Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 12.09.2015, 13:30 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v utkání

    Avangard Omsk: 24

    Lokomotiv Jaroslavl: 27 (15:53:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Vladimír Sobotka (OMS) : 1 + 1, 1 střela, čas na ledě 19:22
    Michal Kempný (OMS): 0 + 0, 4 střely, čas na ledě 21:05
    Dominik Furch (OMS): 100% úspěšnost zásahů, 27 zákroků
    Jiří Novotný (JAR): 0 + 0, 1 střela, čas na ledě 18:10
     
    Tohle je výsledek, jaký si mohl Avangard Omsk před zápasem klidně představovat. Po brankách Alexandera Popova, Vladimíra Sobotky a zajímavém technickém gólu Alexandera Pěrežogina, vyhrává vedoucí tým Východní konference 3:0 a Dominik Furch má zcela po zásluze čisté konto proti Jaroslavli. Lokomotiv zradily především přesilové hry, v nichž hosté nedali ani branku. Omsk naproti tomu přesilovku zužitkoval. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Hrají se poslední vteřiny utkání, ani jeden z týmů už nikam nespěchá, o vítězi je rozhodnuto a Omsku záleží ještě na udrženém čistém kontu pro Dominika Furcha.
    PĚREŽOGIN - 3:0
     
    58:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto. ALEXANDERU PĚREŽOGINOVI sice byla přeseknuta hokejka a puk do sítě fyzicky nedopravil, jenže hlavní rozhodčí označuje tuto branku jako technický gól a vše je tedy naprosto v souladu s pravidly. Hala nejprve netušila, zda se radovat, ale nyní může onen zajímvý gól, který padl před několika okamžiky, v klidu oslavit. Bez asistence.
     
    58:23
    Už je ale gólman Lokomotivu Jaroslavl zpátky na střídačce a hosté zatím figurují s kotoučem v útočném pásmu. Na první lepší střelu teprve čekají.
     
    58:08
    Rozhodčí záhy píská do píšťalky a značí nějaký technický přestupek. Vhazovat se bude ve střední třetině a Kolesnik se na chvíli vrací do klece.
     
    57:54
    Hráči Lokomotivu jdou zároveň na ledovou plochu v šesti mužích a Jaroslavl tedy riskuje hru bez brankáře. Vyplatí se?
     
    57:54
    Oddechový čas také pro Lokomotiv Jaroslavl. Čas na dvě případní branky potřebné k vyrovnání, se hostům krátí.
     
    57:39
    Pěrežogin aktivně získal kotouč u mantinelu proti dvěma hokejistům v bílém trikotu a toužil se dokonce prodrat i do zakončení. Jenže ke střele nedošlo, puk mu byl zavčas odebrán.
     
    57:06
    Zakázané uvolnění Omsku, hra se přesune po delší době také před Dominika Furcha.
     
    56:40
    Z hlediště se ozývá pověstné rurské "šajbu" a fanoušci Omsku si tak žádají další branku na konto. Jenže to už se Daniil Apalkov vrací zpátky do hry a do konce zbývá něco málo přes tři minuty.
     
    56:21
    Kolesnik má po ráně Michala Kempného od modré čáry puk ve výstroji, zanedlouho se bude opět vhazovat v obranné třetině Lokomotivu.
     
    55:50
    Omsk ale očividně nikam nespěchá v početní výhodě a spíše se možná snaží šetřit čas, který se zkrátí soupeři na případné dotažení ztráty dvou branek.
     
    55:07
    Posledních pět minut základní hrací doby tedy začíná přesilovkou domácího výběru. Obránec Kronwall vyhodil puk přes všechny čáry hned po vhazování.
     
    54:47
    Ve stejném čase si Avangard Omsk vybírá oddechový čas na poradu.
     
    54:47
    Jenže jsou tu další komplikace pro Lokomotiv Jaroslavl. Daniil Apalkov (JAR) odjíždí na trestnou lavici za sekání a přesilovku si pro změnu zahraje Avangard Omsk.
     
