Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 12.09.2015, 13:30 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    PĚREŽOGIN - 3:0
     
    58:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto. ALEXANDERU PĚREŽOGINOVI sice byla přeseknuta hokejka a puk do sítě fyzicky nedopravil, jenže hlavní rozhodčí označuje tuto branku jako technický gól a vše je tedy naprosto v souladu s pravidly. Hala nejprve netušila, zda se radovat, ale nyní může onen zajímvý gól, který padl před několika okamžiky, v klidu oslavit. Bez asistence.
    SOBOTKA - 2:0
     
    45:53
    Avangard právě vstřelil branku!
    Český hokejista a střelec Omsku opět v akci, nyní se dostal nečekaně do samostatné akce a překvapil obranu soupeře tak, že mu nikdo z hokejistů v bílém trikotu nebránil v úniku na gólmana Kolesnika. VLADIMÍR SOBOTKA ukázal, že není ve vedení bodování Kontinentální hokejové ligy náhodou. Gólmana ukázkově prostřelil a dodává tak nejen druhý dnešní bod do svých statistik, ale také klid na hokejky Avangardu Omsk. Asistence: Jonas Ahnelöv, Alexander Pěrežogin.
    POPOV - 1:0
     
    18:11
    Avangard právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka je na světě, Lokomotiv už tlak soupeře od začátku oslabení neustál a Jiří Novotný odjíždí ven z trestné lavice se sklopenou hlavou. Brankář Kolesnik měl v posledních vteřinách vskutku kopu práce, i proto na další kotouč mířící na jeho svatyni nestihl reagovat. Hokejista Avangardu Omsk ALEXANDER POPOV přijmul nahození na branku od obránce s pětkou na zádech Ahnelöva a překonal tečí Kolesnika. Asistence: Vladimír Sobotka, Jonas Ahnelöv.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Popov (Sobotka, Ahnelöv), 46. Sobotka (Ahnelöv, Pěrežogin), 59. Pěrežogin


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelöv, Kuljaš, Kempný, Lekomcev, Alexandrov, Kulik, Valentěnko, Dervuk – Sobotka, Popov, Pěrežogin – Širokov, Paršin, Zubov – Lemťugov, Petrov, Černikov – Rasskazov, Michejev, Fiščenko
    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Koledov, Grigorjev, Pašnin, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov – Averin, Kontiola, Loktionov – Novotný, Apalkov, Masaljov – Konkov, Galimov, Kartajev – Kapustin, Malcev, Korškov

    Rozhodčí: Boman, Ravodin – Matjuša, Sazonov

    Diváci: 9 370