Twente – Nijmegen 1:0 (kon.) | Heerenveen – Feyenoord 2:5 (kon.) | Den Haag – Graafschap 1:1 (kon.)
Zwolle – Arnhem 1:5 (kon.)
konec
FC Twente
1:0 (0:0)
NEC Nijmegen
Neděle 18.10.2015, 12:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Twente v domácím prostředí porazilo Nijmegen EC 1:0, a odpoutalo se ze sestupové pozice!

    První poločas na De Grolsch Veste bohužel branku nenabídl, nicméně jsem sledovali velmi zajíamvý fotbal. Velkou šanci měl hned ve třetí minutě domácí Ede, který však nemířil přesně. Na další šanci fanoušci čekali až do 32. minuty, kdy se do zakončení dostal hostující Limbombe, avšak Drommela nepřekonal. V závěru mohl domácí celek hned dvakrát otevřít skóre. Nejdříve pálil opět nepřesně Ede, a následně střelu Ziyecha zablokoval hostující stoper!

    Hned na začátku druhého poločas nebezpečně pálil Ziyech, avšak branku těsně minul! V 68. minutě jsme se dočkali první branky, ve vápně se míč odrazil na nohu Peeta Bijena, který poslal míč do branky! V 82. minutě mohl Nijmegen srovnat, nicméně střelu Rayhiho zastavila tyč. V závěru měl ještě velkou šanci opět Rayhi, avšak jeho střelu vyrazil Drommel!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:23:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Výborný zákrok Drommela
     
    90+2
    Teď však domácí zachránil brankář Drommel! Nejdříve posílal míč před branku střídající Rayhi. Následně se míč za vápnem dostal na nohu Navarone Foora, jehož dobrou střelu vyrazil mladý Drommel nad branku!
     
    90+1
    Enschede však závěr utkání zvládá parádně. Na útočné polovině skvěle napadala dvojice Chinedu Ede – Hakim Ziyech, která ušetřila pár vteřin.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby. Nijmegen tak ještě má čas na vyrovnání!
     
    89
    Tentokrát v obraně velmi dobře zapracoval domcáí Hidde ter Avest, kterého však po odkopu tvrdě dohrál střídající Rayhi. Nizozemský záložník dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    88
    Na vlastní polovině vybojoval míč Hakim Ziyech, který se však nerozpakoval, a míč razantně odkopl na útočnou polovinu. Nijemegem však velmi rychle otáčí hru!
     
    87
    Velmi chytře to udělal střídající Rayhi, který využil prostor mezi domácími obránci, a pokoušel se o průnik. Následně posílal centr do před branku, který mu však nevyšel, a míč skončil v rukavicích brankáře Drommela!
     
    86
    Aktivní Agyepong se na levé straně dokázal uvolnit po přihrávce od Chineda Edeho. Jeho následný centr však odvrátila obrana Nijmegenu. Hostující celek velmi rychle postupuje na útočnou polovinu.
     
    85
    Velmi dobrou práci odvedl v levém rohu bránící Peet Bijen, který se dokázal dostat přes Woudenberga, a odkopnul míč na útočnou polovinu. Twente zatím zvládá závěr zápasu skvěle!
     
    84
    Střídající van der Lely si to namířil z pravé strany do středu. Při jeho postupu byl však faulován hostujícím Lundholmem, a Twente zůstane u míče!
     
    83
    U postranní čáry na levé straně se opřel do míče Woudenberg, jehož dlouhý odkop však skončil v zámezí, a vhazovat bude domácí celek.
    82. Střídající Rayhi trefil tyč!
     
    82
    Tak teď mělo Twente obrovské štěstí! Po levé straně postupoval střídající Lundholm, který následně uvolnil Rayhiho. Nizozemský středopolař vyslal technickou ránu, která skončila na tyči!
     
    81
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Todd Kane, přichází Sam Lundholm.
     
    81
    Nijemegen vybojoval na začátku poslední desetiminutovky rohový kop, kterého se ujal Limbombe. Jeho centr však skončil pouze v rukavících brankáře Drommela!

    Jan Havlovic

    Branky: 68. Bijen

    Karty:   89. Rayhi (NIJ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:16.
    FC Twente: Drommel – ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder (27. van der Lely) – Mokotjo, Ziyech (C), Gutiérrez (65. van der Heyden) – Olaitan (65. Agyepong), Oosterwijk, Ede.
    Náhradníci: Plattel – Agyepong, Hölscher, Andersen, Eghan, van der Heyden, van der Lely.

    NEC Nijmegen: Kirsten – Kane (81. Lundholm), van Eijden (C), Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier (61. Rayhi), Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Jeroen Manschot – Simons, Bluemink (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri