Žilina – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:1 (2:1 po s.n.) | Košice – Piešťany 5:1 (kon.)
Skalica – Zvolen 1:3 (kon.) | Nitra – Martin 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
ŠHK 37 Piešťany
sk Pátek 20.11.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení priaznivci hokeja, srdečne vás vítam pri sledovaní Tipsport ligy, ktorá píše už svoje 23. tohtosezónne pokračovanie. V rámci 23. kola sa odohrá v košickej Steel aréne zaujímavý zápas medzi domácim HC Košice a ŠHK 37 Piešťammi. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám zo stretnutia neunikne nič podstatné.

    HC Košice sa po dvojici zápasov na súperových klziskách predstaví vo svojom domovskom stánku. Košičania sa „domov“ vrátili po tom, čo zdolali svojho súpera zo Zvolena pomerom 0:1 po samostatných nájazdoch a upevnili si tak piatu priečku v tabuľke. Úradujúci majster Slovenska ju okupuje so ziskom 37 bodov, pričom hráči z metropoly východu sa z víťazstva po 60 minútach hry tešili celkovo deväťkrát. V 3 prípadoch si pritom Košice odniesli zo zápasu body dva. Aktuálne skóre 53:40 naznačuje, že Košičania sa môžu popýšiť najlepšou obranou v súťaži, pričom oproti druhej Banskej Bystrici majú o 7 inkasovaných gólov menej.

    Posledné 3 zápasy Košíc:
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 4:2
    HK Nitra – HC Košice 3:2
    HKM Zvolen – HC Košice 0:1 pp a sn

    ŠHK 37 Piešťany sa zubami-nechtami držia 8. miesta tabuľky, ktoré im zaručuje prípadný postup do play-off, čiže bojov o majstrovský titul. So ziskom 34 bodov za 9 výhier po riadnom hracom čase a 3 víťazstva po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch, pritom strácajú na 7. Poprad len jediný bod, avšak „Kamzíci“ majú dokonca o jedno odohrané stretnutie viac. Piešťany sa preukazujú vyrovnanou hrou v obranných radoch i v útoku, čo dokazuje aj vzácne vyrovnané skóre 58:62.

    Posledné 3 zápasy Piešťan:
    ŠHK 37 Piešťany – MsHK Žilina 2:3
    HC 05 Banská Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 6:2
    ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Šedivý, Pavúk, Dudáš, Macejko – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Bartoš (A), Hrnka, Lelkeš – Jenčík, Češík, Chovan – Bortňák, Boltun, Mikula, Hričina.

    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (Košarišťan) – Kotaška, S. Hudec, Gipters, Brňák, Kania, Filip, Trefný, Hluch – Kučera, Pardavý, Šimíček – Tibenský, Holovič, J. Ručkay – S. Saliji, Brancis, Belluš – Valo, Tomčák, Hrehorčák

    Rozhodca: Štefik, Jonák – M. Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény, na jej hlavnej ľadovej ploche už stoja nastúpení hráči oboch celkov, ktorí si ešte vypočujú hymnu Slovenskej republiky. Domáci dnes nastúpia v bielych dresoch, hostia z Piešťan si priniesli modrú sadu dresov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk prakticky okamžite poputoval na hokejky domácich hráčov, ktorí sa tak pokúsia o založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:30
    Bicek bojoval pri zadnom mantineli o nahodený puk, nešťastne sa mu však odrazil od korčule k hokejke súpera, ktorý už nemal problém poslať von z obrannej tretiny.
     
    00:33
    Piešťany sa budú musieť brániť vo štvorici. Na trestnú lavicu usadá Kučera – podrazenie.
     
    01:00
    Košičania rozostavili v útočnej tretine povestný presilovkový lichobežník a dokonalou kombináciou „vygumovali“ obranu svojho súpera, k presnému streleckému zakončeniu ale neprišlo.
     
    01:15
    Košice sa držia na dostrel Rybárovej svätyne, po kombinácii v strede obrannej tretiny svojho súpera ale puk na bránku nevyslali.
    Hráči oboch celkov počas štátnej hymny
     
    02:01
    Až teraz sa Piešťanom podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary, ak chcú domáci hráči pomýšľať v presilovej hre na strelenie úvodného gólu, budú sa poň musieť rýchlo vrátiť.
     
