Jokerit – Riga 5:6 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Jokerit Helsinky
5:6 (0:0, 5:0, 0:5 - 0:0)
Dinamo Riga
Sobota 31.10.2015, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    V dalším kole ruské KHL se proti sobě utkají Jokerit a Riga. Utkání začíná ve finské metropoli v Hartwall aréně přesně v 15:00. Sledujte náš přenos.
     
    Jokerit naplňuje to, co se od něj čeká. Aktuálně je jediný skandinávský účastník v KHL na krásné druhé pozici ve své konferenci. V celé soutěži jsou Finové na pozici třetí. Jokeritu se naposledy povedlo deklasovat Jugru 6:1, a tak jsou domácí dobře naladěni.
     
    Dinamo Riga je na tom opravdu špatně. Lotyšský celek, jenž je v KHL klasickým účastníkem, je aktuálně na posledním místě v divizi a celkově jsou hokejisté Rigy na předposledním místě celé ligy. Bodový zisk z Helsinek by pro celek, v němž působí Jakub Sedláček a Tomáš Kundrátek, měl cenu zlata.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Lajunen, Ohtamaa, Larsen, Jensen, Jaakola, Kulda – Hagman, Jormakka, Kapanen – Joensuu, Kozun, Regin – Wirtanen, Olimb, Huhtala – Rita, Sallinen, Pöysti.

    Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – K.Redlihs, Galvinš, Kundrátek, Seigo, Ševčenko, Sotnieks – Darzinš, Džerinš, M.Redlihs – Indrašis, Leino, Sestito – Saulietis, Bicevskis, Skvorcovs – Locans, Berzinš, Kulda

    Rozhodčí: Bukin, Sergejev – Novikov, Kuchava.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a jediné dnešní utkání může tak začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhráli domácí hokejisté, kteří nastupují v modročervené kombinaci.
     
    00:24
    Riku Helenius měl první práci, a to po střele z levé strany, která jej ovšem nemohla překonat. Buly před finským brankářem.
     
    01:02
    Jesse Joensuu špatně nahrál v obranném pásmu a sám na branku Heleniuse se hnal Mikš Indrašis, který střelou nad jeho rameno neuspěl!
     
    02:12
    Po pravé straně se prodíral před branku Erikssona jeden z domácích střelců, ale tomu se nepovedlo ideálně zakončit.
     
    02:45
    Následně byl v šanci Niklas Hagman, ale tomu se nepovedlo otevřít skóre utkání. Eriksson raději puk podržel.
     
    02:52
    Po další střele tečoval jeden z domácích puk a Hagman se jej snažil do branky dorazit. To se nelíbilo Kundrátkovi, který jej rázně od branky odpravil.
     
    03:38
    Mikš Indrašis se prodíral před branku, ale tam se mu nepovedlo obejít všechny bránící hráče.
     
    04:24
    Na druhé straně se individuální akcí prezentoval jeden z hráčů, který pálil z mezikruží, ale puk se mu nepovedlo dostat skrz val hráčů v bílých dresech.
     
    05:37
    Neuvěřitelné šance domácích! Po dlouhé kombinaci v útočné třetině zakončovali domácí třikrát do odkryté branky, ale ta se pro tento moment stala zakletou!
     
    05:38
    Kaspars Saulietis je vyloučen na dvě minuty za sekání. První přesilovka Jokeritu v dnešním utkání.
     
    06:22
    Tvrdá rána od modré čáry branku Erikssona ani neohrozila. Jokerit svírá svého soupeře.
     
    07:10
    Celkem překvapivě hosté ještě neinkasovali. Eriksson musel krýt další sérii pokusů mířících na jeho branku, ale ani jeden jej nepřekonal.
     
    08:01
    Z pravé strany posílal bekhendem puk před branku jeden z hostů a vypadalo to na solidní problémy pro domácí defenzívu. Jeho spoluhráč ale jeho nabídku nedokázal zužitkovat.
     
    09:12
    Nebezpeční jsou také hráči hostujícího Dinama, který mají skvělé protiútoky a puky posílají nebezpečnými žabičkami směrem na branku.
     
    09:59
    V polovině první třetiny následuje první komerční přestávka. Těsně před ní musel být v pozoru Eriksson. Následně se do sebe zaklesli Kundrátek s Reginem, ale rozhodčí je oddělil.
     
