Havířov – Přerov 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 4:3 (kon.)
Ústí n/L – Chomutov 0:3 (kon.) | HC Plzeň – Slavia 3:0 (kon.) | PZ Kladno – K. Vary 0:4 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 25.10.2015, 12:00 • Zimní stadion Kotlina • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Smolko – Kohout, Dudek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl "C", Kulhánek, Teplý, Pejchal "A", Kyncl

    HC Dynamo Pardubice: Klas (Vlk) – Dubovči, Secký, Leder, Rudy "A", Sýkora, Hybeš, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel "C", Buček, Kostka, Chára, Rohlík, Rozlílek, Koffer, Svatoš

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Ondřej Polák, Lukáš Rampír.
     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni, zápas každou chvíli začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Pardubice vyhrály úvodní vhazování ve středovém kruhu a rychle přešly do útočného pásma.
     
    00:19
    Domácí je však dokázali v rohu svého území o kus černé gumy odzbrojit a sami se mohou vydat kupředu. Puk zatím drží ve středním pásmu.
     
    00:39
    Soubor z Kotliny se sice nastěhoval do útočného pásma, ale nedokázal zde zakončit. Po nepřesné nahrávce přišel o puk a musí se rychle vracet zpět.
     
    01:00
    Jiří Buček se dostal rychle po pravém křídle do útočného pásma a snažil se dostat k brance soupeře, ale k přední tyčce kotouč neprotlačil k přední tyčce.
     
    01:43
    Marek Tecl (HBR) – 2 minuty – hákováni.
     
    01:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Pardubice, které se začaly dostávat do tempa! Při vlastním oslabení získal puk Radim Pejchal a po levém křídle ho zavezl kupředu. Vzápětí nahrál do jízdy MICHALU TEPLÉMU, jenž si srovnal puk na hůl a z blízkosti levého kruhu skóroval přesně k protější tyčce! Asistence: Radim Pejchal.
     
    02:07
    Hosté pokračují v přesilovce. Gólman Arbelovský zasahoval proti střele z pravé strany, betony s ní neměl vůbec žádný problém. Hosté drží pásmo.
     
    02:29
    Hosté sice kombinují v útočném pásmu, ale nedaří se jim probít se ke střele. Havlíčkobrodská obranná čtveřice si zatím počíná hodně zodpovědně.
     
    02:50
    Matěj Blümel přebral puk v prostoru pravého kruhu a tvrdě vypálil k přední tyčce. Trefil jen hruď brankáře Arbelovského, který puk rychle zalehl.
     
    03:06
    Havlíčkův Brod získal puk a rychle vyhodil.
     
    03:36
    Pardubice se v přesilovce zatím hodně trápí. Nejenže inkasovaly gól, ale vůbec se jim nedaří dostat se do blízkosti brankáře Arbelovského.
     
    03:56
    Tohle byla obrovská šance hostů! Sám na bránu pelášil rozjetý Tomáš Mazura, ale jeho klička mu nevyšla a brankář Arbelovský betony zlikvidoval i dorážky Radka Šíra!
     
    04:13
    Zatím sledujeme hodně svižný hokej, puk se rychle stěhuje sem a tam, přičemž oba týmy se pravidelně střídají v útočné aktivitě. Obě obrany jsou pozorné.
     
    04:37
    Východočeši se zabydleli v útočném pásmu a několikrát se probili i k zakončení, ale brankář Arbelovský většinu puků jen kontroloval pohledem, chyběla jim přesnost.
     
    05:03
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění. Sledujeme vyrovnaný hokej, jemuž dominují obě pozorné obrany, jež dovolují jen málo střel.
     
    05:26
    Havlíčkův Brod získal puk ve středním pásmu a založil rychlý protiútok, ale ten skončil jen hodně nepřesnou střelou z prostoru kruhů.
     
    05:56
    Kupředu se vydalo i Dynamo, ale vedlo si podobným způsobem. Obrana Havlíčkova Brodu je zatím pevná jako skála.
     
    06:12
    Pardubice získaly puk a rychle přenesly děj hry do útočného pásma, ale nepovedla se jim kombinace mezi kruhy a puk doputoval jen do rohu pásma.
     
    06:36
    Znovu velmi dobrá práce havlíčkobrodské defenzivy. Tomáš Mazura se tlačil před bránu, ale byl dobře tísněný a čistě poslaný k ledu dříve, než stihl zakončit.
     