    54:33
    Hostujícímu mužstvu se pomalu začíná krátit čas do konce základní hrací doby. Za brankou orodoval za Lokomotiv aktivně Kontiola, ale následně byla hra přerušena.
     
    54:13
    Stále se hraje kolem domácího zařízení, ale není to problém pro Furcha, protože Lokomotiv má stále trvající problém, v rámci kterého nemůže poslat včas puk na branku.
     
    53:10
    Teď už hraje Avangard Omsk v plném počtu a zvládl možná vůbec nejtěžší momenty celého zápasu. Znovu se tak ukázalo, že přesilovky Jaroslavle nejsou dnes vůbec nejlepším aspektem.
     
    52:23
    A znovu má puk v lapačce Dominik Furch. Ten by si dnes čisté konto určitě zasloužil, protože likviduje i to, co by se normálně zdálo jako jasný gól.
     
    51:54
    Výborný zásah Dominika Furcha pár vteřin po sobě. Nejdříve vytlačil puk betonem ven z brankoviště, pak zvládl zlikvidovat i dorážku.
     
    51:17
    Hosté drží Omsk pod zámkem, ale zatím pouze kombinují a nedostávají se do zakonční. Pár vteřin na to už jeden z obranců v černém trikotu puk vyhazuje pryč.
     
    50:47
    Ale pozor, šance pro Jaroslavl, jak něco udělat s výsledkem. Vedle Lemťugova si sedl také střelec dnešní první branky zápasu Alexander Popov (OMS), jenž vyhodil puk proti pravidlům přes mantinel.
     
    50:43
    Trest za podražení pro domácího hráče, Nikolaj Lemťugov (OMS) na trestné lavici za podražení a čeka jí jej okamžiky strachu.
     
    50:28
    Jiří Novotný se ve svém dalším střídání dokázal obtočit s pukem kolem celého útočného pásma. Zakončení mu ale chybělo, protože přišel o puk.
     
    48:43
    Znovu na ledě český útočník Vladimír Sobotka, který se dokázal protáhnout pohotově až do útočného pásma a zakončit pohotově alespoň z dálky.
     
    48:06
    Alexander Popov hledal na levé straně najíždějícího Pěrežogina, jenže dobrá práce jednoho z obránců Jaroslavle zblokovala nahrávku na levý kruh a bylo po situaci.
     
    47:26
    Hala je najednou o něco hlučnější a žene své oblíbence za dalším tříbodovým ziskem. Zároveň odpískáno domácí postavení mimo hru.
     
    46:54
    Už ale znovu hraje Avangard, na modré čáře si sjížděl pro přihrávku s nadějí na únik Fiščenko, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů, která by přišla vhod.
     
    46:30
    Lokomotiv se ale v žádném případě nevzdává, také nadále se snaží natlačit co nejvíce k Fruchově brance a dostat se na kontakt ve výsledku na světelné tabuli.
    SOBOTKA - 2:0
     
    45:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Český hokejista a střelec Omsku opět v akci, nyní se dostal nečekaně do samostatné akce a překvapil obranu soupeře tak, že mu nikdo z hokejistů v bílém trikotu nebránil v úniku na gólmana Kolesnika. VLADIMÍR SOBOTKA ukázal, že není ve vedení bodování Kontinentální hokejové ligy náhodou. Gólmana ukázkově prostřelil a dodává tak nejen druhý dnešní bod do svých statistik, ale také klid na hokejky Avangardu Omsk. Asistence: Jonas Ahnelöv, Alexander Pěrežogin.
     
    45:40
    Obránci Omsku si nyní moc nerozuměli, příliš zběsile rozehráli a výsledkem je jasné zakázané uvolnění.
     
    45:05
    Až teď musí český gólman ve službách Omsku dávat větší pozor. Rána od modré čáry v podání Hersleye ovšem trefila zadní mantinel a odrazila se ven z útočného pole hostů.
     
