Žilina – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:1 (2:1 po s.n.) | Košice – Piešťany 5:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 1:3 (kon.) | Nitra – Martin 3:1 (kon.)
konec
HK Nitra
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 20.11.2015, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A arénou sa už ozýva záverečná siréna. Nitra zdolala pred očami vlastných divákov Martin 3:1 a vďaka trojbodovému zisku a po prehre Trenčína v Žiline 3:1 sa "corgoni" so ziskom 47 bodov usadili na druhej priečke v tabuľke. Zverenci Antonína Stavjaňu tak po včerajšej výhre nad HK Orange 20 v pomere 5:2 zvíťazili v ďalšom súboji a dobre sa naladili pred nedeľňajším duelom na ľade Popradu. Martin sa po dnešnom stretnutí presunie domov pod Turiec, kde v nedeľu o sedemnástej hodine bude hostiť obhajcu titulu z Košíc.
    Ďakujeme za pozornosť. Tento duel pre vás komentoval Dávid Lech, ktorý sa lúči s konštatovaním, že Nitra potvrdila papierové predpoklady a po dobrom výkone zdolala Martin 3:1 vďaka čomu na druhom mieste v tabuľke preskočila trenčiansku Duklu. (20:14:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Martinčania sa však nedostali k záverečnému tlaku, Nitra tak dnes dokráča za tromi bodmi.
     
    59:36
    A Martinčania budú hrať v závere zápasu presilovú hru. Na trestnú lavicu si sadá Juraj Štefanka.
     
    59:26
    Martinčania sa teraz dostali k strele, no puk skončil na zadnom mantineli.
     
    59:15
    Nitrania sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia, Juraj Halo čaká na pokyn z hosťujúcej striedačky a gólman Martina opúšťa klziska. Martinčania budú hrať posledných 45 sekúnd v šestici.
     
    59:10
    Hostia sa snažia zdramatizovať záver zápasu a kouč Ivan Dornič si berie oddychový čas.
     
    59:00
    A pred nami je posledná minúta dnešného duelu.
     
    58:39
    Blackwater sa snažil nájsť Lalibertého pred martinskou bránou, no Halo prečítal jeho úmysel a Martin tak môže postupovať dopredu.
     
    58:25
    Martinčania hrajú v plnom počte, no do konca zápasu ostáva už len 95 sekúnd.
     
    57:49
    Puk je za nitrianskou bránou, domáci hokejisti ho majú vo svojej moci a vďaka dvojgólovému náskoku vyčkávajú za záverečnou sirénou, ktorá im zabezpečí druhý trojbodový zisk v priebehu dvoch dní. Včera Nitrania zdolali slovenskú "dvadsiatku" na domácom ľade 5:2.
     
    57:39
    Martinčania teraz poslali puk na vlastnú striedačku, v hre sa tak bude pokračovať v obrannom pásme hostí.
     
    57:07
    Stűmpel teraz operuje s pukom v útočnom pásme. Nitra sa nikam neponáhľa, má pohodlný dvojgólový náskok.
     
    56:22
    Na trestnú lavicu si teraz sadá hosťujúci hráč Jurášek, Nitra bude hrať presilovú hru. V zápase dohral hosťujúci bek Ján Tabaček, ktorý sa previnil hákovaním a následne za nešportové správanie zinkasoval aj desaťminútový osobný trest a necelé štyri minúty pred koncom duelu odišiel predčasne pod sprchy.
     
    56:18
    Martinčanom sa čas na vyrovnanie kráti, Nitra prakticky od úvodu tretej tretiny má viac z hry, dobýja bránu hostí, no zatiaľ sa jej nedarí zveľadiť svoj dvojgólový náskok.
     
    55:50
    Macík sa po pravej strane vrútil do útočného pásma, svoju akciu chcel vyšperkovať prihrávkou na nabiehajúceho spoluhráča, no defenzíva Martina zvládla túto situáciu na výbornú a zmocnila sa puku.
     
    55:29
    Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme, domáci fanúšikovia už spievajú oslavné chorály a na nitrianskom štadióne vytvárajú výbornú atmosféru.
     
