Pittsburgh – Montreal 4:3 (2:0 po s.n.) | Anaheim – Edmonton 3:4 (po pr.)
po prodl.
Anaheim Ducks
3:4 (1:0, 0:1, 2:2 - 0:1)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 12.11.2015, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Teddy PURCELL - 3:4
     
    61:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Výborná práce Nilssona, který pokryl kotouč před napadajícím hráčem, ale hned ho rozehrál na Andreje Sekeru, který předal puk TEDDY PURCELLOVI. Útočník hostů projel celé kluziště a nakonec bekhendovým blafákem zavěsil pod víko Andersenovy branky! Nádherná akce a pro Nilssona druhá asistence! Asistence: Andrej Sekera, Anders Nilsson.
     
    58:27
    Znovu aktivní Corey Perry, tentokrát míjí v dobré pozici branku!
     
    55:20
    A třetí gól v utkání nedal ani Perry, byť ta jeho šance byla ještě nebezpečnější! Perryho bomba propadla Nilssonovi výstrojí, ale kotouč se prošoural pár centimetrů vedle tyče mimo!
     
    53:46
    Teď už ale domácí rozehráli kombinaci a poté, co pálil Rakell, to zkoušel ještě Bieksa, jeho bombu od modré však Nilsson schoval do výstroje.
     
    51:57
    A vylučuje se, Hodně nešťastný zákrok Naila Jakupova, který se snažil v pádu vypíchnout kotouč a přitom položil hokejku pod brusle Mansona, takže podražení, dvě minuty a šance pro domácí zase hnout se skóre.
     
    50:09
    Znovu domácí desítka, Corey Perry tentokrát lehce tečuje puk před Nilssonem, znovu brankář Oilers chytá.
    Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:3
     
    48:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A co teď se tady děje?! RYAN NUGENT-HOPKINS odpovídá bleskově na trefuj Perryho a v Anaheimu je znovu vyrovnáno! Asistence: Leon Draisaitl, Taylor Hall.
    Corey PERRY - 3:2
     
    46:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A Kačeři vrací úder! COREY PERRY bekhendovou střelou podruhé dnes překonává Nilssona a domácí po chvíli znovu vedou! Asistence: Rickard Rakell, Sami Vatanen.
     
    46:05
    Domácí mohli jít znovu do vedení, ale výborný zákrok Nilssona byl proti!
    Oscar KLEFBOM - 2:2
     
    45:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    To se domácí moc dlouho z vedení neradovali! Na modré čáře napřáhl OLAF KELFBOM a jeho bomba doplachtila až do sítě! Asistence: Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl.
    Shawn HORCOFF - 2:1
     
    41:56
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A domácí tým začíná třetí třetinu gólově! Zpoza branky našel Cam Fowler perfektní přihrávkou najetého SHAWNA HORCOFFA a ten druhou trefou v sezóně posílá Ducks do vedení 2:1! Asistence: Cam Fowler, Chris Stewart.
     
    37:53
    Fantastický zákrok Nilssona, na kterého ujížděl Manson, ale brankář Oilers samostatný únik domácího hráče pokryl, včas sklapl betony proti blafáku Mansona!
     
    36:53
    Tak ono za vším stálo vražení na hrazení Pakarinena, kterého se dopustil Maroon, to co následovalo byla jen reakce Gazdice, který svým způsobem domluvil soupeři, že takhle tedy ne.

    Tresty:
    Patrick Maroon (ANA), 2 minuty, vražení
    Patrick Maroon (ANA), 5 minut, bitka
    Luke Gazdic (EDM), 5 minut, bitka
     
    36:53
    Gazdic nakonec svérázně oslavuje Den veteránů a poráží soupeře jasně na body!
     
    36:53
    Maroon a Gazdic si udělali na ledě boxerský ring a oba si střídavě vyměňují pěstní pozdravy.
     