    44:35
    Nahození Avangardu až k brankáři soupeře, ten nyní v klidu počkal na obránce a dostřídávající spoluhráče. Lokomotiv ještě ve třetí třetině Dominika Furcha pořádně neohrozil.
     
    Dnešní utkání v Omsku sleduje 9 370 diváků!
     
    43:58
    Kolesnik musel hodně vyjet z brankoviště, aby zmenšil úhel střely od modré čáry. Nakonec se mu to povedlo a Lokomotiv se následně osvobozuje bez odpískání zakázaného uvolnění.
     
    43:45
    Teď už hala zahučela po průjezdu Popova až před branku Kolesnika. Ale střelec dnešní zatím jediné branky tentokráte střílel příliš doleva.
     
    43:04
    Na druhé straně to zkoušel nejdříve úplně sám Grigorjev. Jenže když zjistil, že jsou proti němu dva hokejisté v černém převleku, kotouč pouze nahodil i zadní mantinel.
     
    42:35
    Omsk opět kolem klece hostujícího brankáře a dělá tam hodně dusno, Lokomotiv se musí do zadu vracet ve čtyřech, aby zvládl domácí nápor.
     
    41:58
    Lemťugov se dostal jako první k puku v útončné periodě a po sklizení několika ťukanců od soupeřů se dokonce dostal i k zakončení. Kolesnik drží jeho pokus v náruči.
     
    41:27
    Do obrany se musel rychle vracet český obránce Michal Kempný, aby mohl jako první získat kotouč a následně rozehrát na Valentěnka.
     
    40:43
    Jaroslavl se samořejmě snaží co nejvíce času trávit mimo vlastní obranné pásmo, aby se jí naskytla šance na vytoužené vyrovnání výsledku. Teď se ale hraje před Kolesnikem.
     
    40:10
    Stejně jako ve druhé třetině, také na úvodním buly této periody si vedl lépe Avangard Omsk. ale střelu následně vyslali po dobré akci u modré čáry hosté. Konkrétně Loktionov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Omsk Arena se chystá na začátek třetí třetiny, která by měla dále rozhodnout o výsledku utkání.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Avangard Omsk: 17

    Lokomotiv Jaroslavl: 22
     
    Je za námi druhých dvacet minut utkání mezi Omskem a Jaroslavlí, v prostřední periodě nepadla ani jedna branka a skóre tedy zůstává stejné, spíše fotbalové. Rozlousknutí střetnutí tedy budeme sledovat v posledních dvaceti minutách základní hrací doby.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Ohlášena poslední minuta prostřední třetiny dnešního zápasu, po pravé straně zkoušel soupeřům uniknout Galimov. Ale potřeboval by ještě někoho do dvojice ke kombinaci.
     
    38:38
    Až nyní se Avangard Omsk vyhodil vyhozením přes všechny čáry, o zakázané uvolnění se ale nejednalo. Za chvíli se ale hosté pravděpodobně vrátí zpátky do pásma.
     
    37:55
    Lokomotiv už má i hodně smůly. Je ve druhé třetině dostatečně aktivní, střílí jeden puk za druhým, ale do branky stále nic nespadlo. Zásluhu na tom má i výborně chytající Furch.
     
    37:14
    Lokomotiv Jaroslav v útočném pásmu, hráči v bílých dresech dokonce vyhráli vhazování po levé ruce Dominika Furcha. Střela z Novotného hole ale letěla mimo.
     
    36:53
    Už se hraje v pěti proti pěti, za brankou Kolesnikov slídil za kotoučem Širokov. Jenže nebyl dostatečně rychlý, aby dostihl rozjetého protihráče s kotoučem na hokejce.
     
    36:13
    Poslední vteřiny z trestu hostujícího muže a Jaroslavl bude opět kompletní. V tomto oslabení jsou ale hosté o něco málo aktivnější než jejich soupeř.
     
    35:33
    Michal Kempný rozehrával na modré čáře, jeho spoluhráč z přesilovkové formace ale zavčas nevystřelil a Jaroslavl se dokázala osvobodit.
     
