Slovensko – Kypr 2:0 (kon.) | Ukrajina – Island 0:1 (kon.) | Slovinsko – Itálie 0:3 (kon.)
Švýcarsko – Bosna 3:1 (kon.) | Norsko – Kazachstán 2:1 (kon.)
konec
Slovinsko
0:3 (0:0)
Itálie
Čtvrtek 08.10.2015, 18:30 • ŠRC Bonifika, Koper, Slovinsko • Kvalifikace ME U21 • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dnešního zápasu kvalifikace hráčů do 21 let, ve kterém se proti sobě postaví Slovinsko a Itálie. Duel startuje přesně v 18 hodin a odehraje se na stadionu ŠRC Bonifika ve slovinském Koperu.
     
    Zatímco pro Slovince to bude v probíhající kvalifikaci již čtvrté utkání, Itálie se představí v kvalifikaci na ME 2017 v Polsku teprve podruhé.
     
    Slovinsko
    Slovinští fotbalisté vstoupili do kvalifikace velmi dobře, když nejprve porazili na vlastním stadionu Andorru poměrem 4.0 a ke stejnému výsledku nebyli daleko ani v dalším zápase doma proti Litvě, které dali pouze o gól méně. Poté však v prvím venkovním zápase neuspěli právě v Itálii, kde podlehli 0:1.
     
    Itálie:
    Squadra Azzura má na svém kontě zatím pouze jeden zápas, ale vítězný. A to právě proti Slovinsku, se kterým se střetla přesně před měsícem. Utkání rozhodla situace z jednapadesáté minuty, kdy Bajrić ve velkém vápně fauloval a následnou penaltu bez potíží proměnil forvard Federico Bernardeschi.
     
    Dnešní zápas budou řídit polští sudí. Jako hlavní je k utkání nominován Bartosz Frankowski, kterému budou na lajnách nápomocni Michal Obukowicz a Marcin Boniel. Čtvrtým rozhodčím je pak Daniel Stefanski.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovinsko: Sorčan – Stojanovič, Gorenc Stanovič, Bajrić, Ejup, Šme – Kapun, Pihler – Črnigoj, Zahovič – Šporar (C). Trenér: Primož Gliha
    Náhradníci: Cotman – Hotič, Zajc, Krivičič, Stulac, Kastrevac, Bajde

    Itálie: Cragno – Conti, Rugani, Romagnoli, Murru – Cataldi, Mandragora, Benassi (C) – Bernardeschi, Cerri, Boateng. Trenér: Luigi Di Biagio
    Náhradníci: Scuffet – Calabria, Calabresi, Grassi, Garritano, Verre, Monachello

    Rozhodčí: Frankowski – Obukovicz, Boniek – Stefanski.
     
    Polští sudí přivádějí obě reprezentace do 21 let na stadion v Koperu. Utkání za pět minut začne.
     
    Italská státní hymna před malou chvílí dohrála, nyní spoře zaplněným stadionem zní nejkrásnější píseň Slovinska.
     
    Výkop obstarají slovinští fotbalisté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kapitán Šporar poslal míč na Zahoviče, běží první minuta dnešní ho zápasu a domácí se dostávají k šestnáctce soupeře.
     
    2
    Kapun kombinuje na pravé lajně. Vzápětí se pokusil Šporar o narážečku se Zahovičem, kterou přečetla italská obrana.
     
    2
    Další útok Slovinců neměl dlouhého trvání, balon zachytil Conti a po levé straně jej zkusil zatáhnout kapitán Benassi. Hosté odkopávají míč daleko za polovinu soupeře.
     
    3
    V prvních třech minutách vidíme fotbal s velkým množstvím zbytečně ztracených míčů a nepřesných přihrávek.
     
    3
    Kenan Bajrić volil malou domů na gólmana Sorčana, který poslal míč na Stojanoviče.
     
    4
    Stojanovičův dlouhý pas na Šporara nebyl přesný, kulatý nesmysl má Cragno.
     
    4
    O první střelu se pokusil z hranice vápna Danilo Cataldi, jemuž přistrčil míč Kinsley Boateng. Záložník hostí však mířil přesně do středu branky, kde míč zneškodnil Sorčan.
     
