Rapid – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:2 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Neděle 04.10.2015, 16:30 • Ernst-Happel-Stadion, Wiedeń • Rakouská Bundesliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC RED BULL SALZBURG
    Nejúspěšnější klub posledních sezón zatím nezažívá povedené období. Rakouský celek se dostal do play-off Evropské ligy, nicméně v něm vypadl právě s Dinamem Misk, což bylo velké zklamání. Ani v lize to zatím není to "pravé ořechové". Salzburg se zatím nachází na druhé příčce, nicméně na svého dnešního soupeře ztrácí čtyři body, a v případě dnešní prohry by ztrácel již bodů sedm!

    Salzburg se představil v minulém týdnu na hřišti Hornu v rámci ligového poháru. Utkání dospělo za stavu 2:2 až do prodloužení, kde po minutě rozhodl Španěl Soriano. V posledním ligovém utkání Salzburg uspěl s Mattersburgem, a zvítězil 4:2, i když po prvním poločase prohrával 1:2. Ve druhém poločase však zaznamenal hattrick Jonatan Soriano!
     
    SK RAPID VÍDEŇ
    Rapid Vídeň zatím zažívá velmi povedenou sezónu. V domácí lize se nachází na první příčce se ziskem 22 bodů. Na druhý Salburg má náskok čtyř bodů! I v Evropské lize se Rapidu velmi daří. Ve skupině E, kde je i plzeňská Viktorie, se nachází na prvním místě!

    V posledních dvou ligovým utkání zůstal Rapid stoprocentní, a navíc neinkasoval. Nejdříve v domácím prostředí porazil Admiru 2:0, a následně uspěl na hřišti Riedu 1:0! Ve čtvrtek sehráli svěřenci trenéra Barisice utkání Evropské ligy v běloruském Minsku. Jedinou branku vstřelil zkušený středopolař Hofmann, který zajistil svému týmu druhé vítězství ve skupině! I v dnešním utkání je Rapid považován za mirného favorita. Zda-li tuto roli potvrdí, se dozvíme až po závěrečném hvizdu!
     
    Příjemné nědělní odpolende všem fanouškům a fanynkám! Rakouská Bundesliga má dnes na programu pouze jeden zápas, nicméně se rozhodně jedná o šlágr podzimu! V hlavním města Rakouska se střetně místi SK Rapid Vídeň s FC Red Bull Salzburg. Úvodní výkop je naplánován v 16:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Novota – Grahovac, Dibon, Auer, Stangl – Sonnleitner, Schwab – Schobesberger, Hofmann, Kaintz – Prosenik
    Náhradníci: Jelić, Huspek, Nutz, Hofmann, Pavelic, Streibinger, Alar

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Keita, Schmitz – Minamino, Valon Berisha, Damari, Soriano
    Náhradníci: Stankovic, Reyna, Lainer, Mukhtar, Laimer, Sorensen, Prevljak

    Rozhodčí: Ouschan – Winsauer, Kühr (vš. Rakousko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhočdí Dominik Ouschan právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté domácího celku! Na pravé straně se pokoušel uvolnit Steffen Hofmann, avšak byl zdvojený hráči Salzburgu.
     
    2
    Fanoušci domácího celku ve své sektoru "řádí", a po použitý dýmovnice toho na levé straně hřiště příliš vidět není!
     
    2
    Do první zajímavé příležitosti se dostal hostující Valon Berisha, který dostal přihrávku do vápna od Soriana. Střela mladého norského záložníka však byla zblokovaná, a je z toho první rohový kop v tomto utkání!
     
    3
    Prvního rohového kopu tohoto utkání se ujal Schmitz, jehož nadýchaný centr skončil na hranici malého vápna, kde centr odvrátil domácí obránce Auer!
     
    4
    Zajímavou přihrávku na levou stranu dostal Florian Kainz, který měl dostatek prostoru pro centr. Velmi rychle k němu přistoupil bránící Schwegler, který situaci domácímu hráči zkomplikoval. Následný centr Kainze skončil v náruči brankáře Walkeho.
     
    5
    Na druhé straně zahrozil Salzburg přes levou stranu. Zkušený obránce Ulmer se dostal k centru, ten však zablokoval domácí obránce, a Schmitz zahrával další rohový kop. Ani tentokrát však hosté branku Jána Novoty neohrozili.
     
    6
    Steffen Hofmann následně poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kterým hledal Prosenika. U míče byl však jako první Walke, který následně odkopl míč na útočnou polovinu.
     
    7
    Dlouhým autem hledal Schwegler ve středu hřiště Jonatana Soriana. Zkušený španělský útočník se však k míči přes bránícího Dibona nedostal.
     