    02:20
    Košice sa rýchlo presunuli pred Rybára, kde sme sledovali dobré strelecké zakončenie, ktoré ale domácim vytúžené ovocie neprinieslo.
     
    03:10
    Kučera sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu a mohol tak svojim spoluhráčom pomôcť upokojiť hru, keďže Košice až príliš často kombinovali v útočnom pásme.
     
    03:30
    Domácich napokon nevytlačila obrana. ale len ofsajdový verdikt, čaká nás vhadzovanie v strednom pásme.
     
    04:10
    Bortňák s Brňákom teraz na zadnom mantineli urputne bojovali o puk, hoci už azda 10 sekúnd predtým zaznel hvizd postranného rozhodcu, ktorý videl zakázané uvoľnenie domácich.
     
    04:40
    Nasledovalo tak vhadzovanie po pravici Melicherčíka, z tejto pozície ale hostia nedokázali vyťažiť nič. Naopak, sami sa museli mať na pozore, keďže na opačnej strane prišlo k dobrej strele z ľavého kruhu, Rybár puk musel podržať vo svojej lapačke.
     
    04:55
    Duo Bartánus – Suja teraz narobilo vrásky na čelách hosťujúcich hokejistov, keď sa pokúsilo o vôbec nie zlú kombináciu, našťastie pre Piešťany ale Suja po ležiačky zakončiť nemohol.
     
    05:30
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, častejšie pri puku sú domáci hokejisti, ktorí svojmu súperovi nedovoľujú pred Melicherčíkom prakticky nič vymyslieť.
     
    05:44
    Domáci Jenčík chcel zobrať situáciu do svojich rúk. V strede poľa si spracoval prihrávku, puk si individuálne potiahol až do útočnej tretiny, ale jeho prudký strelecký pokus skončil iba u Rybára.
    Nebezpečná strela Jenčíka
     
    06:10
    Naopak, sami sa dokážu dostať do veľmi zaujímavých šancí, čo v tejto chvíli potvrdil aj Šoltés. Ten si na modrej čiare prebral puk a následne s ním nakorčuľoval do priestoru medzikružia, odkiaľ neúspešne hľadal štrbinku medzi betónmi Rybára.
     
    06:50
    Jenčík zaviezol puk do útočnej tretiny, kde ho na modrej čiare ponúkol Macejkovi. Ten teraz so strelou váhal, v konečnom dôsledku tak k nemu stihol prikorčuľovať obranca, ktorý strelu dobre zblokoval.
     
    07:59
    Košice dali gól!
    Domáci hokejisti teraz na svojho súpera vyvinuli tlak, ktorý pramenil aj do úvodného gólu zápasu. Z ľavej strany pálil nebezpečne najskôr Deyl, Rybár pritom puk vyrazil len k úplne voľnému Bicekovi a JIŘÍ BICEK už nemal problém zakončiť. Asistencie: Jakub Suja, Radek Deyl.
    Jiří BICEK - 1:0
     
    08:20
    Košice sú pri chuti! Vo veľkej šanci sa ocitol aj Tomáš Hrnka, ktorý získal na svoju hokejku puk prakticky priamo pred bránkou, narýchlo ho ale nestihol zodvihnúť a poslal ho len do betónu Rybára.
     
    09:55
    Nuž, Piešťany sú teraz nútené puk len vyhadzovať von zo svojej obrannej tretiny, Košice sú v tejto chvíli neporovnateľne lepším tímom a ani po strelenom góle svojho súpera k puku nepúšťajú.
     
    10:56
    Košice dali gól!
    Stalo sa tak až v tejto chvíli. keď chcel puk zaviesť do útočnej tretiny Holovič. Piešťany ale následne chybovali, z čoho plynula akcia Košíc, z tej zasa profitoval JAKUB SUJA. Asistencie: Marek Bartánus, Eduard Šedivý.
    Jakub SUJA - 2:0
     
    11:45
    Veľká šanca aj na strane hostí, na bránku sa v tejto chvíli rútil osamotený Hrehorčák, ktorý ale zoči-voči Melicherčíkovi neuspel, keď trafil len žrď jeho bránky!
    Hrehorčák trafil žrď
     
    13:05
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, takýto rýchly hokej vyhovuje zrejme viac domácim, ktorí sa častejšie tlačia pred bránu svojho súpera, hoci v tejto chvíli presne vypáliť nedokázali.
     
    13:47
    Košice budú hrať vo štvorici. Na trestnú lavicu odchádza Tomáš Hrnka – 2 minúty za seknutie.
     
