Twente – Nijmegen 1:0 (kon.) | Heerenveen – Feyenoord 2:5 (kon.) | Den Haag – Graafschap 1:1 (kon.)
Zwolle – Arnhem 1:5 (kon.)
konec
FC Twente
1:0 (0:0)
NEC Nijmegen
Neděle 18.10.2015, 12:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Twente v domácím prostředí porazilo Nijmegen EC 1:0, a odpoutalo se ze sestupové pozice!

    První poločas na De Grolsch Veste bohužel branku nenabídl, nicméně jsem sledovali velmi zajíamvý fotbal. Velkou šanci měl hned ve třetí minutě domácí Ede, který však nemířil přesně. Na další šanci fanoušci čekali až do 32. minuty, kdy se do zakončení dostal hostující Limbombe, avšak Drommela nepřekonal. V závěru mohl domácí celek hned dvakrát otevřít skóre. Nejdříve pálil opět nepřesně Ede, a následně střelu Ziyecha zablokoval hostující stoper!

    Hned na začátku druhého poločas nebezpečně pálil Ziyech, avšak branku těsně minul! V 68. minutě jsme se dočkali první branky, ve vápně se míč odrazil na nohu Peeta Bijena, který poslal míč do branky! V 82. minutě mohl Nijmegen srovnat, nicméně střelu Rayhiho zastavila tyč. V závěru měl ještě velkou šanci opět Rayhi, avšak jeho střelu vyrazil Drommel!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:23:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Výborný zákrok Drommela
     
    90+2
    Teď však domácí zachránil brankář Drommel! Nejdříve posílal míč před branku střídající Rayhi. Následně se míč za vápnem dostal na nohu Navarone Foora, jehož dobrou střelu vyrazil mladý Drommel nad branku!
     
    90+1
    Enschede však závěr utkání zvládá parádně. Na útočné polovině skvěle napadala dvojice Chinedu Ede – Hakim Ziyech, která ušetřila pár vteřin.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby. Nijmegen tak ještě má čas na vyrovnání!
     
    89
    Tentokrát v obraně velmi dobře zapracoval domcáí Hidde ter Avest, kterého však po odkopu tvrdě dohrál střídající Rayhi. Nizozemský záložník dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu!
     
    88
    Na vlastní polovině vybojoval míč Hakim Ziyech, který se však nerozpakoval, a míč razantně odkopl na útočnou polovinu. Nijemegem však velmi rychle otáčí hru!
     
    87
    Velmi chytře to udělal střídající Rayhi, který využil prostor mezi domácími obránci, a pokoušel se o průnik. Následně posílal centr do před branku, který mu však nevyšel, a míč skončil v rukavicích brankáře Drommela!
     
    86
    Aktivní Agyepong se na levé straně dokázal uvolnit po přihrávce od Chineda Edeho. Jeho následný centr však odvrátila obrana Nijmegenu. Hostující celek velmi rychle postupuje na útočnou polovinu.
     
    85
    Velmi dobrou práci odvedl v levém rohu bránící Peet Bijen, který se dokázal dostat přes Woudenberga, a odkopnul míč na útočnou polovinu. Twente zatím zvládá závěr zápasu skvěle!
     
    84
    Střídající van der Lely si to namířil z pravé strany do středu. Při jeho postupu byl však faulován hostujícím Lundholmem, a Twente zůstane u míče!
     
    83
    U postranní čáry na levé straně se opřel do míče Woudenberg, jehož dlouhý odkop však skončil v zámezí, a vhazovat bude domácí celek.
    82. Střídající Rayhi trefil tyč!
     
    82
    Tak teď mělo Twente obrovské štěstí! Po levé straně postupoval střídající Lundholm, který následně uvolnil Rayhiho. Nizozemský středopolař vyslal technickou ránu, která skončila na tyči!
     
    81
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Todd Kane, přichází Sam Lundholm.
     
    81
    Nijemegen vybojoval na začátku poslední desetiminutovky rohový kop, kterého se ujal Limbombe. Jeho centr však skončil pouze v rukavících brankáře Drommela!
     