    5
    Opět ta stejná písnička. Nejprve se Črnigoj neprobil proti třem hráčům, poté Šme chtěl vysunout dopředu Zahoviče, ale poslal mu naprosto nepřesnou přihrávku, končící v autu.
     
    6
    Už to vypadalo, že dlouhý nákop na Šporara opět skončí ztraceným míčem. Ale Šporarova hlavička se dostala k Lukovi Zahovičovi,který si to namířil přímo do vápna a syn slavného otce zamířil jen těsně vedle pravé tyče Cragna.
    6. Luka Zahovič ve slibné šanci
     
    8
    Stankovičovi vůbec nesedla střela zhruba z třiceti metrů a jde hodně vedle levé tyče.
     
    9
    Mandragora zastavil na půlící čáře Kapuna, který si dobře pokryl míč. Vidíme první faul dnešního duelu.
     
    10
    Črnigoj obešel po levé straně dva hráče. Pokusil přejít i přes třetího, čímž by se dostal do vápna, jenže do třetice všeho dobrého nyní neplatilo.
     
    11
    Útočí tak znovu italští fotbalisté. Cerriho centr z levé strany propadl k Contimu, jenž nehlavičkoval přesně, ale Slovinci rychle ztratili míč a hosté znovu kombinují na jejich půlce.
     
    12
    Rolando Mandragora napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho pumelice prošla jen těsně vedle levé tyče natahujícího se Sorčana.
     
    13
    Pihler si na půlící čáre osedlal Bernadeschiho, ale pro domácí je horší, že v pokračující výhodě fauloval Bajrić zhruba pětatřicet metrů od vápna Cataldiho a hosté budou mít slibnou šanci ke gólu.
     
    14
    Vtipně to udělali hosté. Cataldi rozehrál míč nakrátko po levé straně na Bernardeschiho, který si naběhl do vápna a z ostrého úhlu vystřelil. Sorčan jeho pokus vyrazil před sebe. K dorážce se dostával Romagnoli, leč jeho střela byla zblokována.
     
    15
    Zahovičovi vystavil na pravé straně stopku Conti, Italové jsou opět u míče.
     
    16
    Conti vyslal dlouhým míčem do sprintu Bernardeschiho, jenž vyzval na sprinterský souboj gólmana Sorčana, který byl na pravém rohu vápna u míče dříve a poslal jej do zámezí.
     
    17
    Šporar se v hlavičkovém souboji neprosadil proti Murruovi, jenže vzápětí Italové zbytečně ztratili míč a dopředu míří domácí.
     
    17
    Zahovič poslal míč po pravé straně do vápna na Šporara, jehož pokus byl zblokován. Uvidíme tak vůbec první rohový kop zápasu.
     
    18
    Kapunův roh šel přesně do ohně, kde jej prodlužoval Šporar na zadní tyč pro Bajriće, jenž stál v ofsajdu.
     
    19
    Gorenc Stankovič si dovolil před vlastním vápnem kličku na Benassiho, který to nenechal jen tak a fauloval soupeře.
     
    20
    Další šance domácích, kteří jsou před vápnem nebezpečnější. Šporar z pravé strany dával přízemní centr před branku, kam se sklouznul Zahovič. Míč si v obtížné pozici přiťukl ke svým kopačkám, ale vleže nestihl zakončit k volnému prostoru u levé tyče.
    20. Zahovičovo zakončení vleže
     
    21
    Parádní centr Nicoly Murrua viděl Cerri, který si na něj na hranici penaltového puntíku naběhl. Svojí hlavičku poslal přesně pod břevno branky, Sorčana, kde byla i rukavice domácího gólmana, jenž míč vytěsnila na rohový kop.
    21. Hlavičkové zakončení Cerriho
     
    22
    Hned po prvním rohu odhlavičkovala domácí obrana míč na další kop z rohu.
     
    22
    Po druhém rohovém kopu se nic nestalo, naopak hosté se museli mít hodně na pozoru, aby zastavili rychlý útok domácích, který končí tím, že si Domen Črnigoj na půlící čáře ukopl míč.
     