    14:00
    Košice nepotrebovali veľa času na to, aby puk dokázali vyhodiť von z obrannej tretiny.
     
    14:24
    Piešťany dali gól!
    Hostia sa pred Melicherčíka rýchlo vrátili a po peknej akcii máme znížené na rozdiel jedného presného zásahu. Do priestoru medzikružia smerovala dobrá prihrávka z hokejky Holoviča, po ktorej sa JOZEF TIBENSKÝ poriadne oprel do puku a s pomocou žrde sa puk následne zatrepotal v sieti. Asistencie: Marcel Holovič, Jakub Ručkay.
    Jozef TIBENSKÝ - 2:1
     
    15:20
    Piešťany teraz dokázali vyťažiť z minima maximum, s jediným gólom sa ale rozhodne nebudú chcieť uspokojiť. Aj preto ich hráči v strednom pásme premýšľajú, čo s pukom.
     
    15:40
    Napokon z toho bola len šanca Košíc, pred bránkou dobre operoval Bicek, ktorý ale stál v bránkovisku. Hra tak bude opätovne vykázaná len do stredného pásma.
     
    15:45
    Obrovská chyba v obrane Košíc mohla priniesť vyrovnanie, keďže puk získali do svojej moci Piešťany, jeden z ich hráčov sa pritom rútil priamo na Melicherčíka, strelou príklepom ale trafil len jeho chrániče.
     
    16:30
    Hráči ŠHK poriadne pritlačili na pílu a čoraz častejšie sa s pukom dokážu usadiť pred bránkou svojho súpera, kde to skúšajú predovšetkým nahadzovanými pukmi s úmyslom tesne pred svätyňou Košíc ich tečovať.
     
    17:00
    Košičania chceli túto snahu súpera prerušiť, aj preto puk zaviezli do stredného pásma. Tam si ale domáci hokejisti nerozumeli a opäť sa tak budú musieť brániť.
     
    17:20
    Tentokrát to Košice zvládli bez výraznejších problémov, keď puk smerovaný po zadnom mantineli dokázali včas skrotiť a odvrátiť do bezpečnej zóny.
     
    17:35
    Aj napriek tomu sa Melicherčík na nedostatok práce v tejto chvíli sťažovať nemôže, hráči Piešťan to skúšajú prakticky z každej pozície, pred prestávkou by sa ešte radi dočkali vyrovnania.
     
    18:10
    Od modrej čiary to skúšal nahodeným pukom Kotaška, domáci gólman ale v spolupráci so svojimi spoluhráčmi celu situáciu ustál bez výraznejších problémov.
     
    18:39
    Košice sa presunú pred Rybára, puk sa vhodí po jeho ľavici.
     
    18:45
    Boltun to teraz namyslel vôbec zle, keď bránku najskôr obkorčuľoval, následne sa natlačil do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie, odkiaľ chcel puk nahodiť na svätyňu Piešťan. V tomto priestore sa ho ale Košice nezmocnili.
     
    19:45
    Košice ešte kombinovali v pásme svojho súpera, presný strelecký pokus sme do záverečnej sirény nevideli.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina dnešného stretnutia medzi Košicami a Piešťanmi, po 20 minútach hry pritom platí stav 2:1. Za domácich sa v priebehu troch minút presadili Bicek i Suja, presilovku zasa využil Tibenský, ktorý vrátil Piešťany do hry.

    Pomer striel po prvej tretine: 11:9

    Druhá tretina sa začne približne o 18:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly prostrednej časti hry bolo vhodené, puk získali do svojej moci ako prvé Piešťany.
     
    20:21
    A tie sa napokon ako prvé dostanú aj do útočnej tretiny, keďže Košice sa prezentovali zakázaným uvoľnením.
     
    20:40
    Gipters si teraz s pukom veľmi dobre nakorčuľoval medzi kruhu, odkiaľ chcel tiesnený vypáliť, jeho strela bola na poslednú chvíľu dobre zblokovaná domácou obranou.
     
    21:25
    Košičania majú v úvode druhej tretiny veľké problémy s prechodom stredným pásmom, v krátkom časovom slede puk už po druhýkrát vyhodili nedovoleným spôsobom cez všetky čiary.
     