    55:00
    Nitra si drží súpera na dištanc, má puk na svojich hokejkách a zápas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky.
     
    54:28
    Blackwater si teraz povodil obranu hostí, Nitra si dokázala vypracovať dobrú streleckú príležitosť, no David Laliberté nedokázal zavŕšiť svoj hattrick, o ktorý sa bude pokúšať v záverečnej päťminútovke.
     
    53:43
    Nitriansky gólman je ošetrovaný priamo vo vlastnom bránkovisku, po krátkom ošetrení bude pokračovať v hre.
     
    53:39
    Hra je teraz prerušená po tom, čo na ľade ostáva ležať otrasený Michal Valent.
     
    53:03
    Martin napokon dokázal dostať puk od vlastnej brány, no v ofenzíve stratil puk a "corgoni" tak zakladajú ďalšiu ofenzívnu akciu.
     
    52:48
    Bačík má teraz problémy s rozohrávkou, Nitrania napadajú súperovu rozohrávku s dvomi hráčmi.
     
    52:11
    Po dobrých nevyužitých šanciach Nitry sa tak pokračuje v hre za stavu 3:1 a Nitra naďalej dobýja hosťujúcu bránu.
     
    51:39
    V dobrej šanci sa teraz ocitol Radoslav Macík, no ani ten v úniku z ľavej strany nedokázal skórovať a puk po jeho zakončení skončil na žŕdke martinskej brány.
     
    50:59
    Bene sa teraz natlačil z ľavej strany pred martinskú bránu, položil si Hala na ľad, no tiesnený súperovým obrancom už nedokázal usmerniť puk za chrbát hosťujúceho gólmana.
     
    50:04
    Zápas vstupuje do svojej poslednej desaťminútovky. Martinčania sa snažia o zdramatizovanie dnešného súboja, no Nitra v záverečnom dejstve kontroluje priebeh hry.
     
    49:56
    Marek Slovák, ktorý v dnešnom súboji pozbieral tri kanadské body, sa teraz snažil presadiť individuálne, posunul puk na modrú čiaru odkiaľ vyšla tvrdá strela smerujúca na bránu hostí, Juraj Halo však bez väčších problémov zneškodnil tento strelecký pokus.
     
    49:23
    Prvá útočná formácia Nitry sa teraz snaží dobyť martinskú bránu, no hosťujúca obrana si súpera teraz drží na dištanc a nedovoľuje domácim hráčom dostať sa do zakončenia.
     
    49:01
    Henrich Ručkay sa teraz zo stredného pásma dostal do útočného pásma, vyslal dobrú strelu spoza obrancu, no puk smeroval do stredu brány, kde stál pripravený Juraj Halo.
     
    48:42
    Puk je teraz v strednom pásme, Nitra sa snaží dostať cez prehustené stredné pásmo.
     
    48:21
    Nitra si ale stratu bodov nepripúšťa, má pohodlné dvojgólové vedenie a snaží sa zveľadiť skóre dnešného súboja.
     
    48:13
    Juraj Halo teraz opäť podržal svoj tím, pripísal si na konto ďalší úspešný zásah a Martin tak pred záverečnou desaťminútovkou zápasu stále živí nádej na bodový zisk.
     
    47:41
    Blackwater teraz vyslal na bránu hostí jedovatú strelu, no Juraj Halo si teraz na konto pripísal úspešný zákrok.
     
    47:15
    Hostia síce vyhrali buly, no nedokázali ho udržať na svojich hokejkách a Nitra sa teraz usadila pred martinskou bránou.
     
    47:07
    Na ľade je prvá útočná formácia domáceho celku. Slovák sa síce k puku po prihrávke Lalibertého nedostal, no hostia sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    46:46
    Martinčania teraz napadajú súperovu rozohrávku, Nitra strieda.
     
    45:54
    Hostia z Martina sa teraz poľahky dostali k puku po nepresnej rozohrávke Kuzmu, no Kokavec nedokázal prekonať spoľahlivého Valenta medzi nitrianskymi tromi žrďami.
     