    23
    Ani jeden z týmů nyní neudrží míč dlouho na svých kopačkách. Hraje se převážně ve středu hřiště.
     
    25
    Kapun ve výskoku nechtěně sáhl Mandragorovi do obličeje, dokonce bych si dovolil říct, že tam byl trošku loket. Sudí se ale pro žlutou kartu nerozhodl.
     
    26
    Šme zkoušel projít po levé straně přes dva hráče. Kolem Ruganiho se ještě otočil, ale Conti mu parádním skluzem odebral míč. Šme jej zkusil ještě vybojovat, ovšem proti dvojici hráčů neměl šanci.
     
    27
    Po dvou slibných šancích se fotbal vytratil kamsi hodně mimo stadion Koperu. Mladí fotbalisté obou reprezentací nyní nepředvádí žádnou oku lahodící podívanou.
     
    27
    Aleks Pihler se pět metrů před vápnem obtočil kolem protihráčů, posunul si míč blíže k velkém čtverci a zkusil vystřelit. Vracející se Cataldi mu uzmul kulatý nesmysl a Pihler se při svém střeleckém pokusu málem zranil.
     
    28
    Z prostoru zeleného pažitu míří Bernardeschi. Nicméně bude se jednat pouze o krátké ošetření a snad bude ofenzivní hráč Itálie moct pokračovat ve hře.
     
    30
    Naprosto jasný kartonek, tady se Denis Šme nemůže čemu divit. Bernardeschi mu zahrál etudu s názvem pojď sem – kam jdeš a domácí hráč jej poslal zatažením za dres k zemi.
     
    30
    Stojanovič na půli hřiště fauloval Benassiho, na kterém si poté i ustlal. Po jeho faulu se strhla menší potyčka a sudí Bartosz Frankowski měl co dělat, aby situaci udržel na uzdě.
     
    31
    Blokovaná střela Boatenga končí v zámezí, Itálie bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    32
    Kingsley Boateng v hodně těžké pozici vystřihl efektivní nůžky, které byly jako z fotbalové učebnice. Kdyby mířil mezi tři tyče, byl by slovinský gólman bez šance. Jenže střela naturalizovaného Itala končí vysoko nad.
    32. Nůžky Kingsleyho Boatenga
     
    34
    Krátce po odkopu pokračuje hra na obranné polovině Slovinska. Italové na konci poločasu jímají otěže zápasu ve svých rukou, na skóre to ale zatím vidět není.
     
    35
    O převaze hostí svědčí také poměr střel. Čtyři domácí oproti osmi italským pokusům.
     
    37
    Cataldi na půlící čáře nakopl dlouhý míč na Boatenga, který byl o kousek nepřesný a balon již jímá v rukou gólman Sorčan.
     
    38
    Federico Bernardeschi se řídil heslem "když nevíš co s míčem, vystřel." Někdy to přináší úspěch, někdy ne. Tentokrát platila druhá varianta a Ital poslal svůj pokus vysoko nad.
     
    39
    Kingsley Boateng je jednoznačně nejnebezpečnější Ital dnešního průběhu zápasu. Naběhl si na krásný pas, protlačil se klem Gorence Stankoviče do zakončení a z levé strany vápna trefil tyčku.
    39. Boatengova střela do tyče
     
    39
    Další průnik hostí končí zblokovanou střelou Bernardeschiho, po které čeká Squadru Azzuru rohový kop.
     
    40
    Toho se ujal právě Bernardeschi. Viděli jsme však jasnou ukázku toho, jak po rohu může bránící tým odhlavičkovat balon a během deseti vteřin jej posunout až ke gólmanu soupeře.
     
    41
    Pihler se asi nechal inspirovat Šmem, když na půlící čáře poslal Bernardeschiho k zemi po tom, co jej držel za dres. Nyní to za žlutou kartu není.
     
    42
    Črnigoj vybojoval míč na Mandragorovi a naběhl si do střelu hřiště. Zhruba třicet metrů od branky vypálil, jenže jeho mířidla jsou hodně vychýlená, pokus šel hodně vedle levé tyče, respektive chytil opačnou faleš.
     