    80
    Střídající Agyepong se dokázal po přihrávce od Zieycha uvolnit na levé straně, a následně i odcentroval. Jeho centr však zpomalil bránící Todd Kane, a míč došel do rukavic brankáře Kirstena.
     
    78
    Exekuce standardní situace se ujal Lucas Woudenberg, jehož přetažený centr směřoval na zadní tyč. Do tohoto prostoru si nabíhal van Eijden, který však spadl po souboji s Agyepongem. Penalta se však pískat nebude!
     
    77
    Dalším nedovoleným zákrokem se prezentoval na pravé straně domácí Jari Oosterwijk, který poslal k zemi hostujícího Limbombeho. Následuje zajímavá standardní situace pro Nijmegen!
     
    76
    Následnou standardní situaci si vzal z pravé strany na starost Hakim Ziyad, jehož nebezpečný centr se snášel za obranu Nijmegenu. Ven z branky šel brankář Kirsten, který míč lapil do rukavic!
     
    75
    Hostující Christian Santos zajel u postranní čáry na pravé straně velmi ostře do domácího ter Avesta. Hlavní rozhodčí však ani v tomto případě žlutou kartu neudělil.
    Velká gólová radost domácích hráčů po úvodní brance Bijena!

     
    73
    Mladý Lucas Woudenberg měl potřebu si vyřešit nějaké osobní záležitosti s domácím kapitánem Hakimem Ziyechem. Vše však vyřešil rozhodčí, který oběma hráčům domluvil.
     
    72
    Domácí obránce ter Avest propadl na levé straně, a k centru se dostal hostující Rayhi, který hledal naběhnutého Christiana Santose. Kolumbijského útočníka však včas odstavil od míče stoper Bijen!
     
    71
    Tentokrát zaúřadoval ve středu hřiště středopolař Breinburg, který přešel přes van der Heydena, a poslal do vápna ideální centr. Limbombe však špatně načasoval svůj výskok, a k hlavičce se nedostal.
     
    70
    Na druhé straně se pokoušeli hosté o vyrovnání! Na pravé straně se dokázal uvolnit Limbombe, který si to namířil do vápna, a přízemním centrem hledal Santose. Domácí obrana však centr odvrátila.
    68. Peet BIJEN - 1:0
     
    68
    Twente právě vstřelilo branku!
    Z následného rohového kopu se však domácí celek dostává do vedení! Exekuce rohového kopu se ujal Hakim Ziyech, který svým centrem našel Agyeponga, jehož pokus byl zablokovaný. Následně se míč odrazil na nohu zcela volného PEETA BIJENA, který poslal míč pod tělem Kirstena do branky!
     
    67
    Na levé straně van der Lely krásně uvolnil střídajícího Zieycha, který svým centrem našel přesně volného Agyeponga, který však nepřekonal výborného Kirstena!
     
    66
    Uktání v posledních minutách lehce ztratilo tempo. Domácí hráči se pokoušejí být aktivní, nicméně obrana Nijmegemu pracuje v dnešním utkání velmi dobře, a svého soupeře do šancí příliš nepouští.
     
    65
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Michael Olaitan, přichází Thomas Agyepong.
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Felipe Gutiérrez, přichází Jelle van der Heyden.
     
    64
    Hostující Todd Kane poslal tvrdým způsobem k zemi domácího van der Lelyho. Fanoušci se dožadovali udělení žluté karty, hlavní rozhodčí však tak neudělil.
     
    63
    Ve středu hřiště byl faulovaný Rayhi, a Nijmegen velmi rychle rozehrál. Z levé strany následně odcentroval Todd Kane, jehož ostrý centr však odvrátila obrana domácích!
     
    62
    Domácí kapitán se v levém rohu ocitl v obeležení dvou protihráčů, nicméně se situaci se dokázal dostat, a velmi chytře rozehrál do středu hřiště. Twente tak pomalu postupuje na útočnou polovinu.
     
    61
    Hostující celek provádí své první střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Marcel Ritzmeier, který v dnešním utkání nepodal zrovna ideální výkon. Na jeho místo nastupuje Rayhi.
     