    35:03
    Lokomotiv Jaroslavl se ale málem dostal do šance i ve vlastní početní nevýhodě. Omsk totiž zaspal ve středním pásmu a hned z toho mohly být trable.
     
    34:20
    Ale ještě před komerční přestávkou se rozhodl arbitr udělit další dvě minuty pro hosty. Dvě minuty za srážku Dominika Furcha za brankou dostává podle pravidel Dmitrij Malcev (JAR). Šlo o nedovolené bránění.
     
    34:20
    Hra přerušena, vhazovat se bude po malé komerční přestávce ve středním pásmu.
     
    33:53
    Také Lokomotiv přežil tohle oslabení bez inkasovaní branky a dýchá dál pouze se ztrátou jedné branky. Hosté ale musejí zabrat směrem do útoku také při vyrovnané hře pěti proti peti.
     
    33:24
    Domácí ale ukazují, že zatím dnešní jediný gól nedali z přesilovky náhodou. Přihrávky v pásmu vypadají velice sebevědomě. Nyní z první do výstroje Kolesnika zakončoval Alexandrov od modré.
     
    33:05
    Ránu od modré čáry zastavil gólman Kolesnik betony a záhy přerušil hru. Už si potřeboval po zmatku kolem svatyně na chvíli odpočinout.
     
    32:40
    Ahnelöv zajel pro kotouč až do vlastního obranného pásma a hned hledal v útočné periodě Vladimíra Sobotku. Ten se sice protáhl bekhendem do zakončení, ale následně minul.
     
    32:08
    Jedna nepovedená střela od Ahnelöva o zadní mantinel a Jaroslavl vyhazuje přes všechny čáry, ušetřila tak drahocenné vteřiny z vyloučení Gorochova.
     
    31:49
    Jenže sotva se vrátil domácí hokejista na ledovou plochu z trestné lavice, jde na dvě minuty za držení sedět muž Lokomotivu Gorochov (JAR). Přesilovka pro Avangard.
     
    31:25
    Omsk opět v plném počtu a hostující partu může znovu mrzet další nevyužitá přesilovka. Grigorjev se teď dokonce zlobí sám na sebe za neproměněnou šanci.
     
    30:55
    Od modré čáry ale napřáhl pěkně vysoko Kronwall a prozkoušel pozornost Dominika Furcha. Český gólman poslal kus černé gumy do rohu vyrážečkou.
     
    30:18
    Jsme za polovinou základní hrací doby. Jiří Novotný kroužil s pukem na pravém kruhu a pomalu se chystal ke střele. Jenže nejlepší moment k zakončení prováhal, pak už nestačil pálit.
     
    29:40
    Po chvilce ve vlastním obranném pásmu se Omsk ve třetím oslabení této třetiny osvobozuje. Tohle ale není cesta, jakou by se Avangard mohl dočkat vedení o dvě branky, až příliš vyloučení na domácí straně barikády.
     
    29:09
    Hlavní rozhodčí se chystá opět poslat jednoho z účastníků zápasu na trestnou lavici. Pavel Valentěnko (OMS) musí pykat za nedovolené držení kotouče.
     
    28:34
    Mohlo být ale hodně radosti v hale dnes podruhé, protože hostující defenzíva se zapomněla v útoku a Lemťugov se zjevil osamocený před Kolesnikem. Naštěstí pro Lokomotiv nestačil pořádně zakončit.
     
    27:59
    Dominik Furch drží puk v lapačce a zařizuje nové vhazování po své levé ruce, jeden z mužů v bilém trikotu se natlačil do jeho brankoviště a prověřil jej bekhendovým zakončením.
     
    27:36
    Apalkov za brankou Dominika Furcha dlouho míchal s pukem, aby se jej za chvilku pokusil poslat do mezikruží na volného Masaljova. Druhý zmiňovaný následně míjí puk.
     
    27:08
    Omsk se snaží co nejdříve opět dostat z vlastní obranné třetiny, ale trošičku to vypadá, jako vy Avangard ve dvou po sobě jdoucích oslabení ztratil síly na útočení.
     
    26:46
    Vyloučený Kulik zpátky ve hře, ani tahle přesilovka – byť poměrně dobře sehraná – neskončí gólem Lokomotivu Jaroslavl. Hosté se budou muset snažit na první gol dál.
     
    26:23
    Novotný se snažil natlačit tělem co nejvíce před Furchovo brankoviště, aby svému krajanovi co nejvíce znemožnil výhled. Ale Furch si šikovně našel skulinku mezi těly hráčů a zakročil betonem.
     
    26:10
    Jaroslav už skoro půl minuty v útočné třetiny a po vlažném začátku přesilové hry znovu střílí jeden kotouč na branku za druhým. Jen by to chtělo malinko více přesnosti.
     
    25:40
    Dominik Furch sice sledoval střelu letící po pravé straně okolo tyče, ale zároveň do její dráhy vůbec nemusel zasahovat.
     
    25:13
    Teď se ale Avangard začíná bránit celkem v klidu. Sotva totiž padl kotouč na led, domácí se ho zmocinil a okamžite vyhodili až na druhou stranu hrací plochy.
     
    24:41
    Dvě minuty za krosček pro domácího hokejistu Kulika (OMS). Rozhodčí si totiž všiml, že Kulik fauloval krosčekem. Lokomotiv může vyvinout nový tlak.
     
    24:33
    Michal Kempný hodně rychle spěchal za vlastní braku, aby tam byl dříve jako spoluhráč a mohl v klidu rozehráz zpátky dopředu.
     
    24:12
    Střela od jednoho z obránců v černém trikotu nejspíše ještě někým před brankou tečována, protože kus černé gumy skončil hodně vysoko nad místem určení.
     
    23:52
    Hra přerušna, Omsk byl příliš aktivní přes přechod modré čáry a dostal se do postavení mimo hru.
     
    23:23
    Hosté nadála potlačují v aktivním napadání a snaží se co nejdřív vytížit Dominika Furcha. Ten si teď konečně může na mžik vydechnou, když domácí vyhodili puk.
     
    22:43
    Brankář Kolesnik má kotouč v lapačce a přerušuje hru, ještě předtím na druhé straně ale dorážel na domácí klec Čech Jiří Novotný. S pověšeným protihráčem na zádech těsně minul místo, kam mířil.
     
    22:20
    Nyní už domácí družina v plném počtu a Vladimír Sobotka v jedné ze své útočných akcí. Ale byl zastaven ještě ve středním pásmu, na Lokomotivu je znát na začátku druhé třetiny motivace.
     
    21:43
    Jaroslavl se vesměs celou přesilovku drží v útočném pásmu a s radostí střílí. Branku sice hosté trefují, ale Dominik Furch většinu zakončení bez problémů vidí a následně chytá do výstroje.
     
    20:51
    Několik vteřin kotouč poskakoval kolem branky Furcha, nakonec málem zapadl do sítě, kdyby gólman Omsku neustěsnil mezeru z vrchní strany. Hodně velké štěstí pro Avangard.
     
    20:33
    Lokomotiv už v útočné třetině a z levé strany po přihrávce od spoluhráče z první Petri Kontiola. Do jeho rány se ale stačil Dominik Furch v pohodě zavčas přemístit.
     
    20:08
    Tentokráte, na rozdíl od prvnít třetiny, uspěl na úvodním vhazování periody Omsk. Jsou to ale hosté, kdo se v přesilovce hned žene k brance soka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zbývá jen několik okamžiků do začátku prostředního dějství. Domácí si do něj odnesou vedení o jednu branku, Lokomotiv zase většinu v první třetině započaté početní výhody.
     
    Střely na branku v první třetině

    Avangard Omsk: 8

    Lokomotiv Jaroslavl: 7
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Avangardem Omsk a Lokomotivem Jaroslav. Domácí mančaft v závěru první dvacetiminutovky využil přesilovou hru a potrestal vyloučení Jiřího Novotného. Lokomotiv ale začne druhou část přesilovkou pět na čtyři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Uvidíme ale vyloučení, na dvě minuty za vražení na hrazení je vyloučen domácí hokejista Lemťugov (OMS) a oslabuje svůj celek.
     
