Plzeň – K. Vary 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 2:1 (kon.) | Litvínov – Zlín 4:0 (kon.)
Třinec – Chomutov 3:0 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 3:4 (0:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 5:2 (kon.)
Sparta – Olomouc 4:1 (kon.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 11.09.2015, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rostislav OLESZ - 3:4
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Vítkovice Steel.
    Rozhodující nájezd proměnil ROSTISLAV OLESZ!
     
    2. série
    0:2
    Také pravák Lukáš Kucsera vystřihl gólovou bekhendovou kličku a máme rozhodnuto – 0:2!
     
    1. série
    0:1
    Rostislav Olesz pověsil svůj ideální bekhendový blafák pod břevno – 0:1!
     
    64:58
    Bekhendovou dorážkou ještě mohl rozhodnout Kucsera, ale trefil jen boční konstrukci branky!
     
    63:23
    Domácí ale vzápětí chybovali vzadu a Roman Szturc dostal nabito na levou stranu. Hradeckou branku minul! To by Kacetl určitě neměl.
     
    62:39
    Ale Jaroslavu Bednářovi už se to povedlo. Měl rozhodnutí na lopatě, Pavel Kantor musel vytáhnout přetěžký zákrok vyrážečkou!
     
    Dnešnímu utkání přihlíží 4923 diváků.
     
    59:20
    Hosté jsou kompletní, ještě předtím to zkoušel švihovkou Rastislav Dej. Druhou tyčku o kousek přestřelil.
     
    58:50
    Tak to je neskutečné! Renému Vydarenému sebral puk Michael Vandas, který mohl v oslabení rozhodnout! Svůj samostatný nájezd ale zakončil vedle.
     
    57:23
    Hradec to stihl sehrát výborně! Šimánek toužebně čekal na dorážku, ale Kantor udržel Pilařův projektil pod betonem. Jinak by to byl jasný gól. Vítkovice ve čtyřech.
     
    57:12
    Hradec má k dispozici 11 sekund přesilovky pět na tři! Peter Húževka (VIT) odchází pykat za sekání.
     
    55:23
    Hosté v početní výhodě neuspěli, a tak dostávají možnost domácí! Krátkým tlakem si vynutili hákování Petera Čerešňáka (VIT) a tohle bude zajímavé.
     
    52:20
    Po Čerešňákově nabídce dojížděl před branku podle všeho Petr Strapáč, volný kotouč ale nedokázal trefit.
     
    51:37
    A během útočné kombinace si Vítkovice došly pro přesilovku. Kapitán Jiří Šimánek (HKM) pyká dnes podruhé, tentokrát za hákování.
     
    48:46
    Brian Ihnačák je dnes opravdu vynikající. Teď nabídl puk před prázdnou klec Kudrnovi, kterému ale uskočil!
     
    48:03
    A další možnost pro Mountfield! Několik domácích hráčů uhánělo dopředu, jenže střelu Tomáše Knotka zblokoval obránce do ochranné sítě.
     
    47:47
    Zpoza branky dostal po Knotkově akci nabito Adam Courchaine, ale přes hustý les těl neprotlačil puk na branku.
     
    46:50
    Hradecký stadion je ve varu a teď uvidí početní výhodu svého týmu. Petr Strapáč (VIT) pyká za vysokou hůl.
     
    46:39
    Brzy po vhazování pálil ze zadní pozice René Vydarený, jeho dělovka jenom těsně minula druhou tyčku.
    44:54. Martin PLÁNĚK - 3:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    44:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nene, fanoušci se dneska prostě nudit nebudou, máme znovu vyrovnáno! Hradeckým barvám se nepovedlo udeřit po průniku Courchaina, ale forčeking jim vynesl další možnost. Bednář poslal puk od modré k mantinelu Vydarenému, který ho nabídl napříč pásmem MARTINU PLÁŇKOVI, jenž rozvlnil síť u druhé tyčky – 3:3! Asistence: René Vydarený, Jaroslav Bednář.
    42:49. Stanislav BALÁN - 2:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    42:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle si domácí hokejisté rozhodně za rámeček nedají! V přesilové hře nezvládli rozehrávku a za jejich záda prchnul STANISLAV BALÁN. Zatímco první únik v této třetině nevyužil, tentokrát si Kacetla parádně rozhýbal a forhendovou kličkou bez potíží zakončil do prázdné brány. Vítkovice se gólem v oslabení vrací do vedení – 2:3! Asistence: Michael Vandas.
     