    45:46
    Domáci hokejisti sú na ľade v plnom počte, hra je prerušená a nasledovať teraz bude buly po pravici Michala Valenta.
     
    45:23
    Strelu hosťujúceho zadáka Jáchyma si Valent poradil a Nitra tak zatiaľ úspešne odoláva tlaku súpera.
     
    45:03
    Strela Martina bola zblokovaná, puk končí v strednom pásme a hostia sa tak musia vysťahovať spred nitrianskej brány.
     
    44:31
    Paradoxne sa v presilovej hre Martina o najväčší rozruch postarali domáci hokejisti, ktorí zužitkovali zaváhanie Michala Murčeka pred vlastnou bránou, no Nitre sa nepodarilo druhýkrát v zápase skórovať v oslabení.
     
    43:58
    Nitra ale hneď v úvode oslabenia poslala puk cez všetky čiary a Martin tak zakladá útočnú akciu od vlastnej brány.
     
    43:38
    Na trestnú lavicu si sadá Filip Kuzma, ktorý nedovoleným zákrokom zastavil Michala Kokavca a za držanie najbližšie dve minúty hry strávi na "lavici hanby."
     
    43:30
    Martinčania opäť operujú s pukom pri bráne súpera. Za bránou je teraz Michal Kokavec, ktorý si svojou aktivitou vypýtal faul.
     
    43:12
    Hra je prerušená. Dírer sa dostal k strele, no Michal Valent bez väčších problémov kryje jeho strelecký pokus a úspešným zákrokom upokojuje hru.
     
    42:46
    Rzavský sa teraz snažil okúzliť domácich divákov peknou individuálnou akciou, no sám sa zatlačil k mantinelu a o puk prišiel.
     
    42:14
    Hostia sa ale teraz musia brániť, Bajtek sa po ľavom mantineli pretlačil do útočného pásma, no napokon puk stratil a Martin môže postupovať dopredu.
     
    41:33
    Nitra sa podľa všetkého bude snažiť držať si dvojgólové vedenie, zbierať cenné sekundy a čakať na chyby súpera. Ak chce dnes Martin pomýšľať na zisk bodov, bude musieť v záverečnom dejstve tvoriť hru.
     
    41:12
    Puk má teraz na hokejke domáci zadák, ktorý rozbehol prvú útočnú akciu Nitry v tretej tretine.
     
    41:05
    Hra sa prerušuje. K dobrej strele sa teraz dostal František Skladaný, no Michal Valent ostal pozorný a podržal svoj celok.
     
    40:49
    K strele sa dostal Tibor Varga, no Michal Valent zasahovať nemusel.
     
    40:17
    Hostia sa snažia čo najskôr streliť kontaktný gól, no Valent zatiaľ zasahovať nemusí. Martin si zatiaľ nedokáže vypracovať žiadnu vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    40:05
    Hneď po piatich sekundách je hra prerušená. Valent skryl puk pod lapačkou a nasledovať tak bude buly po pravici nitrianskeho gólmana.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Už o malú chvíľu začne posledná tretina dnešného stretnutia, v ktorom Nitra po 40 minútach vedie 3:1 a kráča za trojbodovým ziskom, čo deklaruje aj predvedeným výkonom.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:36.
     
    V záverečnej minúte prostrednej časti sa už nič dramatické nestalo. V druhej dvadsaťminútovke strelili oba tímy po jednom góle a do poslednej tretiny tak Nitrania vstúpia s dvojgólovým náskokom, ktorý by si už mali ubrániť. Hráči spod Zobora zatiaľ predvádzajú kvalitný ofenzívny hokej, pravidelne ohrozujú súperovu bránu a prakticky ich každá útočná akcia je neustálou hrozbou pre defenzívu hostí, ktorí väčšinu zápasu trávia bránením vlastného pásma.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:20
    Martinčania už hrajú v plnom počte, Nitra napriek viacerým dobrým streleckým príležitostiam nedokázala využiť početnú výhodu o jedného muža.
     