    22:15
    Ťažiť z toho chcela dvojica Belluš – Saliji, ktorá teraz v útočnej tretine urputne bojovala o puk, mladý obranca Pavúk ich ale k nemu napokon nepustil.
     
    22:43
    Košice – Dudáš – 2 minúty za podrazenie.
     
    22:50
    Marek Bartánus puk v obrannej tretine poslal na hokejku svojho spoluhráča Deyla, ktorý ho chcel okamžite vyhodiť do stredného pásma, na modrej čiare ale výborne zapracovala dvojica hostí, ktorá ho tam nepustila.
     
    23:50
    Dlho sa však Piešťany z hry pred Melicherčíkom netešili, prakticky okamžite po mojom tvrdení puk predsa len opustil obrannú tretinu Košíc a zamieril za bránku hostí – kde je doteraz.
     
    24:30
    Nuž, hostia si svoju presilovú hru predstavovali nepochybne inak, puk stále lieta len v blízkosti Rybára.
     
    24:34
    Zmenil to až Saliji, ktorý páli z ľavého kruhu na vhazdovanie, puk ale napokon zapadol len do výstroje Melicherčíka, ktorý sa dokázal včas presunúť.
     
    25:10
    Košičania hrajú medzičasom už v pätici, puk pritom držia za bránkou svojho súpera.
     
    25:37
    Na modrej čiare sa na malý moment ocitol osamotený Macejko, na ktorého hokejku puk napokon aj smeroval, bolo to ale s tečom obrancu, preto sa Košice budú musieť stiahnuť do stredného pásma.
     
    26:17
    Prihrávka smerovaná pred priestor troch žrdí, kde stál Suja, nebola myslená vôbec zle, Košiciam ale vytúžené ovocie vo forme tretieho gólu nepriniesla.
     
    27:08
    Lelkešovi sa teraz hokejka zaplietla do korčule jedného z brániacich hráčov, preto nemohol využiť fakt, že ak by sa k puku dostal, tak by sa prakticky osamotený rútil proti Rybárovi.
     
    27:30
    Košičania si vybojovali vhadzovanie po ľavici Rybára.
     
    27:48
    Puk teraz zo stredného pásma Macejko nahadzoval na zadný mantinel, keďže domáci chceli ísť prestriedať, v útočnej tretine ho ale nešťastne zachytil práve jeden z hráčov Košíc a bude z toho tak úmyselné postavenie mimo hry.
     
    28:15
    Sledujeme akúsi hluchú pasáž hry, hoci sa oba celky snažia o založenie súvislejšej akcie, prehustené stredné pásmo a výborná obranná hra na oboch stranách im to nedovoľuje.
     
    28:40
    Piešťany chceli znegovať moje slová, čo sa im napokon čiastočne aj podarilo. Na bránku Melicherčíka totiž dobre nahadzovali puk, čím ho donútili k zákroku.
     
    29:20
    V súboji s Hrehorčákom Macejko uspel bez výraznejších problémov a puk tak mohol poslať do stredného pásam, kde sa o založenie útočnej akcie pokúsia jeho spoluhráči.
     
    29:55
    Dostať sa cez útočnú modrú čiaru je ale v tejto chvíli skutočne len veľmi náročné, či už na jednej, alebo druhej strany. Presvedčili sa o tom aj Košice, ktoré sa nevyhli ofsajdovému postaveniu.
     
    30:17
    Brňák si teraz môže poriadne spytovať svedomie, keď na svojej hokejke nedokázal spracovať jednoduchý puk napokon odkopol ho cez všetky čiary. Nasledovať tak bude vhadzovanie pred Rybárom.
     
    30:26
    Košice pritom z tejto situácie mohli vyťažiť aj tretí gól, z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie totiž prišlo k tvrdej rane príklepom, Rybár teraz presvedčil prítomných divákoch o svojich dobrých reflexoch, keď rameno vymrštil poriadne vysoko.
     
    30:47
    Podobne, ako tomu volo pred malou chvíľou na starne Piešťan, je tomu aj v prípade Košíc. Domáci hráči si v rozohrávke nerozumeli a puk poslali len cez všetky čiary.
     
    31:02
    Aj napriek tomu sa po buly domáci dokázali dobre natlačiť pred Rybára, ktorý pri nebezpečnej aktivite pred svojou svätyňou musel ísť do pokľaku.
     