    10:12
    Steven Seigo se vydal z obranné třetiny až do útoku, kde se prodíral před branku, ale tu se mu vstřelit nepovedlo. Helenius měl betony na ledě.
     
    11:03
    Huhtala dostal puk do prostoru mezi kruhy, kde se s ním otočil, ale brankáře se mu překvapit nepovedlo. Jeho branku totiž ani neohrozil, bránící hráč jeho pokus zablokoval.
     
    12:10
    Na druhé straně byl k zákroku donucen Riku Helenius. Po přejetí modré čáry se ke střele odhodlal Maris Bičevskis, ale jeho pokus nebyl tak nebezpečný.
     
    12:17
    Po vyhrané buly se k puku prodral Steven Seigo. Ten si kotouč ještě posunul do palebné pozice, ze které ale tvrdou ránou branku nedal.
     
    12:54
    Riko Helenius v dalším skvělém zákroku. Riga nyní hodně nebezpečná. Z pravé strany dvakrát střílel Armands Berzinš, ale ani on nepřekonal finského fantoma!
     
    13:57
    Obléhání branky Erikssona bylo zakončeno svižnou ránou od modré čáry, která ale brankáři problémy nenadělala. Sledujeme aktivní první třetinu.
     
    15:03
    Po aktivním napadání hostujících hokejistů byl jeden z domácích donucen zahrát na první zakázané uvolnění v dnešním utkání.
     
    16:30
    Sledujeme aktivní hokej a hraje se nahoru dolů. Na první branku si ovšem budeme muset nějakou dobu ještě počkat.
     
    16:56
    Mikelis Redlihs nebezpečně proplul do útočné třetiny, kde se mu ovšem postavil bránící hráč a poslal jej k ledu. Rozhodčí situaci posoudil jako čistý hit.
     
    18:23
    Jani Rita ujel po levé straně, odkud se mu ovšem nepovedlo trefit branku, ale k zákroku Erikssona i tak donutil. Vhazování před švédským brankářem ve službách lotyšského celku.
     
    19:00
    První třetina se posunula do své poslední minuty. Zatím jsme branku neviděli, ale na atraktivnost utkání si stěžovat nemůžeme.
     
    19:15
    Od modré čáry si sjel až k levému kruhu jeden z domácích, ale tomu se nepvoedlo překonat pozorného Erikssona. Následně Saulietis krosčekoval Joensuua. Oba jdou na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    19:44
    Pekka Jormakka to v závěru první třetiny zkoušel střelou po přejetí modré čáry, ale jeho pokus byl ztečován nad branku. Finský forvard pro svůj celek vybojoval alespoň vhazování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina skončila poměrně překvapivě bezbrankovým stavem. Domácí měli kupu šancí, v jednu dobu se jim dokonce nepovedlo třikrát během deseti sekund trefit prázdnou branku. Některé šance ovšem měli i hosté, ale těm se také nepovedlo zaznamenat nějakých úspěch.

    Střely na branku: 15:4
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Peter Regin dostal přihrávku na levou stranu a s pukem na hokejce se prodíral za branku. Následně se s pukem otáčel, ale poloodkrytou branku se mu nepovedlo trefit!
     
    21:54
    Jokerit je hned v úvodu druhé třetiny aktivnějším celkem, ale zatím se mu nedaří dát první branku dnešního utkání.
     
    23:11
    Joakim Eriksson musel být donucen k dalšímu zákroku, kterým i nyní vynuloval střelcem a hráče Jokeritu.
     
    23:51
    Riga se hnala do hodně zajímavé situace, která byla ovšem hned na modré čáře zbytečně zabržděna, a tak se hosté neprosazují.
     
    25:14
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté dávají první branku utkání a vedou! PHILIP LARSEN dostal z otočky skvělý puk do jízdy a přesnou střelou se mu povedlo překonat Joakima Erikssona! Asistence: Tommi Huhtala.
    Philip LARSEN - 1:0
     
    26:05
    Hosté chtěli rychle odpovědět, ale střela z mezikruží nenadělala Heleniusovi veliké problémy.
     
    27:20
    Brandon Kozun je prvním vyloučeným hráčem domácích v dnešním utkání. Před brankou fauloval Mikelise Redlihse.
     
    27:45
    Jokerit zpoza branky vyhazuje až za branku na opačné straně. Zatím se přesilovkovému snažení Rigy brání naprosto skvěle.
     