    8
    Po chybné rozehrávce hostujícího celku se do protiútoku dostal domácí Rapid! Hofmann posílal do úniku Floriana Kainze, který se však nacházel v těsném ofsajdu, což potvrdily opakované záběry!
     
    10
    Domácímu celku se zatím příliš nedaří kombinace v na útočné polovině. Tentokrát svou přihrávku neobdržel Prosenik, a dopředu může zamířit Salzbug. Jeho útok vede středem hřiště Keita!
     
    11
    Na hranici vápna se dostal k míči Jonathan Soriano, jehož pohotová rána byla zablokovaná! Následně se k míči dostal znovu Soriano, který již mířil na branku, avšak jeho pokus vyrazil slovenský brankář Novota!
    11. Ránu Soriana vyrazil Ján Novota
     
    12
    Aktivní Salzburg nadále kombinoval na útočné polovině. Ve středu hřiště se dostal k míči Valon Berisha, který se pokoušel uvolnit Minamina. Japonský záložník se však k míči nedostal.
     
    13
    Minamino operoval s míčem na pravé straně, a křížnou přihrávkou hledal Keitu nebo Schmitze. Oba hráči se však nacházel v zcela jiném prostoru, a míče se zmocnil Schobesberger.
     
    14
    Aktivní Salzburg se však dokázal probojovat k dalšímu rohovému kopu. Rozehrávky se ujal Schmitz, jehož centr letěl na zadní tyč, kde se málem dostal k hlavičce Ćaleta-Car. Před chorvatským stoperem však míč tečoval Novota!
     
    15
    Následně z pravé strany vhazoval dlouhé autové vhazování obránce Schegler. Jeho "centr" našel ve vápně Jonatana Soriana, jehož hlavička však nebyla povedená.
     
    16
    Do zajímavého protiútoku po pravé straně se dostal domácí Schobesberger, kterého však dobře bránil obránce Ulmer, a bude z toho rohový kop!
     
    17
    Rapid právě vstřelil branku!
    A máme tu úvodní branku utkání! Exekuce rohového kopu se ujal Florian Kainz, který svým cetrem našel ve vápně STEFANA STRANGLA, jehož hlavička nebyla nikterak razantní, avšak přes Walkem proběhl Hofmnann, a německý brankář nestihl zasáhnout!
    17. Stefan STRANGL - 1:0
     
    19
    Rapid se pokoušel dostat do dalšího rychlého protiútoku, ten však zastavil hviz hlavního rozhodčího, kteýr odpískal ofsajdové postavení útočníka Prosenika!
     
    20
    Na druhé straně dostal přihrávku do levé části vápna Keita, který se nerozpakoval, a vystřelil. Jeho střelu krásně vyrazil Ján Novota na rohový kop. Rozehrávky se opět ujal Schmitz, jehož centr však odvrátila obrana Rapidu!
     
    22
    Na pravé straně hodně odflákl rozehrávku obránce Ulmer, který daroval míč Kainzovi. Mladý rakouský křídelník uvolnil Schobesbergera, který našel ve vápně Hofmanna. Německý záložník mohl pálit, nicméně nevystřelil, a kombinace Rapid pokračuje!
     
    23
    Steffen Hofmann následně roztáhl hru na pravou stranu, kde se nacházel Schobesberger. Jeho přízemní centr hledal na zadní tyči Kainze, kterému však kousek chyběl, aby míč zasáhl!
     
    24
    Rapid Vídeň se tentokrát nedokázal prosadit rychlou kombinací na útočné polovině, a u míče je hostující celek, který se dostává na útočnou polovinu.
     
    26
    Domácí obránce Grahovac postupoval po pravé straně, následně se pokoušel uvolnit útočníka Prosenika, nicméně jeho přihrávka nebyla přesná, a míč skončil v zámezí.
     
    27
    Steffen Hoffman hodně rychle rozehrál volný přímý kop, kterým našel ve vápně zcela volného Stefana Strangla. Střelec úvodní branky se pokoušel přelobovat brankáře Walkeho, ten však míč konečky prstů zachytil!
     
    28
    Následného rohového kopu se ujal Florian Kainz, jehož ostrý centr letěl nebezpečně před branku. Obrana Salzburgu však dokázala centr odvrátit, a hosté míří vpřed.
     
    29
    Na druhé straně se provinil nedovoleným zákrokem domácí Dibon, který neuhlídal Jonatana Soriana, a musel faulovat. Salzburg tak má kd dispozici hodně zajímavou standardní situaci!
     
