Chabarovsk – Toljatti 3:2 (kon.) | Vladivostok – Kazaň 1:0 (kon.) | Jekatěrinburg – N.Novgorod 3:2 (kon.)
Chanty-Mansijsk – Minsk 2:1 (po pr.) | Jokerit – Petrohrad 3:2 (kon.) | CSKA Moskva – Barys 4:3 (po pr.)
Čerepovec – Omsk 3:4 (kon.) | Riga – Spartak Moskva 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Jokerit Helsinky
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 01.10.2015, 17:30KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (19:44:28)
     
    Dnešní utkání sledovalo 11 536 diváků!
     
    Je dobojováno, Jokerit obrátil skóre utkání a slaví skalp aktuálního mistra KHL. V poslední třetině jsme viděli už pouze jeden gól, který ve třiačtyřicáté minutě vsítil Jani Rita. Zápas to byl velmi vyrovnaný, Petrohrad dokonce nastřelil tyčku při hře šesti proti čtyřem třiatřicet sekund před koncem. Ani to ale nestačilo, body zůstávají v Helsinkách.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Vadim Šipačjov nastřelil svým příklepem tyčku! Veliká škoda pro Petrohrad, ohromné štěstí pro Jokerit.
     
    59:08
    Hosté neustále kombinují a snaží se vyšachovat obranu Jokeritu. Nejblíže ke vstřelení gólu měl nyní ruský sniper Ilja Kovalčuk. Projektil věhlasného útočníka ovšem zastavil famózním zákrokem Henrik Karlsson a z tribun sklízí zasloužené ovace.
     
    58:50
    Jokerit jde do čtyř, Petrohrad do šesti! Ville Lajunen je vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo hřiště a arénou zní pískot.
     
    58:19
    Ve středním pásmu získal kotouč Brandon Kozun a pokoušel se o druhý gól v tomto utkání. Jeho lehká žabička ale mířila mimo prázdnou klec SKA.
     
    57:41
    Střela Olimba šla mimo prázdné tři tyče a už už to vypadalo na zakázané uvolnění. Podle pravidel ale musel rychle zpět Zubarev, kotouč stihl ulovit včas a Petrohrad se musí do pásma Jokeritu prodrat znova.
     
    57:18
    Petrohrad je v šesti, Ilja Ježov míří na střídačku!
     
    57:11
    Joakim Lindstrom se odhodlal ke střele z velice ostrého úhlu. Jeho střela připomínala spíše tenisový lob, ovšem na Karlssona mířila tak jako tak. Gólman Žolíků kotouč raději podržel na vhazování.
     
    56:18
    Domácí zde ale moc dlouho nevydrželi. Více ze hry má aktuálně petrohradský celek, ale vedou Helsinky. Jak toto utkání dopadne?
     
    55:34
    Pekka Jormakka hodně riskoval malou domů. Ale opět se potvrdilo pravidlo risk je zisk, neboť se kotouč dostal k Jensenovi, který jej dlouhým pasem přenesl do útoku. Nyní Jokeri obklopuje pásmo Petrohradu.
     
    55:04
    Do útočného pásma se nyní dostali i hokejisté Jokeritu. Ale jak do něj rychle přišli, tak i rychle odešli. U kotouče je opět aktuální mistr KHL z Petrohradu.
     
    54:21
    V posledních chvílích útočí akorát hostující celek, který se nyní provinil ofsajdem. Dočkáme se ve finské metropoli vyrovnání?
     
    53:50
    Dadonov si nádherně obkroužil branku a následným pasem hledal volného Burdasova před klecí Jokeritu. Burdasova sice kotouč našel, ale to už jej držel v lapačce Henrik Karlsson. Dorážky petrohradského útočníka byly zcela zbytečné.
     
    53:11
    Tempo hry trošku spadlo. U kotouče je ve vlastním pásmu SKA Petrohrad a nikam se moc nežene.
     
    52:16
    Jesper Jensen skvěle připravil Dadonova o kotouč a následnou přihrávkou přes 2 čáry přesouvá hru před Ježova.
     
    51:37
    Petrohrad se stále drží v pásmu Jokeritu. Domácí se zmohli akorát tak na vyhození, které vyústilo v zakázané uvolnění.

    Karel Janeba

    Branky a nahrávky: 30. Kapanen (Jormakka, Olimb), 39. Kozun (Hagman), 43. Rita (Joensuu) – 19. Dergačjov (Barabanov), 31. Barabanov (Kovalčuk, Koskiranta)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Jensen, Korpikari, Jaakola, Sneck – Olimb, Kapanen, Jormakka – Regin, Kozun, Hagman – Sallinen, Aaltonen, Wirtanen – Salminen, Rita, Joensuu
    SKA Petrohrad: Ježov (Šestyjorkin) – Judin, Jakovlev, Zubarev, Chafizullin, Rukavišnikov, Belov, Čudinov, Kutejkin – Barabanov, Kovalčuk, Koskiranta – Šipačjov, Burdasov, Dadonov – Ketov, Kablukov, Lindstrom – Arťuchin, Chochrjakov, Dergačjov

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Alexej Anisimov – Gleb Lazarev, Jakov Palej

    Diváci: 11 536
    bahis siteleri