    58
    Dlouhý nákop směrem vpřed poslal domácí Hakim Ziyech, na který si brousil zuby Ede. Před domácího záložníka se však stihl dostat stoper Golla, který míč odhlavičkoval.
     
    57
    U postranní čáry na levé straně svedl těžký souboj hostující Christian Carlos s Bruno Uvinim. Hráč Nijmegenu se domníval, že by měl vhazovat jeho tým, pomezní však ukázal pravý opak.
     
    55
    Hostující středopolař Marcel Ritzmaier dostal ve středu hřiště dostatek prostoru, a postupoval skoro až do vápna. Následně se pokoušel uvolnit nabíhajícího Breinburga. Jeho přihrávka však byla zablokovaná.
     
    54
    Na druhé straně postupoval vpřed Chinedu Edu, který z levé strany odcentroval. Jeho pokus raději gólman Kirsten vyboxoval na rohový kop. Toho se ujal Ziyech, jehož nebezpečný centr vyboxoval opět Kirsten!
     
    53
    Exekuce prvního rohového kopu ve druhém poločase se ujal Ritzmaier, jehož nebezpečný centr se snesl před branku na zadní tyč, kam si nabíhal Limbombe. Těsně před ním však míč odkopl Peet Bijen!
     
    52
    Todd Kane se pokoušel uvolnit na pravé straně ze souboje s van der Lelym. To se mu sice nepovedlo, nicméně vybojoval alespoň rohový kop!
     
    51
    Twente je zatím ve druhém poločase jednoznačně aktivnější. Svého soupeře zatím do žádné šance nepustilo. Domácí momentálně kontrolují kombinaci na vlastní polovině.
     
    49
    Ve středu hřiště hostující Gregor Breinburg velmi tvrdě dohrál Feliepho Guteérreze, který zůstal leežt na trávníku. Následně byl však ošetřen, a vypadá to, že by měl pokračovat ve hře!
    48. Závěr před brankou Kirstena, a následná nebezpečná střela Ziyecha
     
    48
    Následně se za vápnem dostal k míči Hakim Ziyech, který se nerozpakoval, a vyslal tvrdou přízemní střelu. Jeho střelecký pokus však prolétl těsně vedle levé tyče!
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupil aktivněji domácí celek! Z levé strany se dokázal prodrat k centru Chinedu Ede, jehož centr se nebezpečně snesl před branku, kde však Kirsten nepředvedl jistý zákrok, obrana NEC následně dokázala míč odkopnout!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na De Grolsch Veste bohužel branku nenabídl, nicméně jsem sledovali velmi zajíamvý fotbal. Velkou šanci měl hned ve třetí minutě domácí Ede, který však nemířil přesně. Na další šanci fanoušci čekali až do 32. minuty, kdy se do zakončení dostal hostující Limbombe, avšak Drommela nepřekonal. V závěru mohl domácí celek hned dvakrát otevřít skóre. Nejdříve pálil opět nepřesně Ede, a následně střelu Ziyecha zablokoval hostující stoper!

    Druhý poločas začne za nerozhodného stavu přibližně v 13:32!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V závěru poločasu přišla ještě jedná velká šance domácích! Na levou stranu dostal skvělý centr Felipe Gutiérrez, jehož centr našel za vápnem Hakima Ziyacha, který však trefil pouze bránícího hráče!
     
    45
    Hakim Ziyech přeběhl z pravého rohu na druhou stranu, a rozehrál i rohový kop. Tentokrát však centr marockého záložníka nebyla povedený, a obrana Nijmegenu si dokázala poradit.
     
    44
    V pravém rohu byl faulován právě ter Avest, a byla z toho standardní situace. Rozehrávky se ujal Ziyech, jehož centr byl odvrácen na rohový kop.
     
    43
    Hidde ter Avest svedl další souboj na pravé straně s obráncem Woudenbergem. I v tomto případě dokázal odcentrovat, nicméně jeho pokus zablokoval stoper Golla!
    42. Ede mířil ve velké šanci mimo
     
    42
    Z pravé strany poslal před branku ideální centr obránce Hidde Ter Avest, centr se nakonec dostal do prostoru, kde se nacházel Chinedu Ede, jehož následná rána skončila těsně mimo!
     
