Hokejová liga mistrů – osmifinále (kon.)
konec
Hokejová liga mistrů – osmifinále

Úterý 10.11.2015, 13:00Hokejová Liga mistrů
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Rozpis osmifinálových odvet Ligy mistrů:
    17:30 Lukko Rauma – Djurgårdens IF (1.z. 2:1)
    17:30 Kärpät Oulu – HC Sparta Praha (1.z. 2:4)
    19:00 Luleå Hockey – Tappara (1.z. 1:2)
    19:00 Skellefteå AIK – Eisbären Berlin (1.z. 5:2)
    19:00 Storhamar Hockey Hamar – TPS Turku (1.z. 3:4)
    19:45 HC Davos – Bílí Tygři Liberec, (1.z. 5:3)
    20:00 Frölunda Indians – HC VERVA Litvínov (1.z. 1:2)
    20:00 HV 71 – Espoo Blues (1.z. 1:3)
     
    Vítejte u sledování liveblogu z odvetných utkání osmfinále hokejové Ligy mistrů. Ve hře o postup do čtvrtfinále jsou nadále tři české týmy. Spartu čeká boj na ledě Kärpätu Oulu, Liberec čeká odveta v Davosu a Litvínov cestuje do Švédska, kde se utká s Frölundou.
     
    Jako první naskočí do boje o postup Sparta Praha, která v domácím prostředí porazila Kärpät Oulu 4:2, což byla pro finský tým vůbec první prohra v letošním ročníku Ligy mistrů. Sparta navíc soupeři, který v předchozích šesti zápasech inkasoval pouze jednou, dokázala vstřelit čtyři branky! Svěřenci trenéra Jandače mají tedy výhodu dvou branek, které by musel Kärpät smazat a přidat něco navíc, aby mohl pomýšlet na postup.
     
    Od 19:45 se na ledě Davosu představí Liberec, který v domácím prostředí soupeři podlehl 5:3. Dnes ale mají Bílí Tygři možnost ztrátu dohnat a postoupit mezi nejlepších osm týmů v Lize mistrů, kde by se střetli buď se Skellefteou nebo Eisbärenem Berlín.
     
    Ve 20:00 začne ostře sledované utkání mezi Frölundou a Litvínovem. Vervě se poslední dobou nedaří, tak jako v mistrovské sezóně, ale jak jí prospěla reprezentační pauza se dozvíme až po skončení této odvety. Chemici na domácím stadionu Ivana Hlinky překvapivě zvítězili nad vedoucím týmem švédské ligy 2:1.
     
    Velmi zajímavé duely se odehrají na severu. Luleå bude dohánět jednobrankovou ztrátu po prohře na ledě Tappary Tampere 2:1. Ruama si ze švédského Djurgårdens přivezla jednobrankový náskok po výhře 2:1.
     
    Proti Spartě se do branky Kärpätu postaví překvapivě Iiro Tarkki, který v letošním ročníku Ligy mistrů dosud pouze kryl záda Aittokalliovi. Právě Sami Aittokallio byl fantomem branky Oulu a během utkání ve skupině inkasoval pouze jednu branku, neinkasoval ani v 1. kole vyřazovacích bojů! Jeho kouzlo odčarovala až Sparta, která v osmifinále nasázela soupeři čtyři branky.
     
    Češi v Lize mistrů válí a ovládají střelecké statistiky!

    Na špici tabulky střelců se usadila dvojice Michal Řepík z Liberce a Jan Buchtele ze Sparty, oba nasázeli shodně po šesti gólech. V elitní desítce najdeme také další tři česká jména. Liberecký Michal Bulíř, třinecký Erik Hrňa a Petr Tatíček z Ingolstadtu skórovali celkem pětkrát. Tatíček se navíc drží na celkově druhém místě v kanadském bodování, ač jeho tým v soutěži již nepokračuje.
     
    16 týmů ze šesti zemí je stále ve hře o letošní triumf v Champions Hockey League. Mezi nejlepších osm se mohou probojovat tři české týmy.

    Sparta by v případě postupu narazila na soupeře ze dvojice HV 71 a Espoo Blues. Pokud Liberec zvítězí v Davosu o tři branky, tak by čelil Skellefteå nebo Eisbärenu Berlín. Litvínov má jednobrankový náskok a neprohra by jej posunula k možnému duelu s obhájcem z Luleå nebo Tapparou Tampere.
     
    Davos, který dnes hostí Liberec se v CHL již střetl s českým zástupcem a to v základní skupině, kdy změřil síly s Pardubicemi. Obě utkání vyhráli hráči švýcarského týmu a ze skupiny postoupili z prvního místa.
     