    06:59
    Havlíčkův Brod rozehrává od své brány a může založit další útočnou akci. Zatím v Kotlině pozorujeme hodně atraktivní hokej.
     
    07:11
    Soubor z Kotliny se zabydlel v útočném pásmu a krátkými nahrávkami se snaží rozpohybovat zkonsolidovaný obranný blok svého soka.
     
    07:30
    Domácí přišli o postavení v útočném území, ale snaží se do něj probít zpět.
     
    07:55
    Pardubice si nakonec svou obrannou modrou čáru pohlídaly a po pravém křídle se vydávají do útoku.
     
    08:15
    Havlíčkův Brod vyhrál přetlačovanou v rohu svého území a znovu nedovolil Východočechům ohrozit svého brankáře Arbelovského, jenž drží nulu.
     
    08:36
    Soubor z Kotliny pokračuje v útočné aktivitě, ale teď se mu nedaří rychle kombinovat. Nahrávky jsou moc pomalé na to, aby soupeře překvapily.
     
    09:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, tohle je hodně důležitý gól pro havlíčkobrodské barvy, které soupeři překvapivě odskočily už na dvoubrankový rozdíl! Adam Dvořák poslal puk do útočného pásma a nahrávku dojel TOMÁŠ KOHOUT, který mezi kruhy nebyl v dobré palebné pozici, ale do puku se opřel bekhendem a překvapil gólmana Klase ranou k jeho pravé tyčce! Asistence: Adam Dvořák.
     
    09:46
    Pardubice se snaží rychle odpovědět, ale Havlíčkův Brod hraje zatím velmi dobře a vzadu nenechává svému soupeři takřka vůbec žádný prostor.
     
    10:12
    Mladí Bruslaři se usadili v útočném pásmu, ale nestihli zakončit a musejí se vracet hodně rychle zpět, protože Dynamu se nabídl protiútok.
     
    10:36
    Pardubice se stále drží v brodském území, ale zatím svou územní převahu nepřetavili v přesnější zakončení.
     
    11:10
    Jan Svatoš (PCE) a Michal Kyncl (HBR) se do sebe pustili po přerušení hry u brodského brankoviště. Bitku vyhrál pardubický hráč, který povalil svého soka na zem. Předtím se hodně nebezpečně tlačil před brankovištěm ke střele, ale ani nadvakrát nepřekonal gólmana Arbelovského!
     
    11:26
    Havlíčkův Brod získal po vhazování ve svém pásmu puk a zavezl ho do útočného území, kde teď kombinuje.
     
    11:46
    Mladí Brulsaři bojují o puk za bránou gólmana Klase. Kotouč zatím nemají pod kontrolou a často o něj zápolí.
     
    12:05
    Havlíčkobrodští mladíci nakonec zakončili, ale jen hodně nepřesně. Kotouč tak doputoval na pardubické hole a hosté rozehrávají akci po levé straně.
     
    12:15
    Dominik Dubovči zatáhl kus černé gumy po levém křídle až do útočného pásma a hledal mezi kruhy najíždějícího Matěje Blümela, ale ten z první netrefil rychlou nahrávku.
     
    12:23
    Hosté se už vzápětí dostali s pukem za útočnou modrou čáru do středního pásma a píská se tak jejich postavení mimo hru.
     
    12:45
    Michal Teplý mohl ještě více rozjásat svůj tým, když se probil k puku blízko brankoviště, ale mířil nepřesně a svým projektilem, kterému rozhodně nechyběla razance, bránu gólmana Klase netrefil.
     
    12:58
    Dynamo se zabydlelo v útočném pásmu, ale nakonec z toho nevytěžilo zhola nic. Po ztrátě puku musí naopak zařadit zpětný chod.
     
    13:15
    Havlíčkův Brod zavezl puk do útočného pásma a získal zde alespoň vhazování.
     
    13:33
    Pardubice se přesunuly s pukem do útočného území, ale už je to obehraná písnička. Havlíčkobrodská obrana zapracovala znovu velmi dobře.
     
    13:55
    Kdepak, Pardubicím se dnes prostě dopředu zatím moc nedaří. Havlíčkův Brod dnes brání opravdu na jedničku podtrženou, navíc skvěle chytá gólman Arbelovský.
     