    41
    Nijmegen je v posledních minutách jednoznačně aktivnější. Kapitán van Eijden postupoval středem hřiště, a následně hledal přízemním centrem na levé straně Limbombeho, ten však nedokázal míč zpracovat.
     
    40
    Hostující stoper Hidde ter Avest poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, který měl najít útočníka Oosterwijka, ten se však nedokázal dostat před obránce Gollu, a o míč přišel.
    Fotografie z nástupu obou týmů na hrací plochu

     
    38
    Po několika minutách se Nijmegen dostal také do kombinace na útočné polovině. Ve vápně si udělal prostor Navarone Foor, který vyslal technickou střelu. Brankář Drommel si však dokázal poradit!
     
    37
    Chinedu Ede našel ve středu hřiště Ziyecha, který si chtěl narazit s Mokotjem, a postupoval za obranu. Přihrávka domácího středopolaře však byla příliš rychlá, a Ziyech neměl šanci míč stihnout na hrací ploše.
     
    36
    Velká část útoků Enschede míří právě přes levou stranu, kde si zatím nepočíná ideálně anglický obránce Kane. Tentokrát se dostal k centru obránce van der Lely, který však nikoho ze svých spoluhráčů ve vápně nenašel.
     
    35
    Hakim Ziyech se uvolnil na levé straně, a ostrým centrem hledal ve vápně Olaitana. Centr odvrátil stoper van Eijden pouze na nohu hostujícího Kamohela Mokotja, jehož následná rána skončila vysoko nad brankou.
     
    34
    Střídající van der Lely zatím předvádí po svém příchodu dobrý výkon. Tentokrát dokázal čistým způsobem na levé straně ubránit Limbombeho, a Twente se dostává k míči.
     
    33
    Z levé strany poslal do středu hřiště krásný centr obránce van der Lely, který našel ve středu Ziyecha. Domácí záložník udělal dvě kličky, a následně si připravil míč na střelu, tu však zablokoval bránící hráč.
    32. Limbombe po vyhraném souboji vystřelil, zakončení mu však nevyšlo
     
    32
    Na druhé straně zase zahrozil hostující Anthony Limbombe, který nakonec vyhrál souboj se stoperem Bijenem, a dostal se do zakončení. Střela mu však nevyšla a nizozemský mladík s brance Twente si připsal jednoduchý zákrok.
     
    31
    Hakim Ziyad je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem domácího celku. Tentokrát marocký záložník vyslal ze střední vzdálenosti povedenou přízemní střelu, kterou však Kirsten dokázal vyrazit!
     
    30
    Na druhé straně zahrozil z levé strany centrem obránce Woudenberg, nicméně branku Drommela neohrozil. Twente velmi rychle přešlo do útoku, a ke střele se dostal Gutiérrez. Tu však zpomalil bránící hráč a Kirsten si připsal pohodový zákrok.
     
    29
    Na pravé straně se uvolnil ze souboje s Santosem domácí stoper Hidde te Avest, který následnou křížnou přihrávkou hledal ve středu hřiště Hakima Ziyecha, ten však na míč těsně nedosáhl.
     
    27
    Domácí musejí provést své první střídání! U postranní čáry si v souboji s van Eijdenem přivodil nějaké menší zranění Robert Schilder, který nemůže pokračovat ve hře. Na jeho místo přichází van der Lely!
     
    26
    Ve středu hřiště se Gutiérrez ocitl v obležení dvou protihráčů, avšak vše skvěle vyřešil zpáteční přihrávku k brankáři Drommelovi, který ve svých osmnácti letech zažívá svou premiéru v brance Twente!
     
    26
    Exekuce prvního rohového kopu Twente se ujal právě Hakim Ziyech, jehož centr na přední tyči prodloužil obránce ter Avest. Následně se však nikdo z domácích k hlavičce nedostal.
    Domácí fanoušci zatím vytvářejí výbornou atmosféru

     
    25
    Teď však na levé straně vymyslel krásnou přihrávku Chinedu Ede, který ve vápně našel Hakima Ziyecha. Marocský záložník se obtočil kolem protihráče, a vystřelil. Jeho střela však byla zablokovaná!
     