    43
    Pokus Šporara z pravé strany byl o poznání lepší. Jeho polostřelu-polocentr, snášející se před branku Italů, musel před sebe vyrazit Cragno a poté již zapracovala pozorná obrana hostí.
     
    44
    Šporar mohl jít po levé straně do brejku, to by si však musel pohlídat ofsajdovou pozici.
     
    45
    V prvním poločase uvidíme šedesát vteřin nad rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    Conti vybojoval na půlící čáře míč. I když se Petar Stojanovič hodně diví, že dostává žlutou kartu, protože ve skluzu trefil prvně míč, je nutné podotknout, že druhou nohou mířil přesně na kotník Contiho.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme branku neviděli. Oba týmy měly pár slibných šancí, více jich bylo na straně Itálie, ale buď hráči mířili těsně mimo (dvakrát Zahovič, Mandragora, Boateng) nebo do tyčky (Boateng) či jejich slibný pokus zneškodnil gólman (Cerri). Uvidíme, jestli se gólu dočkáme ve druhé polovině.
     
    Statistiky první půle:
    Góly: 0-0.
    Střely celkem: 7-12.
    Střely na branku: 1-3.
    Zásahy gólmanů: 3-1.
    Střely mimo: 4-4.
    Zblokované střely: 2-5.
    Rohy: 1-4.
    Žluté karty: 2-0.
    Červené karty: 0-0.
    Ofsajdy: 2-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu fauloval Cerri ve výskoku Gorence Stankoviče.
     
    46
    Střela Domena Črnigoje zhruba z pětatřiceti metrů prošla vedle pravé tyče branky Cragna.
     
    48
    Gorenč Stankovič zezadu trefil lýtka Kingsleyho Boatenga a o chvíli později fauloval Nik Kapun na levé straně poblíž vápna Benassiho. Tento faul už bude za žlutou kartu.
     
    49
    Přímý volný kop Cataldiho byl zblokován na rohový kop.
     
    50
    Romagnoliho střela byla zblokována k pravému rohu. Odtud poslali hosté míč znovu do vápna, kde si Alberto Cerri počínal nedovoleně rukama. Útočný faul.
     
    51
    Na druhé straně se provinil faulem Murru na Šporarovi. Standardní situaci zahrával Stojanovič, který svým centrem do vápna našel hlavu Šporara, jenž ovšem mířil hodně vedle.
     
    52
    Další velká šance Kingsleyho Boatenga. Agilní útočník si našel přesný pas Benassiho, předběhl beka a zblízka se snažil obhodit Sorčana, jehož pravá ruka zasáhla míč a zamezila mu v cestě do branky.
    52. Další slibná šance Kingsleyho Boatenga
     
    54
    K míči se dostal Pihler, který svůj pokus nezamířil mezi tři tyče.
     
    55
    Cataldi fauloval na pravé straně blízko středového kruhu Šporara a domácí tak znovu budou centrovat míč do vápna.
     
    56
    První střídání v zápasu. Z placu odchází dnes nepříliš viditelný Aleks Pihler, jenž přepustí místo Leo Štulacovi.
     
    57
    Domácí fotbalisté nevytěžili ze standardní situace vůbec nic, naopak dopředu mohou jít Italové.
     
    58
    Marco Benassi se uvolnil na velkém vápně a zkusil z dobré pozice vystřelit, jenže jeho pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    58
    Bernardeschi si tento roh za rámeček jistě nedá, jelikož jej poslal přímo do autu.
     
    58
    Po rozehrání hry a odkopu míče od branky Slovinska fauloval Romagnoli na půlící čáře Šporara. Domácí tak budou moci pokračovat v útočení.
     
    59
    Střela Zahoviče z pravé strany se nevešla mezi tři tyče.
     
    60
    Další velké šance Itálie. Bernardeschi prošel z pravé strany do vápna, zkusil obstřelit Sorčana, který i přes bekem tečovaný míč výborně zasáhl a vyrazil míč za vápno. Tam se jej ujal Benassi, jenž mířil k pravému hornímu rohu, netrefil se zhruba o tři metry.
    60. Velká šance Federica Bernardeschiho
     
    61
    Průnik Federica Bernardeschiho byl tím posledním, který jsme od něj v dnešním zápase viděli. Střídá jej Gaetano Monachello.
     