    30
    Exekuce standardní situace se zhostil Andreas Ulmer, který centroval na zadní tyč. Jeho centr byl však opravdu hodně přetažený, a míč skončil v zámezí. Zahozená příležitost ze strany Salzburgu ...
     
    31
    Rapid Vídeň postupoval po pravé straně do útoku! Následně však nevyšla spolupráce mezi Grahovacem a Schobesbergerem. Druhému jmenovanému míč uskočil, a následně fauloval Ulmera!
     
    32
    Hra se velmi rychle přesunula na polovinu Rapid! U postranní čáry na levé straně operoval s míčem Valon Berisha, který krásnou kličkou oklamal Auer, ten však stačil faulovat, a je z toho standardní situace!
     
    33
    Exekuce standardní situace se zhostil středopolař Schmitz, který poslal povedený centr za obranu Rapidu. V ofsajdu se však nacházel jak Keita, tak i Ćaleta-Car, čehož si všiml pozorný pomezní rozhodčí!
    33. Bohužel pro Salzburg, Keita i Ćaleta-Car se nacházeli v ofsajdu
     
    35
    Na levé straně zakombinoval Hofmann s Stanglem. Střelec úvodní branky dnešního utkání poslal do vápna centr, který našel na pravé straně Kainze. Jeho rána však skončila po zásahu bránícího hráče v zámezí.
     
    36
    Následný rohový kop rozehrál Florian Kainz, kterému se však v tomto případě rohový kop vůbec nepovedl. Jeho centr skončil v náruči brankáře Walkeho.
     
    38
    Na levou stranu dostal ideální přihrávku do úniku Stefan Strangl, před kterého se však dokázal dostat Schwegler. Domácí borec skončil na zemi, avšak hlavní rozhodčí nedovolený zákrok neodpískal. Následuje odkop od branky Walkeho.
     
    39
    Stefan Strangl však zůstal ležet na trávníku, a nevypadá to s ním vůbec dobře. Momentálně je v péči lékařů, a uvidíme, zda-li bude schopný pokračovat ve hře!
     
    40
    Dlouhý nákop německého brankáře Walkeho sice na útočné polovině nikoho z hostů nenašel, nicméně hlavičku Dibona si zpracoval ve středu středopolař Keita, a u míče je Salzburg.
     
    41
    Avšak ani Salzburg nebyl v kombinaci příliš přesný, a k míči se dostal stoper Dibon. Mladý Rakušan se následně pokoušel najít za obranou Prosenika, což se také podařilo, ten se však nacházel v ofsajdu!
     
    42
    Zajímavou přihrávku do vápna dostal na druhé straně Valon Berisha, který obešel Grahovace, nicméně jeho následná přihrávka ve vápně nikoho z hostů nenašla!
     
    43
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg v závěru poločasu srovnává na 1:1! Lví podíl má na této brance středopolař Keita, který na vlastní polovině vybojoval míč, a následně jej udržel proti trojici protihráčů. Následně roztáhl hru na Minamina, který našel lépe postaveného Soriana. Španělský kanonýr vrátil míč TAKUMI MINAMINOVI, který poslal míč na bližší tyč, a Novota nestihl zareagovat!
    43. Takumi MINAMINO - 1:1
     
    45
    Hlavní sudí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno hlavně ošetřováním Stefana Strangla!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas šlágru rakouské Bundesligy nabídl zajímavou podívanou! První velkou příležitost tohoto zápasu měl k dispozici Jonatan Soriano, jehož střelu však vyrazil Novota. V 17. minutě už však šel Rapid do vedení, pomalou hlavičku Stefana Strangla nedokázal vyrazil Walke, a míč skončil v síti! Ve zbytku poločasu byl však Salzburg lepším týmem, a dočkal se zaslouženého vyrovnání! Soriano prostrčil míč na Takumi Minamina, který mířil přesně!

    Druhý poločas začne na Ernst-Happel-Stadion přibližně v 17:32!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Úvodní útok druhého poločasu úvodnímu celku nevyšel. Soriano si nabíhal na centr od Paula Mirandy, avšak v době přihráky se nacházel španělský kanonýr v ofsjadu.
     
    48
    Salzburg je zatím ve druhém poločase jednoznačně aktivnější! Úřadujícímu mistrovi se však zatím nedaří dostat na dostřel branky Jána Novoty.
     
    50
    Rapid Vídeň se snad poprvé ve druhém poločase dostal do kombinace na útočné polovině. Na levé straně se pokoušel něco kloudného vymyslet Stefan Stangl, nicméně do zakončení se střelec jediné branky domácího celku nedostal.
     