    31:40
    Ak sme v prvej tretine vraveli o šťastí Košíc, kedy puk zastavila žrď, teraz môžeme v podobnom duchu hovoriť aj o Piešťanoch. Rybár bol už prakticky prekonaný, v tomto prípade mu ale pomohla dobre postavená konštrukcia brány.
     
    32:15
    Bartánus to skúšal individuálnou akciou, keď si puk potiahol zo stredného pásma až k útočnej modrej čiare, tam sa ale napokon zamotal vo vlastných kľučkách.
     
    33:05
    Zle to nemyslel ani Jenčík, ktorý donútil súpera myslieť si, že bude páliť bekhendom, napokon si ale puk „zasekol“ a chcel ho ešte poslať pred priestor troch žrdí, kam napokon neprepadol.
     
    33:25
    Rybár musel puk niekoľkokrát prikryť svojím telom, Košičania boli pred bránkou svojho súpera poriadne dotieraví, čo mohlo znamenať prípadné nebezpečenstvo.
     
    33:56
    Košice – Hrnka – 2 minúty za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    34:20
    Šimíček si teraz puk niekoľkokrát vymenil s Ručkayom, druhý menovaný ho následne chcel poslať pred priestor troch žrdí, dobrým obranným zákrokom sa ale prezentoval Macejko, ktorý ho napokon poslal cez všetky čiary.
     
    35:20
    Od tejto chvíle sa Piešťany prakticky nedokázali dostať do obrannej tretiny svojho súpera, hoci medzičasom ubehla už ďalšia minúta.
     
    35:24
    Piešťany – Belluš – 2 minúty za podrazenie.
     
    35:27
    Košice dali gól!
    Košičania pridávajú aj svoj tretí gól, postarali sa o to po vhadzovaní v útočnej tretine, keď puk získali do svojej moci, z čoho ťažil MARTIN DUDÁŠ a rozvlnil sieť za Rybárom. Asistencia: Peter Bartoš.
    Martin DUDÁŠ - 3:1
     
    36:35
    Košičania sú na ľade už v pätici a pokračujú vo svojom tlaku aj počas toho, čo dohrávajú skrátenú presilovú hru.
     
    37:05
    Od modrej čiary prišlo k dobrému nahodeniu puku na bránku, v tomto priestore ešte mohli Košice puk stečovať priamo do siete, nestalo sa tak ale.
     
    37:05
    Následne sme videli aj menšiu strkanicu pred bránkou, čiaroví rozhodcovia ale celú situáciu veľmi rýchlo upokojili.
     
    37:10
    Košice dali gól!
    Nuž, Košice v týchto chvíľach svojmu súperovi nedovoľujú absolútne nič, čo sa odráža aj na aktuálnom skóre. Z gólu TOMÁŠA HRNKU sa vo svojej „klietke“ poriadne tešil aj Marcel Melicherčík. Asistencie: Martin Dudáš, Peter Bartoš.
    Tomáš HRNKA - 4:1
     
    37:45
    Len ťažko si domáci celok mohol predstavovať krajší úvod druhej tretiny, ako pred malou chvíľou predviedol. Do sirény ale ešte stále ostávajú dve minúty, čo je pomerne dlhý čas a veľa sa toho ešte môže zmeniť.
     
    38:30
    Dokázať to chcel aj Valo, ktorému ale teraz za bránkou súpera chýbala potrebná podpora a puk tak bol nútený len prenechať domácemu celku.
     
    39:30
    Blíži sa koniec prostrednej časti hry, puk síce majú ja svojich hokejkách hostia, zdá sa ale, že tí proti dobre rozostaveným obranným radom svojho súpera nedokážu vymyslieť nič.
     
    39:51
    Tak napokon ešte jedno vhadzovanie po ľavici Rybára.
     
    39:58
    Aj takýto krátky čas dokázali Košice využiť na to, aby po krátkej kombinácii ohrozili bránku svojho súpera, v ktorej musel puk na svoju hruď pritlačiť pozorný Rybár.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou už dve tretiny stretnutia, po tom, čo sme v prvej prestávke mohli vravieť o jednogólovom náskoku domácich musíme toto tvrdenie poopraviť. Košice totiž pridali zásluhou Dudáša a Hrnku ďalšie dva góly a zaslúžene vedú o tri presné zásahy.

    Pomer striel po druhej tretine: 24:13

    Tretia tretina sa začne približne o 19:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Zmena v bránke hostí, Rybára strieda do tretej časti hry Košarišťan. Tréner Leo Gudas sa tak rozhodol dať priestor aj svojmu druhému gólmanovi.
     