    36:22
    Ale zatímco Anaheim v útoku ani nenašel cestu k zakončení, tak Taylor Hall pořádně zatopil Andersenovi, ten s vypětím sil lapil jeho ránu!
     
    30:06
    ...ale v zakončení míjí branku Andersena, který do poslední chvíle zůstal stát na nohou a neudělal první pohyb!
     
    30:05
    Taylor Hall ujíždí sám na branku domácích...
     
    29:30
    Na malou chvíli zůstal Vatanen před brankou Oilers zcela sám, naštěstí pro hosty k němu přihrávka neprošla!
    Leon DRAISAITL - 1:1
     
    24:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak i Edmonton skóruje v početní výhodě! Rychlá souhra hostů dostala pak prudkým pasem na druhé křídlo kotouč k LEONU DRAISAITLOVI, který z voleje propálil přesouvajícího se Andersena! Asistence: Benoit Pouliot, Darnell Nurse.
     
    22:29
    Přesilovku, první v zápase, si nyní zahrají hosté. Hampus Lindholm dostává dvě minuty za nedovolené bránění, když fauloval Gazdice.
     
    21:53
    A nakonec se domácí dostali do obrovské šeance, kdy se ke střele dostal znovu Stewart, kotouč propadl Nilssonovi za jeho záda, kde zůstal ležet na ledě přesně mezi betony, pár čísel před brankovou čárou. Toho si všimli zadáci Oilers, ale i Perry, který se ihned snažil dotlačit puk do sítě, ale Nilsson včas kotouč zalehl!
     
    19:19
    Obrovská šance pro Rakella, který si vybruslil až před brankoviště, Nilsson jej tentokrát vychytal!
     
    15:21
    Hraje se dlouho bez přerušení, do velmi dobré šance se dostal Vatanen, ale Nilsson jej vychytal.
     
    10:52
    Chris Wagner měl na holi další gól Kačerů, ale Nilssona neprostřelil!
    Corey PERRY - 1:0
     
    10:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A COREY PERRY otevírá skóre utkání! U pravé tyče Nilssonovy branky převzal puk po přihrávce Rakella a překvapil brankáře hostů zajímavým řešením koncovky, kdy mu i přálo trošku štěstí, ale puk nakonec zapadl za zadní tyč a domácí využívají početní výhodu! Asistence: Rickard Rakell, Hampus Lindholm.
     
    09:08
    Hostující obránce Eric Gryba dostává dvě minuty za zdržování hry, když vyhodil kotouč z vlastního pásma přes tvrzené sklo do ochozů Honda Center.
     
    Hala bouří, na kostce běží videospot na oslavu Dne veteránů, na ledovou plochu přijíždí, tak to tu asi nebylo, vojenské vozítko pyrotechniků! A hádejte, co bude dělat! Vhodí buly!
     
    Tak Rakell hraje! Mimo hru zůstává pro dnešek Friberg a Holzer. To jsou aktuální zprávy z tábora Kačerů.

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 11. Perry (Rakell, Lindholm), 42. Horcoff (Fowler, Stewart), 47. Perry (Rakell, Vatanen) – 25. Draisaitl (Pouliot, Nurse), 46. Kelfbom (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 49. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Hall), 62. Purcell (Sekera, Nilsson)


    Anaheim Ducks: Andersen (Chudobin) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Stoner, Vatanen – Maroon, Getzlaf, Perry – Hagelin, Kesler, Silfvertberg – Cogliano, Rakell, Stewart – Wagner, Horcoff, Santorelli
    Edmonton Oilers: Nilsson (Talbot) – Nurse, Sekera, Klefbom, Fayne, Reinhart, Gryba – Hall, Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, Letestu, Jakupov – Purcell, Lander, Eberle – Gazdic, Miller, Pakarinen

    Rozhodčí: Tim Peel, Ghislain Hebert – Mark Wheler, Vaughan Rody

    Diváci: 16505
    bahis siteleri