    14:16
    Hráči bojovali o puk v blízkosti střídaček a je z toho pardubický faul. Martin Kostka (PCE) vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    14:29
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a hned prověřil pozornost gólmana Klase, který ránu od modré čáry ukryl v náručí.
     
    14:47
    A pozor, teď zahodili hosté tutovku! Při přečíslení 2 na 1 nahrál Matěj Blümel ze strany před bránu volnému Jiřímu Bučkovi, jehož bekhendový blafák skvěle vychytal brankář Arbelovský!
     
    15:00
    Zakončení i na druhé straně. Mladí Bruslaři zavezli puk do útočného pásma a z pravého kruhu zkusil štěstí Michal Teplý, ale náruč brankáře Klase byla u přední tyče včas.
     
    15:14
    Kotouč se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam, což samozřejmě v současné chvíli více vyhovuje Východočechům, kteří hrají oslabení.
     
    15:45
    Havlíčkův Brod se zatím v přesilovce trápí, nedaří se mu získat puk pevně pod kontrolu na souvislejší časový úsek a ohrozit gólmana Klase.
     
    16:16
    Pardubice už jsou kompletní, oslabení sehrály velmi dobře, když nejenže soupeři skoro nic nedovolily, ale navíc si vytvořily i obrovskou šanci.
     
    16:33
    Pardubice už se nastěhovaly do útočného pásma a obléhají obranný blok Havlíčkova Brodu.
     
    16:58
    Kapitán Matěj Blümel vystřelil z hodně těžké úhlu na levé straně a snažil se puk procpat k bližší tyčce, ale bez úspěchu. Brankář Arbelovský si připsal další dobrý zákrok.
     
    17:14
    Hraje je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu blíže modré čáře Dynama.
     
    17:35
    Havlíčkův Brod teď hraje přesně to, co potřebuje. I když sám se teď do blízkosti brankáře Klase moc nedostává, drží svého soupeře daleko od brány gólmana Arbelovského. To mu za stavu 2:0 vyhovuje.
     
    18:00
    Domácí jsou teď zatlačeni hluboko do svého obranného pole, ale zatím náporu odolávají. Pardubice málo střílejí.
     
    18:13
    Tohle vypadalo nebezpečně, ale havlíčkobrodský obránce, který při couvání před brankovištěm upadl, natáhl svou hůl a znemožnil soupeři nahrávku před bránu.
     
    18:38
    Hráči obou týmů dlouho bojovali u hrazení v blízkosti hrazení brodského pásma, puk nakonec ztratil hlavní rozhodčí z dohledu a přerušil hru.
     
    19:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tohle je velká nepříjemnost pro Havlíčkův Brod, Dynamo v poslední minutě úvodní dvacetiminutovky snižuje na nejtěsnější rozdíl! Kotouč putoval po ose Juraj Rudy – Tomáš Zeman – FILIP KOFFER, posledně jmenovaný se prohnal jako vítr po pravém křídle až k bráně a z mírného úhlu zavěsil puk pod horní tyčku nad levé Arbelovského rameno! Asistence: Tomáš Zeman, Juraj Rudy.
     
    19:26
    Havlíčkobrodská družina se snaží uklidnit hru, vyvezl puk do útočného pásma a snaží se ho tam co nejdéle podržet.
     
    19:46
    Tohle byla šance jako hrom pro Pardubice! Úplně sám se ocitl před brankovištěm kapitán Matěj Blümel, ale zblízka vyprášil jen Arbelovského betony!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Havlíčkův Brod se ujal vedení při vlastním oslabení zásluhou Radima Pejchala a potom ještě zvýšil díky bekhendové trefě Tomáše Kohouta, ale Pardubice na konci třetiny svého soupeře zatlačily a dočkaly se zaslouženého snížení z hole Filipa Koffera. Před druhou třetinou, jež začne zhruba ve 12:46, vedou mladí Bruslaři nad Pardubicemi těsně 2:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Havlíčkův Brod přetlačil svého soupeře na vhazování ve středovém kruhu a přenesl puk do rohu útočného pásma, kde o něj bojuje.
     
    20:25
    Domácí začali hodně aktivně a v prostřední části zatím drží sv=ho soka zamčeného u jeho brány. Žádná střela z toho však zatím nevzešla.
     