    40:20
    Úvodné buly tretej časti hry volo vhodené, Košice sa pomerne rýchlo natlačili pred nového muža v bránke Piešťan, kde sa snažil niečo vymyslieť Suja, Košarišťan ale puk včas prikryl.
     
    40:35
    Nasledovalo len zakázané uvoľnenie hostí.
     
    40:43
    Lelkeš sa teraz v útočnej tretine nechal odstaviť od puku o hlavu nižším Holovičom, ktorý ho okamžite nahadzoval pred Melicherčíka, to sa ale nestretlo s pochopením jeho spoluhráčov.
     
    41:17
    Sledujeme opatrný úvod tretej tretiny z oboch strán, fakt, že o víťazovi ešte stále nie je rozhodnuté, si dobre uvedomujú aj Košice, ktoré sa do bezhlavého útoku nepúšťajú.
     
    41:50
    Ak sa pritom pred Košarišťana aj dostanú, pre brankársku dvojku hostí je to poriadne nebezpečenstvo. Presvedčil nás o tom strelou švihom aj Jenčík, ktorý mu chcel nasadiť „teplomer“ – neúspešne.
     
    42:10
    Hričina to teraz vymyslel famózne, keď spoza bránky hľadal pred priestorom troch žrdí Bortňáka, ktorému bola na poslednú chvíľu dobre zblokovaná hokejka.
     
    42:53
    Piešťany – Hudec – dve minúty za hákovanie.
     
    43:30
    Košice vyvíjajú na svojho súpera už od úvodu svojej presilovej hry veľký tlak, ktorému Košarišťan odoláva en s problémami.
     
    44:05
    Až v tejto chváli puk opustil obranné pásmo Piešťan.
     
    44:38
    Následne to už ale Košice smerom dopredu nemali také jednoduché, aj preto museli puk niekoľkokrát zbierať za vlastnou svätyňou.
     
    44:53
    V momente, kedy sa Hudec vrátil na ľadovú plochu, bol vo veľkej šanci Lelkeš, ktorý zoči-voči Košarišťanovi neuspel, keď puk nedokázal zodvihnúť ponad jeho betón.
     
    45:44
    Na opačnej strane klziska prehnaná snaha hostí o založenie útočnej akcie, ktorí teraz boli rýchlejší, ako puk. Pískané je tak postavenie mimo hry.
     
    46:01
    Košarišťan si už-už išiel usporiadať obranné rady pri modrej čiare, napokon to ale nebolo potrebné, keďže Košičania po krátkej kombinácii odišli prestriedať.
     
    47:05
    Bartánus to nemyslel vôbec zle, keď puk z veľkého uhla nahodil na bránku súpera, Košarisťan sa musel mať na pozore, aby mu pomedzi betóny neprekĺzol do siete.
     
    48:00
    Košičania sa rútili do prečíslenia troch proti dvom, v dobrej pozícii poskytol Hrnka puk Chovanovi, ktorý neváhal a z prvej dobre vypálil, Košarišťan korčuľou puk vytesnil mimo priestor troch žrdí!
     
    49:00
    Hra sa teraz prelievala zo strany na stranu, oba celky sa pritom ocitli v dobrej príležitosti, podobne, ako pred malou chvíľou čaroval Košarišťan, sa prezentoval aj pozorný Melicherčík.
    Melicherčík vynikajúco zasiahol lapačkou
     
    49:25
    Hričina je dnes poriadne hladný po góle, mladý útočník Košíc to teraz skúšal podobne, ako pred malou chvíľou kapitán Bartánus, nastrelením z veľkého uhla. To mu úspech neprinieslo.
     
    50:00
    V tejto chváli ale nič nenaznačuje vyrovnanie dnešného stretnutia, Košice síce piaty gól do tejto chvíle nepridali, hrajú ale presne to, čo potrebujú. Svojho súpera totiž takmer vôbec nepúšťajú k puku.
     
    51:05
    Naopak, sami si dokážu vypracovať pomerne zaujímavé šance, ako mal teraz Cebák, ktorý si dobre nakorčuľoval na prihrávku z pravej strany, jeho následnú strelu švihom Košarišťan zrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    51:35
    Na modrej čiare statočne bojoval o puk proti dvojici súperových korčuliarov obranca Macejko, napokon ho ale do svojej moci nezískal.
     