    24
    Twente se po delší době opět dostává do postupné kombinace na útočné polovině, nicméně Nijmegen skvěl brání své pokutové území.
     
    23
    Gólman Benjamin Kirsten dnes opravdu jistým dojmem nepůsobí. Jeho další nepřesný odkop našel ve středu hřiště Olaitana, který pustil míč do středu pro Ziyecha, jehož následná střela skončila nad brankou.
     
    22
    Navarone Foor si narazil ve středu hřiště s Ritzmaierem, a měl to na střelu. Mladý nizozemský záložník si však na zakončení netroufl. Kombinace hostů pokračovala, a přes levou stranu se pokoušel dostat vpřed Ritzmaier, toho však zablokoval obránce ter Avest.
     
    20
    Na trávníku zůstal ležet domácí Hakim Ziyech, který si ublížil v souboji s Navaronem Foorem. Marocký záložník byl velmi rychle ošetřen, a vypapdá to, že by měl být v pořádku.
     
    19
    V pořadí druhý rohový kop hostujícího celku rozehrál Janio Bikel, který svým centrem našel ve vápně van Eijdena. Kapitán Nijmegenu svou hlavičkou mířil nad branku!
     
    18
    Kombinaci NEC pokračovala, a z levé strany poslal nebezpečný centr do vápna obránce Woudenberg. Foor se sice do zakončení nedostal, nicméně míč se odrazil za vápno, kam si naběhl Limbombe, jehož ostrou střelu zblokoval na roh jeden z obránců!
     
    17
    Nijmegen sympaticky kombinoval ve středu hřiště. Navarone Foor podnikl útočný průnik přes pravou stranu, a dostal míč do středu na Ritzmaiera, který se však ke střele neodhodlal.
     
    16
    Velmi dobře to udělal na levé straně u postranní čáry domácí Robert Schilder, který se ocitl v obležení dvou protihráčů, avšak dokázal otří míč o nohu van Eijdena, a Twente bude vhazovat.
     
    16
    Hostující brankář Kirsten tentokrát nepředvedl ideální zákrok, a míč skončil ve středu hřiště na hlavě Gutiérreze, který našel za obranou Edeho. Ten se však nacházel v době přihrávky v jasném ofsajdu.
     
    15
    Hostující stoper Wojciech Golla poslal hodně pomalou přihrávku svému brankáři, který se dostal pod tlak napadajícího Ossterwijka. Domácí útočník dokázal vykop zblokovat, nicméně míč se odrazil do autu!
     
    13
    Na druhé straně si dokázal udělat prostor hostující Anthony Limbombe, který to zkusil z pravé strany. Jeho střele však chyběla větší přesnost, a Drommel si připsal jednoduchý zákrok.
    De Grolsch Veste je dnes velmi slušně zaplněno

     
    12
    Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Kamohelo Mokotjo, který napřáhl ke střele. Útočník z JAR však branku vysoko přestřelil, a Benjamin Kirsten nemusel zasahovat.
     
    11
    Domácí Robert Schilder si naběhl na levou stranu, kde si udělal prostor pro centr. Nizozemský záložník hledal ostrým centrem ve vápně útočníka Oosterwijka, kterého však centr přelétl.
     
    10
    Twente uklidňuje hru na vlastní polovině, a pokouší se postupnou kombinací dostat na útočnou polovinu. To se však nepovede, neboť útočný nákop Bijena mířil na Edeho, který se nacházel v ofsajdu.
     
    8
    Na levé straně kombinoval Janio Bikel s Anthony Limbombe. Po přihrávce prvně jmenovaného se však belgický útočník nacházel v ofsajdu, a hra je přerušena.
     
    8
    Na druhé straně mohl opět zahrozit Hakim Ziyech, který dostává od obránce Kana opravdu hodně prostoru. Tentokrát marocký záložník poslal přetažený centr do vápna, na který si nikdo z domácích nenaskočil.
     