    62
    Na půlící čáře faulovali nejprve hráči hostí, poté domácí. U míče byli na okamžik Italové, ale ztratili jej.
     
    63
    Třikrát během dvaceti vteřin nakopávali domácí míč do vápna soupeře, třikrát jej hosté odvrátili.
     
    65
    Krátké ošetřování na straně domácího týmu. V menších potížích byl kapitán Šporar, už je však zpět na svých a bude moct pokračovat ve hře.
     
    67
    Benassi vystřelil z levé strany z hranice vápna. Jeho pokus sice vyrazil Sorčan, jenže přes teč Gorence Stankoviče se míč dostal k Monachellovi, jenž zblízka nepropálil gólmana Slovinska!
     
    68
    Pokud jsem dobře viděl, tak hlavní sudí Bartosz Frankowski nyní vykázal kouče domácích Primože Glihu z lavičky na tribunu. Ruku do ohně za to však nedám.
     
    69
    Alessio Cragno se musí ve své svatyni hodně nudit. Když už vidíme nějaký ten útok, jedná se hlavně o italské šiky. Slovinci se ve druhém poločase zatím k brance Italů téměř nedostali.
     
    70
    Už to bylo jinak. Zahovič zakombinoval s Stojanovičem, poslal mu míč k pravé tyči. Odtud centroval Stojanovič do vápna a Črnigoj nebyl dalek k tomu, aby se dostal zblízka k hlavičce.
     
    71
    Itálie právě vstřelila branku!
    Krásný to gól pro Itálii. Benassi odcentroval z levé strany do vápna, míč si přesně na hranici šestnáctky našel GAETANO MONACHELLO, vystřelil přes dva hráče, Sorčan toho moc neviděl a i přes to, že si na míč sáhl, nedokázal ho vyrazit. Povedené to střídání trenéra Italů Luigi Di Biagia! Asistence: Marco Benassi.
    71. Gaetano MONACHELLO - 0:1
     
    72
    Ihned po obdržené brance proběhla změna v sestavě domácích. Kapitán Nik Šporar jde z placu, nahrazuje jej Gregor Bajde.
     
    74
    Črnigoj zkusil z dobré pozice vystřelit, když si potáhl míč k vápnu. Jenže mu příliš nevyšel krok, měl míč na dlouhou nohu a Cragno jej bez potíží schoval do košíku.
     
    75
    Hosté se i po vstřeleném gólu drží před brankou Slovinska, které ve druhém poločase takřka vyklidilo pozice a nechává zapomenout na dobrý výkon v prvním poločase.
     
    76
    Mandragora nyní střet s Bajdem poměrně dost přihrál, myslím si, že to nebyl žádný tvrdý zákrok, kterým byl Ital poslán na zem. Nicméně faul je pískán.
     
    77
    Zhruba patnáct minut před koncem domácí naposled střídají. Z placu odešel Nik Kapun, jehož nahrazuje Dino Hotič.
     
    78
    Slibná to šance domácích, co slibná, mohlo to být po jedné. Stojanovičův centr odvrátila obrana Slovinska za vápno, kde se k míči dostal střídající Leo Štulac, jehož pumelice po zemi prošla těsně vedle pravé tyče, kterou Cragno vytěsnil na rohový kop.
     
    79
    Po Hotičově rohu vystřelil Zahovič, avšak ani on zatím neobul střelecké kopačky, míří vedle.
     
    79
    Druhé střídání hostí. Z placu míří Alberto Cerri, jehož nahrazuje Valerio Verre.
     
    81
    Hosté drží míč ve své moci u pravého rohového praporku a s rozehráním tedy vůbec nespěchají.
     
    82
    Gregor Bajde nedokázal odcentrovat míč přes trojici hráčů.
     
    82
    Ale jo, tohle byl faul, o tom žádná. Črnigoj zezadu sekl přes nohy Mandragoru. Ital však nemusel dělat snad pět kotrmelců, faul to byl tak jako tak.
     