    52:20
    Oba celky potrebovali prestriedať, čo sa prejavilo aj na miernej pasivite v útoku na jednej i druhej strane.
     
    53:00
    To už neplatilo pri tejto akcii, v ktorej mal opäť prsty mladý Hričina. Puk teraz poriadne zadunel na zadnom mantineli, Košarišľťan si nepochybne vydýchol.
     
    53:14
    Košice ale otvárajú ďalšiu pasáž hry,m v ktorej svojmu súperovi opätovne nedovoľujú prakticky nič a hoci sa sami k dobrému streleckému zakončeniu dostať nevedia, puk dlhodobo držia na svojich hokejkách.
     
    53:49
    Nezmenilo to ani nahodenie Kotašku za bránku súpera, Kotaška sa pritom len tesne vyhol zakázanému uvoľneniu.
     
    54:01
    Košice dali gól!
    Nuž, v tejto chváli môžeme pravdepodobne vravieť o definitívnej výhre domácich. Momentálne totiž nič nenaznačuje tomu, že Piešťany sa necelých 6 minút aspoň štyrikrát skórujú. Po druhýkrát sa dnes presadil obranca MARTIN DUDÁŠ. Asistencie: Miroslav Macejko, Richard Lelkeš.
    Martin DUDÁŠ - 5:1
     
    55:20
    Hoci snahu hosťom rozhodne uprieť nemožno, a to ani za takéhoto stavu, proti výborne hrajúcemu majstrovi to dnes majú len veľmi ťažké.
     
    55:56
    Macejko sa vydal na útočný výpad, z obrannej tretiny puk pritom zaviezol až za bránku Košarišťana, tam mu ale chýbala podpora jeho spoluhráčov.
     
    56:25
    Košarišťan si na svoje konto pripísal výborný zákrok, keď pred jeho bránkou stálo hneď niekoľko domácich korčuliarov, ktorí boli puk pripravení doraziť do siete, avšak gólman Piešťan im to nedovolil.
     
    57:38
    Čas na vyrovnanie sa hosťom poriadne kráti, navyše sa zdá, že hráči ŠHK 37 už predčasne kapitulovali, keďže do osobných ani šprintérskych súbojov už nedávajú toľko razancie.
     
    58:00
    Priame ohrozenie Melicherčíka je teda skôr už výnimkou, ako pravidlom, v tomto prípade ale hostí musíme pochváliť, keďže Melicherčík si musel dať veľký pozor na to, aby puk neskončil v jeho sieti.
     
    58:30
    Saliji hľadal krížnou prihrávkou v strednom pásme svojho spoluhráča, bola tam však výborne položená hokejka brániaceho hráča, ktorá skvele zmenila trajektóriu puku.
     
    59:12
    Domáce tribúny oslavujú, do konca tretej časti hry a dovolím si tvrdiť, že aj stretnutis, už ostáva menej ako minúta.
     
    59:50
    Puk je za bránkou Košíc, kde ho má domáci celok plne vo svojej moci a smerom dopredu ho už zbytočne nahadzovať nebudú.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a ŠHK 37 Piešťany, v ktorom domáci celok nepripustil prekvapenie a po výsledku 5:1 si na svoje konto pripíše ďalšie tri dôležité body. Naopak, Piešťany odídu z metropoly východného Slovenska naprázdno.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 36:18

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:36:50)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 8. Bicek (Suja, Deyl), 11. Suja (Bartánus, Šedivý), 36. Dudáš (Bartoš), 38. Hrnka (Dudáš, Bartoš), 55. Dudáš (Macejko, Lelkeš.) – 15. Tibenský (Holovič, Ručkay)


    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Cebák, Šedivý, Pavúk, Dudáš, Macejko – Bartánus (C), Suja, Bicek (A) – Bartoš (A), Hrnka, Lelkeš – Jenčík, Češík, Chovan – Bortňák, Boltun, Mikula, Hričina.
    ŠHK 37 Piešťany: Rybár (40. Košarišťan) – Kotaška, S. Hudec, Gipters, Brňák, Kania, Filip, Trefný, Hluch – Kučera, Pardavý, Šimíček – Tibenský, Holovič, J. Ručkay – S. Saliji, Brancis, Belluš – Valo, Tomčák, Hrehorčák

    Rozhodčí: Štefik, Jonák – M. Korba, Rovenský
    bahis siteleri