    Za necelou hodinku budou zahájeny první dvě utkání.
    Lukko Rauma – Djurgårdens IF
    Kärpät Oulu – HC Sparta Praha
     
    Utkání mezi Oulu a Spartou bude pískat slovenský rozhodčí Jozef Kubuš. Jeho kolega Robert Müllner si zapíská v utkání Frölunda – Litvínov. Český rozhodčí Vladimír Pešina bude rozhodovat zápas Storhamar – TPS Turku.
     
    Sestavy:
    Oulu: Aittokallio (Tarkki) – Mesuhr, Kukkonen, Niemi, Aho, Pujlarvi, Hakanpaa, Nutivaara, Aaltonen, Pyorala, Junttila, Laatikainen, Niemela, Huml, Ikonen, Pirnes, Pentikainen, Kalapudas, Suoranta, Keranen, Maenalenen.

    Sparta Praha: Pöpperle (Lukáš) – Čajkovský, Barinka, Netík, Kumstát, Pech, Polášek, Eminger, Sabolič. Buchtele, Hlinka, Mikúš, Hrbas, Forman, Kudrna, Cingel, Švrček, Glenn, Procházka, Klimek, Černoch
     
    Trenér Kärpätu Oulu udělal změnu na postu brankáře, kde nechal na lavičce Tarkkiho, který v Praze čtyřikrát inkasoval a do hry pošle Aittokallia.
     
    První dvě utkání byla právě zahájena.
     
    Hokejisté Oulu měli v 5.minutě velkou šanci jít do vedení, Suorantova střela skončila na tyči.
     
    Na souběžně hraných zápasech běží 10. minuta stav je stále bezbrankový.
     
    Pro první třetinách je na obou stadionech nerozhodný stav
     
    V utkání Oulu – Sparta byla zahájena druhá třetina.
     
    Ve 28.minutě jde Oulu do vedení 1:0. Laatikainen backhendovým blafákem překonává Pöpperleho..
     
    Sparťané se v polovině utkání snaží o vyrovnání, ale Tarrki drží svůj tým ve vedení.
     
    18:49
    Aaron Gagnon si ve 35.minutě vykoledoval samostatný nájezd, který proměnil. Ale z vedení se neradoval dlouho, neboť Ahlén o dvě minuty tvrdou střelou k vzdálenější tyči vyrovnal na 1:1
     
    18:52
    Sparta již prohrává o dvě branky, když Pöpperlemu při zákroku vypadl puk z výstroje za brankovou čáru. Gól je připsán na konto Mika Niemiho.
     
    18:53
    Na obou stadionech nyní probíhají druhé přestávky.
     
    18:53
    Za malou chvilku začnou další tři zápasy CHL:

    19:00 Luleå Hockey – Tappara
    19:00 Skellefteå AIK – Eisbären Berlin
    19:00 Storhamar Hockey Hamar – TPS Turku
     
    19:01
    Nyní nám byly zahájeny další tři osmifinálové utkání.
     
    19:05
    V Raumě běží již třetí minuta třetí třetiny a domácí jsou zhruba šestnáct minut od postupu do čtvrtfinále.
     
    19:07
    Marcel Noebels posílá ve třetí minutě Eisbären do vedení 1:0.
     
    19:11
    Němečtí hokejisté se z branky neradovali dlouho a v sedmé minutě Martin Lundberg jemnou tečí vyrovnal na 1:1.
     
    19:13
    Sparta ve 43.minutě snižuje na 1:2, když se střelecky prosadil Michal Čajkovský.
     
    19:16
    Oulu o minutu později se opět ujímá dvoubrankového vedení, které jim zařídil Sebastian Aho. Sudí se ještě radili u kamer, ale i oni se rozhodli že branka má být uznána.
     
    19:22
    TPS Turku vede na půdě Stohamaru 1:0, když se ve 14.minutě prosadil z přesilové hry Kumeliauskas. Lulea vede nad Tapparou 2:0. V 14.minutě se po přečíslení prosadil na několikátý pokus Fabricius a o tři minuty později Sylvegard, který dostal přihrávku před branku a střelou z první zvyšuje náskok svého celku.
     
    19:35
    Djurgårdens potřebují vstřelit ještě jednu branku, aby se prodlužovalo. Trenér si proto vyžádal oddechový čas a nyní zkouší hru v šesti.
     
    19:37
    Toni Koivisto přebírá na polovině hřiště puk, který zaváží do odkryté branky a Lukko Rauma tak vede 2:1 a celkově 4:2 a minutu před koncem je již o postupujícím rozhodnuto.
     
    19:39
    Už je dobojováno a Lukko Rauma se stává první čtvrtfinalistou. V dalším kole se střetne s lepším z dvojice Storhamar Hockey Hamar – TPS Turku.
     