    28:48
    Dinamo chytře kombinovalo, ale jeden z domácích obranců byl ještě chytřejší a v poslední moment vložil hokejku do přihrávky z pravé strany.
     
    30:05
    Tvrdá rána domácích od modré čáry, jejíž autorem byl Larsen, byla zablokována bránícím hráčem. Následně puk skončil nad brankou.
     
    Eriks Ševčenko nebezpečně trefil Kapanena. Hostující hokejista dostává čtyřminutový trest.
     
    30:58
    Armans Berzinš vyvezl puk a poslal jej na branku Heleniuse. Jeho spoluhráči mohou následně vystřídat.
     
    31:42
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tato početní výhoda je nakonec využita, domácí jsou do dvoubrankového vedení. Odražený puk po střele z pravé strany se dostal na hokejku JESSE JOENSUUA, jenž jej poslal do branky! Asistence: Pekka Jormakka, Peter Regin.
    Jesse JOENSUU - 2:0
     
    32:29
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Početní výhoda pokračovala a Jokerit jí dokázal i podruhé využít! Po střele od modré čáry, kterou Eriksson vyrazil jen před sebe, se k odraženému puku dostal NIKLAS HAGMAN, jenž puk poslal do branky již potřetí! Asistence: Mathis Olimb, Topi Jaakola.
    Niklas HAGMAN - 3:0
     
    32:53
    Vyloučení hostujícího Ševčenka na čtyři minuty je naprosto skvěle potrestáno. Opravdová chyba obránce Dinama.
     
    34:13
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak toto je opravdová kanonáda! Jokerit se v této třetině prosazuje již počtvrté. Podobná akce jako u předchozích branek. Po střele z pravé strany propadl puk na zadní tyčku, kde byl NIKO KAPANEN, jenž doklepl puk do branky! Asistence: Niklas Hagman, Pekka Jormakka.
    Niko KAPANEN - 4:0
     
    35:05
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Další luxusní kombinace domácích hokejistů končí pátou brankou v síti Erikssona! Puk se do ťukecu dostal na hokejku JESSE JOENSUUA, který krásnou střelou přidal další zásah. Asistence: Peter Regin, Brandon Kozun.
    JOENSUU - 5:0
     
    35:05
    Oddechový čas pro hosty.
     
    35:35
    Tak toto je nevídaná kanonáda. Jokerit hraje skvěle a je velice produktivní. Hosté jsou pod neskutečným tlakem.
     
    36:40
    Lotyšskému celku se nedaří dostat se směrem dopředu. Jejich snaha je nyní spíše omezená, už se jim moc nechce hrát. Nejraději by byli v šatně.
     
    37:55
    Hokejisté v modrém si utkání užívají a hrají hodně uvolněně. Toto střetnutí jim už nemůže utéci.
     
    39:00
    Začala poslední minuta snové druhé třetiny Jokeritu. Riga už chce, aby to skončilo. Hororová třetina pro ně.
     
    39:34
    Nyní bylo k vidění snažení hostujících hokejistů, ale to prostě na branku nestačilo. Druhá perioda je u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Snová druhé třetiny pro domácí končí. Vše bylo načnuto již v šestadvacáté minutě, kdy se prosadil Philip Larsen. Utkání bylo následně vyrovnané, ale Ševčenko fauloval Kapanena a dostal čtyřminutový trest. To se proti nejlepšímu celku v přesilovkách nedělá. Jokerit skóroval v obou případech a poté přidal další dvě branky. Dohromady to dělá neskutečných pět branek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Riga právě vstřelila branku!
    První útok hostů ve třetí třetině končí první brankou hostí. Po střele od modré čáry vypálil jeden z hostů, Helenius puk vyrazil před sebe, kde byl MIKELIS REDLIHS, jenž trefil poloodkrytou branku! Asistence: Guntis Galvinš.
    M. REDLIHS - 5:1
     
    41:49
    Tato branka ještě může lehce pozměnit dnešní utkání. Každopádně se Heleniusovi nepovede udržet čisté konto.
     
    42:27
    Guntis Galvinš se ocitl na ledě po zákroku Jere Salinena, který jej zasáhl do obličeje a odbude si tak dvouminutový trest.
     
    42:48
    Tvrdá střela od modré čáry nadělala Heleniusovi obrovské problémy. Finský brankář jí ovšem chytil a následně jeden z hráčů poslal puk mimo obranné pásmo.
     