    38:50
    Macík teraz popri mantineli kombinuje s Bajtekom, do ich kombinácie sa zapojil aj Štefanka, no ofenzívny trojlístok Nitry sa napokon nedostal ani k strele.
     
    38:11
    Domáci hokejisti teraz súpera poriadne dusili pred jeho vlastnou bránou, no gólom sa neskončila ani delovka Milama od modrej čiary a Martinčania posielajú puk cez všetky čiary a zbierajú cenné sekundy.
     
    37:43
    Laliberté hľadal pred bránou Blackwatera, no Kokavec teraz výborným defenzívnym zákrokom znemožnil domácemu forwardovi streliť štvrtý gól svojho tímu.
     
    37:20
    Nitra si teraz môže prinavrátiť trojgólové vedenie. Za podrazenie na "lavicu hanby" odchádza Michal Murček.
     
    37:07
    Domáci hokejisti sa teraz okamžite snažili odpovedať na inkasovaný gól, no Ordzovenského strela ostala nepremenená.
    RZAVSKÝ - 3:1
     
    36:25
    Martin dal gól!
    A nitrianska defenzíva teraz úplne pozabudla na Daniela Rzavského, ktorý pred bránou Michala Valenta dostal príliš veľa priestoru a natrikrát sa mu podarilo dotlačiť puk za chrbát domáceho gólmana.
     
    36:03
    Hra sa presťahovala pred nitriansku bránu a domácisa v závere druhej tretiny budú musieť brániť.
     
    36:01
    Po nedovolenom zákroku Edmunda Piačku si hostia z Martina zahrajú tretiu presilovú hru v zápase. Domáci forward si pri súboji o puk pomohol hákovaním.
     
    35:47
    Piačka vyhral korčuliarsky súboj s Dvořákom, získal puk, no hru prerušuje hvizd rozhodcu – bude sa vylučovať.
     
    35:26
    Marek Slovák sa teraz šikovne zbavil Jána Tabačka, snažil sa prepasírovať puk za Juraja Hala, no napokon pre postavenie hráča v bránkovisku je hra vykázaná do stredného pásma.
     
    34:50
    Hosťujúci gólman Juraj Halo sa hneď po príchode do brány má čo obracať. Nitra je po treťom strelenom góle pri chuti a už viackrát ohrozila bránu Martina.
     
    34:18
    Nitrania tak pridali v druhej tretine tretí gól v zápase a doterajší priebeh zápasu hovorí jasne v prospech domáceho celku, ktorý by dnes mal dokráčať za trojbodovým ziskom.
     
    33:53
    Domáci hokejisti teraz stratili puk pred vlastnou bránou, no Martin nedokázal využiť poskytnutú šancu a puk je opäť v moci hráčov Nitry.
     
    33:15
    Hosťujúci gólman Juraj Halo sa teraz vybral z brány za nahodeným pukom a túto situáciu ledva ustál. Napokon sa mu podarilo skryť puk ďaleko od svojej brány, no nechýbalo veľa a domáci útočník by zakončoval do opustenej brány.
     
    32:39
    Filip Orčík dnes viackrát podržal svoj celok, no napriek tomu sa nechal po treťom inkasovanom góle vystriedať a Martin tak dohrá dnešný duel s debutantom Halom medzi tromi žrďami.
     
    32:05
    A Filip Orčík sa po treťom inkasovanom góle porúča z ľadu. Do bránkoviska Martina sa postaví Juraj Halo.
    SLOVÁK - 3:0
     
    32:05
    Nitra dala gól!
    Marek Slovák teraz potvrdzuje, že dnes hrá vynikajúci zápas. Po dvoch asistenciách si do štatistík pripisuje aj gól, keď sa v oslabení dostal do úniku a nechytateľnou strelou zápästím nedal inak výborne chytajúcemu Orčíkovi šancu. Nitra vedie 3:0.
     
    31:05
    Na trestnej lavici už sedí Henrich Ručkay, ktorý sa dopustil sekania.
     
    30:57
    A Martinčania si svojou aktivitou v útočnom pásme vypýtali faul a budú hrať presilovú hru.
     