    19:40
    Sparta v 55.minutě stále prohrává 3:1. Za tohoto stavu se bude prodlužovat a případně o vítězi budou rozhodovat samostatné nájezdy.
     
    19:42
    Liberečtí hokejisté za pár minut nastoupí v Davosu k odvetnému zápasu, kde budou dohánět dvoubrankové manko.

    Úvodní sestavy:

    HC Davos: Genoni (Senn) – Brejčák, Jung, Forster (A), Heldner, Schneeberger, Paschoud – Ambühl (C), (CTS), Walser, Axelsson – Lindgren, Paulsson, Wieser M. – Sciaroni, Wieser D. (A), Egli – Jörg, Simion, Ryser – Äschlimann, Kessler

    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Derner, Vitásek, Výtisk (A), Ulrych, Plutnar – Vampola (A), Birner, Řepík (CTS) – Bakoš, Bulíř, Radivojevič (A) – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák
     
    19:45
    v utkání Oulu – Sparta se nyní rozeběhla poslední minuta utkání. Diváci v hale sledují velmi aktivní hokej.
     
    19:48
    49.vteřin scházelo aby se v Oulu prodlužovalo, jenže Mika Pyorala unikl podél mantinelu a střelou mezi betony zvyšuje už na 4:1.
     
    19:51
    Škoda. Spartě scházel kousek k postupu mezi nejlepší osmičku, bohužel dneska inkasovali čtyři branky, na které nenašli odpověď a v letošní CHL končí. Oulu se raduje z postupu a vyzve lepšího z dvojice HV 71 – Espoo Blues.
     
    19:54
    Za pár minut se nám rozeběhnou poslední dva zápasy a jedním z nich je Frölunda – Litvínov.

    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Johansson (Gustafsson) – Bengtsson, Tömmernes, Larsson, Fantenberg, Fälth, Persson, Gunnarsson –
    Abbott, Sundström, Johnson – Lasch, Lundqvist, Carlsson – Stålberg, Lasu, Rosseli Olsen – Figren, Ehn, Lehkonen – Karlsson.

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavelka, Pavlík, Baránek, Sklenička, Černý, Gula – Lukeš, Hübl, Smolka – Trávníče, Hanzl, Válek – Frolo, Piroš, Martynek – Chlapík, Gerhát, Jurčík.
     
    19:57
    Liberec se v šesté minutě dopustil hrubé chyby ve středním pásmu a Samuel Walser dokonale potrestal. Davos tak vede 1:0 a celkově 6:3.
     
    20:02
    Liberec v 9.minutě vyrovnává zásluho Petra Jelínka, kterému se podařilo přes tři bránící hráče dopravit puk do branky.
     
    20:06
    O minutu později hrál Liberec přesilovou hru, ve které ale přišla další chyba a samostatní nájezd pro Davos. Dino Wieser se toho ujal a Lašák si hokejkou srazil puk do vlastní branky. Davos tedy se opět ujímá vedení.
     
    20:07
    Liberec ve 13.minutě inkasuje třetí branku, kterou vstřelil Jorg.
     
    20:14
    Liberec hrál ve 14.minutě více než minutu přesilovou hru 5na3, ale bohužel se jim nepodařilo dvojnásobnou přesilovou hru využít.
     
    20:15
    Verva se statečně pere s domácí Frölundou a v osmé minutě drží zatím bezbrankový stav.
     
    20:20
    V Davosu skončila první třetina za stavu 3:1.
     
    20:26
    Frölunda je nyní jasně lepším týmem. Verva má plné ruce práce aby se náporu ubránili.
     
    20:35
    Litvínovský brankář Michael Petrásek předvedl v první třetině několik výborných zákroků a drží zatím postupový stav.
     
    20:36
    V Davosu nyní začala druhá třetina a doufejme, Liberec se co nejdříve vrátí do zápasu.
     
    20:43
    Liberecký Petr Jelínek se ve 25.minutě probojoval až před brankáře a z otočky zamířil přesně mezi nohy a snižuje na 2:3. Trenér Davosu reaguje na vstřelenou branku oddechovým časem.
     
    20:57
    Liberec vyrovnává ve 33.minutě na 3:3. Michal Plutnar dostal přesnou přihrávku před odkrytou branku a přesnou střelou vrací tygry do hry.
     
    21:00
    Nyní se střelecky prosadili tři ze čtyř švédských týmů. Lulea vede nad Tapparou v 53.minutě už 3:0. Skelleftea vede těsně před koncem 2:1 a HV 71 v polovině utkání vede nad Espoo 1:0.
     