    19:45
    Už se jen v klidu dohrává ve středním pásmu, další branku v této periodě asi neuvidíme.
    POPOV - 1:0
     
    18:11
    Avangard právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka je na světě, Lokomotiv už tlak soupeře od začátku oslabení neustál a Jiří Novotný odjíždí ven z trestné lavice se sklopenou hlavou. Brankář Kolesnik měl v posledních vteřinách vskutku kopu práce, i proto na další kotouč mířící na jeho svatyni nestihl reagovat. Hokejista Avangardu Omsk ALEXANDER POPOV přijmul nahození na branku od obránce s pětkou na zádech Ahnelöva a překonal tečí Kolesnika. Asistence: Vladimír Sobotka, Jonas Ahnelöv.
     
    17:48
    Pěrežogin napřahoval na pravém kruhu, jenže pořádně tvrdou peckou trefil jen prvního hráče stojícího před ním. Avangard se ale drží v útočné třetině.
     
    17:07
    Na pravou stranu se málem dostal puk až k Vladimíru Sobotkovi, který by střílel do prázdné branky. Ale v rozhodující chvíli českému hráči přeskočil touš hokejku.
     
    16:49
    Vyloučení za podražení, a to opět ze strany Lokomotivu. Český hokejista Jiří Novotný (JAR) oslabuje svůj celek a musí jít odsedět za katr dvě minuty.
     
    16:15
    Hosté zkoušeli aktivně napadat u zadního mantinelu v útočném pásmu, avšak také nyní si v souboji stáli lépe útočníci Avangardu.
     
    15:48
    Jaroslavl se osvobodila z menšího tlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění. Dervuk už ani za pukem spěchat nemusel, byl příliš daleko.
     
    15:18
    Jaroslavl zahajovací oslabení tohoto zápasu celkem v klidu zvládla. Omsk skoro netrefil branku a Petri Kontiola je zpátky na ledě.
     
    14:34
    Vladimír Sobotka jako nejlepší střelec svého týmu vypálil z dálky, ale jeho pokus o hodně centimetrů minul horní tyčku Kolesnikovy klece.
     
    14:08
    Navíc se nyní podařilo Lokomotivu vyhodit až za braku Dominika Furcha, takže hostující družina ušetřila další vteřiny z trestu Kontioly.
     
    13:40
    Omsk se drží v útočném pásmu, rozevřel přesilovkový deštník a snaží se posílat puk na obránce, kteří tvoří hru. Zatím bez lepšího zakončení.
     
    13:05
    První vyloučení dnešního utkání. Hráč Lokomotivu Jaroslavl dostane od hlavního rozhodčího dvě minuty za faul loktem a bude nucen sedět dvě minuty za katrem. Početní výhoda pro Avangard Omsk, hříšníkem Petri Kontiola (JAR).
     
    12:46
    Po delší odmlce u kotouče Lokomotiv Jaroslav a hned z toho mohla být zajímavý možnost. Puk totiž obdržel na hokejku do mezikruží Apalkov a skoro zaskočil Furcha.
     
    12:07
    Širokov to zkoušel sám přes modrou čáru, jenže se mu do cesty postavili dva obránci v bílém převleku a bylo rázem po příležitosti. Omsk musí zpátky do své třetiny.
     
    11:20
    Opět sledujeme delší dobu hru bez přerušení, což má pochopitelně za následek zrychlení tempa hry. Přinese nám ještě posledních necelých devět minut periody branku?
     
    10:48
    Pokud doposud Omsk strádal, co se aktivity týče, nyní jsu domácí herně na koni a jsou to oni, kdo převážně drží kotouč na hokejkách. Fiščenko pálil těsně nad horní tyčku.
     