    41:11
    David Štich (VIT) je vyloučen za hákování.
     
    41:11
    Na druhou stranu se rval Kukumberg, který potom ještě vracel Dejovi, jehož musel vychytat Pavel Kantor! Kukumberg byl ovšem faulován.
     
    40:58
    Domácí předvedli fatální kiks v rozehrávce a Stanislav Balán uháněl sám na Kacetla. Nejsem schopen říct, zda trefil tyčku, nebo jeho zakončení Kacetl vytáhl držadlem hokejky!
     
    38:25
    Nicméně následné dohrání Szturce Reném Vydareným (HKM) ohodnotil hlavní rozhodčí jako napadení. Početní výhoda tentokrát pro hosty.
     
    37:58
    Vítkovicím mohl vrátit vedení po ideální přihrávce napříč pásmem Roman Szturc, Ondřej Kacetl ale zasahuje!
    37:08. Tomáš KNOTEK - 2:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    37:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    FORTUNA aréna podruhé vybuchla nadšením, Hradec poprvé v zápase využívá přesilovou hru a máme tady vyrovnáno! Za zády vítkovické obrany zůstali tři útočníci proti osamocenému Tomáši Kudělkovi. Když pak Tomáš Knotek nabízel puk před prázdnou bránu JAROSLAVU KUDRNOVI, právě nešťastník Kudělka si ho nataženou hokejkou srazil do prázdné klece. Ještě před čárou mu ale Kudrna pomohl – 2:2! Asistence: Tomáš Knotek, Karel Pilař.
     
    36:15
    Tak to je neuvěřitelné! Pavel Kantor už po úniku domácích ležel na ledě, když volný kotouč dojel Bedřich Köhler a mohl dorážet do prázdné branky. Jenže puk trefil hodně špatně a jenom ho dloubnul do Kantorova betonu!
     
    35:47
    Úplně zbytečně poslal Karol Sloboda (VIT) k ledu Jaroslava Kudrnu. Slovenský bek ve vítkovických službách pyká za krosček, Mountfield jde na přesilovku.
     
    33:11
    Vzápětí se ale domácí budou muset bránit. Stanislav Dietz (HKM) je vyloučen za nedovolené bránění, což se fanouškům přiliš nelíbí.
    32:42. Brian IHNAČÁK - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    32:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Trápení domácího týmu končí, máme na světě znovu nejtěsnější rozdíl! Bohumil Jank zachytil na modré kotouč a nabídl ho BRIANU IHNAČÁKOVI, který z pravého kruhu nádherně vymetl bližší růžek Kantorovy branky. Hostující gólman se lapačkou natahoval marně, kanadský rodák s italským pasem a českými kořeny Brian Ihnačák se tak raduje z první extraligové branky – 1:2! Asistence: Bohumil Jank.
     
    28:54
    Domácí jdou na přesilovku, která může být hodně důležitá. Jan Káňa (VIT) se dopustil hákování.
    26:12. Rostislav OLESZ - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    26:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A pozor, Vítkovice se ujímají už dvoubrankového vedení! Jan Štencel rozehrál rychlou akci ze svého pásma a v přečíslení dojel kotouč ROSTISLAV OLESZ. Nabízel ho napříč pásmem spoluhráčovi, ale obránce puk zblokoval zpátky k Oleszovi, což hostům pomohlo. Vítkovický snajpr totiž okamžitě uklidil puk mezi betony Ondřeje Kacetla a je to 0:2! Asistence: Jan Štencel.
     
    23:32
    Po velmi dobré kombinaci se ke střele nedostal Jan Káňa, puk si tak vzal hradecký štírek Rastislav Dej a v průniku dopředu donutil soupeře k faulu. Stanislav Balán (VIT) je vyloučen za podražení, jde se hrát 40 sekund 4 na 4.
     