    21:02
    Litvínov ve 28.minutě prohrává s Frölundou 0:1, když Abbott v přesilové hře prostřelil vše co mu stálo v cestě.
     
    21:04
    Litvínov v polovině utkání prohrává již o dvě branky, když se střelecky prosadil Artturi Lehkonen.
     
    21:07
    Tappara se v Lulee snažila za stavu 0:3 něco se stavem ještě něco udělat, ale místo snížení přišli dvě inkasované branky a Lulea vede tři minuty před koncem 5:0 a celkově 6:2.
     
    21:12
    Norský Stohamar potřeboval k prodloužení vstřelit TPS Turku ještě jednu branku, takže minutu před koncem odvolali brankáře, ale Tallinder půl minuty před koncem pečetil postup TPS.
     
    21:13
    Lulea a TPS Turku jsou dalšími postupujícími týmy.
     
    21:19
    Litvínov prohrává už 0:3, když Stålberg zachytil přihrávku od Lasu a svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou pod břevno.
     
    21:24
    Nyní na všech třech hrajících stadionech probíhají druhé přestávky. Za malou chvilku by měla začít třetí třetina v utkání Davos – Liberec.
     
    21:38
    Liberec má na vstřelení dvou branek už jen deset minut. Litvínov musí také vstřelit dvě branky, ale ten to má proti rozjeté Frölundě o dost těžší.
     
    21:44
    Litvínov prohrává ve 44.minutě už 0:4 a po postupujícím je zřejmě již rozhodnuto. Čtvrtou branku domácích vstřelil Bengtsson.
     
    21:49
    Liberci utíká čas. Nyní má už jen pět minut a nyní si zahraje přesilovou hru.
     
    21:52
    Liberec to zkouší v šesti a bude mít početní výhodu ještě tři minuty.
     
    21:53
    Abbott zvyšuje vedení Frölundy už na 5:0. Do konce utkání zbývá ještě jedenáct minut.
     
    21:56
    Liberec hrál přesilovou hru a ještě bez brankáře, jenže se jim vůbec nepodařilo soupeře dostat pod tlak a tak přišel trest. Wieser získal u mantinelu puk, který vyhodil přes celé hřiště až do odkryté branky. Davos vede necelé čtyři minuty před koncem 4:3.
     
    22:04
    Liberec právě prohrál utkání s Davosem 4:3 a také ze soutěže vypadává.
     
    22:07
    Litvínov inkasuje v 55.minutě šestou branku! V přesilové hře se prosazuje Ryan Lasch.
     
    22:10
    Frölunda mohla vést už 7:0, Abbott poslal puk do tyče.
     
    22:12
    Utkání HV 71 – Espoo končí za stavu 1:1. Jelikož Espoo doma zvítězilo 3:1 tak postupuje do čtvrtfinále.
     
    22:13
    Dobojováno je i na půdě Frölundy, která rozstřílela Litvínov 6:0 a taktéž postupuje.
     
    22:17
    Cesta tria Sparta, Liberec a Litvínov po statečných výkonech končí v osmifinále. Dnes odpoledne bylo ve hře ještě 16 týmů ze 6 zemí. Nyní to je jen 8 týmu ze tří zemí a to Švýcarsko (Davos), Finsko ( Rauma, Oulu, TPS Turku a Espoo), Švédsko ( Frölunda, Skelleftea a Lulea)
     
    22:19
    Čtvrtfinálové dvojice:

    Espoo – Oulu
    TPS Turku – Lukko Rauma
    Davos – Skelleftea
    Frölunda – Lulea

    První zápasy jsou na programu 1.prosince, odvety se hrají o týden později.
     
    22:21
    Pro dnešek máme tedy dobojováno a mě nezbývá než vám poděkovat na sledování online přenosu a popřát klidnou noc. (22:21:13)

    Jiří Kosejk

    Rozpis osmifinálových odvet Ligy mistrů:
    17:30 Lukko Rauma – Djurgårdens IF 2:1 (1.z. 2:1)
    17:30 Kärpät Oulu – HC Sparta Praha 4:1 (1.z. 2:4)
    19:00 Luleå Hockey – Tappara 5:0 (1.z. 1:2)
    19:00 Skellefteå AIK – Eisbären Berlin 2:1 (1.z. 5:2)
    19:00 Storhamar Hockey Hamar – TPS Turku 1:2 (1.z. 3:4)
    19:45 HC Davos – Bílí Tygři Liberec, (1.z. 5:3)
    20:00 Frölunda Indians – HC VERVA Litvínov (1.z. 1:2)
    20:00 HV 71 – Espoo Blues (1.z. 1:3)
    bahis siteleri