    30:17
    Ďalšia strela hostí tentoraz z hokejky Petra Stloukala, no ani jeho pokus neskončil gólom.
     
    29:45
    Z ľavej strany sa na bránu Martina vrútil Filip Bajtek, no Orčík vynikajúco zakročil a aj s prispením spoluhráča Kokavca túto situáciu ustál.
     
    29:13
    Martinčania získali puk pred vlastnou bránou a vyvážajú ho z obranného pásma.
     
    28:18
    Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí si ale teraz nevedia poradiť s dvojicou atakujúcich protihráčov a nedokážu dostať puk od vlastnej brány.
     
    27:27
    A opäť vynikajúci brankár hostí Filip Orčík. Tibor Kutálek sa zoči-voči gólmanovi Martina nedokázal presadiť a Orčík dokázal vynikajúco zakročiť aj proti vydarenej strele Mateja Beneho.
     
    26:43
    Domáci hokejisti získali puk vo vlastnom obrannom pásme, Milam chcel zrýchliť akciu svojho celku, no spoluhráčovi poslal prihrávku na päty a k puku sa dostávajú hostia.
     
    25:45
    Nitra už mohla viesť o tri góly. Henrich Ručkay sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no Filip Orčík medzi tromi žrďami hostí predviedol výborný zákrok.
     
    25:01
    Novák nedokázal dostať puk z vlastného pásma. Uhrík teraz strieľanou prihrávkou vyzval k teču spoluhráča, no Valent si s touto situáciou poradil a naďalej si drží čisté konto.
     
    24:43
    Na zimnom štadióne v Nitre panuje dobrá atmosféra, hráči spod Zobora vedú o dva góly. Domáci sa teraz dopustili zakázaného uvoľnenia a hra sa sťahuje pred Michala Valenta.
     
    24:18
    Útočnú akciu domáceho tímu teraz prerušil hvizd čiarového rozhodcu, nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    23:52
    Obrana hostí teraz bola v plnej permanencii, Kuzma sa natlačil z ľavej strany pred bránu, k dorážke sa ešte dostal Slovák, no Orčík teraz ostal pozorný a podržal svoj tím.
     
    23:31
    Marek Slovák sa teraz dostal k strele, no jeho strelecký pokus nebol úspešný. Nitra je ale naďalej pri puku a snaží sa dostať do zakončenia.
     
    23:13
    Michal Valent teraz po nepresnej kombinácii Nitry prikryl puk a prerušil hru a nedovolil súperovi dostať sa k puku.
     
    22:36
    Martinčania teraz získali puk na vlastnej modrej čiare, puk opustil ľadovú plochu a nasledovať tak bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    22:17
    Nitrania sa navyše teraz opäť oslobodzujú, keď jeden z brániacich hráčov poslal puk cez všetky čiary, Milam sa vrátil na ľad a domáci tak budú ďalšiemu útoku súpera odolávať s piatimi hráčmi.
     
    21:50
    Hostia z Martina získali puk na buly, no po nepresnej prihrávke sa sami vyhostili z útočného pásma a čas početnej výhody o jedného muža sa im výrazne kráti.
     
    21:28
    K strele sa teraz dostal Tomáš Pokrivčák, no jeho strela z ľavej strany úspech neslávila. Michal Valent mal odkrytý výhľad a jeho strelu tak bez väčších problémov zneškodnil.
     
    20:58
    Nitra sa teraz vďaka dvojici Štefanka – Macík dostala do rýchleho protiútoku, no domáci hráči teraz prekombinovali svoju akciu a stratili puk.
     
    20:38
    Martin sa teraz usadil v útočnom pásme a za ohlušujúceho piskotu domáceho publika sa hostia snažia dobyť domácu bránu.
     
    20:22
    Martinčania majú k dispozícii vynikajúcu príležitosť na kontaktný gól. Za podrazenie si na trestnú lavicu sadá Jameson Milam.
     
