NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 16.10.2015, 01:00 • Verizon Center, Washington (kapacita 18506 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:32
    Marcus Johansson se ještě dostal do velké šance, nastřelil jen Darlinga. V podobné situaci se na druhé straně ocitl Marcus Krüger, i on střílel jen do připraveného Holtbyho!
    54:18 Alexandr OVEČKIN - 4:1
     
    54:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Nevídaná kombinace a je zřejmě rozhodnuto! Van Riemsdyk ztratil kotouč v útočném pásmu a dvojice Ovečkin-Kuzněcov se dostala do přečíslení dvou na jednoho. ALEXANDER OVEČKIN přihrál svému parťákovi z útoku, který mu přihrávku ještě nezištně vrátila a parádní kombinace do prázdné branky je na světě! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a T. J. Oshie.
     
    45:04
    Teprve třetí vyloučení v dnešním zápase, za sekání míří na trestnou lavici Andrew Shaw.
    43:13 Viktor SVEDBERG - 3:1
     
    43:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté ovšem velmi rychle snižují zpátky na rozdíl dvou branek! Na Panarinovu přihrávku si sjel VIKTOR SVEDBERG, první pokusem z vrcholu levého kruhu nastřelil Oshieho, následná dorážka už ovšem skončila za Holtbyho zádami! Asistence: Artěmi Panarin a Artěm Anisimov.
    42:32 Matt NISKANEN - 3:0
     
    42:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Nakonec se domácí po menším tlaku v útočném pásmu prosazují! Marcus Johansson po objetí branky naservíroval ideální přihrávku do mezikruží na MATTA NISKANENA, jehož střela skončila přesně pod horní tyčkou Darlingovy branky! Asistence: Marcus Johansson a Andre Burakovsky.
     
    35:58
    T. J. Oshie efektivní přihrávkou po otočce uvolnil Alexandera Ovečkina, jehož ránu však bravurním zákrokem vyráží Darling do ochranné sítě!
     
    27:59
    Obrovská šance hostů! Při přečíslení dvou na jednoho střílel Andrew Desjardins do odkryté branky, Holtbyho sice pokořil střelou mezi betony, puk ale těsně minul levou tyčku branky a skončil v rohu!
     
    26:48
    Po chybě v domácí obraně se k puku dostal Artěmi Panarin, tváří v tvář Holtbymu nastřelil jen tyč!
    23:09 John CARLSON - 2:0
     
    23:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Po šancích Chicaga se skóre ovšem mění na druhé straně! Galijev z rohu přihrál na modrou čáru JOHNU CARLSONOVI, který vypálil po otočce a puk si našel cestu až do sítě! Vynikající práci odvedl na brankovišti clonící Marcus Johansson. Asistence: Stanislav Galijev a Marcus Johansson.
     
    22:30
    Braden Holtby se hned několikrát vyznamenal! Nejdříve zblízka střílel Marcus Krüger, poté ještě dvakrát Andrew Shaw. Holtby ale všechny pokusy dokázal skvělým způsobem vyrazit!
     
    20:49
    Jonathan Toews se řítil ze strany téměř sám na Holtbyho, domácí brankář si pohlídal prostor mezi svými nohami!
     
    17:41
    Alexander Ovečkin je vyloučen za hrubost, první přesilovou hru v zápase si tak zahrají i Blackhawks.
     
    09:07
    Vzápětí mohl po další hrubce v obraně Blackhawks přidat další gól Marcus Johansson, Darling skákal ve svém brankovišti jako smyslu zbavený, svou svatyni však se štěstím dokázal uhájit!
    08:48 T. J. OSHIE - 1:0
     
    08:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru velmi rychle. Carlson předložil kotouč na pravý kruh pro Kuzněcova, který si počkal na ideální možnost přihrávky do mezikruží na T. J. OSHIEHO, jenž měl dostatek času a prostoru, aby zamířil přesně k levé tyči! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
     
    08:31
    Uvidíme první přesilovou hru v dnešním zápase. Tom Wilson krásným hitem srazil Toewse, jehož se přišel mstít Viktor Tichonov, jenž inkasuje menší trest za nedovolené bránění.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 9. Oshie (Kuzněcov, Carlson), 24. Carlson (Galijev, Johansson), 43. Niskanen (Johansson, Burakovsky), 55. Ovečkin (Kuzněcov, Oshie) – 44. Svedberg (Panarin, Anisimov)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orpik, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Johansson, Burakovsky, Williams – Chimera, Beagle, Wilson – Laich, Stephenson, Galijev. Trenér: Barry Trotz.
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Keith, Hjalmarsson, Svedberg, Seabrook, Daley, van Riemsdyk – Tichonov, Toews (C), Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Bickell, Teräväinen, Baun – Desjardins, Krüger, Shaw. Trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: St. Laurent, Joannette – Alphonso, Brisebois

    Diváci: 18506 (vyprodáno)
    bahis siteleri