    43:47
    Riko Helenius nyní předvedl dobrý zákrok proti další střele. Navíc před ním stínil Dzerinš, ale vše domácí brankář viděl a pochytal.
     
    43:49
    Tomáš Kundrátek hned po vhazování vyslal hodně tvrdou střelu, kterou ale Helenius dokázal svým pravým betonem vyrazit! Skvělá přesilovka...
     
    44:22
    Riko Helenius musel být připraven proti další střele hostů. Musel nyní řešit střelu z levé strany, ale i tu se mu povedlo chytit.
     
    44:57
    Následovaly další nebezpečné přihrávka do brankoviště domácích, ale ani nyní hostům nepřeje a nemají štěstí.
     
    45:42
    Ville Lajunen dopomáhá hostům k dalšímu tlaku. Před brankou Kuldu zahákoval a rozhodčí vše viděl.
     
    46:13
    Riga právě vstřelila branku!
    MIKELIS REDLIHS další brankou koriguje nepříznivý stav utkání. Už je to jen o tři branky. Z levé strany se dostal puk do mezikruží, odkud jej Dzerinš poslal na pravou stranu, kde byl Redlihs. Tomu se povedlo střelou po zemi dát svou druhou branku. Asistence: Andris Dzerinš, Lauris Darzinš.
    M. REDLIHS - 5:2
     
    47:38
    Jokeritu se nedaří dostávat se do dalších šancí. Finský celek je aktivitou hostů poměrně zaskočen a bůhví, co se ještě stane.
     
    48:45
    Nebezpečně kroužili hosté před brankou, ale třetí zásah se jim vstřelit nepovedl.
     
    49:25
    Sotnieks špatně rozehrál a do příležitosti se dostávali domácí, ale přihrávka k tyčce a následná teč nad branku úspěchem neskončila.
     
    50:38
    Tlak do branky Joakina Erikssona nekončí brankou. Hodně hráčů hrnulo puk za záda švédského brankáře, v brance dokonce skončila polovina hráčů. Vše bylo ukončeno bez trestů, či vstřelené branky.
     
    51:10
    Stále se hraje v obranné třetině Dinamo, který je mírně pod tlakem. Domácí to aktuálně dělají hodně chytře a nepouští svého soupeře do tlaku.
     
    52:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v síti Jokeritu! Tomáš Kundrátek poslal puk po modré čáře na STEVENA SEIGA, jenž tvrdou střelou přidal třetí branku svého celku v této periodě! Asistence: Tomáš Kundrátek.
    SEIGO - 5:3
     
    53:02
    Riga právě vstřelila branku!
    Neskutečné, neskutečné, neskutečné! Miks Indrašis si najel do útočné třetiny a krásně přiťukl puk na hokejku TIMA SESTITA, jenž dal čtvrtou branku svého celku! Už je to jen o jednu branku, to je fantazie! Asistence: Miks Indrašis.
    SESTITO - 5:4
     
    53:20
    Topi Jaakola kolenem fauluje jednoho z hostujících hráčů a dostává pětiminutový trest za tento zákrok. Veliká šance pro hosty na fantastické vyrovnání.
     
    53:41
    Petteri Wirtanen je prvním hráčem, který puk posílá mimo obranné pásmo svého celku.
     
    54:07
    Riga právě vstřelila branku!
    To je hokejová fantazie! Po krásné kombinaci se puk dostal do mezikruží, kde byl KRIŠJANIS REDLIHS, který dal vyrovnávací branku a smazal tak pětibrankové manko! Asistence: Mikelis Redlihs, Lauris Darzinš.
    K. REDLIHS - 5:5
     
    55:21
    Stále pokračuje početní výhoda hostů, dnešní utkání bude ještě hodně zajímavé.
     
    57:04
    Krišjanis Redlihs dostal skvělou přihrávku na modrou čáru, odkud se mu povedlo tvrdě vypálit, ale Heleniuse pošesté nepokořil.
     
    57:44
    Riko Helenius kryje povedenou střelu hostů z pravého kruhu. Ještě necelá minutka z pětiminutové přesilovky.
     
    58:42
    Mintutu a čtvrt se vhazuje před brankou Erikssona. Dinamo se skvěle vrátilo do utkání a zaslouženě dalo pět branek. Zápas míří do prodloužení.
     