    7
    Vůbec první rohový kop dnešního utkání rozehrál hostující Woudenberg, jehož centr hledal ve vápně dvojici Van Eijden – Golla. Ani jeden se však k hlavičce nedostali, a následně míč odkopl domácí Uvini!
     
    6
    O první útočný průnik hostujícího celku se pokusil útočník Anthony Limbombe. Belgický hráč prošel až do vápna, kde jeho následný centr zablokoval obránce na rohový kop!
     
    5
    Na konci útočné kombinace Twente byl Olaitan, který se pokoušel odcentrovat z pravé strany, nicméně mu následně mí utekl, a bude následovat odkop od branky.
     
    4
    Středem hřiště se pokoušel proniknout domácí útočník Oosterwijk, jehož postup však následně zastavil čistým způsobem stoper van Eijden. Twente se však dostal ve středu hřiště opět k míči, a kombinuje.
    3. Střela Edeho mířila těsně mimo!
     
    3
    Hakim Ziyech se dokázal uvolnit na levé straně, kde obešel obránce Kana, následně našel ve vápně zcela volného Chineda Edeho, jehož střela však skončila těsně mimo branku Kirstena!
     
    2
    Domácí Twente Enschede kombinovalo na útočné polovině. Na levé straně dobře zapracoval obránce Schilder, který obešel Woudenberga, a pokoušel se uvolnit Chineda Edu, kterého však zablokoval stoper Golla.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jeroen Manschot právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici domácí celek, který se vydal do prvního útoku, nicméně míč velmi rychle ztratil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder – Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez – Olaitan, Oosterwijk, Ede.
    Náhradníci: Plattel – Agyepong, Hölscher, Andersen, Eghan, van der Heyden, van der Lely.

    Nijmegen EC: Kirsten – Kane, van Eijden, Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má dnes na programu celkem čtyři utkání. My se společně zaměříme na střenutí FC Twente s Nijmegenem EC. Úvodní výkop je naplánován v 12:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    FC TWENTE
    Twente patří v posledních letech jednoznačně mezi špičku nizozemské ligy, a velmi často se také účastní základních skupin evropský pohárů. Začátek této sezóny se však Twente vůbec nepovedl. Momentálně se nachází až na šestnácté pozici se ziskem šesti bodů. Momentálně by tak Twente sestupovalo...

    Z posledních tří zápasů navíc Twente vytěžilo pouze tři body. Nejprve prohrálo po velkém boji na hřišti Groninngenu 1:2. Následovalo domácí utkání s Rodou JC, ve kterém FC dokázalo vyhrát 2:1. V posledním utkání však Twente prohrálo, na hřišti velkého favorita Alkmaaru podlehlo 1:3!
     
    NIJMEGEN EC
    To Nijmegen zažívá zatím velmi povedenou sezónu! Momentálně se nachází na sedmé příčce ligové tabulky, a na svém kontě má třináct bodů. Na vedoucí Ajax Amsterdam ztrácí šest bodů. Z posledních čtyřech utkáních navíc Nijmegen vybojoval devět bodů! Nejprve NEC uspělo v domácím zápase s Heerenveenem 2:0! Následně Nijmegen uspěl i na hřišti Noordwijku 3:0! Následovala porážka na hřišti PSV 2:1, nicméně NEC favoritovi statečně vzdorovalo! V posledním utkání před reprezentační přestávkou si Nijmegen v domácím prostředí pohrál s Den Haagem, a vyhrál 4:1! V dnešním utkání bude Nijmegen v pozici mírného favorita, neboť Twente se v nové sezóně vůbec nedaří.

    Jan Havlovic

    Branky: 68. Bijen

    Karty:   89. Rayhi (NIJ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:16.
    FC Twente: Drommel – ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder (27. van der Lely) – Mokotjo, Ziyech (C), Gutiérrez (65. van der Heyden) – Olaitan (65. Agyepong), Oosterwijk, Ede.
    Náhradníci: Plattel – Agyepong, Hölscher, Andersen, Eghan, van der Heyden, van der Lely.

    NEC Nijmegen: Kirsten – Kane (81. Lundholm), van Eijden (C), Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier (61. Rayhi), Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Jeroen Manschot – Simons, Bluemink (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri