NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Ottawa Senators
Pátek 16.10.2015, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:12
    Anderson míří na střídačku, a Senators to zkoušejí v šesti!
     
    55:09
    Parádní kombinace prvního útoku Penguins! Kessel posunul do středu hřiště kotouč na Kunitze, ten ještě vylepšil pozici pro volného Crosbyho, jehož ránu však Anderson lapil!
     
    52:45
    Jevgenij Malkin najížděl do útočného pásma přes pravou stranu. Ruský útočník si nahodil kotouč do středu, přešel přes Cowena, a vyslal prudkou střelu, ta však letěla mimo!
     
    52:00
    Po velké chybě hostující obrany se ke kotouči dostal Daniel Sprong, který se dostal před Wierciocha, a střílel bekhendem na vzdálenější tyč. Jeho rána však skončila těsně mimo!
     
    48:46
    Do velké šance se dostal Kyle Turris, který si nabruslil do středu obrany Penguins, a následně nebezpečně vypálil. Jeho střelecký projektil však mířil těsně mimo!
     
    44:21
    Tentokrát si přesilovou hru zahraje Ottawa! Za nedovolené bránění v souboji s Ryanem odchází již podruhé v dnešním zápase na trestnou lavici Adam Clendening!
     
    42:43
    Senators přežili dlouhou přesilovku pět na tři, a jsou již ve čtyřech!
     
    41:09
    Obránce Borowiecki vyhazoval kotouč ještě ze středního pásma, nicméně ho vyhodil tak nešikovně, že skončil na tribuně. Rozhodčí se však domnívali, že se hostující obránce nacházel ve vlastní třetině, a tak je Borowiecki vyloučený!
     
    40:30
    Hostům se však nepodařilo udržet v útočném pásmu, a ke kotouči se dostal Cullen, který se pokoušel vyrazit do protiútoku. Jeho postup zastavil Erik Karlsson, který je vyloučen!
     
    38:43
    Máme tady další vyloučení, tentokrát na stranu Pittsburghu! Za nedovolené bránění v souboji s Lazarem odchází na trestnou lavici Clendening!
     
    36:56
    Teď už se však Penguins dostali do kombinace v útočném pásmu! Kessel přiťukl puk do středu pro Crosbyho, jehož ránu vyrazil Anderson. Následná dorážka Hönrqvista skončila mimo!
     
    35:33
    Tak Erik Karlsson dostává za seknutí Jevgenije Malkina dvouminutový trest, což znamená, že si Pittsburgh zahraje svou první přesilovou hru!
     
    33:14
    Na led šla první formace Penguins! Phil Kessel udělal ve středu hřiště prostor pro Kunitze, který přiklepl kotouč do jízdy pro Crosbyho. Domácí klíčový útočník však prudkou střelou Andersona nepřekonal.
     
    27:46
    První přesilová hra pro hostující celek! Za držení protihráče míří na trestnou lavici domácí Cullen! Dokáže Ottawa snížit?
     
    26:49
    Parádní akci předvedla druhá formace Penguins! Do útočného pásma zatáhl kotouč Hörnqvist, který pustil puk pod sebe na Malkina, který nahodil kotouč před branku na teč pro Perrona, tomu se povedlo kotouč tečovat, nicméně ten skončil těsně vedle!
     
    24:42
    Pořádně ohánět se musel na druhé straně Fleury! Před domácího brankáře velmi lehce prošel Ryan, kterého obránci příliš dobře nehlídali. Fleury však zvládl vyrazit úvodní střelu i následnou dorážku!
    Daniel SPRONG - 2:0
     
    22:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučnáci pokračují ve skvělém představení ve druhé třetině, a vedou již dvoubrankovým rozdílem! Útočnou akci rozjel na Matt Cullen, který prošel mezi obránci Senators, a přesnou přihrávkou našel hůl DANIELA SPRONGA, který střelou do horních pater branky nedal Andersonovi šanci! Asistence: Matt Cullen, Kevin Porter.
     
    21:26
    Na druhé straně mohl velmi rychle srovnat hostující Kyle Turris, který dostal přihrávku mezi kruhy, nicméně jeho střela skončila nad brankou! Hostující útočník neproměnil již svou druhou velkou šanci v tomto zápase!
    Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    20:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskový start domácího celku do druhé třetiny! Na modré propadl Methot, který odjel do zcela jiného prostoru, a do středního pásma dostal přihrávku JEVGENIJ MALKIN, který si po pravé straně najel do útočného pásma, a svižnou střelou zápěstím propálil Andersona! Asistence: Patric Hörnqvist
     
    19:44
    Za brankou Senators to udělal krásně Malkin, který našel najíždějícího Hörnqvista. Střelu švédského útočníka zprvní však Anderson dokázal chytit!
     
    19:21
    Na druhé straně však mohl překvapit Kyle Turris, kterého obrana Penguins nechala na levé straně osamoceného. Člen elitní formace Senators však na Fleuryho nevyzrál!
     
    14:27
    Hostující celek se provinil prvním zakázaném uvolnění. Hned po vhazování se na pravé straně dostal ke kotouči Phil Kessel, jehož ostrou střelu sice Anderson zastavil, následně mu kotouč vypadl. Naštěstí pro hosty, skončil vedle branky!
     
    11:08
    Olli Määtä krásně viděl ve středním pásmu najetého Nicka Bolina, a tak napálil kotouč o zadní mantinel, který se odrazil přímo na hůl bývalého útočníka Columbusu, jehož střela však Andersona nepřekonala! Následuje druhá komerční přestávka!
     
    08:18
    Penguins zcela propadli ve středním pásmu, a viděli jsme první přečíslení v dnešním utkání! Hoffman ujel po levé straně, natáhl na sebe dva protihráče, a následně povedeným pasem našel volného Ryana, jehož ránu však lapil Fleury!
     
    06:08
    V obraně udělal velkou chybu Borowiecki, který poslal kotouč přímo na hůl Nicka Bonina, který pohotově vystřelil, nicméně pozorný Anderson kotouč vyrazil!
     
    03:44
    Penguins se dostali do rychlého protiútoku. Spoluhráci vytvořili volný prostor pro Kessela, jehož následnou přízemní střelu vyrazil Anderson betonem!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 21. Malkin (Hörnqvist), 23. Sprong (Cullen, Porter)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Lovejoy, Määttä, Scuderi, Dumoulin – Kessel, Crosby (C), Kunitz (A) – Hönrqvist, Malkin (A), Perron – Sprong, Bonino, Plotnikov – Porter, Cullen, Farnham
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Wiercioch, Ceci, Borewiecki, Cowen – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Lazar – Chiasson, Pageau, Michálek – Prince, Smith, Neil (A)

    Rozhodčí: Romasko – O´Halloran – Kovachik, McElman
    bahis siteleri