    59:35
    Domácí hokejisté si jen přihrávají v obranném pásmu. Jde vidět, že už se bojí čehokoliv, co by se mohlo stát.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Krásná podívaná končí remízou a za pár sekund začne prodloužení. Zápas dvou odlišných třetin. Ve třeti třetině se povedlo dát Rize pět branek a utkání tak poslala do prodloužení. Dokáží hosté poslat utkání do vítězného konce?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Niko Kapanen se po levé straně prodral až před branku a přihrávkou skrz brankoviště hledal své spoluhráče. Tam ale nikoho nenašel.
     
    61:26
    Štiplavá střela zápěstím končí zákrokem hostujícího brankáře. Střela jej sice moc neohrozila, ale i tak puk raději ukryl.
     
    62:02
    Gunars Skvorcovs ve skvělé střelecké pozici mířil k pravé tyčce, ale tam na poslední chvíli luxusně zakročil Helenius!
     
    62:32
    Na opačné straně se až do střelecké pozice po povedení kličce prodral Peter Regin, jehož střela byla ukryta v lapačce Erikssona.
     
    63:40
    Jeden z domácích kroužil skrz celé útočné pásmo a následně posunul puk na modrou čáru. Střela ale byla tečována a skončila mimo branku.
     
    64:13
    Darzinš se prodral do útoku a následně přenechával puk Dzerinšovi, ale ten se mu zapletl mezi bruslemi a bylo po celé akci.
     
    64:39
    Následně se puk motal v brankovišti Heleniuse, ale nakonec neskončil brankou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení dnešní napínavé utkání nerozseklo, a tak uvidíme samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Peter Regin bekhendovým pokusem nedává branku.
     
    1. série
    0:0
    Miks Indrašis kličkoval před Heleniusem, ale branku se mu nepovedlo vstřelit.
     
    2. série
    1:0
    Brandon Kozun krásným bekhendem dává první branku v nájezdech!
     
    2. série
    1:1
    Mikelis Redlihs svižnou střelou vyrovnává!
     
    3. série
    1:1
    Tommi Huhtala se rozjel hodně rychle, ale střelu se mu nepovedlo umístit do branky.
     
    3. série
    1:2
    Lauris Darzinš vymíchal brankáře Heleniuse a rozhoduje toto luxusní utkání svou brankou!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Riga.
    Autorem vítězné branky je LAURIS DARZINŠ.
    Lauris DARZINŠ - 5:6
     
    Konec zápasu.
     
    Velkolepá podívaná je u konce. Dinamo Riga nakonec po nájezdech vítězí a dokonává tak neskutečný obrat v tomto utkání.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Kundrátek (RIG) – 0+1, čas na ledě 24:35
     
    Děkuji, že jste byli součástí dnešního skvělého utkání, které nakonec dopadlo lépe pro bojovnou Rigu. Nashledanou. (17:41:44)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 26. Larsen (Huhtala), 32. Joensuu (Jormakka, Regin), 33. Hagman (Olimb, Jaakola), 35. Kapanen (Hagman, Jormakka), 36. Joensuu (Regin, Kozun) – 41. M. Redlihs (Galvinš), 47. M. Redlihs (Dzerinš, Darzinš), 53. Seigo (Kundrátek), 54. Sestito (Indrašis), 55. Redlihs (Redlihs, Darzinš), rozh. náj. Darzinš

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Regin (JOK)
    0:0   Indrašis (RIG)
    2. série:
    1:0   Kozun (JOK)
    1:1   M. Redlihs (RIG)
    3. série:
    1:1   Huhtala (JOK)
    1:2   Darzinš (RIG)


    Jokerit Helsinky: Helenius – Lajunen, Ohtamaa, Larsen, Jensen, Jaakola, Kulda – Hagman, Jormakka, Kapanen – Joensuu, Kozun, Regin – Wirtanen, Olimb, Huhtala – Rita, Sallinen, Pöysti.
    Dinamo Riga: Eriksson – K.Redlihs, Galvinš, Kundrátek, Seigo, Ševčenko, Sotnieks – Darzinš, Džerinš, M.Redlihs – Indrašis, Leino, Sestito – Saulietis, Bičevskis, Skvorcovs – Locans, Berzinš, Kulda

    Rozhodčí: Bukin, Sergejev – Novikov, Kuchava
    bahis siteleri