utkání 1. kola budeme opět přenášet živě prostřednictvím serveru onlajny.com. Ve středu 9. září také Vladimír Velčovský vystoupí na tiskové konferenci klubu HC Dynamo Pardubice, která začíná v 13:00. (16:55:14)

    Jaroslav Svoboda

    bahis siteleri