    20:08
    Druhá tretina sa začala. Nitra má k dispozícii dvojgólový náskok.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    Diváci v Nitre počuli sirénu oznamujúcu koniec prvej tretiny. Nitrania vďaka dvom presným zásahom Davida Lalibertého vedú 2:0 a do prostredného dejstva tak budú vstupovať s veľmi sľubným dvojgólovým náskokom. "Corgoni" majú zatiaľ viac z hry, sú aktívnejším celkom a po dvadsiatich minútach tak zaslúžene vedú o dva góly.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    Posledná minúta prvej tretiny sa už len dohráva a skóre sa v nej zrejme už meniť nebude.
     
    18:58
    Do konca prvej tretiny ostáva jedna minúta. Pri puku je Martin Jáchym, ktorý sa snažil založiť jednu z posledných útočných akcií prvej dvadsaťminútovky, no jeho pokus domáci prečítali a akciu Martina prerušili hneď v zárodku.
     
    18:31
    Nitrania stratili po nepresnej strele puk v útočnom pásme, Kokavec sa snažil presadiť v útoku individuálne, no domáci obrancovia túto situáciu zvládli a získali puk.
     
    18:07
    Valent ale v závere prvého dejstva podržal svoj celok a ukryl puk v lapačke pred dobiedzajúcim Tiborom Vargom.
     
    17:36
    Tibor Varga vybojoval s pomocou Skladaného za nitrianskou bránou puk pre svoj celok a Martin sa usadil v útočnom pásme.
     
    17:32
    Hra je prerušená. Puk sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    17:02
    Domáci útočník Macík teraz nedotiahol na prihrávku svojich spoluhráčov od vlastnej brány a odchádza striedať. Martin bude rozohrávať puk z obranného pásma.
     
    16:36
    Uhrík sa teraz snaží svojou aktivitou pred nitrianskou bránou streliť čo najrýchlejšie kontaktný gól, no puk je v rohu klziska v moci domáceho celku.
     
    15:43
    Kokavec sa teraz snažil presadiť medzi obrancami domácich, no svoju akciu teraz prekombinoval a nedostal sa do zakončenia.
    LALIBERTÉ - 2:0
     
    15:18
    Nitra dala gól!
    Po strele Guotha od modrej čiary sa k puku dostal Slovák, ktorý mohol zakončovať, no napokon zvolil prihrávku na lepšie postaveného Lalibertého, ktorý bez väčších problémov poslal puk za Orčíka a Nitra tak v závere prvej tretiny vedie o dva góly!
     
    14:54
    Puk je za martinskou bránou. Na ľade je prvá útočná formácia Nitry, ktorá o puk bojuje v rohu klziska.
     
    14:36
    Nitrania teraz vyvážajú puk z vlastnej obrannej tretiny a budú zakladať útočnú akciu.
     
    14:23
    Daniel Rzavský sa teraz snažil o vyrovnanie, no na jeho strelu z ľavej strany si Valent dal pozor a pripísal si na svoje konto dôležitý zákrok.
     
    13:47
    Michal Novák teraz strieľanou prihrávkou hľadal pred bránou Macíka. Domáci útočník sa snažil zmeniť tečom smer puku, no Nitranom sa nepodarilo navýšiť svoje vedenie.
     
    13:07
    Michal Dvořák sa teraz vybral na ofenzívny výlet a pre svoj celok získal útočné pásmo. Puk sa bude vhadzovať po pravici domáceho brankára Michala Valenta.
    LALIBERTÉ - 1:0
     
    12:02
    Nitra dala gól!
    A David Laliberté sa teraz presadzuje krásnou strelou do pravého horného rohu brány, keď strieľal bez prípravy po vynikajúcej prihrávke Mareka Slováka. Laliberté si vynikajúco nakorčuľoval z druhej vlny do medzikružia a peknou strelou poslal svoj celok do vedenia.
     
    11:52
    Marek Slovák sa teraz nedokázal presadiť v súboji jeden na jedného proti Jánovi Tabačekovi a stratil puk.
     
    11:28
    Nitrania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, hra sa po dlhšej chvíli sťahuje pred domácu bránu.
     