    22:13
    Čtvrtá hradecká formace se nedokázala usadit v pásmu a Lukáš Vantuch (HKM) se následně dopustil držení protihráče. Třetí početní výhoda pro Vítkovice.
     
    19:39
    Kudrna se zajímavě obtáčel kolem tyčky a Kantor musel být znovu pozorný, na druhou stranu zase spěchal Jan Káňa! Takové tempo se nám líbí.
     
    19:19
    Ihnačák vrátil do zadní pozice Dietzovi, který tvrdě otestoval Kantorův beton. Potom nahazoval znovu a Ihnačák měl dorážet, ale Kantor kotouč rychle přikryl. Hradec by rád srovnal.
     
    19:01
    Ránu Slobody zachytil Kacetl napoprvé, pak do něj ale za hranicemi pravidel dojel autor gólu Michael Vandas (VIT). To nemohli sudí nechat bez potrestání a po Vandasově napadení budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    18:31
    A vzápětí si vítkovičtí hokejisté vyzkouší druhou přesilovku. Za sekání je vyloučen domácí kapitán Jiří Šimánek (HKM).
     
    15:44
    Vítkovicím se povedl rychlý výpad do pásma a Michael Vandas napálil hradeckou tyčku!
     
    14:37
    A poprvé za dnešní večer budeme sledovat početní výhodu vítkovické družiny. Za sekání je vyloučen Martin Pláněk (HKM), dokáží hosté s přesilovkou naložit lépe než domácí?
     
    11:40
    Teď to byl naopak Jaroslav Bednář, jehož forčeking poslal do šance Briana Ihnačáka. Přihrávka ale byla až moc skákavá, aby ji Ihnačák v přečíslení zpracoval.
     
    11:13
    Další reflexivní zásah Pavla Kantora proti Knotkovi, který pálil z první z levého kruhu! Potom ale vítkovický forčeking donutil k zásahu také Ondřeje Kacetla.
    09:39. Michael VANDAS - 0:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    09:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na první gól jsme po pozvolném začátku nemuseli čekat dlouho, ale ze své první nebezpečné akce zápasu ho střílejí Vítkovice! MICHAEL VANDAS dostal na pravé straně opravdu luxusní prostor k tomu, aby vyjel s pukem od hrazení až před Kacetla, kterého překonal přesným zavěšením pod břevno – 0:1! Asistence: Stanislav Balán.
     
    07:27
    Tvrdíkovu střelu z mezikruží reflexivně vykopl Pavel Kantor, následná dorážka Köhlera šla těsně vedle!
     
    06:03
    V komerční přestávce běží na kostce spot k návratu Petera Frühaufa, který porazil boj s rakovinou. Celá FORTUNA aréna tleská vestoje. Tenhle chlapík si opravdu od nás všech zaslouží obrovský potlesk!
     
    06:03
    Druhá početní výhoda pro Mountfield. Právě Tomáš Kudělka (VIT) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    01:44
    A hned po 104 sekundách uvidíme první přesilovku utkání! Patrik Zdráhal (VIT) je vyloučen za podražení, hra se usadí před Pavlem Kantorem.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 33. Ihnačák (Jank), 38. Kudrna (Knotek, K. Pilař), 45. Pláněk (Vydarený, Bednář) – 10. Vandas (Balán), 27. Olesz (Štencel), 43. Balán (Vandas), rozh. náj. Olesz

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Köhler (HKM)
    0:1   Olesz (VIT)
    2. série:
    0:1   Bednář (HKM)
    0:2   Kucsera (VIT)


    Mountfield HK: Kacetl (Svoboda) – Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Jank, Frühauf, Dietz, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Kukumberg, Dej – Vantuch, Tvrdík, Pavlík – Troliga. Trenér: Peter Draisaitl.
    HC Vítkovice Ridera: Kantor (Dolejš) – Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Kovář, Pastor – Olesz, Strapáč, Szturc – Vandas, Balán, Káňa – Zdráhal, Burger "C", Kucsera – Gřeš, Hlinka, Húževka. Trenéři: Ladislav Svozil a Jakub Petr.

    Rozhodčí: Hrubý, Fraňo – Bryška, Skopal.

    Diváci: 4923
    bahis siteleri