Chabarovsk – Riga 3:2 (kon.) | Vladivostok – Jokerit 1:6 (kon.) | Barys – Soči 3:2 (po pr.)
Omsk – Jaroslavl 3:0 (kon.) | Viťaz – HC Slovan 2:5 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Sobota 12.09.2015, 13:30 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:47
    Jenže jsou tu další komplikace pro Lokomotiv Jaroslavl. Daniil Apalkov (JAR) odjíždí na trestnou lavici za sekání a přesilovku si pro změnu zahraje Avangard Omsk.
     
    50:47
    Ale pozor, šance pro Jaroslavl, jak něco udělat s výsledkem. Vedle Lemťugova si sedl také střelec dnešní první branky zápasu Alexander Popov (OMS), jenž vyhodil puk proti pravidlům přes mantinel.
     
    50:43
    Trest za podražení pro domácího hráče, Nikolaj Lemťugov (OMS) na trestné lavici za podražení a čeka jí jej okamžiky strachu.
     
    34:20
    Ale ještě před komerční přestávkou se rozhodl arbitr udělit další dvě minuty pro hosty. Dvě minuty za srážku Dominika Furcha za brankou dostává podle pravidel Dmitrij Malcev (JAR). Šlo o nedovolené bránění.
     
    31:49
    Jenže sotva se vrátil domácí hokejista na ledovou plochu z trestné lavice, jde na dvě minuty za držení sedět muž Lokomotivu Gorochov (JAR). Přesilovka pro Avangard.
     
    29:09
    Hlavní rozhodčí se chystá opět poslat jednoho z účastníků zápasu na trestnou lavici. Pavel Valentěnko (OMS) musí pykat za nedovolené držení kotouče.
     
    24:41
    Dvě minuty za krosček pro domácího hokejistu Kulika (OMS). Rozhodčí si totiž všiml, že Kulik fauloval krosčekem. Lokomotiv může vyvinout nový tlak.
     
    19:57
    Uvidíme ale vyloučení, na dvě minuty za vražení na hrazení je vyloučen domácí hokejista Lemťugov (OMS) a oslabuje svůj celek.
     
    16:49
    Vyloučení za podražení, a to opět ze strany Lokomotivu. Český hokejista Jiří Novotný (JAR) oslabuje svůj celek a musí jít odsedět za katr dvě minuty.
     
    13:05
    První vyloučení dnešního utkání. Hráč Lokomotivu Jaroslavl dostane od hlavního rozhodčího dvě minuty za faul loktem a bude nucen sedět dvě minuty za katrem. Početní výhoda pro Avangard Omsk, hříšníkem Petri Kontiola (JAR).

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Popov (Sobotka, Ahnelöv), 46. Sobotka (Ahnelöv, Pěrežogin), 59. Pěrežogin


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Ahnelöv, Kuljaš, Kempný, Lekomcev, Alexandrov, Kulik, Valentěnko, Dervuk – Sobotka, Popov, Pěrežogin – Širokov, Paršin, Zubov – Lemťugov, Petrov, Černikov – Rasskazov, Michejev, Fiščenko
    Lokomotiv Jaroslavl: Kolesnik (Murygin) – Hersley, Kronwall, Koledov, Grigorjev, Pašnin, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov – Averin, Kontiola, Loktionov – Novotný, Apalkov, Masaljov – Konkov, Galimov, Kartajev – Kapustin, Malcev, Korškov

    Rozhodčí: Boman, Ravodin – Matjuša, Sazonov

    Diváci: 9 370