    20:49
    Pardubice získaly puk a vyvezly ho do středního pásma, ale tam jim mladí Bruslaři zatarasili cestu a dál je nepustili. Východočeši tak rozehrávají z pásma.
     
    21:00
    Pardubice už se opět tlačí dopředu, Havlíčkův Brod zatím dobře hlídá svou modrou čáru a nikoho přes ni nepouští.
     
    21:17
    Východočeši se nastěhovali do útočného pásma a pořádně motali hlavy brodským obráncům. Nakonec vše soubor z Kotliny přečkal bez úhony.
     
    21:36
    Znovu se hraje v hodně vysokém tempu, kotouč se rychle stěhuje sem a tam a hra se přerušuje jen minimálně, což plynulosti hry pochopitelně prospívá.
     
    21:59
    Domácí soubor se snaží natlačit do soupeřova území, ale zatím se mu to vůbec nedaří.
     
    22:10
    Havlíčkobrodská družina nakonec kupředu přeci jen prošla, ale neobešlo se to bez technického prohřešku. Píská se postavení mimo hru.
     
    22:30
    Dynamo si proklestilo cestu do útočného pásma a ohrozilo bránu. Martin Kostka vypálil z pravého kruhu, ale jen do připravené Arbelovského náruče.
     
    22:50
    Pardubice ztratily v útočném území kotouč a musejí se vracet zpět.
     
    23:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tohle byla hokejová nádhera, která vrátila Havlíčkovu Brodu dvoubrankové vedení! Pardubice zaváhaly při rozehrávce a puk propadl až před brankoviště, kde číhala osamocená dvojice Radim Pejchal – MICHAL TEPLÝ. Prvně jmenovaný narazil puk svému parťákovi a ten zblízka propálil bezmocného brankáře Klase! Asistence: Radim Pejchal.
     
    23:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že na střídačce mladých Bruslařů teď bude pořádná bouřka! Domácí totálně zaspali u své brány, čehož využil Tomáš Mazura, když prostrčil puk před brankoviště na MATĚJE BLÜMELA. Ten ve velké šanci potvrdil pověst obávaného střelce a svižnou ranou nedal brankáři Arbelovskému žádnou šanci zasáhnout! Asistence: Tomáš Mazura.
     
    23:55
    Pardubice jsou rázem na koni a pokračují v útočné aktivitě. Havlíčkův Brod má co dělat, aby udržel rozjeté střelce Východočechů na uzdě.
     
    24:17
    Domácí družina získala puk a vydala se s ním rychle kupředu. Její postup zbrzdila nepřesnost a nakonec z toho nebylo žádné ohrožené pardubické brány.
     
    24:37
    Atraktivní podívaná pokračuje, teď se dopředu pro změnu ženou hosté z Pardubic.
     
    24:57
    Hokejisté z města perníku ztratili kus černé gumy v útočném pásmu a musí rychle uhánět zpátky. Domácí se totiž ženou rychle k bráně svého soupeře.
     
    25:14
    Hra je i nadále hodně neurovnaná, oba týmy se hodně aktivně tlačí dopředu a útok střídá útok. Nyní se snaží něco směrem dopředu vymyslet Pardubice.
     
    25:35
    Havlíčkův Brod už se probil do útočného pásma, ale puk nemá plně pod svou kontrolou a často o něj bojuje u hrazení.
     
    25:59
    Teď to předvedl znovu, dlouhý souboj o puk v rohu území Východočechů přerušil až hvizd sudího.
     
    28:18
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A havlíčkobrodský náskok se rychle rozplynul jako pára nad hrncem, v Kotlině začínáme v podstatě od nuly! Havlíčkobrodská obrana si nepohlídala prostor před svým brankovištěm, kam poslal Filip Koffer nahrávku na TOMÁŠE ZEMANA , který neměl problém s tím, aby zblízka dopravil puk za Arbelovského záda! Asistence: Filip Koffer.
     
    28:37
    Havlíčkův Brod se natlačil dopředu, ale nepovedlo se mu z levé strany prostrčit puk před bránu.
     
    29:00
    Pardubice jsou teď jednoznačně lepší a na ledě dominují. Havlíčkobrodská družina je znovu zatlačena ke svému brankáři Arbelovskému.
     
    29:15
    Východočeši sevřeli svého soka z Kotliny pod velký tlak a vytrvale operují v blízkosti gólmana Arbelovského, který si nemůže na nedostatek práce stěžovat.
     
    29:36
    A bylo z toho další zakončení. Pardubice vypálily z ostrého úhlu a brankář Arbelovský si dobře pohlídal přední tyčku, kde puk ukryl ve výstroji.
     
    29:48
    Pardubický tlak neubírá na své intenzitě, spíš naopak. Domácí čekají na nějakou příležitost k protiútoku.
     
    30:06
    Brankář Arbelovský si připsal na konto další úspěšný zákrok, tentokrát proti ráně zápěstím, jež na něj vyletěla z prostoru mezi kruhy.
     
    30:26
    Velká šance domácích! Lukáš Pokorný se prohnal po levé straně až do útočného pásma a vypálil. Zasáhl jen betony brankáře Klase, kterého nepřekonal z rychlé dorážky ani Michal Teplý!
     
    30:35
    Na druhé straně se probili hosté do zakončení, ale to nemělo gólové parametry. Brankář Arbelovský nahození z pravé strany hravě zlikvidoval.
     
    30:59
    Tomáš Mazura nevymýšlel s pukem po jeho převzetí nic složitého a okamžitě ho ze strany napálil na bránu. Brankář Arbelovský byl znovu pozorný.
     
    31:14
    brankář Arbelovský si musí teď připadat ve svém brankovišti jako na střelnici, protože na jeho bránu létá jedna nebezpečná rána za druhou.
     
    31:41
    Další nepříjemnost pro domácí barvy. Valentýn Smolko (HBR) obdržel dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    31:57
    Pardubice se hned usadily v útočném pásmu.
     
    32:10
    Na konci dlouhé kombinace stál Daniel Blažej, jenž vypálil od modré čáry. Brankář Arbelovský toho moc neviděl, ale puk naštěstí pro domácí zamířil vedle jeho pravé tyče.
     
    32:25
    Mladí Bruslaři po chvilce snažení sebrali perníkářům puk a vyhodili ho do bezpečí.
     
    32:47
    Pardubice se teď trápí v přechodové fázi, Havlíčkův Brod dobře rozbíjí jejich snahu už ve středním pásmu.
     
    33:05
    Hosté se sice probili do útočného území, ale po nepřesnosti následovalo další vyhození domácích.
     
    33:26
    Východočeši se i nadále trápí, vůbec se jim nedaří přesunout hru do blízkosti gólmana Arbelovského, který je úplně bez práce. Jeho obrana pracuje skvěle.
     
    33:41
    Přesilovka hostů je u konce, potrestaný Valentýn Smolko už opustil trestnou lavici a hraje se 5 na 5. Havlíčkův Brod sehrál oslabení znamenitě.
     
    34:00
    Hokejisté z města proslaveného perníkem se dál drží v útočných pozicích a hledají si prostor ke střele.
     
    34:14
    Kotouč se po nepřesné ráně z levého kruhu odrazil od zadního mantinelu a brankář Arbelovský pomohl svým spoluhráčům, když kus černé gumy přikryl pod lapačku.
     
    34:27
    Filip Koffer (PCE) – 2 minuty – podražení.
     
    34:46
    Domácí ztratili brzy puk a vpřed míří Pardubice.
     
    35:00
    Obranná čtveřice Pardubic odvedla velmi dobrou práci, když dlouho zdržela hru v útočném pásmu a vybojovala tam nakonec i vhazování.
     
    35:13
    Havlíčkův Brod získal puk a nahodil ho do útočného pásma.
     
    35:25
    Jenže znovu z toho nebylo zhola nic, domácí soubor teď směrem dopředu nepředvádí moc dobrou práci, spíše naopak.
     
    35:44
    Tohle je opravdu neuvěřitelně špatná přesilovka. Havlíčkobrodští mladíci se hodně trápí a vůbec nemohou dostat puk na své hole, natož do útočného pásma.
     
    36:00
    Až teď se usadili v útočném pásmu, kde si vyměňují rychle puk. Zatím bez zakončení.
     
    36:14
    Obrázek hry se nám v Kotlině nemění, sledujeme zoufalou snahu Havlíčkova Brodu probít se k brankáři Klasovi. Pardubice se brání znamenitě.
     