    10:03
    Sobotkova formace ale zatím nejvíce zahrozila Jaroslavli v první třetině. Kolesnik se musel dvakrát po sobě přesunovat od tyče k tyči, aby nechyboval.
     
    09:40
    Vladimír Sobotka si najížděl na pravém křídle, aby mohl v případě přihrávky na hokejku střílet. Jenže kotouč dostal na hůl příliš pozdě a vypláit nestihl.
     
    08:53
    Menší závar před hostujícím zařízením končí zásahem Kolesnika pravým betonem a vyražením touše do pravého rohu hrací plochy. Nikdo v černém trikotu zavčas nedorazil kotouč do klece.
     
    08:20
    Když už se zdálo, že se jeden z domácích mužů dostane z modré čáry do samostatného úniku, kotouč místo toho doklouzal pouze ke svatyni Kolesnika.
     
    08:05
    Ofsajd Lokomotivu Jaroslavl a čeká nás malá komerční přestávka, hned po jejím skončení samozřejmě budeme pokračovat.
     
    07:39
    A znovu si Avangard Omsk dává záležet na rozehrávce v obranném pásmu, kde nyní domácí parta možná až zbytečně moc předržuje kotouče. Omsk zatím neprověřil Kolesnika pořádnou ránou na branku.
     
    06:40
    Vše ale mohlo být rázem jinak. Jediný z hostujících hokejistů se vydal proti dvěma bránícím hráčům v černém trikotu. Pravděpodobně to byl Kontiola, kdo pálil těsně pravé tyče Dominika Furcha.
     
    06:13
    Sice se skoro vůbec nepřerušuje a hra rychle plyne, jenže z toho neplynou výraznější šance. Gólmani mohou doposud s klidem sledovat hru kolem sebe.
     
    05:28
    Lekomcev se rozhlédl za brankou, vyjel ven z vlastního pásma a poslal dobrý pas na připraveného Lemťugova. Ale druhému jmenovanému ujel puk z hokejky ve středním pásmu.
     
    04:57
    Michal Kempný se svým spoluhráčem z obrany prohodil kotouč za vlastní brankou a Omsk mohl uhánět na Kolesnika. Avšak defenzíva Lokomotivu zatím dobře pozorná.
     
    04:39
    Dominik Furch váhal, jestli má rozehrávat, nebo jestli raději přidržet puk. Nakonec pro jistotu zvolil druhou variantu ze zmíněných.
     
    04:23
    Tři na dva byli chvilinku v přečíslení hokejisté Lokomotivu. Ale Omsk se zavčas vrátil a všechny trable vyřešil ještě na modré čáře.
     
    03:40
    Následně i muži ve tmavém převleku váhali s rozehrávkou z vlastního obranného pásma, Omsk by si určitě nepřál udělat hned na startu utkání vážnější minelu.
     
    03:02
    Český gólman ve službách Omsku opět musí sledovat kotouč zrakem před sebou, avšak na první vážnější zákrok stále čeká. Za to na druhou stranu hned obrací hru Avangard.
     
    02:35
    V akci směrem do útoku už také hokejista Lokomotivu Kapustin. Jenže jeho lehké nahození na branku Dominik Furch neměl vůbec žádný problém zkrotit.
     
    01:51
    Obránce Kronwall si dal záležet, aby neztratil kotouč na červené půlící čáře, ale zavezl ho za branku, aby následně jeho spoluhráči mohli dostřídat.
     
    01:33
    Stejný technický přestupek na druhé straně hrací plochy, sledujeme tedy vlažný rozjezd první třetiny.
     
    01:25
    Vhazování za malou chvíli na modré čáře, hosté se totiž dostali do postavení mimo hru.
     
    00:53
    Hersley si to razil směrem k brance Dominika Furcha, jenže nikdo z útočníků mu nepomohl se založenou akcí. A tak se může kupředu poprvé vydat také Avangard Omsk.
     
    00:12
    Jako první se dnešního vítězství na vhazování zmocnili hokejisté hostujícího Lokomotivu. Ale dojeli s kotoučem pouze k modré útočné čáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zazní ruská a hymna a bude vše připraveno pro úvodní vhazování.
     