    10:58
    Nitra teraz poriadne zavarila svojmu súperovi, no hrdinom doterajšieho priebehu stretnutia je hosťujúci brankár Filip Orčík, ktorý sa medzi tromi žrďami doslova prekonáva a dnes podáva vynikajúci výkon.
     
    10:20
    Radoslav Macík sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, no ani on sa zoči-voči hosťujúcemu brankárovi Orčíkovi nedokázal presadiť.
    Varga v zakončení úspešný nebol
     
    09:18
    Na druhej strane sa teraz do úniku dostal Tibor Varga, ktorý sa snažil prekonať Michala Valenta strelou medzi betóny, no domáci gólman si na jeho strelu dal pozor a podržal svoj tím.
     
    08:49
    Milam sa teraz individuálnou akciou dostal až pred bránu hostí, prihrávkou pred bránu hľadal svojich spoluhráčov, no domáci nedokázali ani po tejto akcii skórovať.
     
    08:27
    Orčík ale bude pokračovať v hre, puk sa bude vhadzovať po pravici martinského gólmana.
     
    08:27
    A Nitra si teraz vypracovala ďalšiu sľubnú príležitosť, Laliberté pred bránou hľadal strieľanou prihrávkou Mareka Slováka, no ten sa tiesnený súperovým obrancom k puku nedostal. Na ľade ostáva ležať otrasený hosťujúci brankár Orčík.
     
    08:04
    Martin po strele od pravého mantinelu získava útočné pásmo, puk sa bude vhadzovať v obrannom pásme domáceho mančaftu.
     
    07:58
    Akcia Martinčanov teraz zaváňala ofsajdovým postavením, no píšťalka rozhodcu ostala nemá, hostia môžu pokračovať v akcii.
     
    06:38
    V závere presilovej hry sa Nitranom nepodarilo skórovať a hostia tak hrajú v plnom počte.
     
    06:01
    Nitrania stále obliehajú bránu hostí, no nedokážu sa dostať k zakončeniu. Teraz sa pri ľavej žrdi takmer presadil Filip Bajtek, no Orčík sa stihol presunúť od druhej žŕdky, no po nepresnej strele domáceho hráča napokon nemusel zasahovať.
    Tvrdé zakončenie z ľavého kruhu
     
    05:43
    V dobrej šanci sa teraz ocitol Petr Stloukal, ktorý sa teraz prezentoval veľmi dobrou strelou zápästím, no ani jeho zakončenie neslávilo úspech. Brankár Filip Orčík je od začiatku stretnutia obrovskou oporou svojho celku.
     
    05:18
    Milam sa teraz ocitol v dobrej šanci, no ani jeho strela z medzikružia neotvorila skóre dnešného súboja.
     
    05:07
    Kutálek sa teraz dostal k strele, no jeho zakončenie bolo príliš nepresné a skóre sa po jeho strele z vrcholu pravého kruhu nemení.
     
    04:38
    Martinčania sa chvíľu na ľade bránili v šestici, za čo budú pykať. Nitra bude mať k dispozícii druhú početnú výhodu o jedného muža v zápase.
     
    04:34
    A Nitrania si teraz vypracovali výbornú streleckú príležitosť, Blackwater síce Orčíka neprekonal, no domáci budú hrať presilovú hru.
     
    04:18
    Murček teraz neočakávane vyskúšal pozornosť Valent od pravého mantinelu, domáci gólman si ale dal pozor na jeho strelu a skóre sa ani po tomto streleckom pokuse neotvára.
     
    03:49
    Martinčania sa usadili v útočnom pásme, no domáci získali puk pred vlastnou bránou a teraz budú zakladať útočnú akciu.
     
    03:12
    Hostia teraz získali útočné pásmo, Valent prikryl puk pod svojou výstrojou a buly sa tak bude vhadzovať po pravici domáceho brankára.
     
    02:04
    Nitrania nedokázali využiť prvú početnú výhodu v zápase, František Skladaný sa vrátil na ľad a hostia tak hrajú v plnom počte.
     
