Tisková konference před startem CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference Pirátů Chomutov (kon.)
konec
Tisková konference před startem CHANCE futsal ligy

Středa 09.09.2015, 10:35Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (11:06:20)
     
    Otakar Mestech o Teplicích: Teplice celou dobu fungovaly jako by normálně měly hrát, zaplatily startovní a prošly licenční řízením. Nakonec začaly i s přípravou a nic nenasvědčovalo tomu, že by měly skončit. Nakonec přišel obsáhlý email, my neměly jinou možnost než to akceptovat. Naštěstí během víkendu došlo k obsazení startovní listiny CHANCE Futsal ligy.
     
    Trenér reprezentace o hráčích z Polska a Maďarska: V dnešní době není problém hráče v cizině díky internetu sledovat, například z polské nejvyšší soutěže koukám pravidelně síly. Opravdu to není žádný problém.
     
    Tomáš Neumann o prvním domácím zápase: Raději bych začínal venku, protože je to vždycky lepší. V Bělorusku chodí na futsal strašně moc lidí a v Minsku se dá očekávat až desetitisícová návštěva. Musíme si připravit co nejlepší půdu pro odvetný zápas.
     
    Tomáš Neumann o vzpomínkách na Bělorusko: Futsal v devadesátých letech byl trochu jiný, byla jasná dána první pětka, která ostatní porážela o parník. My patřili do druhého levelu a Bělorusku ještě níže, takže pro nás to byl příjemný soupeř, protože jsme si konečně mohli užít toho vítězství. Při trenérské kariéře jsme s nimi odehráli dva zápasy, které jsme zvládli, ale rozhodně se nejednalo o jednoduché střetnutí. V Holandsku bylo naznačeno co nás čeká i nyní, bušili jsme do jejich obrany a ještě museli otáčet stav 3:1 pro soupeře. Bělorusové budou i u nás hrát zataženě a spoléhat na rychlé protiútoky, ve kterých jsou velmi nebezpeční.
     
    Kouč reprezentace o soupeři z Běloruska: Je to velmi nebezpečný sok, nečeká nás nic jednoduchého. Mají kvalitně poskládaný tým, hrají prakticky naslepo, mají dobře nacvičené stadnardní situace a pochopitelně velmi propracovanou obranu. Myslím si, že jsme schopni se do obrany dostat a být důrazní v zakončení.
     
    Tomáš Neumann, reprezentační trenér, o nominaci na baráž: Už do turnaje Čtyř zemí jsme šli s tím, že hledáme sestavu na Bělorusko a zkoušeli jsme několik věcí, které proti Bělorusku budeme hrát. Musím říct, že dva ze tří zápasů se povedly představ, někteří hráči v těžké letní přípravě měli ocelové nohy a bylo to znát. Teď už by to však měli vstřebat a já věřím, že příští úterý předvedeme náš nejlepší futsal.
     
    Nyní přišel čas na reprezentační akci, v příštím týdnu se národní tým utká s Běloruskem v kvalifikaci na mistrovství Evropy. Přichází videorozhovor s brankářem Liborem Gerčákem o předchozím duelu proti Bělorusku z roku 2013.
     
    Brankář ERA-PACKu o posilách a UEFA Futsal Cupu: Posílili jsme opravdu zajímavě. Přišli jeden z nejlepších českých hráčů Michal Kovács se Sidneim a Marcinhem, i pro případného Radima Zárubu by to mohl být dobrý výkonnostní růst. Cílem v UEFA Futsal Cupu je postup mezi čtyři nejlepší týmy v Evropě, ale my musíme nejdříve v Lotyšsku projít prvním kolem a pak se uvidí, jak na tom budeme dále.
     
    Jakub Žďánský o oslavách a nové sezóně: Oslavy byly bouřlivé a dlouhé a to z toho důvodu, že jsme do finále nešli jako favorité. Co se týče přípravy, znovu nám pomáhá kondiční trenér Antonio Lopez Chica. Máme pravidelně dvě tréninkové jednotky denně, absolvovali jsme turnaji ve Vídni. Bohužel se těžká příprava projevila i na nějakých svalových zranění, ale věřím, že všichni budeme v pořádku připraveni.
     
    Michal Pavlík o novinkách ve futsalovém prostředí: Byla vytvořena mobilní aplikace, díky které můžete být ještě blíže futsalovým novinkám. Dále bude na webu chancefutsalliga.cz spuštěna tipovací soutěž, do které se mohou zapojit všichni fanoušci. Dále nás těší, že bude na Sport 1 vysílána nejvyšší futsalová soutěž.
     
    Otakar Mestek: Já osobně hodně favorizuji pražskou Slavii i Spartu, pro diváky bude hodně prestižní i derby, ve kterém by si to mohly týmy rozdávat i o medaile.
     
    Otakar Mestek o změnách v nejvyšší soutěži: Teplice pro nás znamenají velkou ránu. Já bych chtěl poděkovat všem, co v Teplicích pro fustal pracovali, protože odvedli pro futsal velké množství práce. Chlapsky poté uznali, že by asi nevstoupili do ligy nejlépe připraveni a z nejvyšší soutěže odstoupili. Pochopitelně patří díky i sekretariátu za rychlé doplnění ligy, týmům z Jeseníku a České Lípy, kteří oba projevily zájem o nejvyšší soutěž. Jeseník nakonec musel účast odmítnout a já věřím, že Démoni postaví do ligy kvalitní a konkurenceschopný tým. Bohužel Teplice to nebudou, je to hrozná škoda, protože oni po pět let doháněly Chrudim a nakonec to skončilo tímto způsobem.
     
    Tisková mluvčí CHANCE a.s. pokračuje: ERA-PACK má před letošní sezónou kurs na vítězství 1,15. Dále poté CHANCE favorizuje mužstvo Benago Zruč nad Sázavou v kursu 8:1 a Sparta Praha v kursu 10:1.
     
    Markéta Světlíková o jednání s vedením nejvyšší futsalové soutěže: Jednání probíhala v přátelském duchu a velmi rychle jsme se dohodli na prodloužení smlouvy. Bude to ve stejné míře jako v předchozích čtyřech letech a my jsme rádi, že můžeme být partnerem takové soutěže jako je futsalová liga.
     
    Předseda Komise futsalu Otakar Mestek o nových partnerech na novou sezónu: Jsme rádi, že jsme prodloužili smlouvu se společností CHANCE a.s.. Co se týče reprezentace, došlo k prodloužení smlouvy se společností Puma. Máme ale také dva nové partnery, velká smlouva byla podepsána se společností Pepsi a Interobal.
     
    Moderátor tiskové konference Michal Pavlík představil všechny hosty dnešní tiskové konference a nastínil předběžný program dnešního setkání.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Příjemné dopoledne při sledování tiskové konference k začátku nejvyšší futsalové soutěže. CHANCE Futsal liga odstartuje v pátek 11. září prvním kolem, v rámci této akce se na tiskové konferenci sešli předseda Komise futsalu Otakar Mestek, reprezentační trenér Tomáš Neumann, tisková mluvčí společnosti CHANCE a.s. Markéta Světlíková a brankář mistrovského ERA-PACKu Chrudim Jakub Žďánský.

    Petr Dejnožka