    51
    Salzburg velmi dobře napadal kombinaci svého soupeře na vlastní polovině, a tak se Rapid raději stáhl na vlastní polovinu. Následně posílal dlouhý centr za obranu Auer, avšak míč našel pouze rukavice brankáře Walkeho.
     
    52
    Hodně ostrým zákrokem se na levé straně prezentoval Florian Kainz, který poslal k zemi Schweglera. Hlavní rozhodčí ani v tomto případě žlutou kartu neudělil.
     
    53
    Dlouhý nákop německého brankáře Walkeho hledal na útočné polovině Jonatana Soriana, ten byl však velmi dobře bráněný Dibonem, který následně míč odkopl.
     
    54
    Další velmi tvrdý souboj absolvoval na pravé straně mladý obránce Grahovac s Ulmerem. Bosenský obránce následně musel být ošetřován, nicméně to vypadá, že by měl být v pořádku!
     
    56
    Na vlastní polovině se předvedl velmi nepovedeným odkopem středopolař Schmitz. Jeho chybu však nikdo z domácích nepotrestal. Rapid však pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    57
    Na další problémy zadělal Ulmer, který prodloužil hlavičkou míč za obranu. Velmi pohotově však zareagoval Keita, který z akrobatické pozice odpálil míč do bezpečí.
     
    59
    Steffen Hofmann dostal hodně prostoru ve středu hřiště, a rychlým cetrem se pokoušel uvolnit na levé straně Floriana Kainze. Rakouský křídelník však míč na hrací ploše nestihl!
     
    60
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Damari, přichází Reyna.
     
    61
    Tentokrát se nepovedl obranný zákrok Schweglerovi, který nabídl míč Florinu Kainzovi. Mladý Rakušan se dostal z levé straně k centru, na který si nabíhal Prosenik. Těsně před ním však poslal míč na rohový kop Paulo Miranda!
     
    62
    Rozehrávka rohového kopu se však Kainzovi nepovedla, a do rychlého protiútoku vyrazil střídající Reyna. Jeho postup však zastavil nedovoleným zákrokem Hofmann, který dostává první žlutou kartu dnešního utkání.
     
    63
    Dlouhý centr do vápna Rapidu poslal středopolař Schmitz, jehož centr byl však hodně přetažený. Míč se snášel do branky, nicméně pozorný Ján Novota poslal míč na rohový kop!
     
    64
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg otáčí vývoj utkání, a necelých 25 minut před koncem jde do vedení! Na levé straně neuspěl v kombinaci Reyna s Ulmerem, a odražený míč se dostal do středu hřiště, kde se nacházel CHRISTIAN SCHWEGLER. Střelu zkušeného obránce tečoval Dibon, a míč doskákal do sítě!
    64. Christian SCHWEGLER - 1:2
     
    66
    Salzburg je však nadále aktivní! Jonathan Soriano na pravé straně uspěl v souboji s Dibonem, a poslal do vápna zajímavá centr, který odvrátil Auer do zámezí.
     
    68
    Na trávníku zůstal ležet Christian Schwegler, který si zjevně přivodil nějaké lehčí zranění v souboji s Prosenikem. Švýcarský obránce by však měl pokračovat ve hře!
     
    69
    Rapid zahrával standardní situaci po nedovoleném zákroku Minamina, které se ujal Florian Kainz. Jeho centr však nebyl povedený, a obrana Salzburgu centr odvrátila.
     
    70
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Prosenik, přichází Jelić.
     
    71
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Huspek.
     
    72
    Střídající Reyna se pokoušel dostat k míči za obranou Rapid, kam poslal dlouhý nákop brankář Walke. Hostující křídelník se však v době přihrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    73
    O dlouhý nákop za obranu se pokoušel i Ján Novota, který hledal střídajícího Jeliće. Mladý chorvatský útočník však svůj náběh špatně načasoval, a k míči se nedostal.
     
    74
    Na druhé straně mohl naopak zahrozit Salzburg! Keita poslal krásný lob za obranu, kde se nacházel Soriano s Minaminem. Oba se domnívali, že se jednalo o ofsajd, a tak se jejich akce zastavila.
     
    76
    Rapid Vídeň je v posledních minutách velmi aktivní, nicméně se stále nemůže dostat na dostřel branky Walkeho. Německý brankář ve druhém poločase příliš práce neměl ...
     
    77
    Na trávníku zůstal ležet hostující Keita, kterého u postranní čáry poslal nedovoleným zákrokem k zemi Schwab. Následuje zajímavá standardní situace pro hosty!
     
    78
    Tentokrát již Schwab nefauloval, a Rapid se dostal do protiútoku! Schobesberger našel ve vápně Jeliće, který si však míč předkopl, a do zakončení se nedostal. Následuje rohový kop pro Salzburg!
     
    79
    Rozehrávky rohového kopu se ujal Steffen Hofmann, kterému se však centr příliš nepovedl, a obrana Salzburgu si dokázala poradit!
     
    81
    Do zajímavé příležitosti se dostal střídající Jelić, který dostal přihrávku za obranu od Hofmanna. Chorvatský útočník se však nedokázal prosadit přes bránícího Paula Mirandu!
     
    82
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Steffen Hofmann, přichází Alar.
     
    83
    Rapid Vídeň následně zahrával další rohový kop, kterého se ujal Schobesberger. Jeho centr však nebyl příliš povedený, a míč vyboxoval Walke!
     
    84
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Minamino, přichází Laimer.
     
    85
    Rapid Vídeň má již pouze zhruba osm minut hry na to, aby vyrovnal. Hostující Salzburg však koncovku dnešního utkání zvládá velmi dobře!
     
    86
    Střídající Huspek se pokoušel dostat k míči na levé straně, proti byl však výborně hrající Schwegler, který navíc vybojoval odkop od branky!
     
    88
    Salzburg kombinoval na útočné polovině, nicméně kombinaci zastavil hvizd hlavníh rozhodčího. U postranní čáry byl ostře faulován Keita, a hosté zůstanou u míče!
     
    89
    Na pravé straně měl vhazovat aut Christian Schwegler, který však hodně váhal, čímž natahoval čas. Od hlavního rozhodčího uviděl žlutou kartu!
     
    90
    Ke střeleckému pokusu se dostal Jonatan Soriano, který však Novotu nepřekonal. Následně mířil do útoku Schobesberger, avšak ani on neuspěl.
     
    90
    Za nedovolený zákrok v souboji s Keitou dostal žlutou kartu domácí Auer. Chorvatský útočník Jelić následně kopl míč do ležícího Keity, a dostává rovněž žlutou kartu!
     
    90+1
    Salzburg kombinuje v rohu hřiště, a pokouší se ušetřit cenné vteřinky! Rapidu se nedaří dostat k míči ...
     
    90+2
    Střídající Schobesberger dostal krásný míč na levou stranu, nicméně jeho přízemní centr nikoho z domácích ve vápně nenašel!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává ještě střídající Reyna, který se pokoušel podržet rozehrávku. Salzburg však kombinuje na útočné polovině, a závěr utkání by již měl zvládnout!
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Velká radost hráčů Salzburg po závěrečném hvizdu!
     
    Je konec! SK Rapid Vídeň nedokázal v zápase s FC Red Bull Salzburg udržet vedení, a nakonec v důležitém utkání prohrál 1:2 !

    První poločas šlágru rakouské Bundesligy nabídl zajímavou podívanou! První velkou příležitost tohoto zápasu měl k dispozici Jonatan Soriano, jehož střelu však vyrazil Novota. V 17. minutě už však šel Rapid do vedení, pomalou hlavičku Stefana Strangla nedokázal vyrazil Walke, a míč skončil v síti! Ve zbytku poločasu byl však Salzburg lepším týmem, a dočkal se zaslouženého vyrovnání! Soriano prostrčil míč na Takumi Minamina, který mířil přesně!

    Ve druhém poločase byl aktivnější hostující Salzburg! V 64. minutě se hosté dočkali. Střela Christiana Schweglera byla tečovaná bránícím hráčem, a míč skončil v síti! Salzburg závěr utkání velmi dobře zvládl, a výsledek již ubránil!

    Salzburg se dostává na druhou příčku tabulky, a na svého dnešního soupeře ztrácí pouze jeden bod!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:28:43)

    Jan Havlovic

    Branky: 17. Strangl – 43. Minamino, 64. Schwegler

    Karty:   62. Hofmann (RVI), 90. Jelić (RVI), 90. Auer (RVI) – 89. Schwegler (SLZ), 90+3. Reyna (SLZ)


    SK Rapid Vídeň: Novota – Grahovac, Dibon, Auer, Stangl – Sonnleitner, Schwab – Schobesberger, Hofmann, Kaintz – Prosenik
    Náhradníci: Jelić, Huspek, Nutz, Hofmann, Pavelic, Streibinger, Alar

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Keita, Schmitz – Minamino, Valon Berisha, Damari, Soriano
    Náhradníci: Stankovic, Reyna, Lainer, Mukhtar, Laimer, Sorensen, Prevljak

    Rozhodčí: Ouschan – Winsauer, Kühr (vš. Rakousko)
    bahis siteleri