    Nedjříve vlétli na ledovou plochu hosté, teď už i domácí ve tmavé variantě dresů. V čele s českým brankářem Dominikem Furchem.
     
    Na ledové ploše probíhá světelná show a do příjezdů hráčů na kluziště zbývá jen několik málo okamžiků. Fanoušci domácího týmu si budou chtít očividně dnešní střetnutí užít plnými doušky.
     
    Ještě jedno vítejte u dnešního utkání KHL, začínáme za necelých deset minut čistého času.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelöv, Kuljaš, Kempný, Lekomcev, Alexandrov, Kulik, Valentěnko, Dervuk – Sobotka, Popov, Pěrežogin – Širokov, Paršin, Zubov – Lemťugov, Petrov, Černikov – Rasskazov, Michejev, Fiščenko

    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Koledov, Grigorjev, Pašnin, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov – Averin, Kontiola, Loktionov – Novotný, Apalkov, Masaljov – Konkov, Galimov, Kartajev – Kapustin, Malcev, Korškov

    Rozhodčí: Boman, Ravodin – Matjuša, Sazonov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání KHL. Sledovat budeme souboj kádrů z opačných konferencí. Proti sobě se postaví první celek Východní konference Avangard Omsk a šestý tým z opačné skupiny Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Kempný (OMS)
    Vladimír Sobotka (OMS)
    Dominik Furch (OMS)
    Jiří Novotný (JAR)
     
    AVANGARD OMSK

    Ruský velikán si nebere servítky, nešetří prostě nikoho. S osmnácti body na kontě Avangard vede tabulku Východní konference před druhým Jekatěringurgem, Omsku zkrátka vyšel vstup do sezóny 2015/2016 podle představ. Hráči Omsku zatím jen třikrát prohráli, navíc pokaždé v prodloužení či samostatných nájezdech, takže žádný mančaft ještě neudolal silný Avangard v základní hrací době. V minulém utkání si Omsk bez větších starostí poradil s výběrem Lada Togilatti, když je předčil vysokým rozdílem 6:1. Dnes mají bojovní Avangardu opět k dispozici domácí prostředí. Svým fanouškům chtějí ukázat, že dosavadní výsledky nebyly náhodné.
     
    LOKOMOTIV JAROSLAVL

    Zatím střídání kladných výsledků se zápornými zažívá v nové hokejové sezóně Jaroslavl. V pátečním souboji s Jugrou Lokomotiv těsně podlehl 1:2, aby o utkání dříve udolal v nastavených pěti minutách prodloužení Jekatěrinburg 3:2. Aktuálně čítá bilance Jaroslavle čtyři porážky a čtyři výhry, takže je jisté, že dnes na ledě Omsku se miska vah převáží na jednu stranu. Výsledkově doposud nejlepší klání Lokomotiv svedl na domácím kluzišti s kádrem Soči, který přejel poměrem 3:0 a nedovolil sokovi vstřelit ani gól. Jak si hokejisté Jaroslavle povedou proti jednomu z favoritů celé ligy? Lokomotiv aktuálně okupuje průběžnou šestou příčku v pořadníku Západní konference.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Popov (Sobotka, Ahnelöv), 46. Sobotka (Ahnelöv, Pěrežogin), 59. Pěrežogin


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelöv, Kuljaš, Kempný, Lekomcev, Alexandrov, Kulik, Valentěnko, Dervuk – Sobotka, Popov, Pěrežogin – Širokov, Paršin, Zubov – Lemťugov, Petrov, Černikov – Rasskazov, Michejev, Fiščenko
    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Koledov, Grigorjev, Pašnin, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov – Averin, Kontiola, Loktionov – Novotný, Apalkov, Masaljov – Konkov, Galimov, Kartajev – Kapustin, Malcev, Korškov

    Rozhodčí: Boman, Ravodin – Matjuša, Sazonov

    Diváci: 9 370
    bahis siteleri