    36:27
    Na tuto přesilovku by domácí určitě hodně rádi rychle zapomněli, protože si při ní nevytvořili zhola nic. Hraje se už v plném počtu hráčů na obou stranách.
     
    36:58
    Východočeši v plném počtu nelení a hned se snaží něco vymyslet na gólmana Arbelovského, který zatím jen sleduje dění před sebou, jeho spoluhráči odvádějí dobrou práci.
     
    37:17
    Hosté se protlačili do koncovky, ale rána z prostoru kruhu byla sražena a kotouč doplachtil jen do ochranné sítě za brankářem Arbelovským.
     
    37:37
    Havlíčkův Brod přesunul děj hry do útočného území, jenže než se tam stihl pořádně rozkoukat, Pardubice ho o hrací předmět připravily.
     
    37:58
    Matěj Blümel, který je hodně aktivní, se probil k puk a vystřelil z pravého kruhu. Jeho projektil však postrádal o něco větší přesnost.
     
    38:17
    Vhazování ve středním pásmu, hosté se už dostali s pukem za útočnou modrou čáru a píská se tak jejich postavení mimo hru.
     
    38:47
    Děj hry se teď odvíjí hlavně v blízkosti středového kruhu, ani jednomu ze soupeřů se nedaří založit útočnou akci.
     
    39:10
    Havlíčkův Brod nakonec získal puk a protlačil se s ním dopředu. Po zaujmutí útočných pozic si přihrává a snaží se o vytvoření palebné pozice.
     
    39:26
    Hosté však brzy získali puk a vyhodili ho do bezpečí tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    39:51
    Svěřenci trenérského tandemu Aleš Kraučuk – Petr Adam ještě zkusili něco vymyslet, ale jejich snaha nedopadla na úrodnou půdu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část se povedla více hostům z Pardubic, kteří se dočkali zaslouženého vyrovnání po brankách z holí Matěje Blümela a Tomáše Zemana. Havlíčkův Brod se třetinou doslova protrápil, vůbec se mu nedařilo podle jeho představ. Přitom vedl 3:1, když se trefil Michal Teplý. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba ve 13:30, platí v Kotlině nerozhodný stav 3:3.
     
    Hokejisté Pardubic už se vrátili zpět na hrací plochu.
     
    A nechybí už ani mladí Bruslaři, které přivedl z kabiny na led kapitán Marek Tecl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Mladí Bruslaři získali po vhazování puk a z pravého křídla nahodil puk do útočného pásma Radim Pejchal.
     
    40:29
    Východočeši se pokusili rychle přejít do útočného pásma, ale neobešlo se to bez postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    40:49
    Havlíčkův Brod získal po vyhraném souboji za bránou kus černé gumy a po levém křídle ho posunul do středního pásma, kde kombinuje.
     
    41:00
    Pardubice si pohlídaly svou modrou čáru a po zisku kotouče s ním peláší dopředu.
     
    41:15
    Zatím přihlížíme vyrovnanému a opatrnému hokeji, ani jeden ze soupeřů se nechce dopustit zbytečné chyby, jíž by posadil soupeře na koně.
     
    41:36
    Perníkáři se teď usadili v útočném pásmu, ale vůbec se nemohou vyprostit z obležení u hrazení. Havlíčkův Brod se zatím brání velmi dobře.
     
    41:59
    Puk už je ve středním pásmu, domácí o něj však přišli.
     
    42:15
    Soubor z Kotliny se sice na chvilku dostal do útočného území, ale k ohrožení brankáře Klase to nevedlo. Nyní už mohou hrát znovu Pardubice.
     
    42:35
    Soubor od řeky Labe už je v útočném pásmu, kde se pokouší najít účinný recept na kompaktní obranný blok svého soupeře z Kotliny.
     
    42:58
    Mladí Bruslaři se znovu trápí s přechodem do ofenzivní fáze, Pardubice se velmi dobře pohybují a často zahušťují prostor v neutrální zóně.
     
    43:13
    Východočeši začínají mít znovu navrch, puk se často zdržuje v pásmu domácích, kteří musí být neustále ostražití.
     
    43:34
    Východočeši nakonec nevymysleli nic nebezpečného a po ztrátě puku se musí vracet zpět ke svému brankáři Klasovi, na kterého se valí brodská lavina.
     
    43:59
    Mladí Bruslaři si však moc neporozuměli při útočné aktivitě a po nepřesné nahrávce se puk vrátil na pardubické hole.
     