    84
    Itálie právě vstřelila branku!
    GAETANO MONACHELLO si dost důrazně řekl o to, aby jej Luigi Di Biagio příště postavil od začátku. Před vápnem převzal míč, vystřelil a trefil se přesně k levé tyči marně se natahujícího gólmana. Jak je to jednoduché, že?
    84. Gaetano MONACHELLO - 0:2
     
    85
    Poslední minuty se budou asi jen dohrávat, o výsledku zápasu je rozhodnuto. Tím spíše, že ofenzíva hostí je ve druhé polovině hodně na bodu mrazu.
     
    87
    Kingsley Boateng, který měl dnes několik šancí, jde ze hřiště. Na jeho pozici nastupuje Luca Garritano.
     
    87
    Itálie právě vstřelila branku!
    Možná je to pro domácí trošku kruté, zejména po tom, co v první půli hráli velmi dobře, jenže za extra pasivní druhou půli dostávají řádně za uši. Střídající hvězda zápasu Monachello poslal dlouhý míč na MARCO BENASSIHO, který si naběhl před branku a zblízka se trefil pod padajícího gólmana do sítě. Asistence: Gaetano Monachello.
    87. Marco BENASSI - 0:3
     
    90
    Gólman Grega Sorčan vyběhl snad pětadvacet metrů ven z vápna, ale míč se mu se štěstím podařilo odkopnout. Kdyby měl trenér Gliha problémy na stoperském postu, řekl si Sorčan s nadsázkou o místo.
     
    90+1
    Hotič to zkusil z uctivé vzdálenosti, přesto musel Cragno vytáhnout zákrok, a to nepříliš přesvědčivý. Míč jen vyboxoval před sebe, kde se jej jali beci Itálie.
     
    90+3
    Nastaveý čas se pomalu blíží ke konci, bude se hrát ještě šedesát vteřin nad rámec stanovených devadesáti minut.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Itálie dala ve druhém poločase zapomenout na vyrovnanou první půli, ve které měly oba týmy šance na úvodní gól zápasu, leč do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Slovinci však ve druhém dějství téměř vyklidili pole, Itálie měla jasnou převahu a v posledních dvaceti minutách vstřelila tři góly. Dva přesné zásahy vsítil Gaetano Monachello, střídající žolík trenéra Di Biagia, navíc ještě stihl přihrát na třetí zásah kapitánu Marcovi Benassimu. Itálie si tak veze ze slovinského Koperu třígólové vítězství.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3.
    Střely celkem: 16-22.
    Střely na branku: 4-9.
    Zásahy gólmanů: 6-4.
    Střely mimo: 9-5.
    Zblokované střely: 3-8.
    Ofsajdy: 2-0.
    Rohy: 2-6.
    Žluté karty: 3-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že Itálie si veze z placu Slovinska výhru 3:0, když všechny tři branky vstřelila v posledních dvaceti minutách, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (20:26:57)

    Tomáš Lysý

    Branky: 71. Monachello, 84. Monachello, 87. Benassi

    Karty:   30. Šme (SLV), 45+1. Stojanovič (SLV), 48. Kapun (SLV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 9:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:12.
    Slovinsko: Sorčan – Stojanovič, Gorenc Stanovič, Bajrić, Ejup, Šme – Kapun, Pihler – Črnigoj, Zahovič – Šporar (C). Trenér: Primož Gliha
    Náhradníci: Cotman – Hotič, Zajc, Krivičič, Stulac, Kastrevac, Bajde

    Itálie: Cragno – Conti, Rugani, Romagnoli, Murru – Cataldi, Mandragora, Benassi (C) – Bernardeschi, Cerri, Boateng. Trenér: Luigi Di Biagio
    Náhradníci: Scuffet – Calabria, Calabresi, Grassi, Garritano, Verre, Monachello

    Rozhodčí: Frankowski – Obukovicz, Boniek – Stefanski
    bahis siteleri