    01:25
    Martinčania vyviezli puk od vlastnej brány, dostali sa do útočného pásma a dokonca dokázali ohroziť aj domáceho gólmana Valenta.
     
    01:00
    Nitrania sa usadili v útočnom pásme svojho súpera, no zatiaľ sa im nedarí dostať sa na dostrel brány hostí.
     
    00:04
    A po štyroch sekundách hry sa hostia dopúšťajú prvého faulu v zápase. Na trestnú lavicu si za podrazenie sadá František Skladaný.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Arénou sa už ozýva naživo spievaná slovenská hymna. Čoskoro sa diváci dočkajú úvodného buly dnešného stretnutia.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Kuzma, Milam, Novák, Ordzovenský, Guoth, Milo, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Stűmpel, Stloukal – Macík, Štefanka, Bajtek – Kutálek, Bene, Piačka. Tréner: Antonín Stavjaňa

    MHC Martin: Orčík – Tabaček, Matejka, Dlouhý, Dvořák, Bačík, Jáchym, Trávniček, To. Varga – Ti. Varga, Murček, Skladaný – Kokavec, Jurášek, Pokrivčák – Rzavský, Dírer, Jokeľ – Uhrík, Kabač, Rusina. Tréner: Ivan Dornič

    Rozhodca: Novák, Snášel – Jobbágy, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V rámci 23. kola Tipsport ligy si o osemnástej hodine zmerajú sily hokejisti HK Nitra a hráči MHC Martin.

    Celok HK Nitra po 24 odohraných dueloch okupuje tretiu priečku so ziskom 43 bodov a jednobodovou stratou na druhý Trenčín. Klub spod Zobora hrá vo veľmi dobrej forme, keď v posledných štyroch dueloch trikrát zvíťazil. Zverenci Antonína Stavjaňu si poradili s lídrom zo Zvolena na jeho ľade vysoko 1:6, následne na domácom ľade porazili aj obhajcu titulu z Košíc 3:2 a v 22. kole podľahli rovnakým výsledkom Piešťanom na ich ľade. Včera odohrali vložený zápas so slovenskou "dvadsiatkou," ktorú zdolali po dobrom výkone 5:2.

    MHC Martin
    len nedávno prerušil nepriaznivú sériu troch prehier v rade, keď zdolal Skalicu najtesnejším rozdielom 4:3, následne prehral v Žiline 1:3, no naposledy si po nevydarenom zápase napravil chuť pred vlastnými divákmi, keď si do tabuľky pripísal tri body za výhru 4:2 nad Banskou Bystricou.

    Úvodné buly je naplánované na osemnástu hodinu. Domáci hokejisti budú bojovať o zisk druhej priečky, zatiaľ čo hostia z Martina by sa vďaka víťazstvu v riadnom hracom čase mohli bodovo dotiahnuť na štvrtých Banskobystričanov. V doterajších dvoch zápasoch týchto súperov majú oba tímy vyrovnanú bilanciu. V piatom kole Nitra zdolala Martin 4:1, v štrnástom kole pre zmenu hráči spod Turca zdolali "corgoňov" 4:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 13. Laliberté (Slovák, Blackwater), 16. Laliberté (Slovák, Guoth), 33. Slovák (Ordzovenský) – 37. Rzavský (Kabáč, Dírer)


    HK Nitra: Valent – Kuzma, Milam, Novák, Ordzovenský, Guoth, Milo, Pupák – Laliberté, Slovák, Blackwater – Ručkay, Stűmpel, Stloukal – Macík, Štefanka, Bajtek – Kutálek, Bene, Piačka. Tréner: Antonín Stavjaňa
    HK VITAR Martin: Orčík (33. Halo) – Tabaček, Matejka, Dlouhý, Dvořák, Bačík, Jáchym, Trávniček, To. Varga – Ti. Varga, Murček, Skladaný – Kokavec, Jurášek, Pokrivčák – Rzavský, Dírer, Jokeľ – Uhrík, Kabač, Rusina. Tréner: Ivan Dornič

    Rozhodčí: Novák, Snášel – Jobbágy, Smrek
    bahis siteleri