    44:10
    Havlíčkův Brod drží puk za svou bránou a rozehrává.
     
    44:26
    Domácí se dostali do problémů, protože Dynamo aktivně napadá jejich rozehrávku a nenechává jim ani centimetr ledu bez tuhého boje.
     
    44:48
    Nakonec se jim přeci jen podařilo vymanit se z pardubického presinku a nyní už mohou něco vymýšlet v útočném území.
     
    45:00
    Hosté jsou teď pod tlakem a nedaří se jim odpálit puk ze svého pásma.
     
    45:15
    Domácí soubor se nakonec procpal k zakončení, když to z pravého kruhu zkusil Radim Pejchal, jehož rána doplachtila do náruče brankáře Klase u první tyče.
     
    45:37
    Pardubice založily nepovedený útok a opět se musí vrátit zpět.
     
    45:58
    Domácí si poradili s přechodem přes neutrální zónu a opět si nahrávají na dostřel gólmana Klase.
     
    46:15
    Už ale ztratili puk a nyní se brání u brankáře Arbelovského, který má málo práce.
     
    46:34
    Východočeši jsou sice aktivní, ale s obranným blokem Havlíčkova Brodu si teď neví vůbec rady.
     
    47:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na havlíčkobrodské střídačce! Marek Tecl zavezl puk do útočného pásma, objel s ním bránu a naservíroval puk na hůl ONDŘEJE PLÍHALA, jenž si v bezprostřední blízkosti brány sešteloval ideálně mířidla a chladnokrevně propálil gólmana Klase! Asistence: Marek Tecl.
     
    48:13
    Hosté vůbec na nic nečekají a okamžitě se snaží nejtěsnější manko smazat. Brankář Arbelovský je zatím připravený k zásahu, ale neměl práci.
     
    48:35
    Pardubice si vynutily souvislý tlak, ale nedaří se jim ohrozit havlíčkobrodskou bránu. Jsem moc zvědavý, jakým směrem se bude zápas dál ubírat.
     
    48:59
    Havlíčkův Brod evidentně ožil a v posledních minutách si počíná mnohem lépe. Pardubice už jsou znovu zatlačeny hluboko do obranné ulity.
     
    49:11
    Havlíčkův Brod se pokouší vytvořit si střeleckou pozici, ale zatím bez úspěchu. Perníkáři jsou vzadu o poznání obezřetnější po inkasované brance.
     
    49:34
    Soubor z Kotliny přišel o puk a musí se znovu bránit.
     
    49:59
    Hra je hodně vyrovnaná kus černé gumy se rychle stěhuje po ledové ploše sem a tam. Oba brankáři však mají díky dobré práci svých spoluhráčů minimum práce.
     
    50:30
    Na ledě zůstal ležet otřesený Jan Svatoš, který dostal hokejkou protihráče do ruky, ale měl by být naštěstí v pořádku a pokračovat v zápasu.
     
    50:37
    Pardubice si hledají cestu do útočného území, zatím bez úspěchu.
     
    51:02
    Filip Koffer (PCE) dostal 2 minuty za sekání.
     
    51:26
    Východočeši se probili u své brány k puku a okamžitě ho odpálili přes celou délku hřiště.
     
    51:51
    A další vyhození Pardubic, Havlíčkův Brod se zatím trápí.
     
    52:27
    A pozor, Havlíčkův brod se dostal do samostatného úniku, konkrétně to byl Radim Pejchal, který byl hákovaný Martinem Kostkou a je nařízeno trestné střílení!
     
    52:27
    Radim Pejchal se rozjel a několikrát zamíchal s pukem, jenže vystřelil hodně špatně, když trefil prostor přímo uprostřed brankoviště, kde byl připravený gólman Klas!
     
    52:41
    Domácí pokračují v přesilovce, puk drží v útočném pásmu.
     
    52:53
    Havlíčkobrodská družina si nepřesně přihrála, ale i přesto udržela kotouč v útočném pásmu.
     
    53:02
    Pardubice jsou kompletní, když přečkaly hodně perné chvilky.
     
    53:32
    Mladí bojovníci z Kotliny zastavili postup svého soupeře vpřed už ve středním pásmu a nyní se mohli sami dostat dopředu. Vypálil Radim Pejchal, který v pádu našel u první tyče brankáře Klase.
     
    53:56
    Domácí drží puk v útočném pásmu, což jim za současného vedení 4:3 samozřejmě náramně vyhovuje.
     
    54:10
    Východočeši mohli přejít do útoku, ale ztratili puk.
     
    54:36
    Tohle byla obrovská šance! Tomáš Kohout potáhl puk po levé straně až k bráně a naservíroval dobrou nahrávku před brankoviště na volného Marka Tecla, který však dvakrát trefil jen Klasovy betony!
     
    54:57
    Pardubice se usadily v útočném pásmu a hledají si prostor ke střele.
     
    55:24
    Domácí teď hrají opravdu velmi dobře, hrají skvěle dopředu a Pardubice vůbec nepouští do blízkosti gólmana Arbelovského. Brankář Arbelovský nemá vůbec žádnou práci.
     
    55:58
    Hosté vybojovali ve svém území puk a mohou s ním založit útok.
     
    56:24
    Jenže nakonec si vůbec neporozuměli a jen vyhodili na zakázané uvolnění. A čas ubíhá a ubíhá.
     
    56:55
    Domácí se dvakrát pokusili přejít do útočného pásma, ale ani jednou se jim to nepomohlo. Všichni tak rychle uhánějí zpět k brankáři Arbelovskému.
     
    57:12
    Pardubice se zabydlely na dostřel brankáře Arbelovského a kombinují.
     
    57:28
    Domácí byli pod velkým tlakem a i přesto, že soupeř nevystřelil na bránu, raději puk vyhodili až na zakázané uvolnění.Pardubice si berou okamžitě oddechový čas.
     
    57:28
    Brankář Klas nakonec zůstává na střídačce!
     
    57:50
    Domácí mohli několikrát vyhodit puk ze svého pásma, ale nepovedlo se jim to.
     
    58:04
    Dlouho se bojovalo v rohu pásma o puk, který nakonec opustil hrací plochu a skončil za mantinelem. Buly po levé ruce gólmana Arbelovského, hosté to stále zkoušejí v šesti.
     
    58:11
    Hosté vyhráli buly a drží útočné pásmo.
     
    58:25
    Michal Teplý to zkusil z velké dálky bekhendem, ale bránu soupeře, která je prázdná, netrefil. Zakázané uvolnění.
     
    58:34
    Puk už je znovu v pásmu domácích.
     
    58:44
    Hosté si vytvořili palebnou pozici a zakončili z mezikruží, naštěstí pro domácí puk letěl přímo doprostřed brány, kde byl připravený k zásahu Dominik Arbelovský.
     
    58:44
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    58:53
    Hráči bojují o puk v rohu pásma Brodu.
     
    59:14
    Fantastický zákrok gólmana Arbelovského, který vyrazil tvrdou ránu z kruhu. Vzápětí hosté zkoušeli dorážet, ale puk získal Radim Pejchal a zkusil to přes celé hřiště. O kousek minul!
     
    59:30
    Hosté rozehrávají až od své brány.
     
    59:45
    Puk v rohu pásma Havlíčkova Brodu.
     
    59:57
    Tutovka hostů! Brankář Arbelovský zázračně, sám ani neví jak, vyrazil ránu z brankové čáry, nejspíš jeho levým betonem!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Havlíčkův Brod slaví velmi vydřené vítězství 4:3 a připisuje si do tabulky všechny tři důležité body, když o jeho triumfu rozhodl ve třetí periodě Ondřej Plíhal! Neuvěřitelná radost na straně domácích, kteří mohutně slaví! Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou! (14:02:16)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Teplý (Pejchal), 10. Kohout (Dvořák), 24. Teplý (Pejchal), 48. Plíhal (Tecl) – 20. Koffer (Zeman, Rudy), 24. Blümel (Mazura), 29. Zeman (Koffer)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Kružík) – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Smolko – Kohout, Dudek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl "C", Kulhánek, Teplý, Pejchal "A", Kyncl
    HC Dynamo Pardubice: Klas (Vlk) – Dubovči, Secký, Leder, Rudy "A", Sýkora, Hybeš, Blažej – Šír, Mazura, Zeman, Blümel "C", Buček, Kostka, Chára, Rohlík, Rozlílek, Koffer, Svatoš

    Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Ondřej Polák, Lukáš Rampír
    bahis siteleri